Liikuntatieteellinen!

Maarit__

Olen pyrkimässä tänä vuonna liikuntatieteelliseen ja kaipaisin vähän vinkkejä edellisvuosien kokelailta! Haluaisin tietää millaiset pääsykokeet ovat käytännössä? Millaisia asioita eri osa-aluiesta kysytään? Esim. mitä telinevoimistelussa pitää osata? Pärjääkö suht tavallisilla taidoilla vai pitääkö osata jotain erityistä lajiin liittyvää? Kaikki tiedot ovat todella tarpeen, joten jos voisitte kirjottaa vaikka ihan pienen jutun niistä pääsykokeista!! :)

9

11540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Waildesa

      Olis tosi kiva, jos joku osais vähän kertoa. Itselläni´haku ei ole ihan vielä ajan kohtainen, mutta lisä tieto olis mukavaa.

    • vähän jotain

      -telinevoimistelussa perusjuttuja: kärrynpyörä (viivaa pitkin), puolivoltti (tai mikä se nyt on), kieppi tai vastaava, joku 'lihaskunto-osio'(esim. 5-10 miesten punnerrusta, dipit, tms.), joku venyvyystesti(esim. silta). Liikkeet suoritetaan sellaisena ratasysteeminä.

      -kirjallisessa kokeessa kaikenlaista nippelitietoa molemmista kirjoista, esim. ihmisen suurin lihas (yleisesti ottaen kysym. paljon tätä vaikeampia)

      -opetustuokiossa opetat muita ryhmäsi jäseniä, aiheena voi olla esim aerobic, sulkapallon joku tietty syöttö, jalkapallon kuljetusharjoitus tms. yleensä näihin liittyy joku oppilaita aktivoiva ohje, jota ei kannata missata. Sulla on ~10min aikaa miettiä opetustapaasi, opettaminen on 3 tai 6 min sessio, en nyt muista. Muista kuuluva ääni ja selkeät ohjeet :) ja pysy annetuissa ohjeissa -jos et pysy, pointsit ropisee kivasti alaspäin!

      -luistelussa mennään suoraan jäälle, eli et pääse muistelemaan luistelutaitoja yhtään ennen koetta. Toisin sanoen siis kannattaa käydä tsekkaamassa omat taidot ennen kokeita, jos on päässyt ruostumaan ;)

      -hiihdossa rullasuksilla n. 50m vuorohiihtoa, otat rauhallisesti niin hyvin menee

      -perusliikunnassa 10-loikka ollut aika vakio viime vuosina. Opettele laskemaan kymmeneen, 9- tai 11-loikka vähentää pisteitä ;)

      -palloilu on monelle se kinkkisin, viime kesän kokeissa taidot mitattiin pelaamalla (noin 3 min?), koris ja futis. Aikaa on tosi vähän, keskity olennaiseen (mikä se nyt sit onkaan) :)

      mitäpä muuta... tossa jotain näin alkuun, toivottavasti oli apua :) kokeet kai muuttuu jossain määrin jo nyt ens kesänä, ilmeisesti liikuntakokeista tulee lyhyemmät (näkyi jo viime kesänä niin, että esim. perusliik:ssa oli vain 10-loikka, aiemmin ollut myös esim. aitajuoksu)

      -rytmiikka on todella hankala, kannattaa harjotella etukäteen runsaasti (ja ottaa silti huomioon, että kokeissa liikkeitä varioidaan jonkin verran). Tilanne on aika monelle ollut aika 'pelottava', joten koita rentoutua ja olla jännittämättä --> sujuu paremmin :) muista hyvä rytmi! :)

      tsemppiä sulle, jos kokeisiin asti pääset!

    • ei kannata

      ei kannata

    • turha toivo

      en usko et pääset ko itekki koittanu kolmesti, mut hae johki muualle

    • VAIKEMPI

      VAIKEIN

    • YRITÄ KUOPIOON SE PAIKKA RULEX

      ON TODELLA PROFESSIONAALISILLE, KOSKA SINNE EI OTETA KEBUJA JA TELINE VOIMISTELUSSA, KOKO KIEPPI TANGOLLA (JUURI NIIN ):) -JA VOLTIT ETU TAKA JA SIT VIÄL NE LIIKKEET TULEE OSATA TÄYDELLISESTI KO SÄHÄN MUUTEN NOLAAT ITTES KO KAIKKI SINNE HAKEVAT OVAT MAAJOUKKUEEN TELINEVOIMISTYELIJOITA YMS..... TERVE MENOA!
      ET SILLEE !! ):

      • El loco

        Oikeasti liikuntatieteelliseen ei vaadita maajoukkuetason telinevoimistelutaitoja, eikä etu- tai takaperinvolttiakaan. Kieppi, ei oo pakko osata, tietenkin auttaa kummasti telinevoimisteluosiossa, jos sen osaa. Monipuolisuus rules tässä paikassa. Ihan vaan tiedoksi, et oikeasti monet maajoukkuetason ihmiset ovat saaneet kieltävän vastauksen juuri siksi, että ovat profiloituneet yhden lajin ihmisiksi, eivätkä sen takia omaa tiettyjä valmiuksia liikunnallisesti, jotta sisälle pääsevät.


    • Niina

      Mun kaverini pääsi viime vuonna jyväskylään ekalla yrittämällä. Tyyppi on lahjakas liikunannassa, mutta ei nyt niin ihmeellinen. Monipuolinen kyllä ja harrastanut monia lajeja!! Onnea kaikille ketä sinne hakee!!

    • Anonyymi

      Fysiikkaosuudesta tuossa olikin jo hyvät vinkit. Vinkkinä 1. vaiheeseen, haastatteluun ja kirjalliseen (jos et päässyt tänä keväänä) Jyväskylän avoimen yliopiston opinnot. Todella suuri hyöty edellä mainituissa osuuksissa, kirjallisessa ja haastattelussa on kiinni 90 pistettä, fysiikkaosuudessa 75.
      Terveystietoa, kasvatustiedettä ja liikuntapedagogiikkaa talvella, niin pääsymahdollisuudet paranevat huomattavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe