Lähipiirin suhtautumien sex. väkivaltaan?

miero

Istuin hetki sitten samassa pöydässä minulle entuudestaan tuntemattoman naisen kanssa. Hän alkoi avautua mieltään painavasta asiasta. Kertoi että hänen miehensä todennäköisesti käyttää heidän yhteistä tytärtään seksuaalisesti hyväksi. Kertoi että tämän vuoksi mies on peloissaan koska mieltä askarruttaa että siitä voi joutua vankilaan. Nainen kertoi miehen luovuttaneen hänen omistukseensa heidän yhteisen asuntonsa siitä hyvästä ettei nainen käräytä häntä. Kuuntelin henkeäni haukkoen tämän ällöttävän itsesäälisen naisen kertomusta. Siinä akka istui perseelllään juoruilemassa tyttärensä yksityisasioista pitkin kyliä. Ei havainnut mitään ongelmaa siinä että oli ottanut lahjuksia pitääkseen suunsa kiinni miehensä tekosista. Ja sitten juoruilee pitkin kaupunkia vieraille ihmisille tällaisia asioita. Ei tullut mieleen marssia ensitilassa poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta? Ei tullut mieleen hankkia tyttärelle ammattiapua? Ei osoittanut minkäänlaista myötätuntoa tytärtään kohtaan. Hän kertoi tarinaa kuin olisi itse uhri. Ja kuinka tuo oireileva tytär aiheuttaa äitiparalle surua ja murhetta.

Tuli mieleen lukemattomat tarinat seksuaalista väkivaltaa kokeneilta miten älyttömiin tilanteisiin seksuaalisen väkivallan kokijat usein joutuvat. Järkyttävimmät reaktiot vaikuttavat tulevan lähes aina lähipiiristä. Ei riitä että on kokenut seksuaalista väkivaltaa. Väkivallan kokemus jatkuu usein sen jälkeen monenkirjavissa muodoissa. Näitä tarinoita olisi syytä alkaa käsitellä myös julkisuudessa enemmän. Yksikin seksuaalisen väkivallan kokemus voi johtaa tilanteeseen jossa väkivallan kokija joutuu jatkuvaan uudelleentraumatisoitumisen kierteeseen lähipiirinsä ja muiden asiasta tietävien ihmisten reaktioiden vuoksi.

4

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteisöperversio

      Siinä käy yleensä niin että me kaikki vihaamme seksuaalirikollisia ja olemme uhrin puolella.

      Paitsi jos seksuaalirikollinen onkin yllättäen MUKAVA ja hänestä on helppo pitää. Tai jos uhri on ÄRSYTTÄVÄ ja hänen käytöksensä on ahdistavaa. Silloin käännymme kaikki uhria vastaan ja seksuaalirikollinen saa välittömästi sympatiamme.

      Käytännössä vihaamme seksuaalirikollista VAIN SILLOIN kun hän täyttää mielessämme olevan käsityksen siitä että seksuaalirikollinen on epämiellyttävä persoonaltaan ja näyttääkin rumalta. Uhrin puolella olemme VAIN SILLOIN kun uhri käyttäytyy kuten odotamme hänen käyttäytyvän. Ihmisillä on tiukat ehdot sille että seksuaalisen väkivallan uhri ansaitsee sympatiamme. Saadakseen suuren yleisön puolelleen uhrin pitää käyttäytyä nöyrästi ja alistuvasti, hänen pitää olla mukava, ja mieluiten hänen tulee korostaa sitä miten hän antaa kaiken anteeksi, miten hän ei anna seksuaalisen väkivallan pilata elämäänsä. Koska sekin on uhrin omalla vastuulla pilaako seksuaalinen väkivalta uhrin elämän vai ei. Se ei suinkaan seksuaalirikollisen syytä jos uhrin elämän menee pilalle. Se on uhrin omaa syytä jos ei ole "selviytyjä".

      Seksuaalisen väkivallan uhrin tulee olla lähes täydellinen ja moitteeton ihminen joka tavalla ansaitakseen sen että yhteiskunta on hänen puolellaan. Seksuaalinen väkivalta on väärin. Paitsi silloin kun uhri on esimerkiksi päihderiippuvainen tai muulla tavalla epätäydellinen. Silloin hänen tulee tunnustaa olevansa ainakin jollakin tavalla itse vastuussa tapahtumista. Se hänen tulee jokatapauksessa tunnustaa ettei hän itsekään täydellinen ole, ja virheitä on tullut tehtyä. Kun osoitat syyttävää sormea rikollista kohti osoittaa kolme sormea itseesi. Sitä niittää mitä kylvää.

      Sympatiamme uhria kohtaan loppuu välittömästi jos uhri on vihainen, aggressiivinen, mieleltään niin epätasapainoinen ettei kukaan kestä hänen seuraansa, päihderiippuvainen tai muulla tavalla viallinen. Tai sitten liian normaali, vahva ja itsenäinen. Tai jos hän nyt ei vain sovi siihen mielikuvaan miltä seksuaalisen väkivallan uhrin tulee näyttää ja miten hänen odottaan käyttäytyvän.

      Seksuaalirikolliselle meillä ei ole vaatimuksia. Pervon ei tarvitse muuta kuin olla mukava ja sympaattinen. Rikokset ovat vain merkki siitä että eihän meistä kukaan ole täydellinen, kaikkihan meistä tekee virheitä ja inhimillisesti erehtyy. Ei paha ole kenkään ihminen vaan toinen on heikompi toistaan.

    • mustaruusu10

      Silloin kun sexuaalisen väkivallan uhri on alaikäinen ,tai pieni lapsi,tekijä on sairas ,joka pitäisi laittaa pakkohoitoon. mielestäni sitä ei voi pois pyyhkiä koskaan ..Omituisemmaksi asian tekee se että,jopa biologinen isä käyttää omaa lastaan hyväksi.
      tälläisissä tapauksissa,ehdottomasti, pitäisi vankilatuomio,olla paljon kovempi !

    • mustaruusu10

      Olen yhden tyttölapsen,isoäiti ,annan neuvon muille. Tyttäreni oli yksinhuolaja kun lapsi oli pieni. Hän joutui työnsä takia matkustamaan,usein ulkomaile, joten mieheni ja minä jouduimme usein sijaisvanhemmiksi..En olisi koskaan jättänyt lasta ,niin että olisi joutunut olemaan ,kenenkään miehen kanssa kaksistaan.. poikkeuksen tekee tietysti oma mieheni,jonka kanssa elin 50v ...
      Keskustelimme tyttäreni kanssa,vakavasti hän ei myöskään ,seurustellut kenenkään miehen kanssa,kun tyttö oli vielä lapsi !
      tämä tuntuu joidenkin ihmisten mielestä ahdasmieliseltä,ymmärrän sen .
      Oman elämänkokemukseni ja tietämykseni mukaan,kaikki miehet eivät ,ole sopivia edes isäksi ,joten miten heidän haltuunnsa voi toisen lasta luottaa..
      Lapsuudessani koin,myös aikuiselta mieheltä,sexuaalista häirintää,jota pidettiin jopa asiaan kuuluvana !
      Tietysti on myös naisia sexuaalisesti häiriintyneitä,ehkä he ovat myös hyväksikäytettyjä!

    • päläpäläpää

      Kylläpä oli seksististä paskaa puolustella naispuolisia pervoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe