Pohjois-Haagan yhteiskoulu (phyk)

Phykintorjumatyttö

Hei te jotka olette Phykissä yläasteella tai lukiossa! Onni ei suosinut minua siinä että olisin päässyt sinne opiskelemaan, vaikka moni minun mielestä huonompikin pääsin sinne liikka matikka linjalle. Nyt haluaisin kysyä millainen se koulu on? Millaisi opettajat ovat ja varsinkin millainen on HBA.
Aion hakea sinne lukioon, nii olisi kiva tietää millaiset pääsykokeet sinne liikka linjalle oli. Haluan todella päästä sinne ja haluan kaikilta neuvoja liikunnan suhteen ja myös sen suhteen miten saan itseki näyttämään enemmän urheilialta eli laihemmalta mutta siltä voimakkaan ja terveellisen näköiseltä. Myös miten voin kehittää nopeutta ja kestävyyttä ja saada itseni myös todella hyväksi, sillä kilpailu sinne on kovaakin kovempaa.

16

8111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Phykinlukio

      Joo siis opiskelen phykin lukios ekaa vuotta ja on siis tosi kova taso ja opettajat vaatii paljon, mut hyvä puoli siin on se et yo kirjoituksis voi pärjätä tosi hyvi.

    • Nimitön

      PHYK:iin urheilulinjalle pääse opiskelemaan ensisijaisesti suhteiden kautta. Esim. jos sinun isä/äiti/setä ja joku koulun opettaja/johtojäsen ovat hyviä ystäviä, kuuluvat tai ovat kuuluneet samaan urheiluseuraan niin sinun mahdollisuus päästä PHYK:iin on 99.9% riippumatta sinun urheilusuorituksista, fyysisestä kunnosta ja testeistä. Kyseinen koulu on tuttu monelle siitä että parhaimmat ja kovemmat eivät pääse siinne ilman hyviä suhteita. Ja monet vanhemmat ovat jo huomanneet sen. Esim. tänä vuonna yläasteen oli otettu lapsia joista osa oli urheilullisesti todella surkeita. PHYK joskus vetoa että valinnat on tehty asuinalueen perusteella, mutta sekin on paska puhetta. Tänäkin vuonna pari poikaa jotka ovat kotoisin Vantaalta päässeet kouluun, vaikka urheilullisesti he ovat erittäin huonolla tasolla, he eivät pärjää oman joukkueen kuntotesteissä, ja ovat seurassa vain sen takia, että heidän isä on valmentaja kyseisessä seurassa. Mielenkiinnolla tutkin asian, ja huomasin, että kaikki kyseisen suvun lapset ovat opiskelleet PHYK:ssä. Näköjään isällä on hyvät suhteet kouluun. PHYK:llä on valmiit nimilistat ketä pitää ottaa sisään jo ennen testejä, joten opettajat väärentävät tuloksia jo testivaiheessa. Koulun ulkopolisia valvojia ei ole, joten se onnistuu todella helposti.

      • Tuure

        Pitää sata prosenttisesti paikkansa....


      • Filunkiako
        Tuure kirjoitti:

        Pitää sata prosenttisesti paikkansa....

        Näyttää pitävän paikkansa. Paikan on saanut tänäkin vuonna sellaisia, jotka eivät taatusti ole läpäisseet liikuntatestiä riittävillä pisteillä.


      • NNimetön

        Itse asiassa yläasteen pääsykokeissa vanhemmat yläasteen oppilaat ottavat tulokset ylös opettajien sijasta.


      • öööööööö

        Jos oikeasti olet hyvä urheilussa pääset sata varmasti phykkiin. Itse olen tullut sitä kautta, vanhemmilla ei ole mitään suhteita. Totta kai suhteet tietysti vaikuttavat joidenkin kohdalla, mutta miettikää vaikka erilajien maajoukkueita. Suurin osa niistäkin pyörii osittain suhteilla ja tätä asiaa ei enää tässä maailmassa pysty välttämään.


    • eisaalannistua

      Tunnen monia koulun käyneitä, ei heistä valitettavasti ammattilaisia tullut. PHYK on hyvä koulu, mutta eiköhän urheilijoita ihan kaikkialta tule, kunhan jaksaa olla tavoitteellinen omassa lajissa. PHYKissa on hyvä ilmapiiri urheilusta kiinnostuneiden parissa, se on hyvä perustelu hakemiselle. Sieltä voi saada hyviä kokemuksia, joita muualta ei voisi saada.

    • JokuTyyppi69

      PHYK:iin pääsee 100% ilman mitään suhteita jos on tarpeeks urheilullinen että pääsee liikka testeistä läpi. Tottakai suhteet jonkun verran vaikuttaa mutta pääasiassa riittää että kunto kestää.

      • Apinaaaa

        Tietääkö kukaan milloin phyk:ssa pidetään lukion pääsykokeet?


    • Einetestitratkaise

      Myös asuinalue vaikuttaa valintaan eli muualta ei kannata yrittää kouluun.
      Kovat testitulokset ei ole yksistään peruste valintaan.

    • TestitHuuhaata

      Urheilun kokeiluluokalle lajikohtaiset kiintiöt. Ihan sama miten olet testit vetänyt,verrataan vain oman lajinedustajiin eli yleisenosan testeillä ei oikeastaan mitään merkitystä.

      • Voito

        Höpö höpö. Meillä poika veti hyvät pisteet kaikessa ja on sisällä. Minulla ei ole mitään suhteita minnekään. Lapsi on vai hyvä ja erittäin urheilullinen. Ja niin on kaikki jota tunnen. Eli ei muuta kun pelikoneet nurkaan ja treenasmaan.


    • suhteetratkaisee

      Kävi niin että pojat vertailivat keskenään yleisen osan testituloksia. Olivat kirjanneet ylös.Hakivat eri lajeihin.Heikompi pääsi.Lajitestissä kuitenkin täys 9/10 ei riittänyt.En tiedä toisen lajitestitulosta

      • Enuskosuhteisiin

        Voin olla väärässäkin, mutta mulla on sellainen käsitys, että ensin on tietty määrä oppilaita keitä otetaan sisään. Yksilö urheilijat saavat osan paikoista ja joukkuelajit osan.
        Joukkuelajien harrastajille, sitten menee paikat ”tasan” ja jos vaikka otetaan 10 futaria, 10 jääkiekkoilijaa ja 10 koripalloilijaa. Sitten olet 11 ”paras” nuori futiksessa voit jäädä ulos, vaikka yleistesti olisi hieman parempi, kuin 9 ”parhaalla” lätkän pelaajalla. Näin ainakin veikkaisin, että selittyy jotkut karsiutumiset.


    • suhteetratkaisee

      niin miksihän ne ei ilmoita pisterajoa julkisesti

    • Anonyymi

      PHYK sieltä olen kuullut vain paskaa mitä tulee ylimielisiin urheilijoihin. Kannattaa suosiolla mennä vaikka Alppilaan, Norssiin, Medialukioon tai muualle missä keskustelut eivät pyöri nuuskakiekon hinnan ja Pirkkolan kusipäisen vahtimestarin ympärillä.

      Kyllä se rehtori jaksaa kuitenkin joka kevät rakentaa gloriaa urheilumenestyksellä, jossa koulu on ollut vain tiellä kun piti lukea kemian kokeeseen eikä päässyt treeneihin.

      Nämä ovat niitä asioita joilta PHYK haluaa sulkea silmänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe