Nikon D 700

järjestelmänvaihtaja

Minulla on vanha filmiajan Nikon-objektiivi AF Nikkor 35-70 ja haaveilen sille kaveriksi Nikon 700 runkoa. Olisi semmnoinen pienen budjetin isokennohaave, eli tämän objektiivin pitäisi toimia sellaisessa rungossa? D700 saa käytettynä jo 600-800 hintaan.

24

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitttaja

      miten on kuvanlaatu jos verrataan käytettyyn Nikon D7100:een , tuo D700 on jo kuitenkin kohta 10 vuotta vanha malli.

      • ikhafueh

        Pienikennoinen D7100 ja kinokokoinen D700 on eriluokan kameroita.
        D7100 ei pysty kilpailemaan wanhan D700:n kanssa, jos aletaan "isottelemaan".


      • harkitse_tarkkaan

        En sanoisi noin vanhaksi, kun ei ole kuin reilu 7 vuotta. Kai olet vertaillut kameroita erilaisten nettipalveluiden avulla? Vaikka esim. http://cameradecision.com/compare/Nikon-D700-vs-Nikon-D7100

        Miksi haluat kinokennoisen? Mitä meinaat kuvata? Olisihan tuo objektiivisi ehkä yksinäänkin käyttökelpoinen kinokennoiseen, mutta vähän huono peruste mielestäni, ellei todella tiukka budjetti kinokenno välttämätön. Herkkyys on vanhassakin kinokennoisessa hyvä, mutta ei tee ihmeitä verrattuna nykyisiin croppikennoihin. Monessa paikassa ero hukkuu himmennystarpeeseen, ellei nimenomaan haluta lyhyttä terävyysaluetta.


    • isäiso

      Kyllä wanha D700 on edelleen varsin käypä peli. Olen kokeillut erilaisia Nikonin runkoja kropeista kinokennoisiin ja aina olen todennut että ei ole D700- voittanutta. Ehkä dynamiikka vähän heikompi uudempiin kinokennoisiin verrattuna, mutta kohina on se joka on esimerkillisen alhainen tässä vanhemmassa mallissa. Sopii erinomaisesti hämäräkuvauksiin korkeilla ISO:illa kuvatessa.

    • Nikonilla

      Jos lasisi on 2.8 versio, niin se on todella hyvä D7000 tai D7100 nokalla. Mieti vähän filmimiehenä n.50-105 2.8 zoomi rungossa jossa voit nostaa ISOn tasolle josta et filmihommissa edes haaveillut. Jos kinokoko on se juttu, niin D600 voisi myös olla kova juttu. Saat uuden sulkimen takuuseen JAS-tekniikasta.

    • Suhteellista

      D610. kin on olemassa. Ei suljinongelmia. Tosin alkaa olla sekin jo vanha malli. Kyllähän nämä uudemmat hakkaa ton D700 nimenomaan kohinansiedossa ja monessa muussakin asiassa.

      • meluatyhjästä

        Kohinansiedossa nimenomaan eivät hakkaa. Johtuu siitä että D700 on pikselimäärältään ainoastaan 12MP:n kenno. Kun mennään yli 20 megapikselin ei minkään kinokennoisenkaan softa pysty suodattamaan kohinaa samalle tasolle D700 kanssa, näin asia on jos käytetään suurempia ISO -arvoja.


      • Suhteellista

        Ja höpöhöpö kohinansiedot. D610 on selkeästi parempi kohinansiedoltaan korkeammilla ISO luvuilla. Jo 1600 ISO alkaen ja siitä ylöspäin ero vain kasvaa. Se hakkaa myös kuvanlaadussa 7 vuotta vanhemman D700. 24 mp kenno on parempi erottelukyvyltään kuin D700 12 mp kenno. D610.ssä on myös mm. parempi dynamiikka, värientoisto, videokuvaus, nopeampi sarjakuvausnopeus ja 2 kortipaikkaa, vanhan D700 yhden korttipaikan sijaan.
        Näistä rungoista löytyy useita vertailuja netistä. Photographylife esim. vertaili näitä ja lopputulos oli aivan selvä. Uudempi D610 on selvästi parempi kuvanlaadultaan.


      • vähemmänmelua

        Niin, netistä löytyy kaikenlaista vertailua. Oman käyttökokemuksen mukaan D700 on parempi kohinansiedoltaan. Jos olet eri mieltä, niin siitä vaan. Lisäksi D700 compact flash on käytössä mukavan suurikokoinen käsiteltävä sd- korttiin verrattuna.


      • Suhteellisuutta

        Jos se uudempi D610 on useassa vertaiussa todettu paremmaksi, asiallisilla perusteluilla, niin kai sillä asialla jotain painoarvoakin on.
        Myös kuvanlaadultaan ja kohinansiedoltaan.
        Menee vaan uskottavuus sellaiselta, joka faktoista huolimatta vaan inttää päinvastaista tuosta kohinansiedosta. (perustaen väittensä vain omiin kokemuksiin)


      • joopajooniinon

        Mielenkiintoinen näkökulma. "Perustaen väitteensä vain omiin kokemuksiin"


      • Niinpäson

        Niin. Eikös ole mielenkiintoinen juttu. Kun ammattilaiset pääsevät useissa testeissä ja vertailuissa aivan päinvastaisiin tuloksiin kuin mitä erään oma kokemus on. Ja he kun pystyvät vielä näyttämään faktat, käyrät ja numerot joihin ko. vertailun tai testin tulos perustuu.
        Yksi on kuitenkin sitkeästi aivan erimieltä ihan muuten vaan. Vailla mitään kunnon perusteluita, faktaa tai numeroita, ainoastaan on kovasti tätä mieltä? Mielenkiintoista.


      • olenniin

        Jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Ikioma perstuntuma on ainoa oikea tuntuma.


      • 63739

        Vakuuttavaa?


    • 23456789

      Varmasti vanhan linssin piirto on kuraa verrattuna nykyajan linsseihin...

      • khdjqwhghdg

        Vanhojen linssien piirto on yleensä yllättävän hyvää, joskus uutta parempaa, mutta vanhojen zoomien värihajonta on usein suuri. Sen joutuu ohjelmallisesti korjaamaan.
        Vanhojen linssien mekaaninen laatu on myös yleensä parempi, kuin nykyisten muovirimpuloiden. Paremmat maksaa maltaita.


    • Tekniikkakehittyy

      Objektiivitekniikka on parantunut digikennojen korkeampien vaatimusten johdosta. Suuripikseliset täyskennolliset paljastavat objektiivien heikkoudet herkästi. Toki myös halpoja muovirimpuloita löytyy myös ihan merkkilaseistakin. Näissäkin on kuitenkin usein yllättävän hyvä kuvanlaatu.
      Nykyisestä huippulaadusta käy esimerkkinä Sigman Art sarja ja vaikka Tamronin uudet 35mm. f1,8 ja 45mm. f1,8. Nämä ovat piirroltaan aivan huippua. Tamronilta on tulossa myös uusi 85mm. f1.8 vakaajalla, joka on ennakkotietojen mukaan myös huippua kuvanlaadultaan. Nämä hakkaavatkin kuvanlaadussa monet maineikaat Nikkorit ja Canonit.

    • käyettyNikon

      Nyt minulla on se kamera. alle 11.000 kuvattu ja ihan kuin uusi päällekkin päin.Ai on nyt pärjäillä aluksi tuolla ym. optiikalla. Ei yltänyt oikein näpit 610:seen, tässä on kyllä ominaisuuksia minulle ja yritän ottaa kaiken irti niistä. Ja jykevä peli Pentaxin karvalakkimallin jälkeen.

      • Nikon_mies

        D700 oli aikoinaan todella hyvä runko joskin uusia ominaisuuksia ja herkempiä kennoja on jälkeenpäin tullut markkinoille. Tulet pärjäämään sillä hyvin pitkälle ja nyut kannattaa investoida, jos pussinpohjalle alkaa kertymään objektiiveihin.

        Noissa filmiajan objektiiveissa lienee eroa nykyisiin lähinnä valon kohdistumisessa kennolle joka filmille oli reunoilla viistompaa, näin olen kuullut. Muutoin se toiminee mainiosti.

        Kun sitten näet millaiseen kuvaamiseen kiinnostuksesi alkaa suuntautua niin ostamalla noita Fx linssejä voit varautua myöhemmin uudempaan runkoon.

        Linssit kun yleensä kestävät useiden runkosukupolvien käytön nyky kuvaajien uusiessa runkojaan useasti vain uusien ominaisuuksien vuoksi enemmän kuin runkojen toimimattomuuden. Seuraava voisi olla vaikka D800 jollaista itse käytän vielä ehkä muutaman vuoden.


      • käytettynikon

        Kuvaan etenkin maisemaa, linssihankintana on ehkä Sigman 28 mm 1,4 valovoimainen laajakulma jo senkin vuoksi että se on mainio revontulikuvauksessa. Minulla on Tamron 300 mm ja Asahi Pentax 55 mm f 1,2 M42 kierteiset objektiivit joita häävyn kokeilla. Pitää ostaa soviterengas nyt ens hätään.


      • käytettynikon

        Korjaus Sigman Art sarja 20 mm f 1.4


      • jotainsuojaa

        Sigman Art -sarja on erittäin pätevä, mutta nyt myös Tamron on tuonut oman kiinteäpolttovälisen objektiivivalikoiman. Eniten minua harmittaa Sigman Art- sarjassa se, että niistä puuttuu jopa kumirengas bajonetin ympäriltä. Tamronissa se on ja oletan sen muutoinkin pärjäävän Sigmalle varsin hyvin.


    • Laatukamaa

      Nämä ko. Tamronit ja Sigmat alkaa olla jo testien mukaan parempia kuin Canonit ja Nikkorit.

    • jullijalli

      Osta vaan se käytetty D700.
      Alle 600€:lla on hinta-laatusuhde paikallaan.
      Mullakin pelittää kaikki -77 jälkeen valmistetut Nikkorit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe