Jatkuva verinen vuoto

Niittyhumala

Moi! Olen hiukan huolissani kehostani. Olen parikymppinen, enkä käytä hormooni ehkäisyä. Olen pari kolme viikkoa vuotanut säännölisen epäsäännölisesti. Vuoto on yleensä rusehtavaa, välillä kuitenkin punaista. Vuoto on kestänyt pahimmassa tapauksessa viikon tai jäänyt vain yhteen iltaan, sen koostumus on limaista eikä niinkä juoksevaa, joka on normaali kuukautisistani poikkeavaa. Etenkin pyyhkiessä vuotoa ilmaantuu, muuten ei oikeastaan. Raskaana saatan olla, mutta raskauden oireet eivät oikeen täsmää. Eikä raskaus olisi tällä hetkellä millään tavalla toivottu.

Mikä minulla saattaa olla? Olen kyllä menossa pian lääkäriin,mutta olisi kiva saada jonkunnäköistä ennakko tietoa.

6

114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Niittyhumala

   // Vähän lisäystä tuohon aikaisempaan.
   • Minulla siis ei ilmene mitään kipuja, ja yleensä kuukautisten aikana aika suuriakin kipuja, joihin auttaa kyllä ihan normi särkylääkkeet.
   • Ruoka ei maistu. Oksettaa melkein koko ajan, liekö kumminkin vain siitä etten saa syötyä mitään. -> kuulema olen myös laihtunut viimeaikoina, joka pitää paikkaansa (vähän alle 10kg) Enkä ole mitenkää lihava, vaan nykyään täysin normaalipainoinen.
   • Raskaana en ole koskaan ollut, eli en tiedä onko minun oloni jotenki poikkeava aikaisempiin raskauksiin verrattuna.

   Ja joudun nähtävästi perumaan tuon lääkärin, joten joudun odottamaan pidempään kun oletin.

   • ssssssd

    Minulla oli keskenmenossa tuollaista vuotoa. Olet ehkä ollut raskaana. Tee raskaustesti (se voi näyttää postitiivista monta viikkoa keskenmenon jälkeenkin). Voit myös olla raskaana.


  • tietojahoito

   Raskaustestin voit toki tehdä vaikka tänään, niin saat yhden tiedon.
   Kyllä tuo vuoto on muussa tapauksessa selvä syy mennä lääkäriin, eikä pitkittää sitä kovin.

  • etetewtewttew

   Raskaustestin saa parilla eurolla marketista, eli ei ole hinnasta kiinni. Jotenkin olisin vain muun hormonihäiriön kannalla. Kun hormonikierto häiriintyy, niin siinä saattaa olla jatkuvasti tai lähes jatkuvasti oleva vuodon vaihe. Turha sitä on sietää.

   Itselläni on kokemus nuorena keskeytyksestä ja vähän myöhemmin keskenmenosta. Kummassakin olo oli tosi etova, mutta pystyin syömään. Rinnat arat. Keskenmenossa itselläni vuoto oli tervamaisen mustaa ja niukkaa.

   Vuotohäiriön syy voi olla sama tekijä, joka laihduttaa. Toisaalta laihtuminenkin aiheuttaa vuotohäiriöitä. Olet menettänyt sen verran painoa, että se riittää selittämään vuotohäiriön. Stressi (psyykkiset tekijät) voi sekä viedä ruokahalun että sekoittaa hormonisyklin. Joka tapauksessa nopea raju laihtuminen ilman tietoista laihdustusta ei ole tervettä eikä terveellistä.

  • 2xäiti

   Tee raskaustesti. Itselläni oli epämääräistä vuotoa läpi koko ensimmäisen raskauden. Kun menin kuuden viikon vuotoputken jälkeen lääkäriin, onnitteli lääkäri minua. Olin kolmannella kuulla raskaana...

  • Niittyhumala

   En ollut muistanut laittaa tänne viestiä, mutta olen raskaana ja tällä hetkellä aivan paniikissa tästä tilanteesta. Tämä ei siis ole mitenkää toivottu tilanne enkä tiedä mitä tehdä. Pitäisi vissiinkin koota ajatukset ja sitten vasta miettiä loppuun asti tätä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   3448
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1612
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1032
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   439
   967
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   958
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   783
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   741
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   739
  Aihe