Alkaa pikku hiljaa menee hermo

pitäsosatajo

9kk koira eikä osaa mukamas edes yötä pidättää pissojaan eli ei edes 6 tuntia. Tuon ikäsellä pitäs olla jo täysin kehittyny pidätyskyky, ei oo enää mikää vauva. Joka hemmetin yö herättää kuselle pihale sen kerran tai kaks. Yöllä ei ole edes vettä sillä tarjolla.
Pitääkö mun alkaa jo vaatimaan että täytyy jo osata pidättää. 6 tuntia ei ole edes aika eikä mikään. Olen jutellut muiden omistajien kanssa ja niiden koirat tuossa iässä osas ihan hyvin jo koulu/työpäivät pidättää. Täytyy vissiin vaan tehä niin että en päästä koiraa tarpeille yöllä, oppikoot väkisin pidättää.

12

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mistänäitälöytyy

      sinähän mulkku olet. Ei ole tullut mieleen mennä eläinlääkäriin jos vaikka tulehdus. Koiralla pitää aina olla vettä saatavilla.

      Taidatkin olla näitä perusprovoja.

    • pitäsosatajo

      Ei ole tulehdusta, tutkittu on. Ja en ole provo. Vettä en anna yöllä tarjottavaksi, janoon se ei kuole. Kesähelteet on eriaisia sit on yölläkin tarjolla.

    • eikoiranvika

      Rotu vaikuttaa myös, mm jotkut pikkukoirat oppivat tosi myöhään sisäsiisteiksi kokonaan. Lunnikoira kans on rotu joka oppii usein tosi myöhään sisäsiistiksi(tosin tokkopa sulla lunnikoiraa on, mutta mainitsin vain)

      • pienenäopetettu

        Kääpiösnautserimme oppi alle viidenkuukauden iässä sisäsiistiksi, ei herätä koskaan yöllä, ei herättänyt pentunakaan vaan nousi kun minäkin nousin.


    • Ei vielä kannata hermoja menettää...Nyt ollaan vasta alkutaipaleella, ja monenmoista voi tulla vastaan vielä...

      Tuo 9kk ei ole mikään fakta. Korkeintaan suht normi. Toisille koirille pidätyskyvyn muodostuminen voi kestää ihan sinne vuoden paikkeillekkin.
      Kyllä sen jossain määrin näkee myös, miten koira toimii, kun ulos pääsee, onko sillä oikeasti hätä vai haluaako se vain maisemia katselemaan.

    • tummapuska

      On mahdollista että koirasi vaan haluaa ulos öisin kun on siihen tottunut. Hyvin voisit kokeilla ettet reagoi tai sanot vaan että hiljaa, nyt nukutaan! On siinä tietysti se riski että vahinko käy. Mutta sitten ainakin tiedät, että tarve on todellinen eikä vaan hupiulkoilua.

    • PrintteriRikki

      Koiran kanssa ei saa milloinkaan mennä hermo. Eikä lasten kanssa. Eikä miesten kanssa. Hermostumalla ei saavuta mitään.

    • Mansikkamato

      Älä vielä stressaa, minun sakemanni oli vasta 10kk kun pystyin varmuudella sanomaan sitä sisäsiistiksi, ja samalla tavalla tuli vain öisin pissa, päivisin ei mitään. Aina jouduin öisin sen kerran nousta ja siivota lirut ettei laminaattilattia mennyt pilalle. En sitten tiiä vaikuttiko juoksut tai jotain mutta yhtäkkiä tuo yöpissiminen loppui ja sen jälkeen ei ole vahinkoja sisälle tullut kertaakaan. Oot vaan edelleen päättäväinen ja pidät rutiinit niin eiköhän se pikkuhiljaa mene ohi, jotkut koirat vaan on tosi hitaita tän asian kanssa eikä niitä nyt väkisin voi opettaa

    • Növöi

      käyheetä sentään. Jos sulla hermo palaa jo tosta koiran yhden kerran herätyksestä, niin älä ainakaan koskaan tee lapsia. Ne nimittäin herättävät vieläkin useammin.

      • ämmänlänki

        Kyllä se hermo menee lastenkin kanssa. Ja v-tuttaa... eri asia on sitten se miten sen ilmaisee. Ei sitä näytetä... edes sille vmäiselle aviomiehelle.


    • liibalaaba123123

      Tottakai se heräilee yöllä pissalle, koska olet sen siihen totuttanut. Se ei osaa nukkua yötä putkeen, kun ei ole koskaan siihen tottunut.
      Kannattaa aina ekaksi vaatia pennulta se, että öisin nukutaan. Rajaa tila sellaiseksi, että pissavahinko ei haittaa :)

      Eli: älä reagoi ulospyynteihin. Alussa se koittaa saada huomiotasi kovastikin, mutta ajan mittaa oppii, ettei yöllä tapahdu _mitään_, vaan silloin NUKUTAAN =)
      Rakko on sen verran kehittynyt jo, että pärjäisi sen puolesta kyllä, mutta ongelma onkin tottumuksessa, rakko ei kasva ellei joudu pidättämään.

    • pikkukoiran

      Mietin, että miten mahdat ruokkia koirasi ja milloin? Syötätkö paljon nestettä sisältävää säilykeruokaa, liotatko kuivamuonan liiassa nesteessä? Syökö koira kovin myöhään? Entä onko koira uros vai narttu? Ja millainen on iltalenkki? Voisit koittaa antaa ruoan vähän kuivempana, mutta pidä silti vesikippo saatavilla. Käy illalla ennen nukkumaanmenoa kunnollinen, vähintään puolen tunnin lenkki. Mielellään pidempikin. Uroshan "säästelee" pissaa, joten se ei kovin lyhyellä lenkillä tyhjene. Muutenkin kannattaa lisätä ulkoilua, mikä väsyttää koiran ja se oppii nukkuman öisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2307
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      175
      1382
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      85
      1098
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      89
      1063
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1005
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      937
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      920
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      64
      837
    Aihe