Rämäpäinen kissani putoilee vaikka mistä

huolestunut_omistaja

Yksi kissoistani innostuu usein leikkimään niin, että järki unohtuu kokonaan. Hurjia loikkia seuraa ainakin omistajan näkökulmasta hurjat putoamiset, kun kissa ei saakaan kunnon otetta kiipeilypuusta tms.

Onko siinä syytä huoleen, jos kissa putoilee toistuvasti parin metrin korkeudesta? Se tulee alas milloin mikäkin ruumiinosa edellä, ja huonolla tuurilla alla voi olla vaikka matala laatikosto terävine kulmineen. Kissa ei ole loukannut itseään, ainakaan vielä, mutta huoli tulevaisuudesta on kova. En tahdo hurjan rämäpään vammautuvan tai kuolevan, joten pitäisikö sille etsiä jostain turvallisempi koti? Koitin jo poistaa kotoani pahimpia vaaranpaikkoja, mutta se johti vain siihen, että järkevämmät kissat tylsistyi kuoliaaksi ja rupesi tappelemaan keskenään.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutavirikettä

      Onko kyse minkä ikäisestä kissasta? Meillä 6.vuotias ja sekin välillä riemastuu häiläämään, mutta ei onneksi ole sattunu mitään. Joskus kateille voi tulla murtumia kun korkeelta tippuvat.

      • huolestunut_omistaja

        Kissani on löytökissa, jonka tarkkaa ikää ei tunneta. Saamani arvio on 3-5 vuotta, mutta varmaa on vain se että kasvuikä on ohi eikä vanhuus ole vielä alkanut.


    • rakasonkuitenkin

      Olen kuvitellut, että minun 11kk vee kisu on ainoa ja jotenkin höperö, kun se myös putoilee joka paikasta. Nukkuu kaapin kulmalla, ja yhtä äkkiä valuu maahan. Myös vieressäni nukkuessa se yöllä putoaa sängystä, hypyissä tulee virhearvioita ja moksahtaa maahan. Yksikään kissani ei ole ollut näin raisu ja samalla kömpelö! Muuten on suht normaali, leikkii paljon ja syö hyvin, vähän liiankin hyvin, mutta ei ole lihava. Lelunsa kantaa vesikuppiinsa, mikä myös on outoa. Onko vaan pennun koheltelua, vai onko pipipää?

    • huolestunut_omistaja

      Huojentavaa kuulla, etten ole ainoa jonka kissa arvioi kykynsä väärin. Muilla kissoillani on maalaisjärki tallella, eikä ne innostunut edes pentuna samanlaisiin hölmöyksiin kuin tämä aikuinen rämäpääni. Tahtoisin kovasti pitää sen itselläni, koska se tuo niin paljon iloa ja energiaa taloon, mutta tärkeintä on tietysti että se saa hyvän ja tarpeeksi turvallisen elämän.

    • Katzi

      Sama mulla mun kissan kanssa. Painelee niin "pää persuksissa" välillä ettei tosikaan. Ei katso eikä mieti yhtään mitään vissiin.
      Joku aika sitten rupesi tv-pöydän pieksemään jotain lelua tms siihen malliin, että tipahti kyljelleen vajaan metrin korkeudesta lattialla. Pelästyin kyllä tosissaan, mutta ei satuttanut itseään.
      Sitten joskus keikkuu pöydältä sängylle ja katsoo mua sillä ilmeellä että "Kato kuin hienosti mä meen tässä" ja sitten kuitenkin se tärkeä askel jää vähän lyhyeksi ja sen tietää mitä siitä seuraa. Jne jne.
      Et kai niilläkin tosiaan käy niitä kordinaatiovirheitä, vaikka olen aina ollut siinä uskossa, että kissathan ei tee niitä virheliikkeitä.

    • pelkuripoika

      Mitä antaisitte neuvvoksi minun rämäpäälleni? Ikä 11kk, sisätiloissa riehuu, kiipeilee ja leikkii aivan hurjasti. Olen odottanut mökkikauden alkua, että kisu pääsee purkamaan intoaan ulos, mutta yllätys,yllätys, tämä "mammanpoika"ei uskalla mennä edes terassille!!? Olen vienyt sylissä, mutta ryntää heti ovenrakoon ja maukuu vauvvakissan äänellä. Vanhempi kissa kävelee pihassa esimerkkiä näyttäen, mutta ei auta. Mökillä on hiljaista ja rauhallista, mitä ihmettä se pelkää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      285
      3023
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      216
      1921
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1241
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1178
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      841
    Aihe