Kielimatkat

Tällänevaa

Haluaisin lähteä kesällä 2016 kielimatkalle. Mutta onko liian myöhästä varata? Olen 13 tänä vuonna täytän 14 pitäisikö portas vielä vuosi? Enkä tiedä haluaisinko lähteä kaverin kanssa vai yksin. Yksin haluaisin lähteä mutta pelottaa jos Ei Ole muuta suomalaisia koska En Osaa hyvin enkkua. Osaam perus kiitos,niemeni on, miten voit. Kun taas kaverin kanssa olis turvallisempaa mutta sittem Tulee kysyttyä kaikki kaverilta eikä välttämättä saa yhtä paljon kavereita. Mietin myös mihin majottuisin. Isäntäperheessä ois turvallisempaa ettei kaikki bastu tulis omilde niskoille. Mutta sittem vähän ahistais puhuu niille Kun ei osaisi enkkua ja jos sinne Ei tulisi suomalaisia. Asuntola taas olisi "pelottavaa" Niin skakis kerraksi ulkomaille. Mutta siellä varmasti uskaltaisi puhuu enemmän. Mutta ehkä isäntäperheeseessä oppisi enkkua enemmän. Kertokaa minulle teidän kielimatkasta. Mitä jos Ei ymmärrä Osaa selittää enkuks jotain? Missä kannattaisi yöpyä? Miten ryhmät lajotellaan? Jos menee kaverin kanssa nii saisko siihen ryhmät myös erimaalaisia? Monelta on kotiintuloaika? Miten sinne lennetään? Onko suomalaisia liidereitä? Pärjääkö vähällä enkuks kielen taidolla? Opetetaanko kaikki koulussa enkuksi?

12

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jjubz

      Moi!!!

      Olen saman ikäinen ja halukas myös kielimatkalle 2016. kannattaa kattoa sivulta languagecours.net (saa myös suomeksi)

    • Jjubz

      Elikä siis ei ole liian myöhäistä. Itse lähtisin yksin mutta venhemmat haluaa kaverin kanssa, "turvallisempaa". Sinne mennään opettelemaan, ei pidä vielä itse osata. Kannattaa ottaa sanakirja tms mukaan!! Kuulemani palaute on ollut positiivista;)) voisin keskustella kanssasi esim sähköpostin välityksellä. Sielä tehdään kielitesti ja sen perusteella ryhmä jaot. Kyseistä kieltä ei tarvitse osata vielä, tietenkään siitä ei haittaa ole. Itse valitsisin isäntäperheen. Myös puoli-/täyshoito on hyvä olla jotta ruoka tulee pöytään yms. Usein sielä on muita suomalaisia ja siälä opitaan tutustumaan muihin ja käymään keskusteluja!!

      • Täalaalsh

        Tosi kiva kuulla ettei tarvitse vielä paljoaa enkkua osata!


    • Heivaam

      Anteeksi noista äskeisistä kirjoitusvirheistä, mutta kiitos paljon noista kommenteista!

    • Jjubz

      Onko jotain sposti osoitetta jossa voimme jatkaa keskustelua?

    • Taastäälläää

      Juu on kyllä @[email protected]

      Oletko muuten itse ollut kielimatkalla?

      Muutkin voi tulla kertomaan tuohon spostiin!

      Ja kuulen mielelläni teidän kielimatkakokemuksia!

    • efambassador

      Moikka!
      Oon ollut ef:n kautta kolmella kielimatkalla ja ensimmäiselle lähdin 15 vuotiaana ja täytin 1-2viikkoa ennen matkaa 15. Olin meidän ryhmän nuorimpia, mutta hyvin kaiken kaikkiaan meni vaikka vähän oli ikä "syrjintää", mutta en välittänyt ja liikuin sitten sellaisten ihmisten kanssa jota ei kiinnostanu mun ikä vaa halusi oikeasti tutustua muihinkin. Ef:n kautta jos lähdet niin jos susta tuntuu niin voi lähteä junior-kurssille, mutta myös voi lähteä nuorten, ihan miten itestäsi tuntuu. Jokaiselle matkalle lähdin yksin ja jokaiselta matkalta oon tullut uusien kaverisuhteiden kanssa, joten jos päätät yksin lähteä niin saat ihan varmasti kavereita ja siitä ei kannata murehtia! Mitä kielitaitoon tulee niin ennen matkaa tehdään lähtötasokoe, joka määrittää sulle opetusryhmän kohteessa jossa on sun kanssa saman tasoisia puhujia. Asuntolassa ja perheessä on hyvät ja huonot puolet ja itse olen molemmissa ollut. Perheessä jos majoittuu pääsee käyttämään englantia joka päivä joten siltä ei voi välttyä, miinuksena perheessä voi olla välimatkat koululle. Asuntolassa kaikki kaverit/liiderit lähellä tarpeen tullessa ja koulu on kävelymatkan päässä.


      Jos sulla jäi jotain kysyttävää kielimatkoista, ef:stä, kohteista jne niin mun blogista löytyy mun sähköpostii, kikkii missä mulle voi tulla laittaa viestii niin tuu ihmeessä laittamaan niin voisin auttaa sua!:) http://dreamscometruewithef.blogspot.fi/

    • brighton11

      13-vuotiaana voi lähteä juniorimatkalle, jossa kaikki osallistuja on vähän nuorempia (10-14v). Junnumatkoilla kaikki on suunniteltu just nuorempia oppilaita silmällä pitäen, kohteet on pienempiä jne.
      Majoitus kannattaa valita ihan sen mukaan, mikä itelle tuntuu houkuttelevammalta. Mun kokemuksella perheessä tulee opittua enemmän enkkua, kun taas asuntolassa lipsahtaa helposti pyörimään lähinnä suomalaisten kanssa.
      Kohteeseen lennetään yhdessä suomalaisen ryhmän ja liiderin kanssa. Ryhmät jaetaan tason ja kurssityypin mukaan: classic-kurssilla ryhmässä on vain suomalaisia, international-ryhmä on taas nimensä mukaisesti kansainvälinen.
      Kielitaidosta ei kannata stressata, oppimaan sinne mennään :) Vielä taitaa olla yksittäisiä paikkoja vapaana ens kesän matkoille, eli jos et oo vielä ottanut yhteyttä EF:ään niin viimeistään nyt kannattaa soittaa ja varata matka!

      • LopetapasMainonta

        Sinä EF:läinen, tiesithän että mainostaminen suomi24-foorumilla on kielletty?!


    • HankkikaaTietoa

      Kielikursseja ja vaihto-ohjelmia välittävien järjestöjen toiminnasta ja tavasta hoitaa ongelmatilanteita kannattaa ehdottomasti hakea tietoa myös muualta kuin asianomaisesta yrityksestä!!!
      Valtavia pettymyksiä ja rahan menetyksiä koetaan jatkuvasti, minkä lisäksi nuoria sijoitetaan ei turvallisille asuinalueille!!
      Tässä yksi kokemus kesältä -16
      https://csfessuomi.wordpress.com/2016/08/08/2016-kielimatka-sts-orlando-2016/

    • stsäiti

      Nämä kaikki EF:ää mainostavat saavat siitä taloudellista etua itselleen, toivottavasti ymmärrätte sen.

      Lapseni oli STS:n kursseilla. Laskut tuli miten sattuu, tervetulotilaisuus netin kautta ei toiminut, perhe oli ulkomaalainen, lapsi hädintuskin ymmärsi heidän englantiaan, ohjaaja oli itsekin ihan teinityttö eikä osannut ratkaista mitään ongelmatilanteita matkan aikana eikä edes tiennyt, kenen puoleen pitäisi kääntyä, opettaja vaihtui kesken kurssin kahteen otteeseen ja kaikki kuulemma saivat diplomiin erinomaiset tiedot, vaikka tunneilla ei oppinut mitään.

      Lapsella oli hauskaa ja se oli meidän päätavoite, mutta fakta on, että nämä kurssit ovat törkeää rahastusta, niille otetaan enemmän nuoria kuin olisi kunnon perheitä, loput perheet haalitaan pakolla eivätkä ne ole sopivia ja ohjaajat ovat seikkailunhaluisia nuoria aikuisia ilman mitään kokemusta, koulutusta tai tukiverkkoa. Ja opetus on luokatonta. Eli saattaa käydä hyvä tuuri tai sitten ei. Organisaatio on täysin vastuuton. En ikinä lähettäisi lastani mihinkään kauemmas tai esim. vaihto-oppilaaksi näiden organisaatioiden kautta.

    • VeeraAmbassador

      Hei

      Sanoisin, että kyllä 13-14v voi ihan hyvin lähteä kielimatkalle, jos vain uskallusta riittää. Vähemmälläkin kielitaidolla pärjää, sinnehän mennään oppimaan. Ainakin EF:llä yksi ryhmän liidereistä on suomalainen, että sille sitten menet kertomaan jos on joku hätä ja tuntuu, ettet saa enkuks kerrottua asiaasi.

      Itse olin isäntäperheessä Maltalla 2vko ja mulla oli kyl tosi ihana perhe. Siin samas perhees oli mun kaa kaksi muuta suomalaista tyttöä. Eikä kannata pelätä virheitä, mäkin tein useita, mutta silti kaikki aina lopulta ymmärsi mitä yritin selittää.

      Ef:llä lajitellaan ne opiskelu ryhmät lähtötaso testin tulosten mukaa, mutta jos itse matkan aikana (oppitunneilla) tuntuu, että on liian vaikeaa tai helppoa niin on mahdollisuus vaihtaa ryhmää, kuhan juttelee asiasta liidereiden kanssa. Ja on siis olemassa sellaisia kielimatkoja joilla on vain suomalaisia (classic) ja sitten semmoisia ryhmiä joissa on monista maista oppilaita (international). Kummassa tahansa kielimatka tyypillä oletkin, niin opetus on englanniksi.

      Kotiintulo ajat meni niin että su-to piti olla kotona 23 ja pe-la 00.

      Eikä kannata murehtia siitä saako kavereita, sillä kyllä sielä matkan aikana saa, lupaan! Meidänkin ryhmällä oli tosi hyvä ryhmähenki ja kaikilla oli kivaa yhdessä. Tietenkin jotain pieniä konflikteja saa mahtumaan kahteen viikkoon, mutta loppujen lopuksi kaikki saatiin sovittua.

      Jos haluut lukea lisää juttuja mun kielimatkasta niin käy kattoo mun kielimatka blogi: veerakinnuen.blogspot.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe