Ruotsin hyvät puolet

Skeptikkoakka_kysyy

Vaihteeksi kaikille haukkumisille, joita ilmeisesti jokin suppea porukka tai peräti vain yksi hlö suoltaa Ruotsista, ruotsinkielestä, suomenruotsalaisista jne. tällä ja monella muullakin palstalla, aletaanpa luetella niitä hyviä puolia. Niitä, nimittäin, on ja paljon!

Suomalaiset ovat yhä kateellisen pikkuveljen asemassa vaikka välillä oltiin voimamme tunnossa ja koettiin olevamme paremmalla tolalla mutta omat valintamme Suomen politiikkaa ja taloutta johtamaan ovat ajamassa, tai jopa jo ajaneetkin, meidät taas alas niin taloudessa kuin itsetunnossakin.

1. Diskuteeraaminen työpaikoilla tärkeistä asioista. Asia, jota suomalaiset yleensä halveksivat. Suomalainen haluaa aina vahvan johtajan joka sanelee miten hommat hoidetaan eikä pysty tätä asetelmaa kääntämään niin, että tärkeistä asioista voitaisiinkin ensin porukalla käsitellä ja etsimään mahdollisimman hyvä päätös, joka sopii mahsollisimman monelle.

2. Ruotsinkielen osaaminen. Avaa kaikkia skandinaavisia kieliä enemmän ja helpottaa niidenkin oppimista. Tässä me suomalaiset voisimme oikeastaan ylpistellä, sillä huolimatta erilaisesta kielestämme, opimme ruotsinkin englannin, saksan tai muiden keski-eurooppalaisten kielten lisäksi. Vaikka se on meille väkinäistä pakkopullaa kouluaikana, monelle se kuitenkin avaa ovet esim. Ruotsiin suuntaavan maahanmuuton yhteydessä.

3. Musiikki. Ruotsi on maailman kolmanneksi suurin musiikintuottajamaa. Miten ihmeessä he ovat onnistuneet tässä?! No, samaan aikaan kun Suomessa köyhälistökin toistaa kapitalistien mantraa julkishallinnon alasajamisen tärkeydestä, johon siis sisältyy opetuksestakin leikkaaminen, on Ruotsissa panostettu taideaineihin ja musiikki on sellainen. Suomalaiset arvostavat enemmän matemaattisia aineita ja halveksivat taideaineita. Miksi?

Jatkakaa muut tästä. Ruotsiin muuttaneet varmasti tietävät positiivisia puolia.

6

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skånepåg

      Visst, int flytt vi !

    • pötypuhettakaikki

      Ja höpö höpö, koskien musiikkia!

      En tykkää ollenkaan ruotsalaisesta musiikista, ei jaksa kuunnella.

      Ihmettelen varsinkin Ruotsin kuninkaallisten huonoa musiikkimakua, alle kaiken arvostelun.
      No pakkohan heidän on kuunnella. Mutta kun ite valitsevat biisit, niin en kyllä jaksa kuunnella.

      Samoin Ruotsin lasten laulukirjat ovat ikävystyttäviä.

      Vertaa koulujen laulukirjoihin Suomessa. Täysin mahtavia, ja joka vuosi tulee uutta ja mitkä kuvat ja mikä oppi! Käydään läpi kaikki musiikkisuunnat ja soittimet. Peruskoulussa opetetaan nokkahuilu, kitaran, pianon ym otteet, käydään läpi suuret säveltäjät ym.

      Enkä yhdy sun muihinkaan arvioihin!

      En oo kateellinen, vaan surkuttelen miten tyhmää täällä on. Ihmiset ovat ikävystyttäviä.
      Ruotsin kieli kuulostaa rumalta. Ja jos "haluaa avata" kaikkien maitten kieliverkostoa, niin silloin pitää aloittaa latinokielillä, (ranskat, espanjat, italiat yms) sen jälkeen siirtyä venäjänkielikuntiin. NÄILLÄ SIIS PÄRJÄÄ MAAILMALLA, EI RUOTSINKIELELLÄ! Mistä kummasta oot saanut noin päättömän ajatuksen.

