Mikä hormonaalinen häiriö minulla voisi olla?

1413

Olen nyt 20-vuotias nainen ja mulla irtoaa hiukset päästä (kaljuunnun), ohimot noussu tosi korkeelle ja täysin kaljut ja mulla kasvaa myös alapään ja navan välissä tummia pitkiä karvoja, nänneistä yksittäisiä pitkiä karvoja, ylähuulen päälle kasvaa vaaleat viikset jotka ajelen aina pois koska muuten näkyis selvästi ja poskissa/leuassa myös tätä vaaleaa ohutta karvotusta, ne ajelen kans pois koska muuten ne näkyis... Hävettää tämmönen.

Sitten kuukautisten kanssa myös ongelmia ja menkat mulla alko jo 10v. Mulla on sellasia ongelmia ollu kuukautisten kanssa et ne on välillä ollu vähän epäsäänölliset ja sit kun ei oo menkat, nii menkkojen välilläkin esiintyy epäsäännöllisesti verenvuotoa ja itsetyydyttäessä... Ärsyttää ja tuntuu inhottavalta kun välillä pikkarit likaantuu, vaikka niiden ei pitäis likaantua. Miten minä uskallan kenenkään miehenkään kanssa mennä sänkyyn, jos en ikinä voi olla täysin varma millon mun alapää vuotaa verta ja millon ei!?

Sitten kiihottuessakin se neste mikä erittyy, ei ole väritöntä, vaan keltasta/rusehtavaa ja värjää minun alushousut... Onko tämä aivan normaalia!?

Entä mikä on ovulaatio? Sitäkään en tiedä, vaikka minun ikäisen naisen pitäisi varmasti jo tietää... Ja mistä tiedän milloin ovuloin??

Entä jos haluan alkaa yrittämään vauvaa, voiko lasta yrittää mihin tahansa aikaan kuukaudesta (paitsi ei tietenkään menkkojen aikaan) ja onko joka kerralla yhtä hyvä sauma natsata, eli että tuun raskaaksi?

Pelkään että kun nämä hormonaaliset ongelmat on jatkunu jo useita vuosia, enkä oo tehny niille mitään, niin se on aiheuttanu mulle lapsettomuuden? Voiko käydä näin? Siis jos mulla on joku ongelma/ongelmia ja en oo hoitanu niitä kuntoon.

Mikä hormonaalinen häiriö minulle voisi aiheuttaa sitten lapsettomuutta näiden tietojen perusteella?

Jos kärsii lapsettomuudesta, minkälaisia lapsettomuushoitoja on tarjolla ja kuinka hyvin ne yleensä toimii, miten usein niillä saa aikaiseksi lapsen?

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäristäapu

      Ensimmäisenä pitäisi uskaltaa mennä lääkäriin. Vaihtoehtoina yleislääkäri eli terveyskeskus tai gynekologi, joita on lääkärikeskuksissa ja jotka maksavat paljon.

      Häikkää voi olla naishormonien tuotannossa, mutta myös kilpirauhashormonin tuotannossa. Ne arvot pitäisi mitata. Gynekologinen sisätutkimuskin olisi syytä tehdä, koska sinulla on epämääräistä verenvuotoa tai ainakin limakalvojen ohuutta.

      Lapsettomuutta on turha surra ennen kuin lasta yrittää saada. Toki sen verran kannattaa käyttää järkeä, että aina suhteen alussa muutaman kuukauden käyttää kondomia, jotta ei saa turhia haitallisia ja kenties lapsettomuutta aiheuttavia sukupuolitauteja.

    • syvät_kielekkeet

      Polykystiset ovaariot. Liikaa testosteronia. En huomannut, että olisit sanonut pituutta ja painoasi! Polykystisiin ovarioihin liittyy monesti metabolinen oireyhtymä ja ylipainon laihduttaminen itsessään lieventää oireita.

      Itselläni on polykystistyyppiset ovariot, vaikka olen aina ollut normaalipainoinen. Kiertoni on säännöllinen. Minullakin hiuslaatu heikkeni murrosiän jälkeen. Itsellänikin on syvät ohimokielekkeet. Tila on tosin edennyt hitaasti. Ne alkoivat näkyä parikymppisenä, eikä tilanne ole paljoa pahempi nelikymppisenä.

      Lapsettomuushoitoja saa nykyään julkisin varoinkin, jos on liikkeellä riittävän aikaisin. Eli ei kannata lykätä lasten hankintaa yli 30-vuotiaaksi. Jos sinulla on sopiva partneri, tässä vaiheessa on vielä aikaa yrittää luomusti vaikka useita vuosia. Epäsäännölliselläkin kierrolla voi tulla raskaaksi luomusti, vaikka aikaa menee ehkä vähän kauemmin kuin säännöllisellä kierrolla.

      Lääkärissä on tärkeää käydä sen vuoksi, että sama hormonihäiriö voi aiheuttaa muita sairauksia. Eli verenpaineet, verensokerit, kilpirauhashormonit jne. on katsottava. Ne ovat kaikki asioita, jotka aiheuttavat myös raskauden aikana ongelmia. Eli siinä mielessä panostat sekä omaan että mahdollisen tulevan lapsesi terveyteen, kun tutkitutat ja hoidat itsesi jo nyt.

      Koeta kaikesta huolimatta nauttia nuoruudestasi! Ihminen on nuori vain kerran, se on aika, joka ei palaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe