Saksalaista tehottomuutta

halpalenrelijä

Yksi typerimpiä tapoja toteuttaa lentomatkustajan turvatarkastus on Tegelin lentokentän C-terminaalissa. Kyllä tuli ikävä Helsingin sujuvaa turvatarkastusta. Tegelissä ensin jonotetaan yhdessä jonossa yhdelle tarkastuspisteelle. Kun tullaan tarkastajan eteen, vasta silloin saadaan muovikaukalot joihin tavaroita aletaan kaivella kaikessa rauhassa yksitellen taskuista. Kolikko ja avainnippu kerrallaan asetellaan huolellisesti kaukaloon koko jonon seistessä paikallaan. Koska kaukaloita ei ole pinossa vaan ne tulevat yksi kerrallaan hihnaa pitkin toisesta päästä niitä joutuu odottelemaan koska ihmiset eivät älyä laittaa kaukaloa poistuessaan palautushihnalle. Tarkastaja kyselee kaikenlaista puuroisella saksalla ja pelkästään saksaksi. Toisaalta tarkastaja ei piittaa vastauksesta vaan katselee kaukaisuuteen. Kun laukku on läpivalaisussa laukkua vatkataan siinä edestakaisin. Kun päästään metallinpaljastimelle siellä ei ole ainuttakaan tarkastajaa. Useat ihmiset kävelevät siitä läpi ilman hälytystä. Yhtäkkiä sermin takaa ilmestyy tarkastaja huitonaan ja kiljumaan väkeä takaisin portin taakse ja kävelemään uudelleen portista. Laukkuhihna on jumissa kun ihmiset eivät tiedä minne kaukalon laittaisivat niin jättävät sen siihen. Tarkastajat eivät ehdi juosta jatkuvasti metallinpaljastimen ja hihnan väliä.

Kun tästä kaikesta selvitään terminaalin toisessa tyhjässä turvatarkastuspisteessä seisoskelee 10 tarkastajaa kädet taskuissa jutellen ja naureskellen toistensa jutuille. Hyvin on resurssit jaettu ja opastus kohdallaan.

11

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ChromeIt
    • Turvatarkastus

      Miksi ihmeessä siel taskuissa on kaikenlaista kamaa turvatarkastukseen mennessä? Mä laitan turvan jonossa taskuista lompakon ja kännykän laukun taskuun. Itse turvassa ei muuta kuin vyö pois. Laukusta ulos tabletti ja nesteet. Tähän kaikkeen menee aikaa 10-20 sekuntia. Talvisin takki on joko laitettu ruumalaukkuun tai se on käsimatkatavaroissa

      • halpalentelijä

        No niinpä! Lompakko, passi ja puhelin on takin taskussa, reppu menee toiseen kaukaloon. Vyötä en käytä. Mutta kun ne muut, huoh. Matkailu on kasvattanut omaa stressinsietokykyäni, mutta kun näkee että homma tökkii noin huolella tulee ajatelleeksi että noin ne haluaakin sen tapahtuvan. Siinä A320-koneellinen matkustajia katselee kun yksi matkustaja kerrallaan asettelee huolellisesti esine kerrallaan tavaransa. Tähän päälle hymytön ja arrogantti asiakaspalvelu. Helsingissä tarkastaja hymyillen toivotti hyvää viikonloppua ja hauskaa lomaa.


    • Brandenburg

      Saksalaista tehottomuutta kuvaa parhaiten se, että koko Berlin-Tegel kenttä on yhä käytössä.

    • raiteille

      Käsittämätön epäsuhta verrattuna saksalaisten ICE, S ja U-bahnien tehokkuuteen. Raideliikenteeseen asetetut panokset näkyvät ja tuntuvat.

      • Lakkojenmaa

        Junat ok, mutta lakkoja aivan liikaa vai olenko vain sattunut olemaan juuri väärään aikaan siellä. Paikalliset eivät pidä junista, koska pitävät niitä kalliina. Turistinkin kannattaa ostaa lippunsa kuukausia etukäteen ICEen.


    • Yberallesalles

      Olen samaa mieltä alkuperäisen viestin kirjoittajan kanssa.

      Myös palvelujen suhteen Tegel on kuin pahainen maakuntakenttä verrattuna vaikkapa Müncheniin - saati sitten Frankfurtiin. Vain kiikkustuolit puuttuvat..

      • KohuDesantti

        Ainoa ylitse muiden oleva palvelu Tegelissä on erinomainen katseluterassi ilman ylimääräisiä pleksiseiniä.

        Ehkä se Brandenburg vielä jokin päivä valmistuu


      • sakemannitosaa
        KohuDesantti kirjoitti:

        Ainoa ylitse muiden oleva palvelu Tegelissä on erinomainen katseluterassi ilman ylimääräisiä pleksiseiniä.

        Ehkä se Brandenburg vielä jokin päivä valmistuu

        Brandenburg on muuten hyvä mutta tulipalon sattuessa siitä tulee helposti 10000 hengen krematorio. Ilmastointilaitteet eivät sentään enää ole vaarassa pudota ihmisten niskaan sillä palkkeja vahvistettiin 200 miljoonalla eurolla. Oliko Tegel Berliinin pääkenttä? Oi voi voi. Terminaali muistuttaa lähinnä Citymarketia jonka parkkipaikalta nousee lentokoneita.


      • DasKatastrophe

    • eirperlin

      Tervetuloa Berliinin ilmailumuseoon. Nähkää millaista lentomatkailu oli takavuosina.

      Miten teet saksalaisen hulluksi? Käske piirtää neliö mutta nykäisetkin paperia juuri ennen kun neliö on kokonaan valmis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe