Kertooko istuinkartan ruksit koneen täyttöasteen?

HuonostiNukkuva

Lentoni istuinkartta näyttää rukseja vain noin kolmasosassa istuimista. Kertooko se, että koneeseen ei olla vielä ostettu enempää lippuja ja kone on tosiaan melko tyhjä, vai voiko kone olla jo täynnä ja ruksit kertoo vain jotain muuta? Jos tilanne pysyy samana nääs niin sitten pitkä lento on huomattavasti mukavampi kun voi istua leveästi tyhjällä penkkirivillä.

16

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varatutpaikat

      Se kertoo, mitkä paikat ovat jo varattuja. Maksustahan saa jo varausvaiheessa varata istuinpaikan, ja monille ryhmille varataankin ne jo siinä vaiheessa. Sitten lähempänä lähtöä rukseja tulee lisää sitä mukaa kun matkustajat tekevät lähtöselvityksiä.

      • Ruksruks

        Jokaiselle matkustajalle on varattu istuinpaikka ja ne paikat näkyy rukseina vaikkei lähtöselvitystä ole vielä tehty.


      • varattupunainen

        Ja riippuu ruksin väristä, onko se vapaa vai varattu


      • Generöal
        Ruksruks kirjoitti:

        Jokaiselle matkustajalle on varattu istuinpaikka ja ne paikat näkyy rukseina vaikkei lähtöselvitystä ole vielä tehty.

        Ei pidä paikkaansa. Ainoastaan jo varatut paikat näkyvät rukseina.
        Vaikka kone olisi täyteen bookattu niin yhtään rastia ei ole jos ei kukaan ole varannut paikkaa.


      • calleboy
        Generöal kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Ainoastaan jo varatut paikat näkyvät rukseina.
        Vaikka kone olisi täyteen bookattu niin yhtään rastia ei ole jos ei kukaan ole varannut paikkaa.

        Juuri näin.


    • HuonostiNukkuva

      Hmm, sain siis käytännössä kaksi vastausta jotka ovat päinvastaisia. Noh, näkeehän sen sitten koneeseen mennessä onko se tyhjä vai ei, tästä en nyt tule hullua hurskaammaksi. Esim. yhdellä kotimaan lennollani on myös vain 1/3 koneesta ruksittuna, ja en todellakaan usko että kukaan olisi maksanut noista paikoista varatakseen ne, joten sitä kautta luulisin että ruksit kertovat täyttöasteesta.

    • paratiisikala

      Siis oikeasti ne kertoo varatuista paikoista jotka on maksettu eikä varatuista lennoista.Minä varasin paikat koneeseen pari kuukautta ennen matkaa ja lennon varasin 8kk ennen matkaa ja ne ruksit tuli vasta kun varasin PAIKAT.

      • SeppoKolme

        En kyllä voi uskoa tätä. Nytkin BKK lennolla vain 5 paikkaa ilman ruksia, en usko että yli 300 matkustajaa olisi maksanut paikoistaan.


    • Matkustaja46

      Lentoon on aikaa 4 päivää ja koneen istuinkartta näyttää vain yksittäisiä vapaita paikkoja (= ilman ruksia). Varauksessamme on 3 paikkaa emmekä ole maksaneet erityispaikoista. Saman varauksen matkustajat sijoitetaan useinmiten vierekkäin, joten tästä päättelen että ruksit kertoo täyttöasteen ja jossain noiden kymmenien ruksien seassa on meidän vierekkäiset paikkamme.

    • paratiisikala

      Ilmoittelepa sitten reissun jälkeen kuinka kävi.Minä veikkaan että ruksi paikat on varattu ja MAKSETTU joten istutte erillään toisistanne.Kyllä ne koneen maksulliset paikat yritetään myydä eri maksusta eikä varata ilmaiseksi seurueille jos eivät ole varanneet paikkoja.Se on raakaa rahastusta,ja ilmaiseksi tarkoitan istuinpaikkoja en lentoa.

    • efefeqfefef

      Taitaapi olla niin että ihan koko kone ei ole varattavissa heti kättelyssäkään vaikka olisi ekana varailemassa istuinta, vaan ainoastaan maksetun luokan istuinpaikat ja upgradea kehiin jos haluaa ostaa parempaa paikkaa. Lisäksi saattaapi olla niin että esim. koko economy ei ole tarjolla istuinpaikkavaraukseen vaikka kone olisi vielä täysin varaamaton, koska järjestelmä myöskin pyrkii tasapainottamaan konetta ja ohjailee siksi valittavien paikkojen muodossa istuinpaikkavarauksia tilanteen mukaan... Toki valinnanvaraa on olemassa, mutta ei ihan miten sattuu esim. juuri tasapainolaskelmienkaan vuoksi...

      Korjatkaa jos olen väärässä...

      • Tasapainolaskelma

        Näin on, osa on rahalla etukäteen varattu. Ja vaikka olisi ensimmäisten joukossa valitsemassa niitä muita, niin ei ole kuin osa valittavissa.
        Viime menomatkalla kone työnnettiin jo ulos "putkelta" ja moottorit käynnissä ja siitä takaisin putkipilttuuseen. Syynä ruuman laukkujen siirtoa tasapainotuksen vuoksi, laukunmurskaajat sääti aikansa ja päästiin sitten matkaan puolituntia myöhässä. Istuinpaikat oli 100% käytössä.


    • Kauhtana

      Noissa rukseissa kannattaa ottaa huomioon, että paikkoja voi olla varattuna pakettimatkalaisille ja ryhmämatkalaisille. Eli paikkoja eivät pelkästään varaa ne yksittäiset ihmiset jotka maksavat erikseen tietystä jakkarasta, vaan koneesta on voitu varata osa Aurinkomatkalaisille ja osa vaikkapa norjalaiselle leirikoululle.

    • toivottavastiauttaa

      Nykyään esim. Finnair antaa varata paikat etukäteen maksua vastaan, ja se mahdollisuus loput noin 3-4 pv ennen lentoa. Sen jälkeen paikat jaetaan automaattisesti. Jos koneessa ei ole yhtään paikkaa vapaana automaattijaon jälkeen, voi olla, että lento on ylibuukattu, mutta sitäkään ei tiedä. Ennen automaattista paikkojen jakoa myytyjen lippujen määrää ei näe paikkakartasta mitenkään.

    • JoniJns

      Tasojäsenille (mm. kulta ja platina) on eri näkymä kun esim asiakkaalle jolla ei ole jäsenyyttä ollenkaan. Eli se miten täydeltä näyttää ja mitkä paikat on varattavissa riippuu myös siitä miten paljon olet vuoden aikana lentänyt..

    • check-in

      En ole koskaan maksanut paikkavarauksesta, sillä joka kerralla check-inin yhteydessä paikan kuitenkin pääsee varaamaan haluamastaan kohtaa. (Paitsi exit-paikat, jotka ovat olleet kaikkialla maksullisia nykyisin.) Jos on heti linjoilla kun check-in alkaa niin niitä ns. vapaita paikkoja on vielä runsaasti, vaikka kone olisikin lähdön yhteydessä aivan täynnä. Tästä syystä olen vallan elänyt siinä mielikuvassa, että ruksitut paikat ovat vain jo maksettuja tai check-inin tehneitä. (Olen kaikissa ohjelmissa ihan perusjäsen, sillä lennän kuitenkin harvakseltaan.)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      737
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe