Paine

kysyy

Onko normaalia että toisessa silmässä on eri paine kuin toisessa ? Minulta mitattiin silmänpaineet arvoilla 10 ja 8 sitä mittayksikköä en nyt muista. Voiko joku luotettava instanssi vastata esim. nimimerkki silmälääkäri.

4

1774

Vastaukset

 • On ihan normaalia, että silmissä on hieman toisistaan poikkeavat painelukemat. Sinun paineesi ovat normaalin alarajoilla eli useimmilla ihmisillä silmänpaine on hieman korkeampi kuin sinulla. Mittayksikkönä käytetään yleensä vielä mmHg eli elohopeamillimetriä.
  Alhainen silmänpaine ei aiheuta haittaa (ellei mene ihan "nollille"). Eli paineen suhteen kaikki on kohdallasi kunnossa.

 • Kiitos vastauksesta, esitän vielä kysymyksen, kun edellisessä mittauksessa paine oli korkeampi? eli miten se noin ylipäätään voi pudota? Silloin ne paineet oli jossain 12 yksikön tietämissä.

  • Silmänpaine voi vaihdella montakin yksikköä päivänajasta riippuen ja kaikki mainitsemasi painearvot ovat hyvällä mallilla eli "normaalin" puitteissa.


  • silmälääkäri kirjoitti:

   Silmänpaine voi vaihdella montakin yksikköä päivänajasta riippuen ja kaikki mainitsemasi painearvot ovat hyvällä mallilla eli "normaalin" puitteissa.

   Minulla on silmänpaineet 4/14..
   Mitä tuo alhainen paine tarkoittaa


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  45
  1219
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  628
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  498