Moottoripyörä myynti 2016

lukija2016

Olen soittanut muutamasta pyörästä viimeisen kuukauden aikana, ole törmännyt todella höntteihin myyjiin.
Kysymykseni ovat olleet, esimerkiksi löytyykö ajoneuvo papereita, huolloista mitään tietoa. Juurikaan mitään tietoa huolloista ole vaikka pyörä on 15 vuotias.
Soitin yhdelle älypäälle 130 km päähän ja kysyin jos ostan pyörän voinko hakea sen säiden lämmettyä, myyjä myi veljensä pyörää ja mistään ei ollut mitään tietoa, kuten ajoneuvopaperit jne. Vejensä pyörää myynyt jeppa ilmoitti että haluaa ajolla pyörällä kesän alussa. No vastasin että kyllä se minun puolesta onnistuu, jatkakaa omistamista.

- Kun myydään jotain ottakaa hyviä valokuvia vaika pihalla, ei vastavaloon, hyvät kuvat myy pyörää itsekseen.
- Jos rekisteriote on kadoksissa hakekaa se katsastuskonttorilta, tiedän kyllä uuden käytännön.
- Hinnoitelkaa pyörä oikein, customeissa hinnat käsittämättömiä, mp kauppaan ei pure asuntokaupan hinnoittelu, custometa tulee hihnalta uusia.
- Laittakaa ilmoitukseen jotain huoltotietoja, mm kulutusosista ja huolloista. Vanhassa pyörässä voi olla vaikka ruutuvihkoon laitettuna tiedot huolloista.
- Jos joku sottaa kannattaa olla valmiina siihen joku tulee katsomaan pyörää, ja näitä ostajia ei kannata väheksyä, myyjä ei kannata ruveta soittamaan suutaan puhelimessa
On todella typärää kun pyörää ruvetaan elvyttelemään talven jäljeltä ja selitetään että akku on loppu jne. Akut tavallisiin pyöriin 30-70e ei sillä hinnalla kannata antaa viestiä että pyörä on aivan paska.

Kun otan myyjiin yhteyttä kysyn näitä asioita muutaman ja ensimmäinen kysymykseni ei ole mikä on tiukkahinta, mikäli tämä kysymys tulee kahden ensimmäisen kysymyksen joukossa, voit rauhassa sulkea puhelimen ja jatkaa tv katsomista.

Vielä lopuksi, mikäli höntti luulee antavansa hyvän kuvan pyörästään sillä että mitään huoltoja ei ole tehty viimeiseen viiteen vuoteen on aivan väärä oletus. Pyöriä on nyt 2016 paljon myynnissä ja euroopan reissulle pääsee vaikka 1500e pyörällä, kun katsot keneltä ostat pyöräsi.

12

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taasalkaatääitku

      Tälläsiä renkaan potkijoita ja turhan kyselijöitä on niin riittämiin ettei viitsi vaivautua mokomille ottaa kantaa , tosiostaja tulee kts. paikanpäälle ja vie mukanaan jos miellyttää , miksi pitää morkata pyörää tai haukkua hintaa ja omistajaa takanapäin , netti täynnä pyöriä, siitä vaan valitsee itselleen sopivan ,rahattomien itku taas alkanut täällä -->kevään merkit ilmassa !

    • eikökauppoja

      Lähinnä aloittaja varmaan kommentoi ja arvosteli mpmyynti-ilmoitusten jättäjiä ja heidän valmistaumattomuuttaan kun kiinnostunut ostajakanditaatti soittaa. Ostajana itse en lähde kiertämään myyjiä "lakki kourassa" heidän "kruununjalokiviään" katsastamassa. Nykyään netti ja digikuvat kertovat nuo tiedot nopeammin esimerkiksi sähköpostin välityksellä.

      Tässä peesaan aloittajaa, ottakaa myyjät valmiiksi hyvät kuvat myytävästä pyörästä mukaanlukien myös viat. Ne (kuvat) on nopeasti lähetettävissä vaikka puhelun aikana soittajalle sähköpostilla. Samoin pyörän viimeiset huollot kuitteineen on hyvä varata esille, kun ostoakti on edennyt henkilökohtaisen tapaamisen tasolle, samaan kasaan on syytä etsiä myös pyörän paperit valmiiksi.

      Puhelin ei varmaankaan soi myöskään silloin jos myytävä kohde on selkeästi ylihinnoiteltu, kuvaa ei ole tai kuva on epäselvä tai ilmoitusteksti puutteellinen. Jos oma kirjoitustaito käsittää maksimissaan 160 merkkiä kirjoitusvirheineen, kannattaa jo ilmoituksen suunnitteluvaiheessa varata osaavampi henkilö laatimaan ilmoitus.

      Jos ilmoituksessa on sähköposti-osoite tai tekstiviestin lähetysmahdollisuus on suotavaa, että niitä myös luetaan useammin kuin kerran kuussa.

      Nämä ohjeet ovat selvia varmasti valtaosalle myyjiä, mutta ne tampiot joilla ainoa aivosolu ylirasittuu jo yli kolmetavuisen yhdyssanan tavaamisessa voivat ottaa tästä opiksi...

    • mp-veroo

      Kohta taitaa ropsahtaa mukavt mp-verot maksuun ,onko tietoa millä perusteella maksu määräytyy ? Taitaa kohta olla pyöriä tarjolla ylenpalttisesti.

      • ihannäinvaan

        Sitten vaan LKP Trafiin eikä veroja tule kun ei ole laite liikenteessä.


      • kannattaakoehkäei

        Joka aiheuttaa sen, että seuraavana vuonna vero nousee, kun maksajat vähenee, mutta valtio haluaa edelleen sen X-summan vuodessa...


    • tooiivvoottaann

      Nuo nettimoton ilmoitukset joissa satoja kts. kertoja kannattaa jättää omaan arvoonsa , yleensä jokin vika tai ylihinnoiteltuja toivotaan,toivotaan tapauksia !

    • voivero

      Aika paljon on alkanut olee ajanpuutetta porukoilla kun kts. myynti-ilmoituksia , mikä lie tosisyy myynnille, tuontipyörä ,vuosia myynnissä yms. Nyt odotellaan veropäätöksiä joka pienentää harrastaja kuntaa entisestään.

      • VoiKöyhää

        Jep, Ja jatka sinä vaan haaveilua moottoripyörästä hautaasi saakka......


    • Idiootteja

      Vähän sama juttu autojen kanssa, hintaluokassa alle tonni. Tuli tarve kakkosautolle, kolme ekaa ei vastannut puhelimeen. Laitoin tekstarin perään millä asioilla soitin. Koskaan ei kuulunut mitään takaisinpäin. Neljäs vastasi, siitä vajaa tunti ja auto vaihtoi omistajaa.

    • outojakinon

      Outoja tapauksia on niin ostajissa kuin myyjissäkin. Olisiko pitänyt itkeä vai nauraa kun 30€ pikkutavaran ostajakandille olisi pitänyt viedä tavara 200km päähän...

    • Mullakinonjomonta

      Moottoripyörät jää nyt pääosin myymättä. Tavaraa on paljon myynnissä, mahdolliset ostajat vähenevät vanhainkoteihin ja nuoremmilla ei ole rahaa.

    • hulaballoo

      Eiköhän kaupat oo tältä kesää jo tehty ,nyt alkaa sitten uusien alemyynnit ja varastoja tyhjätään. Liikkeiden ahdinkoa kuvaa hyvin kun ovat jo alkaneet torissakin mainostamaan litanjoineen , ei olisi sopinut imagoon aikaisemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      257
      2617
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1715
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      77
      1539
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1353
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1252
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1192
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1096
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1043
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      110
      992
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      962
    Aihe