TUIP-leikkauksesta toipuminen

Epätietoinen_Savosta

Minulle tehtiin noin kuukausi sitten TUIP-leikkaus (eturauhasen halkaisu). Homman tarkoitus eli virtsan parempi kulkeminen onnistui, mutta edelleen virtsaan tulee hieman verta. Ohjeissa sanottiin epämääräisesti, että verta voi tulla virtsaan muutaman viikon ajan.

Onko tämä miten tavallista näissä leikkauksissa ja kuinka kauan tilanne voi jatkua? Onko jollakulla asiasta kokemuksia?

16

707

  Vastaukset

  • Eiköhän tuo verenvuoto ole jo tähän mennessä lakannut. Muutamalla viikolla tuossa yhteydessä voidaan tarkoittaa parista viikosta kahdeksaan viikkoon oman kokemuksen mukaan. Lääkäri varmaankin pitää vielä loppukatselmuksen asiasta aikanaan.
   Alkuun aivan kuin akkuvettä kusisi.

   • Akkuvesi on tislattua vettä, täysin neutraalia, kirkasta ja puhdasta. Mihin siis viittaat tuolla vertauksellasi?


   • ASdaassadsasa kirjoitti:

    Akkuvesi on tislattua vettä, täysin neutraalia, kirkasta ja puhdasta. Mihin siis viittaat tuolla vertauksellasi?

    Tarkoitin akussa sisällä olevaa nestettä, enkä akkuun lisättävää tislattua vettä. (Ajattelematonta kielenkäyttöä).


   • Pientäpoltteluavain kirjoitti:

    Tarkoitin akussa sisällä olevaa nestettä, enkä akkuun lisättävää tislattua vettä. (Ajattelematonta kielenkäyttöä).

    Akkuneste on vedellä lantrattua rikkihappoa. Ei pitäis olla liian väkevää, vaikka ei ihan juotavaksi kelpaakaan.


  • Vermaan vastaus tulee myöhässä, mutta ymmärtääkseni juuri noin kuukauden jälkeen virtsassa voi olla verta, koska ruvet alkaa silloin irtoamaan. Itsellä tuli kaksi kertaa virtsaumpi verihyytymien takia noihin aikkoihin. Eli ei hätää ellei verenvuoto ole runsasta. Ja jos on, niin varmasti huomaat, ettei kulje ja silloin mennään sairaalaan ilman eri kehoitusta. Virtsaumpi oli sitten kivulian kokemus jonka olen kokenut :)

  • hei.tietääkö kukaan kun on eturauhasvaiva niin urologini sanoi että seuraavaksi voidaan kokeilla botoxia?

   • Millanen vaiva rauhasessa on?


   • Botoxilla voidaan kasvattaa liian pientä eturauhasta suuremmaksi.


  • Minulla TUIPista toipumiseen meni tasan kuukausi leikkauksesta. Silloin tuli viimeiset veritipat kun aloitti virtsaamisen. Kerroin tämän, koska toimenpide voi olla monella muullakin suuren ikäluokan edustajalla edessä.

   • Vaan sepä ei ole mikään välttämättömyys eikä siihen ole pakko suostua. Monesta operoinnista on lopputuloksena lähtötilannetta hankalempi kokonaisuus.. ihan vaan itse operoinnin aiheuttamien haittojen takia. Yhteenkään operointiin ei ole pakko suostua vaikka minkälainen lekuri niihin yrittäis maanitella. Jos päätät suostua, sillon saat itse myös nuolla haavasi.. jälkikäteen on turhaa valittaa.


   • sadfghjk kirjoitti:

    Vaan sepä ei ole mikään välttämättömyys eikä siihen ole pakko suostua. Monesta operoinnista on lopputuloksena lähtötilannetta hankalempi kokonaisuus.. ihan vaan itse operoinnin aiheuttamien haittojen takia. Yhteenkään operointiin ei ole pakko suostua vaikka minkälainen lekuri niihin yrittäis maanitella. Jos päätät suostua, sillon saat itse myös nuolla haavasi.. jälkikäteen on turhaa valittaa.

    Kyllä minä jostakin syystä arvostan TUIP-leikkauksen mahdollistamaa normaalia kusella käyntiä jatkuvaan kertakatetrointiin verrattuna. Jollakin toisella prioriteetit saattavat olla toiset.


  • Pitäisi tehdä TUIP. Arveluttaa, miten onnistuu. Jos vielä operaation jälkeen joutuu katedroimaan, tulee unohtumaton elämys. Toisaalta inkontinenssi olisi harmillinen.

  • Olen ollut kuukausi nyt leikkauksen jälkeen ja vielä tulee verta muutama pisara mutta kuulemma sen pitäisi kyllä loppua pian.

  • Minulle tehtiin TUIP 6.2. (vaiva tuli ulkoisen radikaalin sädehoidon seurauksena, kun eturauhassyöpä hoidettiin kesällä 2016) eli kolme viikkoa sitten. Homma onnistui hyvin, virtsa kulkee ja ei tule verta virtsaan. Toimenpide tehtiin laser-leikkauksella, jonka ansiosta verenvuoto oli vähäisempää. Olo on onnellinen puolentoista vuoden toistokatetroinnin jälkeen.

  • Tuip tehty viikko sitten verisyys jo vähentynyt .Jäänösvirtsa vielä rakkoon 350-230ml.Ilmeisesti vie jonkin aikaa ennenkuin tyhjenee paremmin.

   • Nyt näyttää paremmalta jäännösvirtsa 60-200ml.
    tuli verihyytymistä virtsaumpi.ikävä tilanne


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1308
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1302