      Jos ruotsilla pärjäisi, niin toki maailman jehupaikoilla puhuttaisiin "ruotsia", nyt kas kummaa puhutaan englantia ja ranskaa. Rupeetko haijaamaan?

      Ja tuo sun diskuteeraaminen: - puhua pälpättävät vaan työajalla ja hommat hoidetaan huonosti. Joka ainut päivä on joku "kokous" (kuulostaa muka hienolta). Senkin ajan kun tekisivät töitä, eivätkä sössöttäisi.

      Mistähänpäin tämäkin aloittaja-akka on, onko ollut yleensä töissä Suomessa, ja missä sellaisessa? On ainakin pitkään asunut Ruotsissa ja puolustelee siksi niin rankkaan.

      • KyselynTehnyt

        Melkoisesti maailmalla soivista listahiteistä on ruotsalaisten tekoa, älä sotke kuvioon heidän omakielistä iskelmämusiikkiaan. He tekivät siitä hyvän bisneksen jota me voimme vain ihailla. Suomesta laajemmilla listoilla pyörii vain Night Wish aktiivisena. HIM ja Hanoi Rocks ovat enää kalpeita muistoja muutamista menestyksen vuosistaan.

        Et selvästikään ole perillä suomalaisesta koulumaailmasta. Taideaineista on todella paljon vähennetty tunteja säästöjen nimissä jo vuosia. Mikä ihmeen lauluperinne? Luuletko että jollain maakuntalauluilla ja melankolisilla iskelmillä pärjää tai että kouluissa oppilaat olis edes kiinnostuneita? Höpöhöpö. Suomessa ei myöskään ole sponsoroivia tuottajia, jotka aktiivisesti olisivat luomassa kenellekään suomalaiselle musiikkilupaukselle kansainvälistä uraa, päinvastoin! Heti jos löytävät jonkun lupaavan, Tämä pistetään kiertämään surkeita suomalaiskyliä ja tanssilavoja, poltetaan loppuun ja juorulehdet käyttää jokaista askelta. Ja nk. tuottajat kerää hillot ja verottaja käy taiteilijan kimppuun.

        Mitä olet tietävinäsi kuninkaallisten musiikki mausta? Senkö mitä julkisuudessa kerrotaan? Mistä tiedät etteivät nostalgisesti kuuntelisi Beatlesia, Kinksiä, Elvis Presleytä tms.? Heilläkin kun on, katsos, yksityiselämä. Olisihan loukkaus Ruotsin kansaa kohtaan jos he eivät olisi läsnäolollaan tukemassa oman maan musiikkia, oli se sitten Belmannia, Abbaa, Lill Babsia tms.

        Suomalaisten työpaikkojen jurmutuskulttuuri on karmeaa. Ylhäältä alaspäin johdettavaa, YT neuvotteluilla pelottelua, aineista muistuttamista että jos ei työ maistu, vaihda alaa, sun tilalle saa helposti uuden. Eli kipeenä pitää tulla töihin ja työn tekemisen menetelmiä ei saa alhaalta päin arvostella tai pomot pitää hankalana tyyppinä. 24 v suomalaista työelämää on takana ja se riitti. 12 v ruotsalaista työkulttuuria opettanut arvostamaan ruotsalaisten tapoja. On mukavaa tulla huomioonotetuksi ihmisarvoisena.

        Ikävää että olet epäonnistunut kotoutumisessasi Ruotsiin. Ehkä sinun kannattaisi palata Suomeen? Perustat yrityksen siellä? Saat kuunnella suomalaista musiikkia ja jos meet länsi-Suomea idemmäksi, et kuule ruotsinkieltä eikä ole 2-kielisiä katukylttejäkään.


    • Abbansillikin

      M Persbrandt ja Stellan Skargård

      • Abbansillikin

        vaan diskuteeraus ei totisesti


    • Impivaara

      Kun vihdoin ja viimein Suomi pääsi YYA:kelkasta niin työnsivät pääänsä €, jos olisivat pitäneet markkansa niin olis Suomen talous kukoistaa, nyt ku ei oo mahdollisuus devalvoita.-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe