Didier Comes

Man_from_north

Moi! Onko täällä Comes-faneja? Comesin sarjakuvat Lumikko ja Silence on meikäpoika lukenut jo 80-luvulla. Toi Silence taitaa olla vaikeimmiten hankittava Comes-sarjakuva, huuto-netissäkään ei oo näkyny.. soitin Jalava-kustantamoon joku aika sitten ja ehdotin, että tekisivät Silencestä uusintapainoksen. Sanoivat laittavansa asian korvan taakse =)

5

2306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nenä2

      Voihan veljet ja veljenpojat ON ! Comes antoi itselleni aikoinaan ainakin ymmärryksen, että värit eivät ole kaikkea ja vähemmän on sitäkin kautta useinkin enemmän. Silence on mitä parhainta aikuisten sarjakuvaa, ja kaikkine taikauskoineen yhdistettynä 2.maailmansotaan ym.edelleenkin todella kovan luokan luettavaa. Kerrontanakin minkä tahansa kriittisen seulan läpäistävissä.
      Tämä ei vaan taida olla kaikkineen paras paikka keskustella tälläisestä sarjakuvasta, kun näiden lukijoita on aika vähän. Mutta jos fani pitää olla niin kyllä Comes silloin on ykkösiä. Haluasin vaan saada käsiini herran niitäkin sarjakuvia jotka ennen ja jälkeenkin noita muutamia "mestariteoksia" hän sai valmiiksi tehtyä. Levätköön Comeskin (s.11.12.1942 - 7.2.2013) rauhassa !!

    • Korsto

      Minun nimeni on Silence ja minä olen kiltti.. Löysin aarrearkun komeron perältä, Eva Tapiirit, Silence, Sydänpuu, Lumikko, Enki Bilalin albumit, Corto Malteset ja ties mitä. Ai hitsi ku mulla oli hyvä maku jo nuorena.

    • kirjavaras

      Silence ja Lumikko tuli aikoinaan 80-luvulla jätettyä palauttamatta kirjastoon koska korvaus tuli halvemmaksi kuin hankkia kirja muualta!!
      Molemmat siis löytyy kirjahyllystäni enkä kadu!!

    • Anonyymi

      Löytyyköhän jostain esim.englanninkielisinä tuota Comesin alkupään tuotantoa!? Tarkoitan etupäässä jonkinlaista "koostealbumia" vaikkapa!?

      Sehän ei kai niin laadukasta ole, kun nämä Comesin "suurteokset", mutta kiinnostuksesta voisi joskus hankkia, jos sellaista on olemassa. Oliko niin, että mm.scifi - kokeiluja oli miehen tuotannon alkupäässä jonkun verran, näin muistelen joskus lukeneeni!?


      Mielestäni muuten näistä kovista eurooppalaisista nimista Enki Bilalin tuotantoa on aika jonkin verran syönyt. Ehkä jonkinverran siksikin, että Bilal myöskin limittyy kylmän sodan - aikakauteen kerronnallisesti paljonkin, ehkä myöskin tyylillisesti (vaikka sitä on ehkä vaikea perustellakin pätevästi). Puoliksi bosnialainen ja puoliksi tshekkihän Bilal on, syntynyt entisessä Jugoslaviassa.
      Piirrokset Bilalilta on edelleenkin kovia, mutta kerronta vaikuttaa jotenkin nykyään ... hmm ... hitaalta ja jäykältäkin ...toivottavasti en liian rumasti sanonut. On Bilal huippuklassikkoja vieläkin, mutta esim.Comes tai Pratt tai Jean Giraud on vaan vahvistuneet klassikkoina vuosikymmenien aikana, Bilal vaan pysynyt liiaksi paikallaan. Anteeksi, jos joku pinttynyt Bilal - fani pahoittaa mielensä ! !

    • Anonyymi

      https://didier-comes.kbs.virtualtour.poppr.be/

      Tuossa osoitteessa voi käydä Comesin tuotantoa esittelevässä virtuaalinäyttelyssä (joka sijaitsee fyysisesti Brysselissä museossa) ...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe