Ymmärrän Windows 10 version näin

Vertaus jos sinulla on vaikka 3 autoa, yksi 5 vuotta vanha seuraava 10 vuotta vanha ja kolmas 15 vuotta vanha ja joudut pitämään kaikki kunnossa ja katsastamaankin ne vuosittain ajaisit niillä kaikilla tai ei

Eikä valmistaja tai maahantuoja enää toimittaisi varaosia lainkaan tai vain rajoitetusti ja kuitenkin sinä haluaisit pitää kaikki autot kunnossa vaikka väkisin?

Jossain vaiheessa valmistaja tarjoaisi sinulle uutta autoa ilmaiseksi ja sinä alkaisit kieltäytymään vastaanottamasta sitä, aitaisit pihasi ettei vaan valmistaja saisi sitä uutta autoa tuoda edes pihaasi näytille ja vannoisit että ajat niillä vanhoilla autoilla tai jollain niistä loppuikäsi ja jos jotain hajoaa tai varaosaa ei saa niin et välitä vaan menet niin kauan kuin ne jotenkin vielä kulkee?

Kun tulet tosiasian eteen että autoista on luovuttava niin menet valmistajan maahantuojan puheille hakemaan sitä ilmaista autoa mutta nyt siitä joutuukin jo maksamaan käyvän hinnan?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinhän se.

    • ontuvaeriksonni

      Valitettavasti vertaus autoihin ontuu pahasti, ei minulle ainakaan kukaan valmistaja ole tarjonnut/tyrkyttänyt tietokonetta ilmaiseksi, jotain koodia joku kylläkin tyrkyttää vanhaan koneeseen.

      • jokinmuuontuukuinavaus

        Kyseessä on analogia eikä suora vertaus fyysisten autojen ja käyttiksen/tietokeneen välillä.


      • ontuvaeriksonni
        jokinmuuontuukuinavaus kirjoitti:

        Kyseessä on analogia eikä suora vertaus fyysisten autojen ja käyttiksen/tietokeneen välillä.

        "Analogia (kreikan sanasta analogos, järjenmukainen, yhtäpitävä) tarkoittaa yhdenmukaisuutta, samankaltaisuutta, vastaavuutta, verrattavuutta" wiki


    • tuleva_jo_ajossa

      Kyllä minä uuden auton ottaisin, mutta en varmasti ota uusinta windowsia. Uusia parempia "autoja" saa netistä ilmaiseksi...


      • mukavaa_kiusata
        toni kirjoitti:

        Näinkin voi toimia ja yhdessä koneessa on vain Ubuntu http://keskustelu.suomi24.fi/t/14119160/asensin-ubuntun

        Parempi kun on vaihtoehtoja sekä kilpailua niin tapahtuu kehitystä

        Jep ubuntu on hyvä ja helppo hoitoinen "auto". Minulla on 16.04 testissä.
        Microsoft on alkanut kilpailla googlen, facebookin ja sun muiden kanssa käyttäjien omistamisesta. Käyttäjistä on tullut kauppatavaraa, eikä asiakkaita. Harmi että vakoilemalla ihmisiä voi tehdä laillista bisnestä... Itse ainakin lyön tahallaan kapulaa rattaisiin ja annan yhtiöille itsestäni mahdollisimman mielipuolisen yleiskuvan :) Välillä piiloudun ja ilmestyn yhtäkkiä aivan toisaalla muka tykäten aivan jostain muusta ;) Myös sähköpostiin tilaan aina ihmeellisiä uutiskirjeitä :)


    • EUSuomi

      Ja suomalainenhan tunnetusti vastaanottaa mitä vaan, kunhan saa ilmaiseksi. Ei ollenkaan katso, mitä epäkohtia samalla saa.

      Ja vielä kerran sanon. Ei microsoftilla ole mikään hyväntekeväisyys mielessä. Ei ole mikään joulupukki. Vaan kyseessä on tarkoituksellinen markkinaosuuden kasvattaminen, mikä sitten myöhemmin laskutetaan takaisin erilaisina lataus- ja käyttömaksuina. Windows kauppa tulee käyttäjille tutuksi.

      Ms määrää tulevaisuudessa täysin mitkä ohjelmat koneessa pyörivät ja kaiketi ohjelmavalmistajiltakin vaativat osuuden, jotta heidän ohjelmansa menisivät windows-seulan lävitse. Samoin tietokonevalmistajat ovat entistä enemmän sitoutuneet windowsiin.

      Mutta vielä ubuntu kympin rinnalla pyörii. Ja perustietokonekäytössa hakkaa kilpailijansa mennen tullen. Peleistä en puhu mitään. Mutta konsoleita löytyy.

      • "Ms määrää tulevaisuudessa täysin mitkä ohjelmat koneessa pyörivät"

        Microsoft kontrolloi vain Windowsiin asennettavia sovelluksia.

        Standardinmukaiset sovellukset toimivat aina ja niihin ei Microsoft voi vaikuttaa, eikä Microsoft kontrolloi muita ekosysteemejä. Käyttäjällä on valinnan vapaus.


      • EUSuomi
        M-Kar kirjoitti:

        "Ms määrää tulevaisuudessa täysin mitkä ohjelmat koneessa pyörivät"

        Microsoft kontrolloi vain Windowsiin asennettavia sovelluksia.

        Standardinmukaiset sovellukset toimivat aina ja niihin ei Microsoft voi vaikuttaa, eikä Microsoft kontrolloi muita ekosysteemejä. Käyttäjällä on valinnan vapaus.

        Eikö tuo käytännössä ole sama asia.Siis windows-koneissa Ms määrää.


      • EUSuomi kirjoitti:

        Eikö tuo käytännössä ole sama asia.Siis windows-koneissa Ms määrää.

        Niin, kaikissa laitteissa ei ole Windowsia.


    • vainiiiiii

      Ferrari (8.1) Ladaan (10). Leikki leikkinä, analogiasi sukkaa joka tapauksessa.

    • 18.3

      EUSuomi kirjoitti, 26.3.2016 8:03

      >> Ms määrää tulevaisuudessa täysin mitkä ohjelmat koneessa pyörivät ja kaiketi ohjelmavalmistajiltakin vaativat osuuden, jotta heidän ohjelmansa menisivät windows-seulan lävitse >>

      Olet oikeassa. Tämähän on se Applen rahantekokone, jota MS on kadehtinut. Kaikki softat AppStoren kautta ja 30% Applelle. MS katsoo kateellisena ja sanoo: "minäkin haluuuun". Nyt sitä ollaan rakentamassa....

      Viimeinen niitti MS:lle oli EU-oikeuden päätös, jonka mukaan käyttäjillä on oikeus edelleenmyydä ohjelmalisenssejä, riippumatta mitä tuubaa lisenssisopimuksissa lukee. Ratkaisu tähän on yksinkertainen: MS lopettaa lisenssien myynnin ja siirtyy "palveluun", ts. ohjelmalisensseja ei voi enää "ostaa", vaan ne vuokrataan MS:ltä. Raha kilisee MS:lle ikuisuuteen, vaikka ei toimittaisi yhtään uutta Windowsia. Niin, ja sitten ne Windows-shopin kautta tulevat 30% mafia-maksut siihen päälle.

      Hauskinta on se, että aina riittää poloisia, joiden mielestä tämä on hieno asia. Saa "ilmaisen" käyttiksen. Bu-ha-haa.

      • Kyllä minä näen tässä positiivista. Menee paljon selkeämmäksi tuo lisensointi ja on mennyt useamman vuoden ajan.

        Microsoftin lisenssit ovat olleet aiemmin hieman monimutkaisia kun ovat myyneet versioita ja sitten urpot ei edes aina päivitä niitä ajoissa uudemmiksi niin nykyään sitten on yksinkertaisempaa ja loppuu se pelleily, että jäädään jumittamaan ylipäivättyihin järjestelmiin.

        Microsoftille nyt olennaista on se, että sinne menee rahaa siitä käytöstä. Siellä on kuitenkin 100000 työntekijää mille pitäisi maksaa palkkaa. Siitä käytöstä on maksettu kaiken aikaa, että ei siinä mitään uutta ole.

        Microsoft tuskin edes olisi mitään näin rajua muutosta tehnyt mikäli se aiempi lisenssien ostaminen olisi toiminut. Selvästikään ei toiminut: http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/kauhistuttava-sairaalapopo-haittaohjelma-paasi-windows-xp-koneelle-6246266

        Tuo ei ole Microsoftin vika, niiden olisi pitänyt jo päivittää Windows 7:n lähes 5v sitten ja valmistella jo päivitystä Windows 10:n.


    • Kammottava_tulevaisuus

      Teknisesti vertaus saattaisi muuten toimia, mutta jos se "auto" vakoilisi jokaisen vessassa käyntisikin, eipä se elämää paremmaksi tekisi - olkoon miten uusi auto tahansa!
      Suomi - jos kaikki virastot ja laitokset siiryvät Windows-10:iin - valuttaa KAIKEN TIETONSA Yhdysvaltoihin, mikä vain sijaitsee tietokoneissa.
      Sinne menevät potilastiedot, puolustusvoimien tiedot, poliisien tiedot, vankeinhoidon tiedot ja puhumattakaan yritysten salaisista tiedostoista.
      Sellainen, kun yritysvakoilu loppuu - WIN-kymppi hoitaa kaiken!
      Pidän tätä järjettömyyden huippuna!

      • "Teknisesti vertaus saattaisi muuten toimia, mutta jos se "auto" vakoilisi jokaisen vessassa käyntisikin, eipä se elämää paremmaksi tekisi - olkoon miten uusi auto tahansa!"

        Eikös ne tuollaista tee nykyisin?


    • eienääwintoosaa

      Aloittajan vetausta uudesta ilmaisesta autosta voisi verrata siihen, että tämä uusi ilmainen auto menee Lappeenrantaan, vaikka sinä itse olet menossa Vaasaan.

    • Vanhaauto

      sehän riittäs, että autotehdas ylläpitäisi vanhaa autoa. Eihän Microsoftkaan uutta konetta anna vaan luo uuden sydämen... eli jos autotehdas antais uuden mootorin ja vaihteiston, niin olisin tyytyväinen... kuoren uusiminen oliskin jo edullisempaa.

    • MS_mopoauto

      Microsoft haluaa vaihtaa mukavan ja tehokkaan autoni viritettyyn mopoautoon, jota saa startata 5 minuuttia käyntiin, kulkee vain 70km/h ja silti saa maksaa sakkoja aina kun poliisit näkee ja kaasutinta saa puhdistaa 100km:n välein käyntihäiriöiden takia.

    • Edulliseen_hintaan

      MYYTÄVÄNÄ: Kiintolevy, 160Gt, sata-liite. Sisältää Windows-10 käyttöjärjestelmän!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten kukaan voi ajatella

      Niin naiviisti että jos jokin asia tekee sinut onnelliseksi / iloiseksi niin se ei olisi ikinä muka väärin ? Jos joku es
      Ikävä
      40
      3074
    2. Nainen, sinä vain kaunistut

      Tiedätkö, minä täällä haukon henkeäni ja yritän rauhoitella tunteitani. Sinussa natsaa kaikki, ja olet todella päässyt k
      Ikävä
      97
      2213
    3. Olen mennyt jotenkin lukkoon sen jälkeen

      kun meillä meni miten meni. En vain pääse sinusta yli. Jäi niin monta kysymystä, ja sen lisäksi olet tullut niin tärkeäk
      Ikävä
      115
      1637
    4. Kunnes mitään ei ole

      Täällä on kaipaajia jotka odottaa että toinen tekee lähestymisen jollain tavalla, siksi koen etten kuulu enää tänne ja s
      Ikävä
      9
      1449
    5. Kerro jotakin mukavaa kaivatustasi?

      Sana on vapaa 💬
      Ikävä
      100
      1322
    6. Ehkä sinä haluat samaa kuin minä

      Eli sitä et me päädytään yhteen. Ainakin toivoisin sitä..
      Ikävä
      43
      1269
    7. IS Viikonloppu 26.-27.10.2024

      No nyt tulikin mukava Kovis-ristikko tälle viikonlopulle. Toisille tämä on varmaan vihjeineen ihan helppo 2- tason risti
      Sanaristikot
      79
      1246
    8. Kylmäojan koululla löytynyt ruumis

      Kylmäojan koululta löytynyt ruumis lauantaina. Mitä on tapahtunut, omaisille voimia
      Kontiolahti
      14
      1160
    9. Miten paljon sä

      Haluat häntä? Onko joku osa mikä jäi eniten mieleen?
      Ikävä
      42
      1054
    10. Taas yksi persuämmä sekosi

      Kun lapsilla oli korona-aikana kirkossa hengityssuojaiet käytössä. Persuämmä piti asiaa lasten pahoinpitelynä. https://
      Maailman menoa
      224
      909
    Aihe