WiFi - Olympus Pen Lite E-PL 7:ään - miten?

meryl

Hei! Täällä sitä ollaan käsissä uusi kamera ja wifi pitäisi siihen saada asennettua. Kameran ohjekirja ei aiheesta kerro, vaikka kamerassa wifi-mahdollisuus onkin. Kamera on Olympus Pen Lite E-PL 7.
Minulla on iPhone, joten sen verran tiedän, että sieltä pitää hakea apps, mutta siihen tietoni loppuvatkin.

Olisin kovasti kiitollinen, jos joku osaisi auttaa.
Kiitos etukäteen.

4

846

  Vastaukset

  • Moi! Mulla on E-PL5, mutta uskoisin, että kameramme toimivat aika samalla tavalla.
   Eli tosiaan ensimmäisenä kannattaa hankkia Olympus Image Share -sovellus puhelimeen. Itse tosin tykkään enemmän FlashAir-sovelluksesta, toimii paremmin vanhalla rutkupuhelimellani.
   Kun sovellus on asennettu, mene kamerassa valikkoon ja sieltä kolmanneksi ylimpään valikkoon, eli "Toistovalikkoon" (kuvassa neliö, minkä sisällä play-nappula/kolmio). Siellä on kohta "Yhteys älypuhelimeen". Tämän jälkeen kamera ohjaa sinua eteenpäin. Lopulta, kun yhteysasetukset on asetettu, voit luoda "Yksityisen yhteyden" älypuhelimeen, eli kamera laittaa WiFin päälle ja älypuhelinsovellus yhdistää siihen.
   Eiköhän se siitä aukene pikkuhiljaa. :)

  • Moi, E-PL7:ssa riittää, että lataat OI.Share-sovelluksen AppStoresta, ja yhteyden saat painamalla takanäytön vasemmassa yläkulmassa olevaa "wifi"-merkintää (kosketusnäyttö). Skannaat sitten kerran sen QR-koodin sillä puhelimen appsilla. Loppu sujuu automaattisesti. Jatkossa puhelin ja kamera tunnistaa toisensa tuota "wifi"-merkintää painamalla. Ohjeet täällä: http://app.olympus-imaging.com/oishare/qr.php?lang=fi

   Jos olet yhteydessä esim. kotona langattomaan verkkoon, voit puhelimen asetuksissa vaihtaa käsin kameran wifiin.

  • Jos ei toimi, kuten mulla ei näillä ohjeilla toiminut, käännä muut wifireitittimet pois päältä ja valitse puhelimen verkoksi kameran oma wifi. Sitten se app alkoi mulla toimia kun laitoin sen päälle.

  • Tuohon ketjun aloittajan ongelmaan on yksi hyväksi ja toimivaksi havaittu ratkaisu.
   Otetaan oikealla kädellä tukeva ote kameran rungosta ja heitetään se täydellä voimalla päin kiviseinää. Keräillään kaikki löytyvät palaset, jotka laitetaan roskikseen.
   Sen jälkeen ostetaan toimiva Canon järjestelmäkamera.
   Tällä keinolla säästää parhaiten hermojaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   140
   4103
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1027
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   197
   537