googlen tietoturvamuistutus

mitä_tilalle

Googlen tietoturvamuistutus on pitänyt jo hyväksyä toistasataa kertaa. Lisäksi se on saanut virusmaisia piirteitä: Selain alkaa jumittamaan, prosessi muuttuu zombieksi - jos yrittää selvittää "muita vaihtoehtoja". Melkoista pakottamista ehtojen hyväksymiseen - vaikka ne on jo moneen kertaan hyväksytty. Rikkinäistä softaa, kun hyväksyminen ei mene perille.. Mitä siis googlen tilalle hakukoneeksi?

7

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seniilivaari

      Ei tunnu "muut vaihtoehdot" toimia !
      Tietoturva värssyt on vaikeita ja pitkiä, ei ole varma mitä kysytään ja hyväksytään. Täytynee vai hakea Bigistä !

    • Guuglefan_______

      Alkaa gookkelin loppu häämöttään. Niin monta toiminnallisuuden tappavaa bugia alkaa ohjelmistoissa olla, kun koittavat väkisin murjoa läpi näitä vastuu meiltä pois juttujaan, että huh.
      Hauskimpia on firefoxin päivitykset, jotka päivityksen jälkeen ilmoittavat niihin sisällytetyn oletus hakukoneen(googlen) olevan tietoturvauhka ja estävät sen käytön.

      Lisäksi sitten on vielä androidin play-kauppa, joka uusimman päivityksensä jälkeen tarjoaa sieltä lataaville vain erilaisia vikakoodeja. Ei tuu fallout sheltteriä ei montaa muttakaan enää läpi.

      • sensuuri_ja_yksityisyys

        Googlen ongelmia on täysin järjetön DMCA sensuuri joka on mennyt jo ihan absurdiksikin, sekä yksityisyyden puute. Käyttäjätiedot myydään mainostajille käytettäväksi kohdennettuun mainontaan, mutta niitä tietoja voi käyttää kaikenlaiseen muuhunkin.
        Jos nämä ongelmat olisivat olleet kaikilla tiedossa jo 2000-luvun alkupuolella, niin varmasti google ei olisi syrjäyttänyt AltaVistaa suosituimpana hakukoneena.

        Nyt kun google on jo yli 10 vuotta ollut toiminnassa, on aika hakukoneen taas vaihtua parempaan, esim. Yandex on heti jo paljon parempi, siinä ei ole amerikkalaista dmca sensuuria kuten googlessa, bingissä ja duckissa, ja yksityisyyden suojaltaankin se on parempi kuin google.


    • tietoturva_kunniaan

      Kannattaa käyttää duckduckgo.com:ia, jossa on myös suomenkielinen hakumahdollisuus. Se ei jäljitä ja vakoile. Toimii mielestäni ihan näppärästi. Ei nappaa nuo NSA:n kultakaivosfirmat. Vielä kun löytäisi kunnon suomalaisen sähköpostipalvelun...

    • Koodie

      Todennäköisesti Googlen sivut eivät kykene tallentamaan koneellesi tietoa siitä, että ehdot on hyväksytty, tai sitten tieto poistuu selaimestasi jossain välissä. Varmista, että evästeet ovat käytössä eikä Googlea ole estetty asettamasta niitä.

    • Telkut_murskaksi

      Ainakin Firefoxin Private browsing tuntuu aiheuttavan tällaista.

    • IxQuick

      https://www.ixquick.com/
      Jos googlea käyttää, niin kannattaisi käyttää edes ixquickia, joka muuntaa kaikki google haut anonyymeiksi (vastaa siis lähinnä anonyymia proxy-palvelinta). Myös kuvahaku ja kuvien katselu muuttuu anonyymiksi, eikä www-sivujen ylläpitäjät saa selville, mistä IP-osoitteesta kuvia on käyty katsomassa.
      Googlen käyttöehtoja (tai mitään muitakaan ehtoja) ei tarvitse hyväksyä pystyäkseen käyttämään ixquickia, joka on yksityisyydensuojaltaan parempi kuin muut hakukoneet.

      Kaikki mainokset myös puuttuvat ja googlen kohdennettu mainonta lakkaa toimimasta - ei tule enää brandos-mainoksia s24-sivut täyteen jos on ixquickilla etsinyt kenkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe