Alexandriitti laser kokemuksia..

Anonyymi

Hei !

Olen käynyt nyt kahdesti TAYS:sin Transpolilla sekä kerran ihopolilla josta sain maksusitoumuksen Koskiklinikalle Alexandriitti laserhoitoon parran poistoa varten. Maksusitoumus takaa minulle neljä hoitokertaa ja mikäli neljä hoitokertaa eivät riitä tulen saamaan uuden maksusitoumuksen myöhemmin.

Olisi erittäin mukava kuulla kokemuksia ja mielipiteitä tuosta alexandriitti laserhoidosta Sattuuko hoito ? Kuinka monennen kerran jälkeen parta alkaa katoamaan ? Pysyykö parta pois lopullisesti ?

Minulle määrättiin myös Vaniqa 11.5 % voidetta jota voin käyttää halutessani

Minulla ei ole hormonilääkitystä eikä testosteronin tuotantoa ole estetty tai lopetettu lääkkeillä tai leikkausella ( Kivesten poisto ) joten vaikuttaako tämä parran pois pysymiseen ikuisesti laserista huolimatta ?

14 kommenttia

Vastaukset

 • Neljä kertaa on todennäköisesti vähän. HYKS:n Töölön sairaalassa on annettu 5 hoitokertaa ja tarvittaessa pari lisää, eikä sekään riitä yleensä vaikka on käytetty testosteronin blokkausta. Ellei testosteronia ole blokattu lääkkeillä tai ei ole tehty orkiektomiaa, parran kasvu jatkuu jossain määrin.
  Parran poisto alexandriittilaserilla edellyttää että parta on mahdollisimman tumma, mieluiten musta jotta laser tehoaa hyvin. Myös ihon pitää olla mahdollisimman vaalea, joten kesällä ei tehdä parran polttoa. Laserilla käsitelty iho on myös herkkä auringon valolle.
  Laser tehoaa vain sillä hetkellä kasvaviin karvoihin ja ne yleensä kuolee kertakäsittelyllä. Mutta muutaman viikon kuluttua lepovuorossa olleet karvat kasvavat esiin ja ne on silloin poltettava pois. Sen vuoksi hoitokertoja on toistettava muutaman viikon välein.
  Laserkäsittely tuntuu siltä kuin läpsäytettäisiin viivottimella lappeellaan. Käsittelyn jälkeen iho punottaa ja turpoaa ainakin muutaman tunnin ajaksi. Hoidon jälkeen kannattaa jäähdyttää käsiteltyä aluetta jääpalapussilla tai kylmägeelipussilla, jotta turvotus laskee nopeammin.
  Omasta kokemuksesta voin sanoa että parta pysyy lähes sataprosenttisesti poissa jos kivekset on poistettu ja käyttää riittävän suurta estrogeeniannosta.

 • Saako julkiselta maksusitoumusta muille alueille kuin partaan? Esim alavatsan karvoihin?

  • Tuskinpa, koska myös monilla naisen kehoon syntyneillä kasvaa karvoitusta alavatsassakin. Eivät hekään saa julkiselta maksusitoumusta, vaan joutuvat hoidon halutessaan maksamaan sen omasta pussistaan yksityisellä.

 • Saako säärien laserointiin maksusitoummista ?

 • Kasvojen alueen karvojen poisto laserilla. Saako ennen laserointia sheivata karvat?

  • Ennen laserkäsittelyä pitää olla tarkasti sheivattu iho. Mutta hoitohenkilökunta yleensä toivoo että ensimmäisellä kerralla olisi sänki, jotta nähdään karvojen väri tehon säätöä varten. Tarkastuksen jälkeen ajellaan karvat kertakäyttöhöylällä.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ennen laserkäsittelyä pitää olla tarkasti sheivattu iho. Mutta hoitohenkilökunta yleensä toivoo että ensimmäisellä kerralla olisi sänki, jotta nähdään karvojen väri tehon säätöä varten. Tarkastuksen jälkeen ajellaan karvat kertakäyttöhöylällä.

   Saan transpolilta maksusitoumuksen kasvojen karvojen poistoon, niin voiko tehdä täällä Oulussa, vai pitääkö mennä Tampereelle?

   Huomenna soitan sinne transpolille

  • Anonyymi kirjoitti:

   Saan transpolilta maksusitoumuksen kasvojen karvojen poistoon, niin voiko tehdä täällä Oulussa, vai pitääkö mennä Tampereelle?

   Huomenna soitan sinne transpolille

   Jos saat lähetteen mihin tahansa (vain Helsingissä tekevät laserepilointia julkisessa sairaalassa) niin Oulussa on Epilaserin toimipiste (Mehiläisen yhteydessä).

  • Ouluun sain lähetteen. Saako kelasta matkakuluihin korvausta?

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ouluun sain lähetteen. Saako kelasta matkakuluihin korvausta?

   Jos kyseessä on transnaisen parran laserointi, se tulkitaan hoitoprosessiin kuuluvaksi ja silloin kelakorvaukset pelaa. Matkakuluissa on omavastuu enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Vuosiomavastuu on 300 euroa. Sitä kerryttävät myös alle omavastuun jäävät matkakustannukset.

  • Kiitos!

 • Minulla on ollut Vaniga voide parrankasvun hillitsemiseen ( olin vielä kaapissa silloin) ja olen syntyjään nainen. Ei vaikuttanut mitenkään mutta on törkeän kallis. Turha ostos sanoisin.

 • Minä ajan parran pois joka aamu sähköparranajokoneella, eikä se maksa yhtään mitään. Olen iloinen, että minulle kasvaa parta joka päivä, koska ole mies ja parta kuuluu miehelle.
  Ei ole mitään tervettä moraalista perustetta, miksi miehen pitäisi luopua miehisistä piirteistään.
  Jos mies haluaa muuttaa ulkonäköään naisen kaltaiseksi, niin silloin ongelma on psykologinen, eikä fyysinen ja silloin on hakeuduttava psykiatrille eikä millekään Transpolille.

  • Tässä on kysymyksessä transsukupuolinen nainen ja kyllä minua häiritsee tummat karvat kasvoissa ja siksi haluan epilaatio hoitoihin.

   Kyllä kai hetero miehetkin poistattaa karvoja kasvojen alueelta?

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.