Eläkeläisten aiheetonta purnausta.

Tilastokeskus todistaa, että eläkeläisten köyhyys on puolittunut 7:ssä vuodessa! Se siitä indeksistä'!
Ko. keskuksen mukaan 2007 ja 2014 välillä pienituloisten eläkeläisten osuus laski 16,6%:sta 8,1%:iin vuoteen 2014 mennessä.
Muutokseen vaikuttavia tekijöitä ei artikkelissa ollut.
Oma kokemukseni on kuitenkin, että useampana peräkkäisenä vuotena nettoeläkkeeni pieneni paitsi viimeinen muutos joka merkitsi 0,02€:n neton nousua.

15

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiheetontahan.se

      Mitä perusteluja siihen laskuun tarvitaan? Pienillä eläkkeillä sinnittelijät olivat sieltä iäkkäämmästä päästä, kyllä heistä iso osa jo on tuonpuoleisessa.
      25 v. eläkkeellä oltuani huomasin saavani markoiksi muutettuna nyt saman summan eläkettä kuin viimeisimmän palkkakuittini markat.
      Liekö sitten hyvä vai huono asia.

    • nuukavanhus

      Eläkeläisillä on ollut kymmeniä vuosia aikaa laittaa talouttaan kuntoon. Jos aktiiviaikana on laittanut kaiken menemään, löytyy syyllinen peilistä. Oma eläkkeeni jäi useasta syystä varsin pieneksi, mutta en valita. Pärjään vuokra- ja osinkotuloilla.

      • Aiheetontahan.se

        Pienellä palkalla eläneet ovat todellakin "laittaeet kaiken menemään" maksaessaan asuntolainaa ja kouluttaessaan lapsiaan. Harva pienpalkkainen pystyy antamaan vuokralle asuntonsa, eikä liene osinkotuloja kuin vanhasta puhelinosakkeesta.
        Ei ole syytä kerskailla.


    • yleensä_menee_hyvin

      Erilaiset vakuutusyhtiöt ja vastaavat pelottelevat ihmisten rahat itselleen. Kannattaa pyrkiä jo nuoresta pitäen siihen, että saa rahaa sivuun niin, että jos joku onnettomuus joskus sattuukin, voi sen maksaa omasta pussista. On myös huomattava, että yhteiskuntakin tulee vastaan, jos oikein huonosti käy.

    • Eläkeukolta

      Kun eläkkeet nousevat elinkustannusindeksin perusteella, saa eläkeläinen laskennallisesti saman määrän leipää, voita, makkaraa ja muita perushyödykkeitä.

      Muut, kuin elinkustannusindeksiin lasketut hyödykkeet varmaankin kallistuvat nopeammin kuin perushyödykkeet. Miten esimerkiksi sähkön siirtohinta? Kuntosalimaksut? Hiihtohissiliput? Konsertti- ja teatteriliput? Tarvitsehan eläkeläinen tällaisiakin, jos ei ole kiikkutuolinsa vanki.

      Äakettäisessä MOT-ohjelmassa tuotiin esiin rahastoitujen eläkevarojen huima ja jatkuva kasvu. Nämä rahastothan tarkoitettiin suurten ikäluokkien eläkkeiden maksamiseen. Nyt ovat suuret ikäluokat pääosin eläkkeellä, mutta rahastojen kasvu jatkuu entiseen malliin. Kenen intresissä on rahastojen kasvattaminen? Ainakin rahastojen johtajien vaikutusvalta ja ennestäänkin käsittämättömän suuret tulot siinä kasvavat.

      Olisi hyvä nähdä Eläketurvakeskuksen laskelmat eläkerahastojen riittävyydestä erilaisiin lähtöoletuksiin perustuen. Nythän eläkejohtaja asiaa mitenkään perustelematta esitti, että eläkkeiden sitominen ansiotasoindeksiin ajaisi rahastot nopeasti tyhjiin.

      Takinkäännön maailmanmestarin, Suvi-Anne Siimeksen, puheisiin en olekoskaan luottanut, en nytkään.

    • v-39-m

      Monen eläkeläisnaisen purnaus on toisin, kuin otsakkeessa annetaan ymmärtää, täysin aiheellista ja ymmärrettävää.

      Miesten seuraa on nimittäin hyvin niukalti saatavilla eläkeläisten piireistä. Ongelma on hyvin tunnettu eikä siihen ole saatu aikaan ratkaisua.

      • kannanen

        Tosiasiat on hyväksyttävä. Miehiä on tässä ikäluokassa kolmannes, kaikille ei riitä. Eipä taitaisi monia hyväksyä, että kukolla olisi molemmissa kainaloissa kananen. Itse keskityn muihin asioihin, en esim. käy tansseissa, missä tuo ongelma tulee selvästi esille. Kun samoilee yksin metsässä, ei ole huolia. Äitiini opetti, että naisen pitää myös taloudellisesti selvitä myös yksin ja niille juurille olen elämäni puun kasvattanut.


    • flegmaatti

      Tilastokeskuksen luvut ovat hyvä esimerkki keskiarvojen käytöstä ilman taustatarkastelua.
      Tilastolle "todistetaan", että eläkeläisten suhteellinen kurjistuminen on vain harhaa eikä eläkeläisten rakennemuutosta oteta huomioon millään tapaa.

      Kuten jouku totesi, eläkeläisten vanhemmasta päästä on poistunut joukko jonka eäkekertymä on ollut eri syistä johtuen pieni.
      Äitien kotivuodet, laskentavuosista johtuva vajaa kertymä, laskennan aikanen ansiotaso jne.

      Suurten ikäluokkien "eläkepommi" lienee nyt pahimmassa vaiheessaan ja helpotusta on näkyvissä. Miksi hilseillään turhasta?

    • PiipunNuohous

      Tolkuttoman kokoinen rahasto osoittaa, että eläkemaksuja on peritty liikaa.

    • ite.siinä.rajoilla

      Köyhiksi katsottavien eläkeläisten osuus lienee noin 10%. Ei siis kovin iso.

      • vaalierkki

        Ennen vaaleja eräs nykyinen ministeri kertoi blogissaan yli miljoonasta suomalaisesta, jotka ovat köyhyysrajan alapuolella, siis lähes joka viides. Lisäksi on tuntuva määrä kansalaisia, jotka ovat tuon rajan pinnassa. Eli siis tilasto vai totuus.


    • koiraspuoli

      Kummia kirjoituksia, miksi!

      Mainittavia korotuksia ei ole näkynyt kuin niissä minimieläkkeissä, jotka ovat syntyneet ilman ansiotuloja perheen ulkopuolelta.

    • TämäkinVieläs

      Köyhyysrajan määritelmähän riippuu aivan siitä mihin kohtaan raja asetetaan. Ja se taas riippuu rajan asettajasta. Tuskin köyhyysraja on ollut sama v. 2000 kuin 2014.

    • faktat_esille

      Katsotaanpa, miten huonosti menee eläkeläisten pääpurnareiksi asettautuneella kolmikolla. Tässä verohallinnon tiedot vuoden 2014 bruttotuloista: Raimo Ilaskivi 148 658,28 euroa eli keskimäärin 12 388,19 euroa kuukaudessa, senioriliikkeen pomo Kimmo Kiljunen 89 322,88 euroa palkkatuloa eli keskimäärin 7444,40 euroa kuukaudessa ja patologinen eläkebloggari Yrjö "Josa" Jäntti 58 339,85 euroa eli 4861,65 euroa kuukaudessa.

      Ilaskivi ja Jäntti ovat olleet eläkkeellä yli 20 vuotta. Kumpikin haluaisi rohmuta lisää eläketuloja vaatimalla epäsolidaarisia prosenttikorotuksia huippueläkkeisiinsä paremman eläkeindeksin avulla. Sehän kuivaisi eläkerahastot 45 vuodessa. Hyvä eläke on tulossa Kiljusellekin, vaikka eläkekoohotus ei häntä eduskuntaan palautakaan.

      Prosenttilinja työeläkkeiden indeksikorotuksissa lisää eläkeläisten tuloeroja jo nyt.

      • normaalieläke

        Eläkekertymästä se tulee, mun sukulaisissa on lääkäreitä, insinöörejä jopa lakimies jotka nauttii isoista eläkeitä, tavallisella nuudarilla voi olla hyvä eläke jos olet välttänyt työntekoa niin huomaat eläkkeessäsi.
        Eläkekertymää on voitu kartuttaa maksalla vapaaehtoisesti etukäteen, kateellisten aivoituksia repostella toisten tuloja sitäpaitsi verottaja pitää huolen ettei liikaa saa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      202
      2323
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      302
      1834
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      43
      1707
    4. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1455
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1374
    6. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1225
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1156
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      1099
    9. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1092
    10. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      924
    Aihe