Madeira vai Azorit?

Moi. Te jotka ootte molemmissa paikoissa käyneet, niin kertokaahan mitä olennaisia eroja on Azoreilla ja Madeiralla? Kumpaan menisitte uudelleen.? Itse olen Madeiralla käynyt kahdesti ja koko paikka on lähestulkoon nähty...
Ilmoita


Mielestäni täällä on ollut vastaava kysymys jo aiemmin...
Madeiralla olen käynyt 6 kertaa ja aion vielä mennä useasti, Azorien Sao Miguelilla olen ollut kerran ja vielä toisen kerran siellä voisi käydä keväällä tai syksyllä (kun sataa ja tuulee vähemmän).
Madeiralla näkee parissa viikossa pääosan autolla saavutettavista "turistikohteista" ja maisemapaikoista sekä oleellisimmat museot, mutta Levadoita ja tapahtumia onkin pidemmäksi aikaa ja eri vuoden ajoille. Kalaruokia löytyy mieluisia ja Madeiraviinikin on omaan makuun.
Sao Miguel on nähty viikon reisussa liki kaikki, ellei patikointi kiinnosta enemmän. Muilla saarilla olisi sitten lisää nähtävää. Paikalliset ruokaerikoisuudet eikä viinit olleet sellaisia, että niihin olisi jäänyt kaipuuta (ml. Cozido nas Caldeiras).

Madeiralla on enemmän turisteille kaikenlaista, Azorit on enemmän omatoiminen ja sieltä ei löydy kovin paljon turistijuttuja.
3 VASTAUSTA:
Ok. Mites luonto? Onko isoja eroja? Itseä alkoi askarruttamaan azoreille meno kun monet puhuivat, ettei se niin kauheesti madeirasta eroa... mut miten on?
MennäköVaiEi kirjoitti:
Ok. Mites luonto? Onko isoja eroja? Itseä alkoi askarruttamaan azoreille meno kun monet puhuivat, ettei se niin kauheesti madeirasta eroa... mut miten on?
Sao Miguel on tasaisempi, mutta ei tasainen... Kaksoisjärvet, Lagoa do Fogo kraaterijärvi, Furnas ja kuumat lähteet poikkeavat Madeirasta. Itäpuolelta saarta löytyy muutama hyvä näköalapaikka maantien vierestä.
Googlemapsista katunäkymiä vertailemalla asia on helppo todeta.
Liikennettä vähemmän, mutta lehmät saattavat paikoin yllättää, kun niitä siirretään laumana tai yksittäisiä karkulaisia löytyä. Pienemmillä teillä voi olla tiellä lehmän jätöksiä...
Levadoita ei ole, mutta polkuja löytyy (tutustu alueen paimenkoiriin...)
http://keskustelu.suomi24.fi/t/6713737/hirveita-koiria

https://goo.gl/maps/Xhg65fmuqBC2
Näkymät kaksoisjärville ko. tien risteyksestä retkeilyalueelle ja sieltä harjun päältä tai perinteinen paikka kummitushotellin vierestä
https://goo.gl/maps/ux3k23gcwRn
https://goo.gl/maps/aqMp3xf9RQn
Akvedukti em. retkeilyalueen lähellä
https://goo.gl/maps/gVNwtEwMQUp
Ferraria kuuma lähde (riippuen vuorovedestä, lue varoitukset alueen kylteistä)
https://goo.gl/maps/zWWGYQ7orMB2
Lagoa do Fogo
https://goo.gl/maps/3DALJhJ5Lu82
Furnas
https://goo.gl/maps/DMbMTxodUNN2
https://goo.gl/maps/JBWskgJGHG82
https://goo.gl/maps/x6KM6c9rh2F2
https://goo.gl/maps/dWJd78M5eoo
https://goo.gl/maps/HAd8J5BKEAK2
Vila Franca Do Campo kappeli "Our Lady of Peace Chapel"
https://goo.gl/maps/GUSVvt1r9aF2
Nordeste ja Ribeira Grande vanhat sillat
https://goo.gl/maps/akinYhjm91M2
https://goo.gl/maps/8JCCnriDvUM2
Näköalapaikkoja useita itäpuolen tien varressa
https://goo.gl/maps/vRzM4idfnL22
Ribeira Granden kuuma lähde
https://goo.gl/maps/eLS6iaHjmYs
Correana teetehdas
https://goo.gl/maps/zYc67zhiRRE2
Pieni täydennys
Ponta Delgada, laavaluola. Luolaan pääsee ko. rakennuksesta ja kulkemaan sitä pienen pätkän. Itse onkalo tulee ylhäältä ja jatkuu alas rantaa kohden.
https://goo.gl/maps/28vkyeaMgYk
Poça da Dona Beija kuumalähde ja uimapaikka
https://goo.gl/maps/5nteK4dru932
Caldeira Velha kuumalähde ja uimapaikka (täällä on parkkipaikalla käynyt varkaita autoissa).
https://goo.gl/maps/p6ycfqnT8sB2
Capelas "merinorsu" kalliomuodostelma
https://goo.gl/maps/UHpuD7kLkqH2
+Lisää kommentti
Erittäin hyviä vinkkejä jo saitkin. Pari kertaa molemmissa on käyty ja uudestaankin voisi molempiin mennä. Madeira on selvästi turistimaisempi paikka ja siellä on kaikkea enemmän, kun suurempikin se on. Azorit on selvästi erikoisempi paikka. Luonto on siellä tulivuorikraatereineen ja kuumine lähteineen aika ainutlaatuista ja jos sinne menee, niin juuri tuon takia. Ei se ole rannalla makaajalle oikea paikka, vaikka hyvinkin eksoottisia uimapaikkoja löytyy. Siellä on panostettu omituisen paljon (EU-rahalla) näköalapaikkoihin ja jopa hyviin teihin. Se on pieni saari, siis se pääsaari, ja jos sitä viikon autolla kiertelee, niin pääosin on nähty. Kokonaan eri asia on, jos lähtee polkuja vaelteleman ja siitä tykkää, niin voihan siellä viipyä pitkäänkin. Ongelma on ilmasto. Hyvin usein on pilvistä ja sateleekin. Ei luonto ja maisema silloin kummoista ole, kun ei näy juuri mitään. Mutta voi sitä riemua, jos sattuu paistamaan peräkkäin muutaman päivän. Yksi omituisen mielenkiintoinen "nähtävyys" on se "kummitushotelli". Aikoinaan on tehty hieno ja suuri hotelli keskelle luontoa. Ei menstynyt, lopetettu, sitten särjetty ja hajotettu, täysin rappiolla. Kertoo siitä, sttä Azoreista ei voi tulla suurten massojen turistikohdetta, se on vain pienen piirin luontokohde. Kukkaloistoa on, mutta se on aika yksipuolista, hortensiota ja amarylliksiä tien varret täynnä, omituisen komeaa sekin. Madeira on paljon monipuolisempi. Toki luontoihmisen paikka on sekin, mutta kyllä normituristikin siellä viihtyy. Ilmastokaan ei ole niin sumuinen, sateinen ja pilvinen kuin Azoreilla. Levadapolkuja innokkaille riittää varmaan kuukausiksi. Kukkaloisto on huikea ja monipuolinen. Erityisesti ihastelimme jakarandapuiden kukkaloistoa, joka lienee parhaimmillan toukokuun alkuvikkoina. Jos luonnosta tykkää, niin kumpaankaan ei voi pettyä.
Ilmoita
Kyllä kiitos. Kerrassaan upea paikka Azorit. Furnaksen kuumat lähteet ja lämpimät vesiltaat vesiputousten äärellä. Tulivuoren kuumissa hiekkauuneissa valmistetut herkut.. Puhdas ja mielenkiintoinen luonto. Ystävällinen ilmapiiri. Valasretki oli erityisen mieleenpainuva jo säänkin puolesta, kova merenkäynti antoi hieman tuntumaa mitä myrskyävällä merellä tapahtuu. Mutkikkailla vuoristoteillä ajaminen ja henkeä salpaavat näkymät sykähdyttää kokeneimmankin matkailjan. Useiden ilmastovyöhykkeiden ansiosta luoonto näyttäytyy erityisen monimuotoisena juuri täällä! Yksi helmistä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!
Ilmoita
Azoritkin taitaa pariksi vuodeksi taantua hurrikaanin jälkeen, jos tuhot tulee olemaan samaa luokkaa kuin Karibialla.
1 VASTAUS:
Jos tarkoitat tämän hetkistä ennustetta, niin lupaa maksimissaan Ponta Delgadaan tuulta 13m/s (oranssi varoitus), mutta sateesta punainen varoitus.
Tuskin on Karibian tapainen odotettavissa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Madeira vai Azorit?

Moi. Te jotka ootte molemmissa paikoissa käyneet, niin kertokaahan mitä olennaisia eroja on Azoreilla ja Madeiralla? Kumpaan menisitte uudelleen.? Itse olen Madeiralla käynyt kahdesti ja koko paikka on lähestulkoon nähty...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta