aholaransportillehommiin

enoleenään

Politiikka 18.03.2016 18:36 (Päivitetty: 19.03. 9:38)

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Suna Kymäläinen tyrmistyi Arvopaperi-lehdessä julkaistusta tiedosta, jonka mukaan pääministeri Juha Sipilän lähipiiri eli lapset ovat Fortel Investin kautta pörssiin listautuvan Ahola Transportin kolmanneksi suurin omistaja.

– Suomessa saa omistaa yhtiöitä vapaasti. Eihän siinä mitään. Mutta samaan aikaan kun julkisuudessa kyseenalaista huomiota saanut, nimenomaan suomalaisten työehtojen polkemisesta esiin tulleen yhtiön omistajista löytyy yhteys suoraan valtioneuvostoon, ollaan ainakin eettisesti heikoilla jäillä. Nyt alkaa näyttämään jo tosi pahalta, sanoo Kymäläinen tiedotteessaan.

Viime kesäkuussa ministerineuvostossa sovittiin kansallisten kabotaasirajoituksen poistamisesta ja lakimuutokset ovat parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Kymäläinen ja muut SDP:n kansanedustajat ovat kritisoineet kaavailuja.

– Pahin pelko on, että suomalainen kumipyöräliikenne ulosliputetaan halvempien työvoimakustannusten ja kaluston ylläpidon maihin. Tämänkaltaisesta toiminnasta on jo varoittavia esimerkkejä, kuten Ahola Transport, josta on jo aiemmin julkisuudessa esitetty tieto, että he ovat palkanneet 500 euron kuukausipalkalla kuskin Virosta, Kymäläinen kertaa.

Tyylikkäältä tämä ei ainakaan näytä.

Ahola Transport on siis Kymäläisen mukaan toiminut juuri sen mallin mukaisesti, jota ehkäisemään muun muassa kabotaasirajoitukset on säädetty. Kymäläinen muistuttaa, että myös EU:n työtuomioistuimen kanta on, että jokaisessa maassa maksetaan kyseisen maan työehtojen mukaista palkkaa.

– Tyylikkäältä tämä ei ainakaan näytä. Eihän Suomi nouse koskaan lamasta, jos on pienintäkään vihjausta valtioneuvoston jäsenten osalta palkkakeinottelun hyväksymisestä, Kymäläinen moittii.

– Kuljetusalan toimijoiden huolta kabotaasirajoitusten muutoksen mukanaan tuomista haitoista ja muun muassa valvonnan ontumisesta ei ole otettu huomioon. Ei ihme jos moni kysyy tämän tiedon jäljiltä, että miksiköhän, Kymäläinen lataa.

Kymäläinen pohtii, onko pörssin laillisuusvalvonnalla ollut tieto tämänlaatuisesta mahdollisesta sisäpiirikytköksestä ennen listautumisesitteen hyväksymistä.

7

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nonäinhän

      Fortel Investillä oli viime vuoden lopulla 4,8 miljoonan euron jakokelpoiset varat, joten Juho, Mikko, Hanna-Maaria, Timo ja Tuomo Sipilällä riittää jaettavaa. Fortelin kassassa oli 3,7 miljoonaa euroa, eikä velkaa juuri ole.

      ”Miljoonaomaisuus on hallitusti lahjoitettu lapsille, ja kaikesta voi päätellä, että keskustan puheenjohtaja osaa hyödyntää verosuunnittelua. Sipilän jälkikasvu voi vuosia nauttia matalasti verotetusta tuotosta”, kommentoi Fortelin tilinpäätöksiin ja pöytäkirjoihin perehtynyt asiantuntija.

      ”Tässä huojennetussa sukupolvenvaihdoksessa osakeyhtiö on vähintään kymmenen prosentin siivuina lahjoitettu lapsille. Lasten pitää jatkaa yhtiön elinkeinotoimintaa, mutta hallitusjäsenyys riittää siihen”, arvioi toinen järjestelyyn tutustunut ekspertti.

      Lahjoituksen huojennettu verokohtelu vaatii taakseen sen, että sijoitusyhtiö Fortel todella täyttää elinkeinotoiminnan tunnusmerkit. Huojennetussa lahjoituksessa sukupolvenvaihdoksen verokohtelu on hyvin edullista, ja siitä on luultavimmin haettu verottajan ennakkoratkaisu.

      Vuonna 2013 Fortelin sijoituksista tehtiin sattuvasti 2,0 miljoonan euron arvonalennus. Juuri ennen lahjoitusta tehty arvonalennus vähensi verotettavaa tulosta, eikä Fortel ole muutenkaan maksanut tuloksestaan veroja viime vuosina.

      Lue lisää aiheesta torstain Kauppalehdestä.

    • Jao06

      Mutta uskonveljet saa kaiken anteex ku sunnuntaisin kirkos yms paikas käyvät niin taas viikko aikaa tehä laittomuuksia

    • On se metkaa, kun nämä eri uskonnollisiin kuppikuntiin ovat pesiytyneet nämä mammonan keräilijät! Eikö niitten isossa kirjassa ole maininta kultaisen vasikan palvonnasta (mammonan) joka on melkoisen syntistä touhua, josta joutuu kadotukseen? Ei näköjään joudu, kun taivaspaikat on maksettu! Samaisella paikkakunnalla on toinenkin vasikan palvoja, jolla on melkoinen omaisuusmassa, neljättäkymmentä liikettä (Halpa-Halli) eikä kirjan sanoma näy painavan! Että semmoisia veijareita löytyy maasta muuallakin ja joita vielä uskotaan puhdasotsaisiksi.

    • Jao06

      Koskahan skall,akt,atl yms puutuvat aholan touhuun kun tilajaavastuu ei vaikuta firmoihin vaikka niistä huomautettu.verottajalle töitä ???

      • Rehellinenkuljettaja

        Saako poliisi lahjuksia ja työsuojelupiirien virkamiehet maasua kun eivät edes kantelujen perusteella tarkasta laittomassa liikenteessä olevia autoja ja kuljettajia? Onkohan poliisipäällystöllä pimeä huumekuljetus jörjestetty puolikkaisiin ja laittomat maahantuonnit moduuleihin jolloin niitä ei voida ottaa valvonban kohteiksi?
        Paras tarkistuspaikka olisivat asiakkaiden terminaalit, Posti, Kaukokiito, Schenker, DHL, DSV, Tokmanni, ktk- yhtiöt ja tietysti satamien ajotiet ja Kärsämäki. Pienillä partioilla tulisi muutamassa viikossa enemmän sakkotuloja kuin vuodessa kameroilla. Lisäksi työ-ja ajoaikasäädösten valvonta onnistuisi asiakkaiden kuljetustoimistojen tietojen avulla helposti, ei olisi enää mahdollista ajaa 300 tuntia kuukaudessa.


    • jao06

      miks poliisi tai tulli ei puutu aholan virokilpisiin täysperäautoihin jotka ajelevat suomen ja ruotsin väliä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe