Luottotilin vaikutus toimeentulotukeen?

nollaluotto

Sain viime vuoden puolella hylkäävän toimeentulotukipäätöksen mm. sillä perusteella että käsittelijä luuli että minulla on ylimääräinen tili koska olin tehnyt pienen siiroon luottotililtäni käyttötilille. Minulla on nordeassa visa credit luottotili jolla on ollut 1000 e luottoa mutta sattuneesta syystä se on ollut jo ajat päivät nollilla. Lyhennän luottolaskua joka kuukausi sopimuksen mukan 35e mutta köyhä kun olen se tietenkin menee saman tien elämiskuluihin koska en saa tällä hetkellä edes lakisääteistä minimituloa tuista. Tämän vuoksi haen toimeentulotukea mutta nyt tämä luottotili ilmeisesti on alkanut kummittelemaan.

Vaikuttaako se siis toimeentulotukipäätökseen jos omistat nollilla olevan luottotilin?

7

1766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdsadj

      Se luottohan on velkaa ei tuloa tai omaisuutta. Toiseksi velkojahan ei toimeentulotuessa huomioida menoiksi eikä siis laskelmissakaan joten se miten käytät luotollista tiliäsi on sinun oma asiasi. Toki parempi sinulle jos saisit hoidettua luoton pois.

    • kokemustaonon

      mene työllisyyskurssille saat pientä liksaa ja matkakulut ruokalut ja vuokra avustusta.paljon enemmän kuin sossusta tarvittaessa asunon ja yleensä työpaikan harjoitus jakson jälkeen kävin kaksikurssia peräkkäin sit tärpäs kunnon työ ja liksa.siihen raha huolet loppu ,nyt on auto ja asuntovaunu ja vuokra kämppä.

      • PohjoisenReijo

        Siis mikä ihmeellinen työllisyyskurssi? heh et taida mitään tietää mistään niin miksi kirjoitat tänne?
        Ajatus varmaan ok mut en ymmärrä tosta tekstistä paljoa!


    • joissakintapauksissa

      Se tonni on sinulla velkaa joten eivät voi laskea sitä tuloksi tosin ei myöskään menoksi eli siis 0e.

      Toisaalta jos sinulla on luottolimiitti se tuhat e ja kun lyhentelet laskua niin jos se lyhennys palautuu aina sinun sinne vielä olemassa olevalle luottotilille niin silloinhan se muuttuu ikään kuin käytettäväksi rahaksi eli kuvittelllinen esimerkki:

      jos sinulla on vaikkapa tuhannen euron luottotili, josta olet nostanut tappiin sen kaiken 1000 e pois tililtäsi, mutta jos vaikka maksat sata euroa (plus korot) niin se 100 e palautuu luottotilillesi eli luottotililläsi on siis sata euroa rahaa, joka on lainaa ja samalla siis käytettävissä olevaa rahaa. Tilanne olisi vaikka se, että jos ottaisit pikavipin (älä muuten ota!) 100e, se maksetaan tilillesi ja se on lainaa, mutta kuitenkin samalla käytettävissä olevaa rahaa (eli sossu laskee sen tuloksi) tai jos lainaisit joltakin 1000 e ja se maksetaan tilillesi niin se on käytetävissä olevaa rahaa. Tätä voi joissain tapauksissa kiertää niin, että maksat sen lyhennyssumman aina kuukaudessa niin kuin kuuluukin ja jos sinne tilille palauttuu rahaa niin nostat taas sen pois seuraavana päivänä ja tadaa, sinulla ei ole siellä varoja säästössä! Toisaalta jos lainaat vaikkapa tuttavaltasi rahaa, mutta palautat sen saman summan sille samalla ihmiselle (eli lainaat satasen ja maksan satasen takaisin) ja ne molemmat tapahtumat näkyy tililtäsi silloin kun haet toimeentulotukea niin silloin sitä ei lasketa tuloksi (eikä menoksi).

      Eli kannattaa tappiin nostettu luottokortti maksaa pois siten, että pankki leikkaa sulta sen kortin, lopettaa sen tilin ja maksat pankkiin suoraan sitä luottovelkaa erissä niin silloin sinulla ei ole käytettävissä olevaa varaa tai sitten pidemmän (ja huonomman) kaavan kautta, että kortti leikataan pois, tili lopetetaan ja velkä menee ulosottoon ja sieltä kautta makselet (johon tulee vielä ulosottomaksut päälle). Tai jos luottotiliäsi ei ole vielä pankki lopettanut voit varmaan itse pankin kanssa sen sopia, että se lopetetaan ja makselet sovittuina erinä tavallisina laskuina.

      Eli lyhyesti:olennaista on onko se sinun luottotili vielä käytettävissä oleva ja palautuuko maksetut erät ikään kuin takaisin luotoksi tilillesi, jolloin se näkyy, että sinulla on käytettävissä olevaa rahaa (vaikka sitten se 35e) vai onko se tilisi jo lopetettu etkä voi käyttää sitä etkä voi enää nostaa sieltä mitään (tästä varmaan saat jonkun kuitin todisteeksi pankilta).

      Jos luottotili on lopetettu, mutta yhä olet velkaa sen summan ja makselet sitä summaa osissa tavallisilla laskuilla, niin silloin se on kuin ihan mikä tahansa muu lasku, jonka maksat tililtäsi eli ei tuloa eikä velkaa.

    • fddf

      Ei ne asunnot tule minkää Sossun kautta prkl !

    • Laina (luotto) ei ole huomioon otettava tulo.

    • ohjeet_ensin

      Toimeentulotukea hakiessa pitää toimittaa tiliotteet kaikilta tileistä. Jos aloittaja olisi noudattanut sitä yksinkertaista ohjetta, olisi sossu nähnyt siitä, että kyseessä on nollilla oleva luottotili. Mutta kun ei noudattanut, niin....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      201
      5220
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3209
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2445
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2384
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2002
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1531
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1413
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1101
    Aihe