Moosecow ja Viiltäjä-Jack, osa 3

Pitkään juostuaan Grace kuvitteli karistaneensa minut kannoiltaan. Seurasin kuitenkin häntä vähän etäämmältä. Näin hänen tärisevän raivosta edelleen ja puivan nyrkkiään jollekin, joka ei ollut läsnä. Yhtäkkiä hän rauhoittui ja vetäytyi yhdelle Berner Streetin kujalle. Kuljin lähemmäs. Näin hänen supattelevan Elizabeth Striden kanssa ja suutelevan tätä. Olin tutustunut Strideen pari viikkoa aiemmin, kun etsin Gracea näiltä seuduilta. Kuulin Elizabethin sanovan: ”Olet taas outo. Voin lähteä mukaasi, mutta vain jos maksat kuten muutkin”. Ilmeisesti Grace suostui, koska he molemmat jatkoivat syvemmälle kujaan ja sen takana olevalle pihalle. Hiivin lähemmäs. Grace aukaisi Elizabethin puvun poven kohdalta ja tarttui rinnasta kiinni. Toisella kädellään hän kohotti hameen helmaa ja työnsi kätensä sen alle. Kuulin Elizabethin huohottavan kiihkosta. Kohta hän kirkaisi: ”Mitä aiot tehdä, älä!” Ryntäsin heitä kohti ja näin, kuinka veri pulppusi Elizabethin kurkusta. Grace huomasi tulleensa yllätetyksi ja juoksi pois. Kumarruin Elizabethin puoleen, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Hän oli jo kuollut.

Juoksin Gracen perään. Hän oli lähtenyt Cityä kohti ja yritin epätoivoisesti löytää hänet. Juoksentelin puolisen tuntia siellä täällä ja lopulta näin Mitre Squarella jonkun kumartuneen makaavan hahmon ääreen. Pelkäsin pahinta ja juoksin paikalle. Veri valui Catharine Eddowesin kurkusta ja Grace leikkeli hänen vatsastaan jotain. Sanoin varovasti: ”Grace”. Hän nosti katseensa ja veti Catharinen sisältä jotain ulos. Hän sanoi: ”Tässä sinulle Viiltäjä-Jack ja arvottoman naisen munuainen”. Otin päällystakkini ja kiedoin sen Gracen ympärille. Lähdin kuljettamaan häntä asuntoani kohti eikä hän vastustellut.

En tiennyt mitä olisin tehnyt. En voinut ilmiantaa Gracea poliisille tai muille viranomaisille. Olin suuressa kiitollisuuden velassa lordi Elkenbowille, en voinut saattaa häntä häpeään. En uskaltanut edes kirjoittaa lordille, en tiennyt miten olisin asian kertonut. Pidin Gracen asunnossani, hän vaikutti ihan normaalilta. Puhuin hänen isästään ja lapsuudestaan. Hän alkoi vähitellen taipua kotiin lähtöön.

Tapauksesta oli kulunut reilu viikko ja päätin antaa Gracen toipua vielä viikonlopun yli. Sitten olisi aika viedä hänet kotiinsa.

Torstai-iltana 8. marraskuuta Grace alkoi tulla levottomaksi. Yritin rauhoitella häntä. Hän sai raivokohtauksia ja käski minun kutsua häntä Moosecowksi. Lopulta hän löi minua vesikannulla niskaan ja karkasi, kun olin hetken tajuttomana. Lähdin oitis ”Sokeaan Kerjäläiseen” ja kysyin, oliko Moosecowta näkynyt sinä iltana. Minulle kerrottiin hänen lähteneen kaverinsa Mary Jane Kellyn kanssa. Aavistelin pahaa ja kysyin Maryn osoitetta.

Ovelle päästyäni koputin siihen ja Grace avasi oven. Hän oli yltä päältä veren peitossa ja katseli minua lasittunein silmin. Mary Jane makasi vuoteellaan ja kaikki hänen sisäelimensä olivat lattialla levällään. Kiedoin asunnosta löytyneitä huiveja Gracen ympärille. Kävelimme muutaman korttelin ja huomasin vapaan ajurin. Nousimme kyytiin ja käskin viedä meidät lordin talolle Hampsteadiin.

Saavuimme lordin talolle noin kello yhden aikaan aamuyöstä. Talo oli pimeänä, mutta kolkutin siitä huolimatta ovea reippaasti. Kesti aikansa ja sisäkkö avasi unisen näköisenä oven. Kerroin tuoneeni lordin tyttären takaisin ja hän päästi meidät sisään. Hän pyysi meitä odottamaan ja lähti herättämään hovimestaria. Odotimme eteisessä kymmenisen minuuttia ja hovimestari tuli moitteettomasti pukeutuneena ottamaan meidät vastaan.

”Lady Grace ja herra Rhythmic olen pahoillani, että jouduitte odottamaan. Menen herättämään lordin. Voitte sillä aikaa odottaa kirjastossa”. Kerroin, että lady Gracen täytyisi päästä peseytymään. Hovimestari sanoi sen voivan odottaa ja poistui. Vein Gracen kirjaston nojatuoliin, mutta pidin hänet edelleen huiveihin käärittynä. En halunnut sotkea paikkoja.

Lordi tuli alas pyjamassa ja aamutakissa. Hän pyysi hovimestaria järjestämään jotain syötävää ruokasaliin, ja kun lordi huomasi verentahrimat vaatteeni, pyysi hän hovimestaria lämmittämään myös kylvyn. Hän kehotti minua siirtymään yläkertaan kylpyhuoneeseen. Hän menisi tyttärensä kanssa ruokasaliin ja odottaisi minun liittyvän heidän seuraansa kylpeneenä ja puhtaissa vaatteissa.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Yritin nainen

        Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
        Ikävä
        107
        2084
      2. Miksi et voi

        Soittaa tai laittaa viestiä
        Ikävä
        119
        1603
      3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

        https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
        Maailman menoa
        120
        1122
      4. Iso ikävä sinua nainen

        Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
        Ikävä
        30
        1050
      5. Mistä tykkäät

        Erityisesti kaivattusi olemuksessa
        Ikävä
        47
        959
      6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

        Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
        Kotimaiset julkkisjuorut
        165
        877
      7. Tunnustan nyt

        Tykkään katsella sua😍
        Ikävä
        36
        804
      8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

        Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
        Ikävä
        30
        771
      9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

        ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
        Ikävä
        52
        753
      10. Hyvää yötä

        Naiselle, joka ikävöi. 🩷
        Ikävä
        25
        663
      Aihe