Moosecow ja Viiltäjä-Jack, osa 2

Edelleen lordi jatkoi: ”Herra Rhythmic, osa teatteriseurueesta palasi takaisin Oxfordiin, matkustakaa sinne, ottakaa selville missä tyttäreni on ja tehkää kaikkenne, että hän palaisi takaisin kotiin”. Tämän jälkeen lordi nousi ylös ja pyysi hovimestaria tuomaan takkini. Oli siis aika lähteä töihin.

Oxfordissa löysin teatteriseurueen ja kyselin heiltä Gracesta. He kertoivat hänen jääneen Whitechapeliin. Grace oli kerran pidätetty prostituutiosta epäiltynä ja toimitettu sairaalatutkimuksiin. Alueella oli niin paljon sukupuolitauteja, että viranomaisilla oli oikeus alistaa prostituutioepäiltyjä sangen karkeisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Luonnollisesti tämä saatiin tehdä vastoin epäiltyjen tahtoa. Tutkimusten jälkeen Grace oli muuttunut ja vetäytyi pois teatteriseurueesta, mutta pyöri Whitechapelin kapakoissa edelleen, varsinkin Eddien pubissa.

Kysyin, oliko Gracella jotain kutsumanimeä. He kertoivat yhdessä illanistujaisessa erään amerikkalaisen sosialistin vääntäneen Gracen sukunimen Elkenbow muotoon Moosecow. Elk tarkoitti hirveä lähinnä Iso-Britanniassa, kun Amerikassa käytettiin suuresta hirvestä nimitystä Moose. Jousipyssyä tarkoittava bow vääntyi lehmää tarkoittavaan muotoon cow, koska Grace oli seurueen harvoja naisia. Ilmeisesti Grace halveksi ylhäistä syntyperäänsä ja piti siksi uuden kutsumanimensä.

Siirsin tutkimukseni Whitechapelin alueelle Lontooseen. Pukeuduin rääsyihin, jotta en erottuisi ryyppäävästä ja huoraavasta roskaväestä. Kuljeskelin alueella öisin parin viikkoa, mutta kukaan ei tiennyt Eddien pubia tai mitään siihen viittaavaakaan.

Olin turhaantunut ja istuin pubissa nimeltään ”The Blind Beggar”. Viereisessä pöydässä miehet puhuivat Eddiestä, häntä ei kuulemma ollut näkynyt vähään aikaan. Yksi miehistä sanoi: ”Toivottavasti Viiltäjä-Jack ei ole häntä tappanut niin kuin tappoi poloiset Maryn ja Annien”. Toinen vastasi: ”Sokeasta Eddiestä ei ainakaan olisi vastusta”. Kysyin miehiltä, kenestä Eddiestä he puhuivat ja kävikö Eddie täällä useinkin? He vastasivat Eddien olevan sokea kerjäläinen, joka joi tienestinsä aina ”The Blind Beggarissa” eli baarissa nimeltä ”Sokea Kerjäläinen”.

Ymmärsin olevani teatterilaisten tarkoittamassa paikassa ja kysyin miehiltä tuntevatko he henkilöä nimeltä Grace taikka Moosecow. Miehet alkoivat katsella minua ärtyneesti, mutta yksi osoitti sormellaan salin toiselle puolelle ja sanoi: ”Tuota ainakin sanotaan Moosecowksi”. Tarjosin miehille tuopit kiitokseksi.

Katselin tiskiltä Moosecowta. Hän oli pukeutunut tummiin housuihin ja takkiin. Päässään hänellä oli hiukset peittävä lätsä ja siropiirteisiä kasvoja tahri öljy taikka jokin rasva. Voisi kuvitella hänen juuri korjanneen höyrykoneen tai muuta vastaavaa. Häntä olisi voinut luulla mieheksi, mutta jokin hänen pitkässä, hoikassa ja jäntevän oloisessa vartalossaan kertoi sen kuuluvan naiselle.

Siirryin lähemmäs häntä ja pyysin päästä liittymään seuraan. Hän nyökkäsi ja istuin alas. Sanoin: ”Ette tunne minua. Minulla on viesti isältänne, hän toivoo teidän palaavan kotiin”. Grace katsoi minua vihaisesti ja vastasi: ”Isäni toivoo vain poikia, minulla ei ole hänelle mitään asiaa”. Tämän sanottuaan hän nousi ja poistui pubista. Minä poistuin hänen peräänsä. Oli otettava selvää, missä hän asui.

Seurailin Gracea viikon ajan. Kirjoitin lordille, että olin löytänyt hänen tyttärensä, ja ettei tämä ollut vielä valmis palaamaan kotiinsa. Kerroin ottavani asian tyttären kanssa uudelleen puheeksi pian ja pitäväni hänestä huolta niin kauan olisi tarpeellista. Lordi vastasi luottavansa minuun.

Lauantai-iltana 29. syyskuuta päätin ottaa asian jälleen puheeksi Gracen kanssa. Menin hänen seuraansa ”Sokeassa Kerjäläisessä” ja hän suostui kuuntelemaan minua. Kerroin hänen isänsä olevan hyvin huolissaan ja pelkäävänsä tyttärensä puolesta jatkuvasti. Grace vastasi: ”Naiset ovat tässä yhteiskunnassa arvottomia, mitä menetettävää isällä muka on? Hän vain pelkää, että nolaan hänen arvokkaan nimensä”. Grace lisäsi: ” Voitte lakata seuraamasta minua, en aio palata kotiin, enkä tarvitse suojelua”. Vastasin: ”Ettekö pelkää edes tätä Viiltäjä-Jackia. Hänellä tuntuu olevan vaarallinen viehtymys naisia kohtaan”. Gracen kasvot vääntyivät irveeseen ja hän kysyi: ”Mitä te tiedätte Viiltäjä-Jackista?”

Kerroin Viiltäjä-Jackin murhanneen Mary Ann Nicholsin 31. elokuuta ja Annie Chapmanin 8. syyskuuta. Naisilta oli molemmilta viilletty kurkku ja vatsa auki. Annien vatsasta oli poistettu kohtu. Vaikutti kuin Jack olisi yrittänyt poistaa naisilta osat, jotka tekivät heistä naisia. Grace raivostui ja huusi: ”Mitä sinä mistään tiedät” ja juoksi raivoisa ilme kasvoillaan ulos pubista. Seurasin hänen perässään.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

        Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
        Maailman menoa
        203
        4902
      2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

        On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
        Maailman menoa
        288
        3019
      3. 134
        1787
      4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

        Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
        Sinkut
        228
        1607
      5. Luovutetaanko nainen?

        En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
        Ikävä
        67
        1431
      6. J-miehelle toivon

        Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
        Ikävä
        84
        1206
      7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

        Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
        Ikävä
        64
        1164
      8. By the way, olet

        mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
        Ikävä
        75
        1149
      9. Onko kaivattunne suosittu?

        Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
        Ikävä
        78
        1109
      10. Haluatko S

        vielä yrittää?
        Ikävä
        59
        1107
      Aihe