poravasara sähköllä

mallejakiitos

onko voimakkaampi kuin akuilla?
saisi olla iskukin
mitä eroa iskuporakoneeseen? (jossa ei vasaraa)
onko parempia laitteita, pitäs saada betoniseinään reikiä (silloin tällöin muutamia) ja tarpeen tullen muuallekin
akkukäyttöisyydestä ois etua mutta tuplannee hinnan ja akut kuoleentuu vähästä käytöstä..
eli malleja sitten tarjoilemaan, heitän tästä yhden:
http://www.tooloutlet.fi/fi/products.php?phrase=Metabo KHE 2644
saksassa tosin 124e en tiedä mitä kuluja tulee päälle pelkät postitko

8

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffggh

      Vähällä käytöllä pärjäät esim. Tokmanniltakin ostetulla 70-80€ vastaavalla koneella. Sitä pystyy käyttämään myös vaikkapa laastivispilänä. Kunnollinen akkukone taas maksaa jo 500€.

    • raksaaja

      Anoppilaan hankin 10€ iskuporakoneen verkkokaupasta, toimii satunnaiseen tarpeeseen.
      Akkukone huono satunnaiseen tarpeeseen kun niiden akut hajoaa käyttämättöminäkin. Oma kokemus esim B&D punaisesta akkuiskuporakoneesta on että toimii kunnes käyttää iskua, sitten hajoaa kertaporauksella betoniin, testasin kahdesti.

      Omaan lammirakentamiseen hankin muutaman iskuporakoneen särjettyäni makitan edullisen 500W poravasaran. Terä uppoaa betoniin kuin veitsi voihin, suosittelen.
      Toimii myös 20mm poranterällä betoniin ok. Umpikiveen (pihalla) ei oikein tehoa, terä uppoaa niin hitaasti että päätin luovuttaa ja säästää konetta oikealle betonille.
      Samaisella makitalla teen myös ilman iskua isoimmat poraukset puuhun.

      BOSCH pro-akkukoneilla teen vain pikkureikiä, ilman iskua.

    • MJK_

      Iskuporakone on rakenteeltaan aivan eri laite kuin poravasara. Iskuporalla saa taulun seinään pitkällisen porauksen jälkeen. En ole vielä keksinyt mihin iskuporakoneen iskua tarvittaisiin. Porauksiin kone on sopiva.
      Poravasara taas on tehty kovien materiaalien poraukseen ja piikkaukseen. Se pystyy myös kiveen, mutta pienien reikien poraus puuhun ei oikein tahdo onnistua, kun terän kiinnitys ei ole tukeva. Kerrostalossa se on aivan ehdoton laite taulujen ripustamiseen, säilyy naapurisopu paremmin, kun reiät syntyvät nopeasti.
      Ostin 80,- maksaneen poravasaran, kun piti saada betoniportaat pois, 3 päivää kone kesti, eli noin 30 tuntia. Kun työ oli melkein valmis kone katkesi, mutta takuu korvasi vahingon ja nyt minulla on lähes käyttämätön kone hyllyssä.

    • Rakennus.mies

      Iskuporakoneen isku toiminnolla ei periaatteessa ole mitään virkaa betoniin poratessa ainoa mitä sillä syntyy on JÄRJETÖN melu.

      Poravasara on ainoa oikea kone betoniin reikien poraamiseen ja useimmilla pystyy myös piikkaamaan edellyttäen, että siinä on piikkaustoiminto.

      Porausteho taas riippuu ihan koneesta ei siitä mistä kone saa virtansa eli verkkovirta- vai akkukone.
      Eli koneissa ilmoitettu iskuvoima Jouleina kertoo sen miten lujaa kone iskee reikää porattaessa.

      Jos käyttä on satunnaista kannattaa ostaa verkkovirtakäyttöinen kone, akkukoneista akut loppuu jonkun ajan kuluttua käytit niitä säännöllisesti tai et.

      • halpa_iskupora_hyödytön

        > Porausteho taas riippuu ihan koneesta ei siitä mistä kone saa virtansa eli verkkovirta- vai akkukone.

        Niin siis ammattivehkeissä se ja sama, toimiiko töpselillä vai akulla. Ne toimii, mutta maksaakin.

        Omaa kokemusta:

        Halvalla parin kympin verkkovirtakäyttöisellä iskuporalla ei tee hevon vittua. Tai, no, tiileen tms. kyllä saa reiän ja TUURILLA voi betoniinkin onnistua tekemään, minuuttien jyystämisellä, reiän 5 tai peräti 6 mm propulle. Mutta sekin on tullut eteen, ettei 10 min yrittämisellä pääse kuin 10 mm betonin sisään ("säästöbetonissa" osui iso kivi kohdalle?). Tässä kohtaa loppui hermo ja piti lähteä hakemaan poravasara lainaan.

        Halpa akkukone, jossa iskuporatoiminto. Samaa tasoa betonin kanssa kuin em. verkkovirtakone, mutta muutoin paljon hyödyllisempi - toimii auttavasti ruuvinvääntimenäkin (vaikka vähän iso/kohlo siihen), alennusvaihteensa ansiosta jaksoi pienen määrän saumauslaastiakin sekoittaa kyrvähtämättä (halpis verkkovirtaporat kuolee tähän!).

        Vähän järeämpi (hintaluokka 40-50 €) verkkovirtakäyttöinen iskupora. Tällä jo syntyy 5-6 mm reiät betoniin. Ei toki yhtä rivakasti kuin aidolla iskuporalla, mutta syntyy kuitenkin. Melutaso on järjetön, laaketointi kiljuu/huutaa tyhjää pyöritellessäkin eli tämä ei varmasti käytössä pitkään kestä. Ellei käyttö ole parin taulun ripustaminen/vuosi, kuten minulla.

        Tässä jämerämmässä iskuporassa ei tietenkään ole mitään pikaistukkaa, säädettävää momenttia tms. eli vehkeestä ei ole ruuvinvääntimeksi tms.

        Käytännössä toimiva pienen budjetin paketti on poravasara tai jämerämpi iskupora (jos nämä max. 6 mm reijät riittävät) akkukäyttöinen ruuvinväännin/pora pienempiin hommiin. Kyllä näitä ruuveja aina löytyy väänneltäväksi -> koneelle löytyy käyttöä useamman kerran vuodessa. Sillä edellytyksellä, että käyttö on helppoa ts. ei tarvi ruveta jatkojohtoja virittämään. Halpiskoneissahan on yleensä onnettoman lyhyet johdot - pahimmillaan ei johto riitä edes lattiaan asti, kun porataan reikää ~silmien korkeudelle seinään!


    • selväpyy44

      eli mulla on aeg vanha litium ruuvinväännin/porakone. ja nyt ois poravasara sit tarpeen. alle 100e lähtee jo ok laite siis?

    • tiätäjä

      sähköllä ne molemmat toimii, ei mulla muuta!

    • mitätartteesiitäkiinne

      Sähköllähän ne molemmat toimii juu. Akku- ja verkkovirtakoneen olennainen ero on työskentelyaika/teho. Verrokkina akkurälläkkä vs. verkkovirtavehje. Akkukone on äärettömän näppärä pikkusipaisuihin, ei tarvitse roikkaa kiskoa kohteeseen. Vaan sitten kun hierotaan oikeasti, esim auton helma puhtaalle pellille, ei akkukoneessa riitä puhti eikä työskentelyaika. Poravasaralla, akkuversio, muutaman reiän töräyttää komeasti, mutta useamman neliön laatanpiikkaus alkaa olla tervanjuontia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe