Aihe

Otsonaattori kokemuksia?

kissakuningatar

En nyt ole varma menikö oikealle osastolle ollenkaan tämä, mutta löytyykö ketään jolla olisi kokemuksia otsonaattoreista/ otsonoinnista? Minua kiinnostaisi kovasti, että puhdistaako sellainen vempele tosissaan huoneilman niin, että "mökin haju" jäisi historiaan. Mökiltä kotiin palatessa vaatteita saa pestä kolmeenkin kertaan että tuon mökin hajun saa pois.

Ja kuinka usein sitten saa tuon toimenpiteen tehdä? Katselin että laitteen vuokraus on noin 40e pv, viikonlopun aikana sen saa varmaankin tehtyä, mutta ei sitä nyt viitsisi kerran kuussa tehdä. Joten kokemuksia tuosta, onko ihan humpuukijuttu?

41

8454

  Vastaukset

  • Otsonointi kyllä todella toimii jos kyse on esimerkiksi asunnosta johon on pinttynyt tupakan haju. Kokeile kerran ja katso auttoiko. Muista kuitenkin että otsoni on ihmiselle myrkyllistä eli rakennukseen ei saa mennä ennen kuin otsoni on poistunut.

   Otsonointi ei kuitenkaan ole tarkoitettu normaaliin säännölliseen hajunpoistoon vaan erikoistilanteisiin. Jos teidän mökillä tuo haju tulee takaisin esimerkiksi rakenteista niin silloin olisi parempi tutkia onko rakennuksessa kosteusvaurioita tai ilmanvaihtojärjestelmä puutteellinen.

   • Heippa, tuo selvittikin enemmän kuin tarpeeksi, kaikkinensa, kiitos paljon vastauksesta! :-)


  • Eli suomeksi sanottuna: voiko otsonaattorin kanssa lakaista roskat maton alle silläviisiin, että peitellään homeisen mökin hajua? Ilman, että tarvii varsinaiselle ongelmalle tehdä mitään....

   • Jäkäjäkä... ^^


   • Kiitos kun vahvistit, että tästä juuri on kyse

    Ilmaine vihje: homeen hajua voi peittää myös tuoreen pullan tuoksulla, joten mars mars leipomaan, kun joku tulee homepommia katsomaan


   • myyntipuheet kirjoitti:

    Kiitos kun vahvistit, että tästä juuri on kyse

    Ilmaine vihje: homeen hajua voi peittää myös tuoreen pullan tuoksulla, joten mars mars leipomaan, kun joku tulee homepommia katsomaan

    En osaa leipoa :-(
    By the way, apina, miksi jonkun pitäisi tulla mökkiäni katsomaan? :-)


   • kissakuningatar kirjoitti:

    En osaa leipoa :-(
    By the way, apina, miksi jonkun pitäisi tulla mökkiäni katsomaan? :-)

    Lähinnä ihmettelen kuka tuollaiseen homeiseen läävään viitsii mennä.


   • ...Juusto tai sieni?

    *Tirsk*


   • kissakuningatar kirjoitti:

    Jäkäjäkä... ^^

    Minusta tuo "ilmanraikastimen" kommentti meni nappiin.
    Ei se sun kesämökkisi haise, hajun aiheuttaja on aina homeet ja bakteerit. Ts. siellä jossain muhii kosteus ja vaurio ei otsonaattoreilla korjaannu.
    Minunkin mielestä jonkun rakennuskuntotarkastajan olisi syytä tulla katsomaan sun mökkiä, jos kerran et itse ymmärrä. Toinen vaihtoehto on antaa asioiden vaan olla ja kärvistellä homeisessa mökissä.


   • Tarkastettu on kolme vuotta sitten, haju tulee kellarista, kun siellä varastoidaan puita. Kuulemma otsonointi sekä oviin tiivisteet niin ongelma poissa. Ehkä.Tai sitten siirtää puut pois, mutta sitä en tee, koska puut siellä kätevästi käsillä. Puuuhhhh... Mutta joo, kiitos vastauksista jotka liittyivät kysymykseeni ^^


   • Oletetaan, että mökki on homeessa ja haju johtuu siitä. Mutta mitäpä jos ainoa ongelma onkin pelkkä haju? Vaikka johtuisikin homeesta. Jos mökki on pysynyt pystyssä vaikka 50 vuotta ja haissut yhtä kauan kuin sen rakentajat muistavat, eikä kenelläkään sen käyttäjällä ole koskaan ollut mitään oireita, niin miksi tehdä muuta kuin poistaa haju. Ongelma on siis pelkkä haju, joka poistuu otsonoinnilla. Miksi purkaa mökki tai tehdä mittava remontti hajun takia, vaikka haju olisikin homeen syytä, jos mökki on homeisenakin pysynyt pystyssä 50 vuotta ja käyttäjien ainoa ongelma on haju. Siinä tapauksessa otsonointi siis poistaa ongelman, eli hajun, mikäli hajun lisäksi muita ongelmia (kuten terveysongelmia) ei ole ollut.


   • kissakuningatar kirjoitti:

    Tarkastettu on kolme vuotta sitten, haju tulee kellarista, kun siellä varastoidaan puita. Kuulemma otsonointi sekä oviin tiivisteet niin ongelma poissa. Ehkä.Tai sitten siirtää puut pois, mutta sitä en tee, koska puut siellä kätevästi käsillä. Puuuhhhh... Mutta joo, kiitos vastauksista jotka liittyivät kysymykseeni ^^

    Kissakiningattarelle: Vanha mökki ei tosiaankaan aina ole homeessa. Usein ei, vaan muuten on ummehtuneen hajuinen, jos on ollut talven kylmillään eikä tuuletus ole kunnossa. Hometarkastus tehty. Älä höpöä, kun et tiedä.


  • Itse vuokrasin neste taukotuulesta viikonlopuksi ja poistin "vahvan" tupakanhajun pois huoneistosta. Kannattaa kokeilla.

   • Heippa, kiitos vastauksesta, niin juurikin aion tehdä. :-)


  • Polttopuiden täytyy olla kosteita, sillä kuiva puu ei haise oikeastaan miltään. Jos puut eivät ole olleet täysin kuivia kellariin viedessä, niin käytännössä ne eivät kuivu "koskaan". Tuo koskaan tarkoittaa suomeksi useita vuosia, jolloin homeet vaan lisääntyvät. Kun puut sitten joskus kuivuvatkin, niin home ei suinkaan kuole - haju pysyy ja huoneilma on täynnä myrkyllisiä itiöitä. Vaatteet haisevat edelleen ja huonolla tuurilla menetät myös terveytesi.

   • Juu, tuo vaara kyllä on, talvella tuli lisää puita, ja myyjä kaatoi ne peräkärrystä suoraan lumelle, josta ne kärrättiin kellariin. Ne puut on kyllä jo poltettu, mutta kyllä niillä oli pari kuukautta aikaa siellä muhia ja levitellä itiöitä, yök!


  • joka asiaan on syynä home,huhhuh,jotain rotia nyt tohon home intoon!!!!!!menny ihan sairaaks koko touhu

   • Miten niin joka asiaan? Paljon on kyllä hometaloja Suomessa ja ihan sairaaksi menee niissä asuvat ihmiset. Hometalossa asujan haistaa jo hänen vaatteistaan muut, paitsi hän itse.
    Kosteat puut homehtuvat jopa liiterissä, saati sitten kellarissa.


  • Otsonaattorilla tapetaan ns elollinen ja se on kerättävä pois tai se herää kohta
   uudelleen elolle.
   Näin lyhyesti . . .

   • Otsoni on hyvin reaktiivinen kaasu ja jo itsessään haitallinen ihmisille. Tappaa se toki mikrobejakin.

    Vaan kun mikrobien kanssa ongelma ovat näiden mikrobien tuottamat myrkylliset yhdisteet, toksiinit, joilla ne mm. taistelevat elintilasta toisten mikrobien kanssa. Vaikka mikrobit tappaa, niin näitä toksiineja voi silti olla rakennusmateriaaleihin imeytyneenä ja vapautua sieltä pitkiä aikoja. Vaikka kuvitellaan, että homma tuli kuntoon kertalaakista.

    Otsoni on hyvin reaktiivinen kaasu ja se voi myös vaurioittaa rakennusmateriaaleja. Esim. muovimattojen hajoamisreaktiot kiihtyvät otsonin vaikutuksesta ja näissä reaktiossa syntyy vaikka mitä kem. yhdistettä. Joista osa voi olla haitallisia/myrkyllisiä. Kuten mikrobitoksiinienkin kanssa, nämä emissiot jatkuvat otsonin poistuttuakin, joten homma ei ole todellakaan sillä selvä, että pidetään varttitunti ikkunat auki otsonoinnin jälkeen.

    Homehtuvien polttopuiden homeenhajun peittäminen otsonoinnilla on ihan viimeisen päälle typerä idea. Alkuperäinen ongelma säilyy -> mikrobien aineenvaihduntatuotteet pysyy sisäilmassa, mutta cocktailiin lisätään otsoni otsonin reaktiotuotteet.

    Juuei, missään nimessähän ei voi ajatella, että kuivattaisiin sitä kellaria vaikka ilmankuivaimella niin, ettei siellä homeet kukkisi. Ei, parempi lääkitä oireita. ;-D


  • Heippa, nyt tuli asiantuntemusta, kiitos siitä! Minulle vain tulikin nyt tärkeämpi projekti eteen, - grillikatoksen rakennus! Siitäkin hyvä, että jos mökki homehtuu alta,niin voin aina "muuttaa" sinne! *hihittelee ajatukselle"

   Mutta hyvähän tämäkin ketju olla täällä olemassa, tietoa tuli paljonkin otsonointi-hommista. :-)

   Kiitos lämmin kaikille, ja paljon aurinkoisia kesäpäiviä!

   • Jokaisen pitäisi yleissivystyksen seurauksena ymmärtää mitä on otsoni ja miten se vaikuttaa. Otsoni opetetaan yläkoulussa ja puolelle, eli lukiolaisille, vielä uudestaan laajemmin.

    Kun tällaisia monimutkaisia asioita miettii, niin on syytä kysyä asiaa lähellä olevilta 15- vuotiailta.

    Mitä märkien puiden varastointiin kellarissa tulee, ja niiden märkien puiden polttamiseen, niin tämä lienee sitä uusavuttomuutta parhaimmillaan.

    Että oikein grillikatosta rakentamaan... Hyvä siitä tulee. Tirsk, hihi, kääk (luen myös Aku Ankkaa)


  • Meillä otsonoitiin mummonmökki, joka haisi sellaiselle tunkkaiselle,hiuksetkin löyhkäsi tosi ummehtuneelle, tilattiin ihan ammattilaiset otsonoimaan mökki ja siitä on nyt reilu vuosi, eikä haise enää yhtään tunkkaiselle. Eli hyviä kokemuksia ainakin meillä, mutta kannattaa jättää se otsonointi ammattilaisille, on aika vaarallista tehdä itse. Monesti paha haju johtuu huonosta ilmanvaihdosta, eli tuuletus kuntoon myös.

   • Niin juuri. Heikko ilmastointi ja tuuletus. Homekuvitelmat ovat nykyään yleisiä, eikä useinkaan totta.


  • Ei muuten ole mitenkään vaarallista tehdä itse. Itse olen aina otsonoinut ja on paljon halvempaa. Otsoni puoliintuu erittäin äkkiä ja on turvallista. Aika vaan koneeseen tilan koon mukaan ja johto seinään ja ulos tilasta. Muutaman tunnin päästä voi tulla tuulettamaan. Koneita saa lainaan yksityisiltä edullisesti monesta paikkaa suomea:

   http://www.kuinoma.fi/search/node/otsonaattori

   • Taas yksi käärmeöljykauppias kehuu myrkkyään. Yksi lääke, halpa hinta, kaikki vaivat lähtee...


  • Otsonointi ei poisto ongelman perussyytä. Auttaa hetken esimerkiksi asunnon myynnissä päästään esittelyn ja kaupan yli ja jatketaan oikeudessa myöhemmin.

   • Tämä!! Huvittavaa kun esimerkiksi tuo ruotsalainen Ozoneair markkinoi että laite poistaa kaikki homeongelmat. Paskanmarjat. :D


   • Otsonointi ei poista ongelman perussyytä.

    Ongelman perussyy oli entisen ukon tupakointi, joten perusyy on poistunut maallisesta elämästä, ei tule enää tupakoimaan mökkiin. Natsatkin on hävitetty. Meidän mökin tapauksessa otsonointi oli oleellinen saatiin t-savun haju pois mökistä, uutta maalia pintoihin. Naapurin tarkka aistinen rouvakin sanoi sisäilman olevan hyvä. Ne kuka ei ole tätä hommaa tehneet tai kokeilleet ei voi tietää tulosta, kunhan kommentoivat vaan.


   • Höpö höpö. En ole myymässä hyvää mökkiäni. Laitan tuuletuksen kuntoon ja sitä ennen otsonoin. Mökissä ei ole hometta todettu, täysiñ terve mökki. Otsonointi on turvallinen valinta oikein käytettynä. Sitten kesän viettoon. Mukavaa.


   • suviee23 kirjoitti:

    Tämä!! Huvittavaa kun esimerkiksi tuo ruotsalainen Ozoneair markkinoi että laite poistaa kaikki homeongelmat. Paskanmarjat. :D

    Ei meillä hometta olekaan
    Hajun poistoon vain aion käyttää ohjeen mukaan.


  • Mökeissä haisee aina jos olleet kylminä talven yli, aivan ihan ettei rungoissa tarvi olla minkääänlaista hometta...Ne joilla kesämökin ymmärtää tämän

   • Jokainen, joka ymmärtää, että ulkoilman kosteus huitelee usein yli 90 % pintaan ja että lämmittämättömässä rakennuksessa on likimain yhtä kylmää ja yhtä kosteaa kuin ulkona, ymmärtää, että se ns. homeenhaju johtuu ns. homeista (tarkemmin ottaen ehkä sittenkin ja tai myös bakteereista yms. ötököistä). Joka tapauksessa kyse on tasan tarkkaan mikrobien pirskeistä suotuisissa olosuhteissa (se kosteus...).

    Toki ikkunoista sisään tuleva sähkömagneettinen säteilyenergia, jota myös auringonvaloksi kutsutaan, pitää sisätiloja hieman ulkoilmaa lämpimämpinä ja suotuisalla paikalla tämä saattaa riittää pahat haisuefektit ehkäisemään.

    Harhaiseen kansanperinteeseen puolestaan kuuluu uskomus, että mitään hajuongelmia ei tule, kun kosteaa mökkiä tuuletetaan kostealla ulkoilmalla eli jätetään pellit ja räppänät auki. Harha johtunee siitä, ettei mökillä ole käyty syksyn ja talven kosteilla keleillä, vaan vasta keväällä, auringon paistaessa, jolloin sisätilat ovat jo ehtineet kuivua ja tuulettua. Syystä että keväällä ulkoilmakin on kuivimmillaan ja sitä sähkömagneettista säteilyä piisaa...


  • En ois ikinä uskonu että kirjotan tänne mitään mutta pakko ihan kehua ozoneairilta tilaamaani otsonaattoria. ostin ton ozoneria plussan. Löytyyy täältä jos ketään kiinnostaa https://www.ozoneair.com/fi/

   Vähän miinusta ehkä tosta asiakaspalvelusta kun on vaa tuo ruotsin chatti mutta hienosti kyllä tilaus onnistu.

   oon otsonoinu myös omaa fordia missä edelline omistaja oli tupakoinut autossa ja nyt on kyllä raikas hytti pakko myöntää :D

   Myös kotona toistaiseksi pöhissy mutta kattoo jos vielä vies mökille kun päästellään se talviteloilta. Mutta iso hansikas menee kyllä ozoneairin koneelle.

   • Itsellä vain huonoja kokemuksia tuosta Ozoneair yrityksestä! Laite ei toiminut ja rahoja eivät palauta. Kommunikointi lisäksi vaikeaa toisella kielellä.
    Törkeän hintaisia nuo niiden tuotteet kaiken lisäksi. Halvemmalla saa parempaa laatua ja toimivuutta .


  • "mökkimasa
   7.9.2017 16:49

   Mökeissä haisee aina jos olleet kylminä talven yli, aivan ihan ettei rungoissa tarvi olla minkääänlaista hometta...Ne joilla kesämökin ymmärtää tämän"

   Meillä on 21 vuotta vanha hirsimökki, joka on talvet kylmillään. Mökki oli kolme vuotta vanha, kun ostimme sen ja se HAISI. Otsonoimme sen ja haju poistui. Seuraavan talven jälkeen HAISI taas. Alapohja, yläpohja ja päätykolmioit auki, poistimme villaeristeet ja finnfoam tilalle. Samalla vaihdettiin lattialaudat ja panelit. Kaikki tekstiilit meni vaihtoon, patjat sohvat ym pois ja uudet tilalle. Kunnon pesu koville pinnoille kloritella. Nyt kuusi vuotta mennyt, eikä haise.
   Eli pehmeät villaeristeet oli meillä syy, miksi mökkimme haisi.

   • Älkää helvetissä antako otsonoida mitään ,varsinkaan home ja kosteus vaurio seiniä.kohta olette siellä itsekkin.


   • Teillä kun oli hometta,niin otsonoinnin seurauksena,ne myrkyt vaan lisääntyivät.vieläkö olette henkissä.


   • ei otsonilla mikään home lisäänny, mutta ei poistukaan.
    otsonoin autoa sellaisella yli puolimetrisellä laitteella joka mahtu parhaiten farkun takaluukusta sisään. kävi 2 vrk. otsonoinnin jälkeen aluksi haju oli valtava annoin tuulettua viikon ovet auki.
    aina haisi otsoni ja kyllä taustalla oli myös tupakka, jonka takia otsonoitiin.


  • Huijariyritys toi Ozoneair. Käykää mieluummin hakemassa jostain suomalaisesta kivijalkakaupasta laite jos kerta otsonoida pitää

  • Näissä rintamamiestaloissa tunkkainen haju tulee usein sillan alta, joissakin on vielä kellari ja kellari on syvällä, eikä maakosteus kellarista poistu tarpeeksi hyvin, tunkkainen haju nousee siltarakenteiden läpi asuntoon.
   Ei talo mielestäni välttämättä ole homeessa,
   Tietenkin jos kosteus on päässyt nousemaan ylemmäksi rakenteisiin, on kysymyksessä home joka antaa hajun.
   Salaojituksen teko edessä, kellarin lattia pinnan alapuolelle, ympäri taloa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13502
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6280
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5131
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3409
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2655