Zafiran sähkövuodot

Vaihdanko-merkkiä

Kuinka etsitään Opel Zafira 1.9 dieselin sähkövuoto kotikonstein =ilman vikakoodin lukulaitetta. Akku tyhjenee totaalisesti parissa viikossa vaikka mitään valoja tai muita virran kulutuslaitteita ei ole päällä. Akku on uusi, ollut pari viikkoa käytössä, se oli ladattu käyttöönottovaiheessa verkkolaturilla, ja ajettu sen jälkeen keskipitkää matkaa. Se käynnistyi virheettömästi. Auton laturin lataus oli mitattu ennen akun vaihtoa, se on OK.
Auto seisoi pari viikkoa, jonka jälkeen akku vaikutti kuolleelta, auton kojetaulun valotkaan eivät syttyneet. Se ladattiin ja auto käynnistyi hyvin. Kun sillä ajetaan viikoittain niin akun jännite ja virta riittävät hyvin, mutta käsitykseni mukaan jossain on vuoto, koska uusi akku tyhjenee muutamassa päivässä.
Itkin aiheesta toisessakin ketjussa.

5

96

  Vastaukset

  • Virtamittarilla onnistuu. Ensin selvitetään missä tilanteissa, ja kuinka iso vuotovirta on. Sitten sulakkeita irrottamalla selvitetään missä vika on. Lopuksi korjataan vika.

  • Pihtimittarit taitavat olla niin epätarkkoja ettei niillä näe noin pientä vuotovirtaa, jolla akku tyhjenee parissa-kolmessa viikossa. Akku on muistaakseni 74 Ah:n kokoinen. Eli jos se vuotaa täysin tyhjäksi kolmessa viikossa = 500 tuntia, niin vuotovirran tarttee olla vain reilut 0,1A?? Siis VxA = 1.6 Wattia?? En tiedä sähköistä mitään, joka varmaan näkyy tekstissäni, joten älä ala vinoilla pöljälle! Siis se ampeerimittari pitää kai kytkeä sarjaan noin pientä tehoa mitatessa? Eli joudun irrottelemaan akun piuhoja?

   • Joo, noinpienillä virroilla on parempi käyttää tavallista virtamittaria. Mittari on yleensä helpointa kytkeä akun maakaapelin rinnalle, ja sen jälkeen irroittaa maakaapeli, joten kaikki käytetty virta menee mittarin läpi.

    Jos mittarissa ei ole vähintään 30A mitta-aluetta kannattaa maakaapeli irroittaa rinnalta vasta kun auto on lukittu (mielellään vielä hetki väliä), jotta mikään iso virta ei riko mittaria tai polta sen sulaketta.

    Jos sulakekotelo on konepellinalla, niin varmista että autossa ei ole mitään, mikä tunnistaisi konepellin olevan auki. Jos sulakekotelo on auton sisällä on auto saatava luulemaan että ovi on kiinni.

    Kun nämä on tehty, niin sitten vaan yksikerralaan sulakkeita pois, kunnes virrankulutus loppuu.


  • Kiitoksia jos-osaajalle. Kerron miten kävi, sitten kun olen ensin palannut kotimaisemiin ja ehtinyt lainata naapurin autogurulta mittarin ja tutkia asiaa.

  • Vie merkkiliikkeeseen tai autosähkökorjaajalle. Miksi pitäisi itse tinata jos ei ole hajuakaan..

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12708
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   181
   8221
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6060
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   875
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   686