koiralle riisiä

hanninika

Telkusta tuli koiraohjelma jossa tekivät terveellistä ruokaa koirille, riisiä, siis normaalia riisiä,keittivät 1,5 tuntia ja lisäsivät sitten kaurahiutaleita joita keitettiin puoli tuntia?? ja tummaa riisiä ei suositeltu ollenkaan kun on jotenkin haitallista ruuansulatukselle. Lopuksi laitottavat musitkkasosestta ja kanajauhista pötköstä. Onko toi teidän mielestä ihan ok sapuskaa, meillä ainakin kultsikka syö nappula/jauheliha tai maksalaatikko, tai sitten broiskua kypsänä. Lisäksi possunkorvia, dentalstikkejä ja mahtiherkkua on tikut ja luut jotka on kuivatulla kanafileellä kuorrutettu, poika on nyt 9 kk ja voi oiken hyvin ja intoa riittää. Onko teistä meillä ruoka-asiat ok?

9

2177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6010

      Ei ole. Esim. sellaista ruokaa ei ole kuin nappula. Tai nippula tai riksu tai raksu. Dentastickit on pelkkää jauhoa ja lisäaineita, tikut ja kuorrukset ei edes kuulosta ruoalta.

      • hanninka

        nappula tarkoittaa koirien kuivamuonaa, esim meillä royal canin, etkö tajunnut vai mtiä luulet nappuloiden tarkottavan... . Dentalstic on välipala tai palkinto.
        Oletko oikeesti noin yksinkertanen vai oliko joku provo sun kirjotukses??
        ELI KyLLÄ sellasta ruokaa on on kuin nappula, raksu yms, ja jokainen normaali koiranomistaja sen tajuaa, pässi!!!


      • luizeva

        Taidat itse olla vajakkinappularaksu, jos et tiedä mitä sillä tarkoitetaan


    • grfzg

      Maksalaatikko ei ole koirille kovin hyväksi jos usein syö, varsinkin jos siinä on rusinoita. Dentastikit taas on ihan turhia.

    • Kdjjdfnkxk

      Ohje ei käy jokapäiväiseen ruokintaan. Lihan tarkkaa määrää ei kerrota, mutta pelkkä lihakaan ei takaa kaikkien välttämättömien ravinteiden ja hivenaineiden saantia. Riisi vilja on koiralle ravinteiden suhteen merkityksetöntä - niistä ei saa kuin hiilareita. Mustikan lisääminen koiranruokaan on yhdentekevää, koira ei siitä hyödy.

      Huolestuttavinta on, ettet mainitse kokin käyttämiä lisäravinteita. Koska riisi-viljamössössä niitä ei tosiaan valmiiksi ole. Nappuloihin lisätään d-vitamiinit jne jo tuotannossa, kun taas muunlaista ruokaa valmistavat mittailevat lisäravinnemääriä päivät pitkät.

      Hyvä nyrkkisääntö on, että lisäravinteita ei tarvita, kunhan puolet ruuasta on nappuloita. Loppuosa voi olla täydentävää liharuokintaa. Einesmaksalaatikon syöttäminen vastaa pitkälti turvotetun riisin syöttämistä. 50/50-ruokittu koira ei tosin tarvitse sisäelinruokia ruokavalioonsa, sillä nappula takaa minimisaannit.

    • molossi

      On tuo ok, osaltaan. Mutta jos pelkästään, niin liian yksipuolista ja ei ravinteet täyty.

      Hyvä tuossa on, että ryynit on kunnolla keitetty. Niin se kannattaakin koiralle. Tumma riisi on ihan ok, mutta kokojyvä riisi on siitä hankala, että sitä pitää tuhottomasti keittää ja silti kaikkien koirien ruuansulatus sitä hyödynnä. Riisi ja kauraryyni pohjana myös on ihan ok kotiruualle. Ryyneistä saa niiden hyödyt, ravinteet, samoin kuin ihminenkin, vaikka koira ei samoissa määrin "irti" saa. Kanajauhis on ihan ok, mutta lihoja on ihan hyvä antaa monipuolisemmin. Ja myös rasvaisempia lihoja.
      Mustikkasose on terveellistä, ja hyvin voi antaa.

      Teidän ruoka on makuasia. Itse tekisin sen toisen puolen kotiruuasta niin, että siinä on myös hiilareita. Eli ryynit, proteeiinit (vaihdellen) ja kasviksia. Tuo nyt lyhyesti eli pääasiat. En itse syöttäisi kasvavalle (ainakaan jos rodussa taipumusta luustovikoihin) liian proteiinipitoista, mutta kukin tyylillään...
      Kaupan maksalaatikkoa vaan silloin tällöin, koska siinä on kaikkea turhaa, kuten siirappia ym.
      Noita herkkuja ei nyt välttämättä kovin runsaasti, sopivasti silloin tällöin antaisin.
      Possunkorvat kannattaa varsinkin huomioida proteiininlähteinä.

      Minä olen syöttänyt kotiruokaa vuosikymmeniä. Enkä mittaile lisäravinteita (tai mitä nyt mittailulla tarkoitetaan). Toki niitä laitetaan, tilanteista riippuen mitä ja missä määrin.

      Puolet ja puolet safkaankin voi sisäelimiä laittaa vaikka kerran pari viikossa. Onhan aina parempi ns. tuoreena, kuin teollisesti käsiteltynä...

    • Pöpötti

      Ja on taas vaikka mitä ohjetta täällä, mitenkähän luulette koirien eläneen esim 50-60-luvulla?? Tämä nykyajan vouhotus on mennyt aivan liian pitkälle! Tottakai on hyvä että niidenkin hyvinvoinnista huolehditaan, mutta tuo järkyttävä esim nalkutus dentalstikeistä yms on käsittämätöntä. Useat koirat syövät jo ulkoa sellasta paskaa ohimennessään joita ei edes nämä kaikkitietävät huomaa. Tai tietenkin ne koirat jotka ei IKINÄ saa viettää oikeeta koiranelämää.. Kyllä suurin osa ihan pienistäkin koirista ois mukava mönkiä savessa, eikä olla jossain vouittoin kyydissä. Suuremmista puhumattakaan. Koira ei ole mikään lelu, vaan aisteillaan elävä eläin!

      • Koiruus26363

        50-60-luvulla koirat olivat pääasiallisesti irtokoiralaumoina ja vaikka sapuska olikin ehkä sitä puuroa, niin moni koira pyysi ruokaansa itse. Puhumattakaan siitä, että enemmistö koirista oli käyttökoiria. Ne pidettiin hyvässä lihassa riistalla yms.

        Nykykoiralla ei ole mahdollisuutta moiseen. Siksi ruokinnassa täytyy olla tarkka. Ei terveydestään huolehtiva ihminenkään voi mennä markettiin ja olettaa, että pysyy terveenä pelkällä makaronilla ja eineksillä!

        Enkä tosiaan ymmärrä, miten mudassa ryömiminen liittyy ruokintaan.


    • 1315

      Royal Canin ei ole koiranruokaa. Vaikka siinä on koiran kuva. Sillä saa pidettyä eläinlääkärien ajanvarauskalenterit täynnä. Ja sittenhän eläinlääkärit voivat myydä lisää Royal Caninia, sillä palkintomatkat kelpaa niillekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe