Kaupan kassan palkka

Kassoori

En tiedä kuuluuko tänne, mutta olen yrittänyt PAMin sivuilta etsiä kaupan kassan tuntipalkkaa, mutta nyt tuli etten tiedä mihin palkkaryhmään Oulun alue kuuluu, saisiko apua joltain ja tietoa tuosta tuntipalkasta ja tiedän että palkka on surkea sitä ei tarvi tuoda esille.

7

1123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskele

      Kaupan kassamyyjällä on surkea palkka; noin 9-10 €/tunti, harjoittelijalla vähemmän. Hae kouluun ja opiskele itsellesi kunnon ammatti!

      • Yksikassa

        Jaa....minä olen kaupan kassa tai siis sopparissa lukee kassamyyjä. Palkka 12,09/h, iltalisä 3,92/h ei kait ne nyt huonoja ole mutta kun harvoin meillä on täysiä työtunteja...


    • aattelesite

      Jaksatko tehdä kassamyyjän työtä eläkkeelle asti? Etenemismahdollisuudet ovat kaupassa huonot. Viimeinen palkankorotus (kymmeniä senttejä/tunti) tulee 8 vuoden työkokemuksesta.

      Kassamyyjällä on tylsä, yksitoikkoinen, haasteeton, kuluttava työ. Pakkotahtinen liukuhihnatyö on stressaavaa. Valitukset ja asiakkaitten negatiiviset palautteet tulevat kassamyyjälle. Kehno työturvallisuus ja turvatonta yksintyöskentelyä pienissä kaupoissa. Epämukavat työajat. Osa-aikatyö (monelle vastentahtoinen) lähes kaikilla myyjillä ja kassoilla. Lyhyeksi pätkityt työvuorot 4-5h, 5-6 h jne.

      Palkka on työn epäkohtiin nähden huono ja urakehitys olematonta.

      • täällä_vapaa_kassa

        Laitetaanko palkkakolikot pieneen pussiin ?


      • Nicor

        Kannattaa hakeutua sellaiseen pikkukauppaan missä ei ole yksintyöskentelyä asiakaskunta on kykenevämmästä päästä. Tällaisessa kaupassa "kaikki tekevät kaikkea" ja turvallisuus on kunnossa. Lisäksi etenemisvaihtoehtoja löytyy jos tekee oikeita valintoja on taitava. Ihan myymälä-esimiehestä ketjun toiseen isompaan myymälään osastovastaavaksi jne. Vuokratyöntekijänä kiertänyt myymälöitä ja voin sanoa, että kaupan ja tarkan työtehtävän valitsemisella on hurja merkitys työn mielekkyyteen.


        Ps. Vuodelta 2015 verotettavaa tuloa 39500€ kaupan alalta.


    • liianruusuinenkuva

      Suurin osa myyjistä ja kassamyyjistä on kaupassa osa-aikatyössä ja erittäin pienillä työtunneilla 5h/vk, 10h/vk, 15h/vk jne. Tai 0-sopimuksella - tarvittaessa töihin kutsuttavana. Jos 0-sopimuksella olevaa ei kutsuta töihin, ei makseta palkkaa.

      0-sopimuksella tyypillä voi olla montakin työpaikkaa, mutta töitä ja palkkaa hän ei saa mistään. Järjetöntä! Kutsuttaessa olet velvollinen menemään töihin.

      Osa-aikatyössä ei pysty tienaamaan 39500€ vuodessa. Siihen tarvitaan sekä esimiesasema että kokoaikainen tai provisiopalkkainen työ, mikä on vähittäiskaupassa hyvin harvinaista.

      • Nicor

        Tarjotuissa tuntimäärissä on suuria alueellisia eroja. Esimerkiksi maaseudulla nuo pienituntiset sopimukset ovat arkipäivää (nuo ovat minimituntimääriä, tiedä sitten minkälaisia tunteja oikeasti on tarjolla?), mutta pk-seudulla sopimuksiin rustataan isompia tuntimääriä.

        0-tuntisopimuksissakin on suuria alueellisia eroja. PK-seudulla vuokratyöntelijällä tuo tarkoittaa sitä, että tämä voi oikeasti tehdä sen 0-37,5h/vko kuten itse haluaa. 0-sopimuksessa ei ole mitään velvollisuutta ottaa työvuoroa vastaan.

        Itselläni on osa-aikainen vakkari-sopimus 0-sopimus vuokrafirman kautta (täydet vuosilisät tulee). Teen lähinnä ke-su välillä pitkiä iltavuoroja(teen myös pyhävuorot). Saisin vakkari-sopimuksen kautta halutessani täydet tuntimäärät, mutta haluan pitää vaihtoehtoja avoinna.

        Periaatteessa oma palkkani on maksimi mitä tällä alalla rivityöntekijä voi saada. Mainittakoon myös, että tällä alalla monet esimiesasemassa (apulaismyymäläpäällikkö) olevat saavat vähemmän palkkaa kuin tietyt rivityöntekijät, koska nämä esimiehet tekevät vain arkiaamu-vuoroja..ja lisät ovat tällä alalla hyvät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe