googlen tietoturvamuistutus

mitä_tilalle

Googlen tietoturvamuistutus on pitänyt jo hyväksyä toistasataa kertaa. Lisäksi se on saanut virusmaisia piirteitä: Selain alkaa jumittamaan, prosessi muuttuu zombieksi - jos yrittää selvittää "muita vaihtoehtoja". Melkoista pakottamista ehtojen hyväksymiseen - vaikka ne on jo moneen kertaan hyväksytty. Rikkinäistä softaa, kun hyväksyminen ei mene perille.. Mitä siis googlen tilalle hakukoneeksi?

7

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seniilivaari

      Ei tunnu "muut vaihtoehdot" toimia !
      Tietoturva värssyt on vaikeita ja pitkiä, ei ole varma mitä kysytään ja hyväksytään. Täytynee vai hakea Bigistä !

    • Guuglefan_______

      Alkaa gookkelin loppu häämöttään. Niin monta toiminnallisuuden tappavaa bugia alkaa ohjelmistoissa olla, kun koittavat väkisin murjoa läpi näitä vastuu meiltä pois juttujaan, että huh.
      Hauskimpia on firefoxin päivitykset, jotka päivityksen jälkeen ilmoittavat niihin sisällytetyn oletus hakukoneen(googlen) olevan tietoturvauhka ja estävät sen käytön.

      Lisäksi sitten on vielä androidin play-kauppa, joka uusimman päivityksensä jälkeen tarjoaa sieltä lataaville vain erilaisia vikakoodeja. Ei tuu fallout sheltteriä ei montaa muttakaan enää läpi.

      • sensuuri_ja_yksityisyys

        Googlen ongelmia on täysin järjetön DMCA sensuuri joka on mennyt jo ihan absurdiksikin, sekä yksityisyyden puute. Käyttäjätiedot myydään mainostajille käytettäväksi kohdennettuun mainontaan, mutta niitä tietoja voi käyttää kaikenlaiseen muuhunkin.
        Jos nämä ongelmat olisivat olleet kaikilla tiedossa jo 2000-luvun alkupuolella, niin varmasti google ei olisi syrjäyttänyt AltaVistaa suosituimpana hakukoneena.

        Nyt kun google on jo yli 10 vuotta ollut toiminnassa, on aika hakukoneen taas vaihtua parempaan, esim. Yandex on heti jo paljon parempi, siinä ei ole amerikkalaista dmca sensuuria kuten googlessa, bingissä ja duckissa, ja yksityisyyden suojaltaankin se on parempi kuin google.


    • tietoturva_kunniaan

      Kannattaa käyttää duckduckgo.com:ia, jossa on myös suomenkielinen hakumahdollisuus. Se ei jäljitä ja vakoile. Toimii mielestäni ihan näppärästi. Ei nappaa nuo NSA:n kultakaivosfirmat. Vielä kun löytäisi kunnon suomalaisen sähköpostipalvelun...

    • Koodie

      Todennäköisesti Googlen sivut eivät kykene tallentamaan koneellesi tietoa siitä, että ehdot on hyväksytty, tai sitten tieto poistuu selaimestasi jossain välissä. Varmista, että evästeet ovat käytössä eikä Googlea ole estetty asettamasta niitä.

    • Telkut_murskaksi

      Ainakin Firefoxin Private browsing tuntuu aiheuttavan tällaista.

    • IxQuick

      https://www.ixquick.com/
      Jos googlea käyttää, niin kannattaisi käyttää edes ixquickia, joka muuntaa kaikki google haut anonyymeiksi (vastaa siis lähinnä anonyymia proxy-palvelinta). Myös kuvahaku ja kuvien katselu muuttuu anonyymiksi, eikä www-sivujen ylläpitäjät saa selville, mistä IP-osoitteesta kuvia on käyty katsomassa.
      Googlen käyttöehtoja (tai mitään muitakaan ehtoja) ei tarvitse hyväksyä pystyäkseen käyttämään ixquickia, joka on yksityisyydensuojaltaan parempi kuin muut hakukoneet.

      Kaikki mainokset myös puuttuvat ja googlen kohdennettu mainonta lakkaa toimimasta - ei tule enää brandos-mainoksia s24-sivut täyteen jos on ixquickilla etsinyt kenkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe