Belgianpaimenkoira Malinois. Kokemuksia?

Perhonen123-

Eli toivon kuulisin juuri teidän kokemuksia ketkä omistaa tai on omistanut belkkarin (malinois) Ollaan suunniteltu koiranpennun hankintaa ja roduksemme tullut malinois. Ei ole ensinmäinen koiramme ja tulisi aktiiviseen käyttöön.
Haluisimme kuitenkin tietää koirasta mahdollisimman paljon.

Minkä luontoisia teidän malinoisit ovat? Mitä lajia harrastatte? Minkä ikäisiä teidän malit on/ oli? Oletko ollut tyytyväinen rotuun? Millainen oli koulutettavana ja oppiko nopeasti? Onko ollut aina terve tai onko jotain sairauksia? Kaikkea saa siis kertoa.

Nyt ASIALLISTA KESKUSTELUA KEHIIN!

45

17340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harrastajaseuilaa

      Tulinen,viekas,liekki hymyinen koira. Pentuna jo näkyy valppaus ja tappuraisuus! ;) Ehdoton on kasvattajan valinta jottei leviä käsiin nuorena. Hyvä voi pilaantua jo lähtöpäivänä jos palikat ei osu kohdilleen. Suomessa Malinuts saa kehuja minulta panostuksestaan rotuun. Euroopassa nämä:Btww.ee ja http://www.pets4homes.co.uk/search/?type_id=3&breed_id=90&results=10&sort=pricehigh (FCI/kc koirat tulee kysymykseen tuolta listalta ainoastaan)

    • 575774664

      Rotu, joka harvalle sopii. Pelkopurijoita suurin osa. Jos haluaa koiran, jonka tekemisiä ei tarvitse asiakseen vahdata jättäisin rodun väliin. Jos niitä tekemisiä/ puremisia haluaa ammatikseen/ harrastuksen vuoksi vahdata niin rotu on erinomainen. Kokemusta on ... ikävä kyllä.

      • tällaistatälläkertaa

        No voihan höpöhöpö ^. Tollasen mielipiteen saa aikaiseksi ihan mistä vaan rodusta, vaikka chihusta. :-)


      • eipidäsekoittaa

        Käyttölinjainen Malinois on maailman ystävällisin ja helpoin rotu. Näyttelylinjaisila ei tee mitään. Ne ovat panikoivia ja arkoja kusipäitä. Käyttömali on kokonaan eri rotu. Niitä ei voi eikä pidä sekoittaa näyttelyroskaan ikinä.


      • tipsufani
        eipidäsekoittaa kirjoitti:

        Käyttölinjainen Malinois on maailman ystävällisin ja helpoin rotu. Näyttelylinjaisila ei tee mitään. Ne ovat panikoivia ja arkoja kusipäitä. Käyttömali on kokonaan eri rotu. Niitä ei voi eikä pidä sekoittaa näyttelyroskaan ikinä.

        Pah! Vai panikoivia ja arkoja kusipäitä. Taitaa olla kyllä ihan eri rotu mistä puhut. Ei ole sen arempia kuin malinoisitkaan. Ihan yhtä ystävällisiä, helppoja ja miellyttäviä ja luisia. Sinulla ei taida olla yhtään kokemusta tervuereneista tai groendaeleista.


    • Jonskuna

      Eihän malinos voi helppo olla kuin sitä suositellaan vasta ihmisille joilla on jo koirakokemusta.

    • Pellethiiteen

      Hyvä koira se on, tulee toimeen vaikka lapsiperheessä. Narun päästä se on kiinni!

      Ihmetyttää ne puheet että koira sopii vain ja ainoastaan jumalasta seuraavalle, eikä missään nimessä lapsiperheeseen jne. Vain ja ainoastaan kommandolle jolla on 100 vuoden kokemus koirista.

      Narun päässä jos on järki on koira mitä mainioin kun sen oikein kouluttaa.

    • iidahoo

      Kiva kuulla! Olenkin miettinyt tätä rotua ja se onkin ollut unelmani jo vuoden verran. Ei ole mitään muuta koirakokemusta kuin ystäväni kääpiöpinseria joskus ulkoiluttanut. Olen jo 16-v tyttö ja varma siitä, että pärjäisin tällaisen koiran kanssa. Tässä myös muille jotka unelmoivat rodusta hassu ja söpö video;) https://www.youtube.com/watch?v=gTpBFYuErzA
      Toivottavasti tänä vuonna saisin tällaisen vekkulin koiran omakseni!

      • ripulihousu

        kuralle männy jo videon koira. Riun jatkeeks pitäs viiä.


    • maantollo

      En tiedä, mutta toivottavasti kasvattajat eivät näitä koiria antaisi ensi koiriksi vaan harkitsisivat erittäin tarkkaan kenelle, millaiseen ympäristöön ja millaisille henkilöille niitä myyvät. Eikä ainakaan sille arkipäivän kommandolle joka puhkuu ja puhisee joka käänteessä...Varmasti helppo kouluttaa mikäli osaa, mutta niin on moni muukin rotu. Tämä rotu käy kuitenkin luonnostaan jo luonnottomilla kierroksilla (kiitos jalostuksen), että vahinkoja voi sattua herkemmin kun tämä jousi singahtaa mikäli ei kiinnitetä erityistä huomiota tiettyihin asioihin koulutuksessa.
      En ymmärrä miksi joku mattimeikäläinen haluaisi tällaisen koiran muuhun kuin aivan oikeaan työkäyttöön. Ei sitä seuraa johtaja- leikkiäkään loputtomiin jaksa kukaan kai. Ja mikä niissä purukentissä niin kiinnostaa? Koiran kuin koiran voi opettaa puremaan hanskaa/ suojelemaan/ vartioimaan ja etsimään. Paremman kunnon ja mielen ihminen saa kun lähtee pururadalle hölkkäämään. Vielä, jos löytyy panoksia niin sen jälkeen vaikka painoja salille nostelemaan ja kunnon örinä heviä kuuntelemaan. Mukava seurailla miten rotu kehittyy vuosien varrella...

      • jappesndoos

        Tuskin olet mitenkään sen erityisempi koiranomistaja kuin moni muukaan, vaikka nostatkin itsesi muiden yläpuolelle mielipiteelläsi että toivottavasti rotua ei myytäisin muille kuin jumalasta seuraaville.

        Jokainen koira on "vieteri joka singahtaa" jos ne otetaan vain koristeeksi kotiin.


      • maantollo

        Ei minulla mitään koiraa ole. Gerbiilejä tykkään hoitaa ja akvaario- harrastusta aloittelen. Tänään kävinkin jo erilaisia monneja ja sateenkaari kaloja katselemassa eläinkaupassa. 700- litrainen "tankki" pitäisi saada. Myös jonkinlainen puhuva papukaija kiinnostaisi. Oppisikohan se haukkumaan?
        Malinoisin vieteri on kuitenkin inasen verran herkempi kuin monen muun rodun. Siihen yhdistettynä terävyys, nopeus, veitsen terävät hampaat, puruvoima ja vietikkyys saattavat aiheuttaa hankaluuksia ensi koiran omistajalle jotka monesti painivat jo hihnassa vetämisen kanssa vuosia.
        No, sainpa näköjään kuulostamaan, että rotu nyt olisi joku kolmisilmäinen hirviö mitä se ei tietenkään ole:) Hyviä koiria ovat osaaviin käsiin tietenkin omanlaisine piirteineen. Eli pysyn kannassani.


      • Anonyymi

        Olet Juurikin oikeassa puhutaan työkoirasta jolla on kova paimen vietti joten kannattaa oikeasti harkita haluaako tuolaisen rodun.
        Ihmisillä on noista turhan ruusuinen kuva.koskee siis kaikkia työ ja paimen koiria.
        Itsellä kokemusta useasta työ ja paimen vietin omaavasta koiruudesta.niin väitän että töitä niidenkanssa täytyy tehdä aivan erillailla kun esim normaali seurakoiran kanssa.


    • cultivatedbeloved

      Kokemuksen perusteella kerron, että Malinois on maailman helpoin ja ystävällisin koira...hyvin kasvatettuna.

    • Mulinoissi23

      Malinoissia on moneen lähtöön linjoista riippuen. Käyttö ja näyttely maleilla isot erot ja käyttömaleilla on myös keskenään isoja eroja. Yleisesti mali on terävä, vilkas ja nousee nopeasti tiloihin. Osa voi olla myös vähän arkoja.

      Hyvin koulutettuna maailman paras rotu. Muussa tapauksessa tuskainen tie. Mali myös sitoo ohjaajaa huomattavasti enemmän kuin moni muu rotu ja koulutukseen on pakko panostaa paljon ja se vie aikaa. Koulutus saattaa myös vaatia menetelmiä, jotka ei itselleen sovi. Muuten sillä voi harrastaa agista suojeluun. Riippuen toki koiran ominaisuuksista.

      Suosittelen aloittajalle, että on eri kasvattajiin yhteydessä. Lisäksi kävisin katselemassa kentillä niiden treenaamista ja haastattelemassa ohjaajia. Myös nartulla ja uroksella on eronsa ja sitä kannattaa myös miettiä kumpi ois parempi omaan käteen.

      Aktiivinen harrastus vaatii myös autoa millä mennä, että onko vamhempasi valmiita kuskaileen? Malille ei riitä pelkkä lenkkeily.

      Luulen, että sopiva Mali löytyy varmasti aloittelijalle kun vähän selvittää ja ottaa itselleen sopivan.

    • rahapalaa

      Pentueissa yleensä 10% lahjakkaita, 30% tasoltaan tavallisia. Loput enemmän tai vähemmän vajavaisia ominaisuuksiltaan. Maleissa on jo aika paljon sairauksia, joiden vuoksi ne menevät monttuun tai joutuvat varhaiseläkkeelle. Sairaalla Malilla ei muuten tee mitään muuta kuin rikastuttaa yhä useammin ulkomaisessa omistuksessa olevia eläinlääkäriasemia. Siksi sairas koira on parempi lopettaa kuin pitää sitä hengissä ja maksaa asemien sikamaisia hintoja tehottomista hoidoista. Esim. suolistosairaudet ovat oikeasti parantumattomia ja niitä maleilla jo lähes yhtä usein kuin sakemanneilla.

    • ihania

      Kannattaa varautua suunkäyttöön. Tuo video on kuvattu ainakin 10 erässä koska petiä on liikuteteltu. Joka kerta syy ei varmasti ole puhujassa vaan koiran turhaumassa. Mitä sinä leikkauksen kohdalla on tapahtunutkaan.:D Koira pitänyt kivaa. Kannattaa käydä vähintään viittä eri koiraa eri ympäristöissä tutustumassa niin että eivät ole käskyn alla. Ei tule sitten yllätyksenä koiran intensiivisyys.

    • tipsufani

      Meillä on ollut belgejä kylläkin vain tervueren ja nykyään Groendael. Mutta eipähän niiden luonteissa paljon eroa ole. Groendalit on ainakin vähän vilkkaampia. Tervu oli ainakin täysi unelmakoira. Ei tehnyt pahaa kärpäsellekään. Molemmat oppii nopeasti niinkuin belgit yleensäkin ja ovat hyvin miellyttämishaluisia ja hellyydenkipeitä piskejä. Ihania ovat. Tykkään. Silti kouluttamisessa täytyy olla kokemusta

    • Yleensä

      Malinoisit ovat erittäin vilkkaita ja osa hermostuneen vilkkaita. Koulutus vaatii osaamista. Suosittelen lämpimästi jotain muuta rotua.

    • Anonyymi

      Malinators kennel ?! Tuolta kukaan korvauksia saanu pennusta!?

      • Anonyymi

        Kovin hankala on korvaamaan vaikka Kennelliitto on kuluu. En kyllä suosittele tätä kasvattajaa!! Tää tanja


    • Anonyymi

      Protesti lista on pitkä tällä kasvattajalla 😁

      • Anonyymi

        Hundkonsult Tanja Eriksson
        Nykarleby
        Y-tunnus: 2234437-3

        Protestit
        14.05.2020 - 104€ (Laihian Laki Oy)
        04.12.2019 - 801€ (Laihian Laki Oy)
        Velkomustuomiot
        24.07.2020 - 3555€ (Kha Team Oy)
        27.02.2020 - 1701€ (Hilli Per-olav)
        14.08.2019 - 4250€ (Fastighets Ab Mästasvägen 2 I Jakobstad)


    • Anonyymi

      Hundkonsult

      • Anonyymi

        Tuolta ei kannata koiraa hommata (malinators kennel) akka jättää korvaukset maksamatta! Kiertäkää kaukaa tää kennel


      • Anonyymi

        Voi olla niin köyhä, että.....


    • Anonyymi

      Eikö kellään ole muka kokemuksiatuosta kasvattajasta??

    • Anonyymi

      Saksanpaimne koiria harrastaneena voi kertoa että teet todennäköisesti hyvän valinnan. Se on tyypillinen ei vielä pilattu rotu. Kaikisssa roduissa on toki hajontaa. Sairauksista en tiedä, muuta kuin että Saksassakin siirrytään poliisivoimissa usein belgeihin, koska sielläkin alkaa olla pula hyvistä sakemanneista, ja voit arvata, että se paikallisia kyrssii.
      Pete

    • Anonyymi

      Mutta tuo kennel kokemuksia? On tää vissiin alta viivan jos Malin hommaa tuolta kasvattajalta

    • Anonyymi

      Belgi on kuin eri planeetalta kotoisin oleva koira verrattuna muihin hienoihin koira rotuihin. minulla ollut lapsuudesta saakka 6 koiraa joista 2 viimeisintä belggareita. Sinä olet sille uskollinen isäntä johon koira luottaa täydellisesti. Belgi nyt oppii mitä vain ystävällisellä/palkitevalla koulutuksella

      Kuitenkin varoituksen sana tuosta uskollisuudesta, koira on valmis puolustamaan sinua ehkä turhankin herkästi sekunnin murto osassa, siis se seuraa touhujasi/paimentaa sinuakin vaikka et sitä huomaisi. Siis kouluta koirasi niin että se ei tee polvihousuja kaikillej otka sinua tevehtivät kättään heilauttamalla

      Belgi on parasta mitä koramaailmastä tällä hetkellä löytyy

    • Anonyymi

      Erittäin energinen 7vk puri tosi paljon.

      • Anonyymi

        Valitkaa pentueesta se räyhäkkäin ja sosiaalisin yksilö. Niistä kasvaa lempeimmät aikuiset, joiden käytöstä ei tarvitse hävetä missään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitkaa pentueesta se räyhäkkäin ja sosiaalisin yksilö. Niistä kasvaa lempeimmät aikuiset, joiden käytöstä ei tarvitse hävetä missään.

        Onko tää totta, kokemuksia muilta?


    • Anonyymi

      malinoisrecue.fi

    • Anonyymi

      *malinoisrescue.fi

    • Anonyymi

      Kennelin kotisivut hävinneet sosiaalisesta mediasta.
      Miksi ihmeessä?

      • Anonyymi

        Liekkö tuon kennelin koirat helmikuussa huostaanotettu kyseiseltä kasvattajalta? Ainakin näin voisi päätellä seuraavista faktoista jotka ovat/olivat julkisesti nähtävillä internetissä.

        Suomen malinoisrescuen sivulla lukee että heillä on paljon huostaanotettuja eläinlääkärin hoitoa tarvitsevia maleja ja holskuja joita molempia rotuja kyseinen kasvattaja omisti.
        Kyseisestä kennelistä on tullut aiemmin pentueita ihan keskiverto tahtiin kunnes yhtäkkiä viimevuoden lopulla kaksi pentuetta joista toinen D lonkkaiselle koiralle.
        Kennelillä oli paljon ilmoituksia eräällä belgianpaimenkoira sivustolla kunnes ne kaikki sieltä helmikuussa hävisivät. Sivustolla oli mm. yksi uusi syntynyt pentue sekä suunnitteilla tälle samalle vuodelle ainakin kolme muuta pentuetta sekä myynnissä ainakin neljä malia. Jo syntynyt pentue on nyt siirretty toisen kennelin nimen alle. Ilmeisesti sijoituskotia/uutta kotia etsi myös russeli ja muutama holsku (hänen Facebook sivun postausten perusteella.)

        Paljon kysymyksiä kyllä tuo kennelin toiminta lähiaikoina on herättänyt. En lähde spekuloimaan mitä on tapahtunut, en halua osoitella sormella ilman enempää tietoa, mutta näillä faktoilla tilanteesta saa kyllä vähintään erikoisen kuvan.

        Toivon jokatapauksessa kaikkea hyvää hänelle ja hänen koirilleen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja kauankohan tämäkin touhu jatkunut ennen kuin koirat otettu pois 😩 On kyllä hieno ”kasvattaja”…Yksi koirista jouduttu lopettamaankin kovien kipujen takia. Ei vaan pysty ymmärtämään miten julmasti ihminen voi kohdella perheenjäseniään… taas yksi hyvä syy siihen miksi pitää olla tarkkana kenen toimintaa tukee 🙄
      Koirat siis ilmeisesti tapelleet keskenään ja useammalla koiralla vammoja, pahoja hammasvaivoja, pidetty ulkona ilman pääsyä lämpimään, pidetty ahtaissa häkeissä öisin, saaneet liian vähän ruokaa jne 😭

      • Anonyymi

        Ilmeisesti on uudestaan talo täynnä koiria ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti on uudestaan talo täynnä koiria ...

        Mitä? Miten?


      • Anonyymi

        Ne , ketkä on pennut tuolta ostaneet, täytyy olla sokeita ja tyhmiä kun eivät ole oleushteisiin kiinnittäneet mitään huomiota ja tuo on jatkunut pitkään.Sama koskee hevosia. Turha netissä jeesustella jos ei saa sanotuksi suoraan ja lisäksi tehtyä ilmoitusta asiasta. Kun ostatte pentua niin katsokaa tilat, koirien kunto yms älkääkä ostako selityksiä.Kattelin just,,että tuollekin toinen kasvattaja myynyt nartun aikanaan ja myyjällä hoitola, jossa toinen koira pääsi raatelemaan toisen noin vaan eikä toimittanut lääkäriin.En muista kuoliko se raadeltu koira mutta hoitolan pitäjää asia ei tuntunut häiritsevän.Taitaa hälläkin koirat asua missä sattuu, ohikulkiessa autotaliista ainakin kuului haukuntaa.Piiri pieni pyörii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne , ketkä on pennut tuolta ostaneet, täytyy olla sokeita ja tyhmiä kun eivät ole oleushteisiin kiinnittäneet mitään huomiota ja tuo on jatkunut pitkään.Sama koskee hevosia. Turha netissä jeesustella jos ei saa sanotuksi suoraan ja lisäksi tehtyä ilmoitusta asiasta. Kun ostatte pentua niin katsokaa tilat, koirien kunto yms älkääkä ostako selityksiä.Kattelin just,,että tuollekin toinen kasvattaja myynyt nartun aikanaan ja myyjällä hoitola, jossa toinen koira pääsi raatelemaan toisen noin vaan eikä toimittanut lääkäriin.En muista kuoliko se raadeltu koira mutta hoitolan pitäjää asia ei tuntunut häiritsevän.Taitaa hälläkin koirat asua missä sattuu, ohikulkiessa autotaliista ainakin kuului haukuntaa.Piiri pieni pyörii

        Mikset tee tästä autotalli keissistä ilmoitusta jos tämmöstä tiedät 🤔


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe