Mikä hormonaalinen häiriö minulla voisi olla?

1413

Olen nyt 20-vuotias nainen ja mulla irtoaa hiukset päästä (kaljuunnun), ohimot noussu tosi korkeelle ja täysin kaljut ja mulla kasvaa myös alapään ja navan välissä tummia pitkiä karvoja, nänneistä yksittäisiä pitkiä karvoja, ylähuulen päälle kasvaa vaaleat viikset jotka ajelen aina pois koska muuten näkyis selvästi ja poskissa/leuassa myös tätä vaaleaa ohutta karvotusta, ne ajelen kans pois koska muuten ne näkyis... Hävettää tämmönen.

Sitten kuukautisten kanssa myös ongelmia ja menkat mulla alko jo 10v. Mulla on sellasia ongelmia ollu kuukautisten kanssa et ne on välillä ollu vähän epäsäänölliset ja sit kun ei oo menkat, nii menkkojen välilläkin esiintyy epäsäännöllisesti verenvuotoa ja itsetyydyttäessä... Ärsyttää ja tuntuu inhottavalta kun välillä pikkarit likaantuu, vaikka niiden ei pitäis likaantua. Miten minä uskallan kenenkään miehenkään kanssa mennä sänkyyn, jos en ikinä voi olla täysin varma millon mun alapää vuotaa verta ja millon ei!?

Sitten kiihottuessakin se neste mikä erittyy, ei ole väritöntä, vaan keltasta/rusehtavaa ja värjää minun alushousut... Onko tämä aivan normaalia!?

Entä mikä on ovulaatio? Sitäkään en tiedä, vaikka minun ikäisen naisen pitäisi varmasti jo tietää... Ja mistä tiedän milloin ovuloin??

Entä jos haluan alkaa yrittämään vauvaa, voiko lasta yrittää mihin tahansa aikaan kuukaudesta (paitsi ei tietenkään menkkojen aikaan) ja onko joka kerralla yhtä hyvä sauma natsata, eli että tuun raskaaksi?

Pelkään että kun nämä hormonaaliset ongelmat on jatkunu jo useita vuosia, enkä oo tehny niille mitään, niin se on aiheuttanu mulle lapsettomuuden? Voiko käydä näin? Siis jos mulla on joku ongelma/ongelmia ja en oo hoitanu niitä kuntoon.

Mikä hormonaalinen häiriö minulle voisi aiheuttaa sitten lapsettomuutta näiden tietojen perusteella?

Jos kärsii lapsettomuudesta, minkälaisia lapsettomuushoitoja on tarjolla ja kuinka hyvin ne yleensä toimii, miten usein niillä saa aikaiseksi lapsen?

2

128

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lääkäristäapu

   Ensimmäisenä pitäisi uskaltaa mennä lääkäriin. Vaihtoehtoina yleislääkäri eli terveyskeskus tai gynekologi, joita on lääkärikeskuksissa ja jotka maksavat paljon.

   Häikkää voi olla naishormonien tuotannossa, mutta myös kilpirauhashormonin tuotannossa. Ne arvot pitäisi mitata. Gynekologinen sisätutkimuskin olisi syytä tehdä, koska sinulla on epämääräistä verenvuotoa tai ainakin limakalvojen ohuutta.

   Lapsettomuutta on turha surra ennen kuin lasta yrittää saada. Toki sen verran kannattaa käyttää järkeä, että aina suhteen alussa muutaman kuukauden käyttää kondomia, jotta ei saa turhia haitallisia ja kenties lapsettomuutta aiheuttavia sukupuolitauteja.

  • syvät_kielekkeet

   Polykystiset ovaariot. Liikaa testosteronia. En huomannut, että olisit sanonut pituutta ja painoasi! Polykystisiin ovarioihin liittyy monesti metabolinen oireyhtymä ja ylipainon laihduttaminen itsessään lieventää oireita.

   Itselläni on polykystistyyppiset ovariot, vaikka olen aina ollut normaalipainoinen. Kiertoni on säännöllinen. Minullakin hiuslaatu heikkeni murrosiän jälkeen. Itsellänikin on syvät ohimokielekkeet. Tila on tosin edennyt hitaasti. Ne alkoivat näkyä parikymppisenä, eikä tilanne ole paljoa pahempi nelikymppisenä.

   Lapsettomuushoitoja saa nykyään julkisin varoinkin, jos on liikkeellä riittävän aikaisin. Eli ei kannata lykätä lasten hankintaa yli 30-vuotiaaksi. Jos sinulla on sopiva partneri, tässä vaiheessa on vielä aikaa yrittää luomusti vaikka useita vuosia. Epäsäännölliselläkin kierrolla voi tulla raskaaksi luomusti, vaikka aikaa menee ehkä vähän kauemmin kuin säännöllisellä kierrolla.

   Lääkärissä on tärkeää käydä sen vuoksi, että sama hormonihäiriö voi aiheuttaa muita sairauksia. Eli verenpaineet, verensokerit, kilpirauhashormonit jne. on katsottava. Ne ovat kaikki asioita, jotka aiheuttavat myös raskauden aikana ongelmia. Eli siinä mielessä panostat sekä omaan että mahdollisen tulevan lapsesi terveyteen, kun tutkitutat ja hoidat itsesi jo nyt.

   Koeta kaikesta huolimatta nauttia nuoruudestasi! Ihminen on nuori vain kerran, se on aika, joka ei palaa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   3163
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   2517
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   2115
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   128
   1935
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   383
   1836
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1465
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   122
   1405
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1378
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   237
   1098
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   263
   999
  Aihe