Koirahoitolan ulkonäkö

siirtotallikoirahoitola

Olen perustamassa koirahoitolaa syrjäseudulle n. puolen tunnin ajomatkan päähän isosta kaupungista. En kuitenkaan haluaisi investoida liikaa heti perustamisvaiheessa, koska hoitolan kannattavuus on kyseenalainen ja taloudellinen n. 100 000 euron riskinotto ei tässä aloitusvaiheessa inspiroi. Kaupungissa on jo kolme koirahoitolaa, mutta niissä missäkään ei ole isompaa tarhaa koiran itsenäiselle ja vapaalle liikkumiselle. Tämä ja hyvät rauhalliset luontolenkkipolut ovat omasta mielestäni hoitolani positiiviset puolet.

Ajattelin aluksi tekeväni hoitolan niin sanottuun siirtotalliin eli n. 50 neliön puiseen lämpimään rakennukseen, joka on tarvittaessa siirrettävissä ja myytävissä muualle. Siirtotalliin tulisi jokaiselle koiralle luukut omaan pienempään ulkotarhaan ja isompi juoksutarha olisi kauempana. Koonsa vuoksi siirtotallissa olisi paikat vain maksimissaan neljälle tai viidelle häkille.

Miten itse koiranomistajana.. Voisitko kuvitella tuovasi koirasi tällaiseen siirtotallihoitolaan? Vai kaipaatko hoitolalta modernia nykyaikaisuutta, käytävätilaa yms.? Mikäli toiminta olisi kannattavaa, investoisin uuteen rakennukseen, mikä olisi tiloiltaan isompi ja modernimpi.

Kerro kriteereitä mitkä vaikuttavat hoitolan valitsemiseesi? Onko se etäisyys, hoitolan pitäjän kanssa kemioiden kohtaaminen, hoitolarakennus (tarkemmin millaisia tiloja odotat), ympäristö vai jokin muu toiminta (esim. hieronta, pesumahdollisuus, yms. lisäpalvelut), koulutus (onko koirahoitolan pitäjä kouluttautunut eläintenhoitajaksi vai menisikö kouluttamaton ihminen, jolla kuitenkin on eri roduista kokemusta jo useamman vuoden ajalta).

Kiitos :)

4

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fifin_vaatimukset

      Ehdottomasti käyttämässämme koirahotellissa tulee olla puhtaat samettityynyt jotka vaihdetaan päivittäin. Kultainen vesipiste josta koira saa janojuomansa tarvittaessa. Ruokailu 3xpäivä, koostuen vaihtelevasti hanhenmaksapalleroista, mandariinikastikkeella höystetyn pekingin ankan kautta avotulella loimutettuun valkosipuliloheen tarjottuna Ming-dynastian aikaiselta porceliinilautaselta. Liikuntana tarjottava 3xlenkitys yhteensä 10km, sekä uintimahdollisuus ulkona sulana aikana.

      T: Fifi

    • Mansikkamato

      No tuota, itselle tärkeää on se että paikka sijaitsee edes suht hyvien kulkuyhteyksien lähistöllä, omaa autoa kun en omista. Mutta jos auton omistaa niin ei kai tuolla väliä.
      En myöskään omia koiria veisi ihmiselle jolla ei ole minkäänlaista koiriin/eläimiin liittyvää koulutusta, paras olisi tietysti pieneläintenhoitaja jolla koirista runsaasti kokemusta. Mutta yleensä jos pitäjällä on esim koulutusta koiran ravitsemusneuvonnasta tai vaikka hieronnasta yms, niin tämä kertoo jo minulle että intoa ja taitoa löytyy jonkun verran. Yleensä sen näkee että osaako ihminen oikeasti käsitellä koiria kun menee ja näkee hänet toimimassa koiran kanssa.

      Itse rakennuksessa tärkeintä on turvallisuus ja että voin olla varma ettei koira pääse livohkaan. Harva tuo koiraansa sikolätin näköiseen mestaan joten hygieniapuoli oltava kunnossa. Tottakai suosittelen panostamaan siihen että paikka näyttää mukavalta ja avaralta, ei siitä haittaakaan ole.
      Lisäpalveluthan on pelkkää plussaa ja voi tuoda enemmän asiakkaita, mutta jos kyseessä pelkkä päiväkoti niin ei nuo välttämättömiä ole. Lisäksi hierojaa, trimmaajaa, kouluttajaa voi saada paikanpäälle aina sovitusti, eli tuskin kannattaa heitä pitää siellä ilman töitä, vaan palkkaa jos on kysyntää.
      Nuo ulkotarhat on iso plussa, harvalla kaupungissa sijaitsevalla hoitolalla on tuollaiseen mahdollisuutta. Mutta tässäkin todella tärkeää on se turvallisuus ja että aidat on säädösten mukaiset.

      • siirtotallikoirahoitola

        Kiitos asiallisesta vastauksestasi. Tarkoitus on tarjota myös koirien kuljetuspalvelua asianmukaisella autolla.

        Hygieniapuoli olisi tietenkin kunnossa ja tarhat/omat tilat siivotaan päivittäin, että koiratkin pysyvät taudittomina ja puhtaina. Isompi siivous desinfioiden koiran lähtiessä kotiin. Olen ajatellut, että pikkutarhat olisivat osin katettuja tiloja ja aita olisi elementtitarha, joka olisi väh. 2 metriä korkea. Juoksutarha olisi ainakin 1,5 m korkea ja koira olisi siellä ainoastaan valvottuna.

        Muita palveluita yritän tarjota toisten ammattilaisten kautta kysynnän mukaan.

        Jospa 23 vuoden kokemus koiranomistajana toisi asiakkaita. Voisi sitten myöhemmässä vaiheessa opiskella alaa lisää ja kouluttautua enemmän.


    • En itse tarvitse palveluita, kun on omat kotihoitajat.

      Mutta jos, niin kriteerit olisivat: Siisti ja hyvinhoidettu paikka ja tilat. Sisällä riittävän isot kopit koirille, jotka on kunnolla pestävissä. Kopit/seinät niin, että näköyhteyttä ei ole toisiin eli koirilla rauha. Ulkotilat hyvät, ja mieluiten niin, että kerran päivässä ainakin koirien kanssa lenkki.

      Pitäjän ei tarvitse olla mikään alaan koulutettu. Mutta ehdottomasti pitkänlinjan koira-ihminen jamieluiten olla touhunnut myös vaativien rotujen parissa. Eli koirien käyttäytyminen ym. oltava ehdottomasti hallinnassa. Asiakaspalveluun myös riittävästi pystyvä ja todella toimestaan kiinnostunut, sekä koirista. Myös, että ottaa ja pystyy myös huomioon asiakkaan toiveet kohtuuden rajoissa.
      Koiramäärältään myös asiallinen, ei liikoja.

      Nuot nyt tulee mieleen.

      Eräällä ystävälläni on ollut koirahoitola jo monta vuotta. Ja se myös siis päätoiminen työ hänellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe