tutkintapyyntö isännöitsijästä

vilunkipeliä

Onko kukaan tehnyt tutkintapyyntöä isännöitsijän toimista,jos epäilee vilunkipeliä hänen toimissaan?Miten asia on edennyt?

72

7136

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BauHerr

      Ilmeisesti on, koska useampi isännöitsijä istuu vankeustuomioita.

      Yleensä kannattaa ensi kysyä hallituksen ja tilintarkastajan kantaa asiaan kuin rynnätä poliisiasemalle.

      • Entä jos hallituksen puheenjohtaja on asiaton, ei halua kuunnella mitään ja pyydä ottamaan yhteyttä isännöitsijään?


      • Anonyymi
        AOyl46 kirjoitti:

        Entä jos hallituksen puheenjohtaja on asiaton, ei halua kuunnella mitään ja pyydä ottamaan yhteyttä isännöitsijään?

        AOyl46
        2021-11-13 13:20:21

        Ihan asunto-osakeyhtiölain perusteella yksittäinen hallituksen jäsen voi kutsua kokouksen koolle, jos:

        Finlex
        " Kokous on kutsuttava koolle, jos hallituksen jäsen tai isännöitsijä sitä vaatii. Jollei hallituksen puheenjohtaja vaatimuksesta huolimatta kutsu kokousta koolle, 𝙠𝙪𝙩𝙨𝙪𝙣 𝙫𝙤𝙞 𝙩𝙤𝙞𝙢𝙞𝙩𝙩𝙖𝙖 𝙝𝙖𝙡𝙡𝙞𝙩𝙪𝙠𝙨𝙚𝙣 𝙟𝙖𝙨𝙚𝙣, 𝙟𝙤𝙨 𝙫𝙖𝙝𝙞𝙣𝙩𝙖𝙖𝙣 𝙥𝙪𝙤𝙡𝙚𝙩 𝙝𝙖𝙡𝙡𝙞𝙩𝙪𝙠𝙨𝙚𝙣 𝙟𝙖𝙨𝙚𝙣𝙞𝙨𝙩𝙖 𝙝𝙮𝙫𝙖𝙠𝙨𝙮𝙮 𝙠𝙤𝙤𝙡𝙡𝙚 𝙠𝙪𝙩𝙨𝙪𝙢𝙞𝙨𝙚𝙣, tai isännöitsijä myös yksinään. "

        Päätökseen riittää yleensä enemmistöpäätös.

        #pj


    • Kohtapamahtaa

      Laitetaan samaan tutkintapyyntöön sekä hallitus, että tilitarkastajatkin.

      • Anonyymi

        Kannatetaan


    • rikosilmoitusta-peliin

      Ei ole olemassa mitään "tutkintapyyntöä". Voit tehdä vain rikosilmoituksen, joka tottakai kannattaa tehdä, jos epäilee isännötsijän tai kenen tahansa tehneen rikoksen. Toki riskinä on, että rikosilmoituksen tekijä tuomitaan perättömästä ilmiannosta, jos ei isännöitsijän toimista mitään rikollista toimintaa löydykään.

      Ja laitetaan vielä loppuun, että on urbaanilegenda ja myytti, että voisi tehdä jonkun "tutkintapyyntö", joka olisi jollain tavalla rikosilmoitusta lievempi, ja että perättömästä tutkintapyynnostä ei voitaisi tuomita perättömästä ilmiannosta.

      • hutkitaan

        tutkitaan onko syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan ja varmasti on mikäli pyyntö tutkinnasta tehdään - eikä olisi ainoa isännöitsijä.


      • rikosilmoitusta-peliin
        hutkitaan kirjoitti:

        tutkitaan onko syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan ja varmasti on mikäli pyyntö tutkinnasta tehdään - eikä olisi ainoa isännöitsijä.

        Niin, se on rikosilmoitus. Et voi tehdä mitään "tutkintapyyntöä". Voit tehdä vain rikosilmoituksen, jos epäilet rikosta. Poliisi sitten päättää onko syytä aloittaa tutkinta, kirjataan R-ilmoitukseksi tai S-ilmoitukseksi.


      • juristinplanttu
        rikosilmoitusta-peliin kirjoitti:

        Niin, se on rikosilmoitus. Et voi tehdä mitään "tutkintapyyntöä". Voit tehdä vain rikosilmoituksen, jos epäilet rikosta. Poliisi sitten päättää onko syytä aloittaa tutkinta, kirjataan R-ilmoitukseksi tai S-ilmoitukseksi.

        On tutkintapyyntö ja se on täysin sama asia poliisin kannalta kuin rikosilmoituskin. Laki ei tosin tunne kumpaakaan termiä.


      • Anonyymi

        Pitää olla myös näyttöä siitä, että jotain laitonta tai asiatonta on tapahtunut. Näytön ja todisteiden saamisen suhteen voi tulla ongelmia eteen. Kuulo- huhupuheet eivät edusta mitään, samoin todistajien saaminen voi sakata heti alkuunsa, ihniset eivät uskalla puuttua asioihin.
        Siksi moni osakas nielee vain kaiken epäoikeudenmukaisuuden ja sopeutuu hirviöhallituksen ja epäasiallisen isännöitsijän asiattomiin ja osakasta syrjiviin toimiin.
        Käytännössä koko oikeustoimiin ryhtyminen on iso prosessi ja vaatii yksittäiseltä osakkaalta todella paljon mm. As.Oy lain tuntemusta ja täydellistä hallintaa, selkeää näyttöä siitä missä kohtaa lakia on rikottu, osoittaa se todeksi eli paljon , tietoa, taitoa ja rahaa., koska oikeudenkäynnit tulevat kalliiksi.


      • Anonyymi
        juristinplanttu kirjoitti:

        On tutkintapyyntö ja se on täysin sama asia poliisin kannalta kuin rikosilmoituskin. Laki ei tosin tunne kumpaakaan termiä.

        Esitutkintalaki

        1 §
        Rikoksesta tehdyn ilmoituksen kirjaaminen



        𝙍𝙞𝙠𝙤𝙨𝙞𝙡𝙢𝙤𝙞𝙩𝙪𝙠𝙨𝙚𝙣 kirjaamisvelvollisuus koskee myös muuten kuin 1 momentissa tarkoitetulla tavalla esitutkintaviranomaisen tietoon tullutta epäiltyä rikosta, jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetut toimenpiteistä luopumisen edellytykset eivät täyty.

        - - - -

        Kyllä se sieltä vaan löytyy.


        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110805


    • nytriittäävilippi

      Joo kyllä se siltö näyttää että aihetta on.Nyt pitää virittää vain ansalanka...että saa todisteita..

    • lkdry555

      Kerro nyt muillekin että minkälaista vilunkipeliä epäilet ja miten olet näihin ajatuksiin päätynyt?

    • tiatra

      Vastikkeita on pankkitilillä paljon vähemmän kuin niitä sinne on maksettu

      • No, sitten ensimmäisenä erityistilintarkastus ja sen perusteella rikosilmoitus tai siviilioikeudenkäynti, jos mitään ei ole tapahtunut niin seurauksiakaan ei tietenkään ole (paitsi erityistilintarkastuksen kulut jotka osakkaat maksavat). Ilman erityistilintarkastusta poliisit nauravat sinut pihalle, poliisin tehtävänä kun ei ole tutkia pankkitilejä vaan rikoksia.


      • df887es

        Kuka on todennut, että vastikkeita on kadonnut tililtä? Tilintarkastaja? Hallitus?


      • jimizz

        Siltä samalta tililtä maksetaan laskut?


      • Anonyymi

        Se johtuu siitä että pankkitililtä maksetaan jatkuvasti laskuja, tilit on sitä varten.


    • nytriittäävilippi

      Rikoshan se on jos käyttää taloyhtiön varoja väärin omiin tarkoituksiin...

      • voisuapikkuinen

        olet suuri ajattelija


      • Pitäisköhän sinut laittaa muutamaksi vuodeksi linnaan? Sen verran herjaat isännöitsjöitä tällä palstalla, että sinulle tekisi pieni aivojen leputteluhetki ihan hyvää!


      • Anonyymi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Pitäisköhän sinut laittaa muutamaksi vuodeksi linnaan? Sen verran herjaat isännöitsjöitä tällä palstalla, että sinulle tekisi pieni aivojen leputteluhetki ihan hyvää!

        Mene sinä, Kiinteistötahkolalainen vaan sinne koloosi itkemään.

        Kiinteistötahkola - Onnetonta asumista helvetissä


      • Anonyymi

        Kuka näitä seuraa? Mihin rahat käytetään? Hallituksen jäsen toki seuraa laskutusta. Mutta jos koko hallitus tai osa heistä puhaltaa samaan hiileen, petos ei koskaan tule julki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka näitä seuraa? Mihin rahat käytetään? Hallituksen jäsen toki seuraa laskutusta. Mutta jos koko hallitus tai osa heistä puhaltaa samaan hiileen, petos ei koskaan tule julki.

        Oletko koskaan kuullut asunto-osakeyhtiön tilintarkastuksesta:

        Minilex

        "Tilintarkastuksen sisältö"

        "Tilintarkastuksessa tarkastetaan asunto-osakeyhtiön tilikauden kirjanpito, tilinpäätös, toimintakertomus sekä hallinto. Tämä tarkoittaa kirjanpitomerkintöjen todenmukaisuuden tarkastamista. Tilinpäätöksen osalta tarkastus käsittää taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja liitteiden tarkastuksen. Tilintarkastuksessa selvitetään myös se, että tuloslaskelma ja tase vastaavat kirjanpitoa. Lisäksi selvitetään, että tilinpäätös sisältää kaikki lain mukaan vaadittavat tiedot. "

        Miten ajattelit saada tilintarkastajan mukaan samaan juoneen?


        https://www.minilex.fi/a/asunto-osakeyhtiön-tilintarkastus


    • nytriittäävilippi

      Ihan vapaasti,mutta mulla onkin puhtaat jauhot pussissa,toisin kuin eräillä!Ja syyttömiähän ei linnaan laiteta.Menee se hyvä maine niin ei kahtaa enää naamaansa näyttää pienellä paikkakunnalla.Luulee että kun on päässyt tiettyyn asemaan voi tehdä mitä koiruuksia vain,ja menee läpi.Mut ei se niin mee...

      • "Mut ei se niin mee..."

        Ei niin, eikä pidäkään mennä. Toisaalta sinun näkemyksesi ei välttämättä vastaa todellisuutta. Eli ensin se erityistilintarkastus ja sitten tarvittaessa rikosilmoitus.


    • nytriittäävilppi

      No senpä aika näyttää olenko vain kuvitellut kaiken!Miksi se sitten niin hermostui kun esitin faktat?Eli ensin eritysitilintarkastus ja sitten rikosilmoitus.Kiitos välittäjä LKV!Jos minä olisin isännöitsijä,näyttäisin kuitit heti kokouksissa ilman että kukaan edes ahtisi kysyä,rehellinen ihminen kun olen.Mutta tämä ei näytä edes pyytämällä...röyhkimys!Piilottelee oman asuntonsa remonttikulut toisten laskuihin,sekottelee asioita niin ettei kukaan ota selvää mikä on mennyt kenenkin asuntoon,ja jos jää kiinni,sanoo vaan hups,mulle on sattunut erehdys,muttei korjaa sitä!

    • Kellopeli3

      Tampereellakin on eräs isännöitsijä ja huoltoyhtiön tj. joka peittelee tyhmemmiltä tekosia täysin hymyillen päin naamaa,väittää varmaankin tulevassa tapahtumassa olevansa ainoastaan oikeassa ja muut väärässä ei kunnioita lakia vaan noudattaa omaa hyvää tapaa, nostaa itseään jatkuvasti jalustalle, suodattaa asioita mieleisekseen..jne Eikös tämän tapaisia ihmisiä ole yksi sadasta?

      • Anonyymi

        Taidan tietää kenestä puhut, potkut pitäisi antaa…


    • PitkäProsessiOnLuvassa

      Jos epäselvyyksiä epäillään, niin prosessi menee siten, että ensin ylimääräinen yhtiökokous, joka päättää erityistilintarkastuksesta. Tämän jälkeen yhtiö hakee yhtiön kotipaikan aluehallintovirastolta erityisen tarkastuksen toimittamista yhtiön hallinnosta ja kirjanpidosta tietyltä päättyneeltä ajanjaksolta taikka tietyistä toimenpiteistä tai seikoista.

      Tarkastuksen jälkeen lausunto on esitettävä yhtiökokouksessa, jossa voidaan myös päättää, tekeekö yhtiö rikosilmoituksen asiasta.

      Tuohon prosessiin ei kannata lähteä ihan mutun perusteella, koska siitä tulee melkoisen isot kustannukset yhtiölle, ja jos oikeuteen asti mennään, ja juttu hävitään, kustannukset sen kun nousee.

      On huomioitavaa myös, että syytettyjen penkille luultavasti joutuu myös yhtiön tilintarkastaja ja hallitus valvontavelvollisuuden laiminlyönnistä, koska hallitus on velvollisia valvomaan isännöitsijää, ja tilintarkastaja tilejä ja rahan käyttöä, jos epäselvyydet ovat jatkuneet ylu tilivuoden.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599

      • Esitutkinta

        Erityistilintarkastustakaan ei niin vain tehdä. Katsokaa vaikka uusimmasta Kiinteistölehdestä.
        Poliisin toimintamahdollisuuksista voitte katsoa Poliisin internet -sivuilta.


    • sinisilmäinen1

      Tosiaan olen kuullut pirkanmaalla toimivasta isännöitsijästä joka tekee ihan omalla tavallaan ja eikä noudata asunto osakeyhtiölakia

    • Tolo

      Ainakin tampereen hervannassa on yksi isokusipää itteeään täynnä oleva isännöitsijä joka on niljakkaan oloinen.

      • Anonyymi

        Kyllä vaan, Kaikki täällä tietävät kenestä on kysymys…yksi isompi virhe niin ei ole enää
        virassaan


    • beethooven

      Kahden eri isännöitsijän koulutuksen suorittaneena sanosin myös hallituksen vastuun olevan erityisen suuri siinä asiassa kenelle luottamuksen myöntää? Etenkin vielä eritoten ja nimenomaan juuri isännöitsijän nimittämisessä ja erottamisessa.

    • akpriimus

      Meillä samanlainen retku, päästiin onneksi eroon. Nyt maanlaajuunen firma. Rahaa ei enää katoa, mutta pikkuasiat hoitaa hallitus.

    • uhrilammas

      Voiko tehdä rikosilmoituksen kun isännöitsijä on ollut kaksi kertaa nk. läheltäpititilanne. Molemmat yhtiökokouksessa ja aina on ulkopuolinen ehtinut väliin. Vai pitäisikö isännöitsijän antaa käydä käsiksi että voi ilmoituksen tehdä.

      • kyllä-voit

        Kyllä voit tehdä rikosilmoituksen aina kun siltä tuntuu ihan milloin tahansa poliisilaitoksen aukioloaikana tai poliisin verkkopalvelussa. Poliisi on velvollinen ottamaan vastaan ja kirjaamaan kaikki rikosilmoitukset. Poliisi päättää onko rikosta tapahtunut ja onko syytä aloittaa tutkintaa, ja kirjaa ilmoituksen joko R(rikos)-ilmoitukseksi tai S(seka)-ilmoitukseksi. Varaudu kuitenkin että rikosilmoituksesi kohde tekee itse rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta, varsinkin jos kyseessä on joku epämääräinen "nk. läheltäpititilanne".


    • Oga3

      Ei ole mikään isännöitsijä jos ei käräjille edes kerran pääse:)))

    • Oleg1

      Paljon on isännöitsijöitä käräjillä tuomittu eikä syyttä,mistä näitä alalle tulee?
      Haloo taloyhtiöt viekää haasttelussa käyvät isännöitsijät psykologiseen arviointiin. Narsistinen isännöitsijä on todella vaikea ihminen.

    • Eiensimmäinenkerta

      Ainakin Järvenpäässä tiedetään tuollainen isännöitsijä.
      Jos hallitus on 'tajuton',
      ei pidä jäädä ihmettelemään. Kun on aihetta, on toimittava.

    • Juhis43

      Pirkanmaalla vaikuttaa joku entinen armeijan kapiainen, ei tajua että linjaorganisaatio on mennyttä elämää, äijä sahaa omaa oksaansa ja korkealta:)

    • eeki2

      Rohkeasti vain tutkintapyyntöä tekemään, sehän on vain puolueeton tutkinta kuka on oikeassa, sen jälkeen kaikilla on puhtaampi mieli ja ympäristöstä poistuu epävarmuus, tai sen aiheuttaja.

    • Maatiike

      Vau..... Muillakin samoja ongelmia..... Meillä piha remontti ja isännöitsijän lapsi duunissa.... Isännöitsijä laskutti piha remontti firmaa lapsen työstä..... Jonka pihatyö firma rahasto taloyhtiön osakkailta.... Röyhkeys maan perii! Koulupoika saa kohtuu palkan.... 75e tunti.... alv. .... Näin se isi lapselle tilin hommaa.... Mut.... Ny jäi kii...

      • pellehermanni1234

        Voi hyvää päivää. Onko jäänyt taas lääkkeet ottamatta?


    • Josba7

      Esitutkintapyyntö ja tutkija päättäköön tai lakimies ja syyttämään jos aihetta, muu narina turhaa.

    • rosvotkii

      Taloyhtiön remontin aikana häviää tuhansien eurojen arvosta tarvikkeita. Isännöitsijä ilmoittaa tarvikkeet vaihdettu laskutustöihin. Mitään mainintaa (pöytäkirjaa)laskutustöistä ei löydy. Onko rikosilmoituksen tekeminen ainoa tapa selvittää asia?

    • Sids

      Isännnöitsijät syövät kuormasta jos pääsevät vapaasti käyttämäään yhtiön tiliä, luottamusaseman väärinkäyttö ja petos houkkuttaa.

    • CheGuevaraFinland

      Mille taholle tutkintapyynnön voi tehdä, jos epäilee isännöitsijän rehellisyyttä? Kyseessä on isännöitsijä, joka on ainakn kahdessa tapauksessa (as oyt, kerrostalot, jäänyt kiinni) irtisanottu ilman että on pystytty antamaan vastuuvapautta.

    • tarjouskilpailufilunki

      Tulevatko edes urakkatarjouspyynnöt hallitukselle avaamattomina?
      Vai onko kilpaileva tarjous vuodettu omalle suosikille muutaman prosentin provikalla?

    • Anonyymi

      Kyllä on tekeillä rikosilmoitus kun kiristää vilunkipelillä ottamaan omaa lainaa remonttiin vaikka en saa lainaa. Kiristää mielettömällä lainatarjouksiöla mitkä on itse kirjoittanut.

      • Anonyymi

        Remontin voi aina maksaa rahoitusvastikkeella pitkän ajan kuluessa.


      • Meillä sama, isännöitsijä junaili t.yhtiössämme kph remontteja hoitovastikkeen varoin vesieristykseen, ja loput (pinnoite työt) piti maksa (ilmeisesti hänen tutulle) suoraan heti laskuna. Jos raha ei ole, niin ehdottaa ottaa laina, urakoitsija uhkailee, isännöitsijä pelottelee virkavallalla, kun osakas laittoi lainvastaisen menon poikki.


        Ja tällaiset remontit ovat Asunto-osakeyhtiön lain vastaisia, eikä isännöitsijä välitä koko laista. Kun osakkaalle ei edes kerrota perustason mahdollisuudesta, remontteja, on aloitettu tekemään löydetyn mystisen "kosteuden" takia. Jos kosteutta on, taloyhtiön velvollisuus ottaa vastuulle myös pinnoitteet.
        Ja jos joku halua extrana tason nostamista, niin sitä vaan, maksakoot. Ja mitä tehdä niille, jolle perustaso sopii ihan hyvin?

        Naapuritaloyhtiössä sama isännöitsijä laittoi vielä paremmaksi: märkätiloja kunnostetaan ja töitä rahoitetaan t.y.hyvityskäytännöstä. (Huom. lue osakas maksaa suoraan urakoitsijalle pinnoitteista ja työstä)
        Vesieristeisiin otetaan laina, mutta pinnoiteet ja työt ovat osakasvastuulla. Osakas ei edes näe koko urakoitsija, eikä hänen kanssa sovita eikä kysytä mitään. Viedään toimivat kalusteet, laitetaan uudet ja kirjotetaan 4100 laskun, ja sen jälkeen pelotellaan ulosotolla. Ja sinne se lasku meneekin. Hallituksen puheenjohtaja huutaa: "menee ottaa laina pankkiin heti, pyydä tyttäreltä rahaa..". Toisen hallituksen talon p.j. huuta "sun remontti ei kuuluu lainkaan hallitukselle, me päätettiin että teet oman sopimuksen urakoitsijan kanssa". Ja urakoitsija ivaa osakkaalle: "Mihin sinä koko sopimusta tarvitset". Isännöitsijä käyttäytyy asiattomasti.
        Jotkut tätä ennen itse tehneet remontit, joten ei niitä kosketa. Olisi pitänyt tehdä näin, jos olisi raha, ei joutuisi tähän painajaiseen.

        Ihan lainvastainen meno.

        Myös urakoitsijan rahastamista, pakkokauppa, asiatonta ja uhkaava käyttäytymistä. Ja isännöitsijä hänen puolella ja samoilla linjalla, kun ei vasta reklamaatioihin, vaan toistaa kun papukaja "taloyhtiön kokouksen päätöksestä".


      • Anonyymi
        AOyl46 kirjoitti:

        Meillä sama, isännöitsijä junaili t.yhtiössämme kph remontteja hoitovastikkeen varoin vesieristykseen, ja loput (pinnoite työt) piti maksa (ilmeisesti hänen tutulle) suoraan heti laskuna. Jos raha ei ole, niin ehdottaa ottaa laina, urakoitsija uhkailee, isännöitsijä pelottelee virkavallalla, kun osakas laittoi lainvastaisen menon poikki.


        Ja tällaiset remontit ovat Asunto-osakeyhtiön lain vastaisia, eikä isännöitsijä välitä koko laista. Kun osakkaalle ei edes kerrota perustason mahdollisuudesta, remontteja, on aloitettu tekemään löydetyn mystisen "kosteuden" takia. Jos kosteutta on, taloyhtiön velvollisuus ottaa vastuulle myös pinnoitteet.
        Ja jos joku halua extrana tason nostamista, niin sitä vaan, maksakoot. Ja mitä tehdä niille, jolle perustaso sopii ihan hyvin?

        Naapuritaloyhtiössä sama isännöitsijä laittoi vielä paremmaksi: märkätiloja kunnostetaan ja töitä rahoitetaan t.y.hyvityskäytännöstä. (Huom. lue osakas maksaa suoraan urakoitsijalle pinnoitteista ja työstä)
        Vesieristeisiin otetaan laina, mutta pinnoiteet ja työt ovat osakasvastuulla. Osakas ei edes näe koko urakoitsija, eikä hänen kanssa sovita eikä kysytä mitään. Viedään toimivat kalusteet, laitetaan uudet ja kirjotetaan 4100 laskun, ja sen jälkeen pelotellaan ulosotolla. Ja sinne se lasku meneekin. Hallituksen puheenjohtaja huutaa: "menee ottaa laina pankkiin heti, pyydä tyttäreltä rahaa..". Toisen hallituksen talon p.j. huuta "sun remontti ei kuuluu lainkaan hallitukselle, me päätettiin että teet oman sopimuksen urakoitsijan kanssa". Ja urakoitsija ivaa osakkaalle: "Mihin sinä koko sopimusta tarvitset". Isännöitsijä käyttäytyy asiattomasti.
        Jotkut tätä ennen itse tehneet remontit, joten ei niitä kosketa. Olisi pitänyt tehdä näin, jos olisi raha, ei joutuisi tähän painajaiseen.

        Ihan lainvastainen meno.

        Myös urakoitsijan rahastamista, pakkokauppa, asiatonta ja uhkaava käyttäytymistä. Ja isännöitsijä hänen puolella ja samoilla linjalla, kun ei vasta reklamaatioihin, vaan toistaa kun papukaja "taloyhtiön kokouksen päätöksestä".

        Kertoisitko mikä tuossa on oikeasti lainvastaista?

        Hoitovastikkeista voi jäädä ylijäämiä, jotka sitten puretaan ja käytetään saneeraukseen, joka on taloyhtiön vastuulla. Tästä päätetään yhtiökokouksessa. Myös ylimääräisiä vastikkeita, kerta vastikkeita voidaan kerätä, jos näin päätetään.

        Osakkaat saattavat viimeiseen asti vastustaa remontteja (jopa putkiremonttia) vaikka siitä koituisi isot vahingot talolle. Siinä vaiheessa hallituksen ja isännöitsijän on lähdettävä toimiin, kun taloyhtiön etu siihen velvoittaa.

        Mystistä kosteutta todella on kaikissa kylpyhuoneissa. Taloyhtiösi taitaa kuitenkin olla huolellisesti hoidettu, kun tuollaiseen tartutaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoisitko mikä tuossa on oikeasti lainvastaista?

        Hoitovastikkeista voi jäädä ylijäämiä, jotka sitten puretaan ja käytetään saneeraukseen, joka on taloyhtiön vastuulla. Tästä päätetään yhtiökokouksessa. Myös ylimääräisiä vastikkeita, kerta vastikkeita voidaan kerätä, jos näin päätetään.

        Osakkaat saattavat viimeiseen asti vastustaa remontteja (jopa putkiremonttia) vaikka siitä koituisi isot vahingot talolle. Siinä vaiheessa hallituksen ja isännöitsijän on lähdettävä toimiin, kun taloyhtiön etu siihen velvoittaa.

        Mystistä kosteutta todella on kaikissa kylpyhuoneissa. Taloyhtiösi taitaa kuitenkin olla huolellisesti hoidettu, kun tuollaiseen tartutaan.

        Entä tällainen tapaus:
        taloyhtiö teetätti hallituksen jäsenen tutulle ystävälle jätehuoneen uusimisen.

        Mitä sivusta seurasin hommaa, niin käytännössä poistivat vanhan jätehuoneen yhden väliseinän, korjailivat rakenteita ja maalasivat.. Perusrakenteisiin ei kajottu lainkaan, Ehkä kattoa korjailtiin tai uusittiin, siinä kaikki.
        Toinen taloyhtiö lähialueella teetätti myös edellisvuonna myös uuden jätekatoksen. Siellä purettiin kokonaan vanha jätekatos ja kaikki tehtiin uusiksi, kävin katsomasssa sitä ja se oli todella lähes puolet isompi, tilava ja siisti ja huolellisesti rskennettu

        Hinta silti sama!? Miten on mahdollista. Isompi, tilavampi jätehuone , kokonaan tehty uusista laudoista, kattorakenne myös uusittu kokonaan ja toinen ; korjailtu ja paikkailtu vanhaa , väliseinä poistettu ja kattoa uusittu , maalaus siihen päälle mutta hinta oli täysin samaa luokkaa! Eri urakoitsija.
        Toinen hallituksen jösenen hyvä tuttu, toinen vieras.
        Ihmetelin koko hommaa, näytti hyvin epämääräiseltä koko touhu..Toisessa taloyhtiössä työntekijät olivat pitkän aikaa ihan toisaalla ja taas tulivat jatkamaan hommaansa . Sitten tuli monen kuukauden tauko ja tulivat viime istelemäön työnsä lopulta. Toisessa tehtiin kertaheitolla kaikki valmiiksi.
        Vaikutti siltä, että on veloitettu toiselta taloyhtiöltä taloyhtiötä .reippaasti ylihintaa koko hommasta. Loppujen lopuksi mietin, oliko se lippusumma oikeasti tuo XX € vai oliko vain puhuttu puuta heinää vai oliko tehty kirjanpitorikos? Eli summa on ollut oikeasti huomattavasti pienempi ja asukkaat pistetty vain maksamaan ja ylim.raha mennyt tsloyhtiön hallituksen puheenjohtajan tai jäsenen mökkiremppaan? Oli niin läpinäkyvää touhua ettei uskoisi.
        Nämä halituksen puh.joht.ja hallituksen jäsen olivat juuri näitä , yli 30 v.taloyhtiön hallituksessa istuneita joiden tekemisiä ei kukaan seuraa eikä kyseenalaista. Asukkaat täysin passivoituneita, ja sijoitusasuntoja taloyhtiössä paöjon, joten sijoittajat eivät juurikaan kiinnitä mihinkään huomiota, eivätkä seuraa yhtään mitään mitä taloyhtiössä touhutaan ja tehdään ellei kyse ole isommista rempoista jotka vaikuttavat jo sijoittajienkin tuloihin.
        Omasta mielestäni koko urakka ja se toteutaminen hintavaatimuksineen oli täysi floppi. Ja juuri se pisti miettimään että siinä on jotain hämärää takana.
        Tämä kaksikko pelaa samaa peliä toinen toistensa tarinat vahvistaen, pelaavat yhteen siis ja suojaavat toinen toistaan jos hämäräbisneksiä joku epäilisi.
        . Toinen yrittää esittää hyviksen roolia mutta on todellisuudessa hyvin kaksinaamainen, edessä yhtä, selän takana toista. Toinen on avoimesti täysi ketku. Valta noussut päähän kummallakin. Muut hallituksen jäsenet eivät joko ymmärrä mistään mitään, tai ei kiinnosta tai eivät edes välitä.
        Mutta miten todistaa yhtään mitään? Pitäåkö vaatia nähtäväkseen kuitit joka laudanptkästä ja työtuntiveloituksista, urakkasopimuksesta vai miten toimia vastaavissa tilanteissa?
        Yksittäinen osakas on töysin kädetön tällaisen edessä, kun todistetaakka on aina sillä joka jotain epäilee.
        Maalaisjärjelläkin ajateltuna ei isompi jötehuone kokonaan uusittuna voi olla samanhintainen kuin korjailtu ja paikkailtu vanha jätekatos joka on vielä huomattavasti pienempi kooltaan. Mutta kun kyse on sana sanaa vastaan eikä näyttöä saa , todisteita nähtäväksi, ei voi mitään.
        Rikosilmoituksen teko vaatii juuri konkreettista näyttöä. Jos sitä ei ole ( esim.kirjanpitorikoksesta) niin et voi mitään. Kirjanpitoakin hoitaa ihan toisella puolella Suomea sijaitseva toimisto, johon tuskin ei saa edes puhelimitse yhteyttä. Eivätkä ne osakkaalle luovuta mitän tietoja, poliisille ehkä, mutta se taas vaatii sen näytön esittämisen. Eli yhtä tyhjän kanssa.

        T.XXX


    • Anonyymi

      Pääministeriainesta, pieni huolimattomuus on tehokkuuden merkki.

    • Anonyymi

      Parempi jos ei omistas asuntoa, ei tarvis epäpätevän ja vilpillisen isännöitsijän kanssa asioida . 2 tutkinta pyyntöö tehty, mutta kun ei selkeetä rikosta voida todeta ...poliisi ei hoida. Eivät ota kantaa oikeeseen/ väärää pitäisi viedä asia käräjille.

    • Anonyymi

      Jos vastikkeita ei ole maksettu ,niin tilillä ei ole tarpeeksi rahaa.

    • Anonyymi

      isännöitsijöstä ja hallituksesta on tehty Rikosilmoitus , todisteellinen lain rikkominen. Hoitaako poliisi ..jos ei niin sitten käräjille kun haluaa oikeutta. . Poliisil murha ym tutkimuksia ja vakavampia asioita . Jos joku saa rikosilmoituksesta kunnianloukkaus tuomion.. se on muutenki todella harvinaista ja senkö takia että rikosilmoitus on tehty koska vääryys on tapahtunut..ho.hoh. Se että poliisi tutkinnassa rikoksen tuntomerkit ei täyty...ei tarkoita sitä etteikö käräjillä isännöitsijä ja hallitus joutuisi maksajaksi.

    • Anonyymi

      IHAN TURHA VALITTAA MIHINKÄÄN... KAIKKI YRITYKSET PELAAVAT VAIN ISÄNNÖITSIJÖIDEN PUSSIIN., MINUN SUOSISTUS ON!!!!! TURPAAAN PARI KERTAAA KATSOTAAN SEN JÄLKEEN MIKÄ SE ISINNÖITSIJJÄN TILANNE ON :D

      • Anonyymi

        Minä vuotena muutit Suomeen? Kielitaito on heikko vai oletko kovassa kännissä niikuin aina?


    • Anonyymi

      Missä päin suomea näitä epäkohtia on tapahtunut? Tilaisuus tekee isännöitsijästä varkaan, myös "lahkolaiset" ovat taipuvaisia huijaamaan.

      • Anonyymi

        Tuota esiintyy joka puolella Suomea. Myös näennäisesti ” rehellisten” ihmisten toimesta.
        As.Oy. laki muutoksen alle ja taloyhtiöt tarkempaan syyniin. Epäilyttävään toimintaan puututtava nopeammin.
        Ylipitkät, samoille henkilöille keskittyvät hallintokaudet katkolle. Ei istu yli kolmeakymmentä vuotta taloyhtiön hallinnossa kukaan korruptoitunatta ja laittomuuksiin syyllistymättä.
        Herätkää ihmiset, avatkaa silmänne, tehkää jotain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota esiintyy joka puolella Suomea. Myös näennäisesti ” rehellisten” ihmisten toimesta.
        As.Oy. laki muutoksen alle ja taloyhtiöt tarkempaan syyniin. Epäilyttävään toimintaan puututtava nopeammin.
        Ylipitkät, samoille henkilöille keskittyvät hallintokaudet katkolle. Ei istu yli kolmeakymmentä vuotta taloyhtiön hallinnossa kukaan korruptoitunatta ja laittomuuksiin syyllistymättä.
        Herätkää ihmiset, avatkaa silmänne, tehkää jotain.

        Isännöitsijä keksinyt, että ns. "valesokkeli' talot on mikrobien valtaamia ja vaatii erittäin kallista "ennaltaehkäisevää" kengitysremonttia. Ja tietenkin saman lahkon tekemänä.. Eli taloudellinen rikoshyöty syntyy siitä, sanoisinko aika ovelasti, että kaikki aktiivisuus taloyhtiössä mikä syntyy tulevasta "homevaurio" pelottelusta ja asunnon arvon alenemasta valuu isännöitsijän laariin sekä kiihtyneestä muuttoliikkeestä, esim. isännöitsijän todistuksista, mikä on isännöitsijälle käytännössä katteeltaan lähes 100% tuloa, lisäksi uusi asukas myös usein remontoi ensi töikseen osakettaan, sekin menee usein isännöitsijän kautta "tutuille" tekijöille..
        Tämä siis skenaariossa, että rakenne näytteistä on laboratoriossa löydetty "mikrobeita", ja isoon ja kalliseen kengitysremonttiin ei ole ryhdytty.

        Sitten se skenaario, että tarpeeton erittäin kallis ja ylihinnoiteltu remontti päädytään tekemään, on rikoshyötynä saman lahkon remonttifirma käärimässä rahat, ja siirtyyhän se raha ruskeassa kirjekuoressa sukulaisten kesken jos niin ovat sopineet.... Mafia maisia piirteitä, ja omistaja osakkaat täysin näiden armolla ja tavallaan kädettömiä, kun kyseessä asunto-osake on hankala lähteä kiistämään tai vaatimaan puolueettomia tutkimuksia/rikosilmoitusta. Siihen tämä koko vyyhti siis perustuu, jos mietitään vaihtoehtoa että kukapa omakotitalon omistaja lähtisi omaa kotia perusteetta tutkimaan ja tekemään turhaa ja erittäin kallista remonttia...?

        Tässä välissä toimii siis suunnittelu firma joka ottaa isännöitsijän pyynnöstä näytteet seinän alaosista, joka niin ikään kuuluu samaan lahkoon, ja tekee remonttisuunnitelman hinta-arvioineen, senkin lystin maksaa tietenkin omistajat..
        Tämä tutkimus/ remontti suunnitelma luultavasti sama, muunneltu copy-paste tekele asuntoyhtiöstä toiseen, laajaan pelottelevaan sävyyn rakennettu.

        Pohjois-Pohjanmaalla on asutusalueita joissa runsaasti 20-40 vuotiasta matalaperusteista rivitalokantaa ja tätä toimintaa kuulemani mukaan tavattu laajasti ainakin Oulun alueella. Osa remonteista toki ihan oikeasti tarpeellisia ja syystäkin tehty, ehkä..
        Tiedän tapauksen rivitalo-asunnosta mikä on sitä viimeisempää "valesokkeli" tyyliin rakennettua ns. puolivalesokkelia missä alaohjauspuu jää maanpinnan yläpuolelle, mutta on kuitenkin jätetty lattiavalupinnan alapuolelle. Maaperän osalta hiekkakangasta, mikä imee vettä varsin hyvin, eikä lätäköidy kovassakaan sateessa, tästä syystä
        hämmästelin tutkimuksen tuloksia, kun kukaan ei ollut haistanut/oireillut mitenkään ja päätin skannata paperiset tutkimus tulokset ja remonttisuunnitelman ja lähettää puolueettomalle asiantuntijalle.
        Asiantuntijan arvio oli karu ja yksiselitteinen, mittaukset epäpätevästi suoritettu, tekstissä/tuloksissa ristiriitaisuuksia ja vahva epäily, että isännöitsijä yrittää teetättää perusteettoman suuren ja kalliin remontin hepposin perustein.
        Tutkivalle journalismille olisi töitä...

        Lisätään vielä, että missään printatussa dokumentissa ei ole mainintaa, että kyseessä "ennalta ehkäisevä remontti", tästä oli mainittu ohimennen suullisesti yhtiökokouksessa tai tiedotustilanteessa ja tutkimuksista/suunnitelmista saa kuvan, että talo on tyyliin umpihomeessa, mikä ei pidä paikkansa. Jos nyt yleensä on edes oikean talon materiaalinäytteistä ollut kyse. Mikrobit on löydetty laboratoriotutkimuksilla mistä vain osassa rajat ylittäviä arvoja(luonnollisia mikrobeja, mitä luonnostaankin elää kaikilla pinnoilla)... Rakenteet itsessään oli kuivia, mikä tekee ns. homehtumisen mahdottomaksi.

        Jos joku osakas hoksaa remontin jälkeen, että remonttihan tehtiin turhaan ja menetin elämän aikaiset säästöt, voi isännöitsijä vedota ennaltaehkäsevään remonttiin... että semmosta..

        Koomiseksi tilanteen tekee lisäksi se, että pihapiirissä saattaa olla identtisiä, samaan aikaan tehtyjä taloja, missä toimii kuitenkin eri isännöitsijä joka ei yritä huijata asukkaita eli, asiakkaitaan ja osekkeet näin ollen näissä taloissa pitäneet täyden arvon... toisin kuin mikrobi "maineen" saaneet sisaruskämpät...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isännöitsijä keksinyt, että ns. "valesokkeli' talot on mikrobien valtaamia ja vaatii erittäin kallista "ennaltaehkäisevää" kengitysremonttia. Ja tietenkin saman lahkon tekemänä.. Eli taloudellinen rikoshyöty syntyy siitä, sanoisinko aika ovelasti, että kaikki aktiivisuus taloyhtiössä mikä syntyy tulevasta "homevaurio" pelottelusta ja asunnon arvon alenemasta valuu isännöitsijän laariin sekä kiihtyneestä muuttoliikkeestä, esim. isännöitsijän todistuksista, mikä on isännöitsijälle käytännössä katteeltaan lähes 100% tuloa, lisäksi uusi asukas myös usein remontoi ensi töikseen osakettaan, sekin menee usein isännöitsijän kautta "tutuille" tekijöille..
        Tämä siis skenaariossa, että rakenne näytteistä on laboratoriossa löydetty "mikrobeita", ja isoon ja kalliseen kengitysremonttiin ei ole ryhdytty.

        Sitten se skenaario, että tarpeeton erittäin kallis ja ylihinnoiteltu remontti päädytään tekemään, on rikoshyötynä saman lahkon remonttifirma käärimässä rahat, ja siirtyyhän se raha ruskeassa kirjekuoressa sukulaisten kesken jos niin ovat sopineet.... Mafia maisia piirteitä, ja omistaja osakkaat täysin näiden armolla ja tavallaan kädettömiä, kun kyseessä asunto-osake on hankala lähteä kiistämään tai vaatimaan puolueettomia tutkimuksia/rikosilmoitusta. Siihen tämä koko vyyhti siis perustuu, jos mietitään vaihtoehtoa että kukapa omakotitalon omistaja lähtisi omaa kotia perusteetta tutkimaan ja tekemään turhaa ja erittäin kallista remonttia...?

        Tässä välissä toimii siis suunnittelu firma joka ottaa isännöitsijän pyynnöstä näytteet seinän alaosista, joka niin ikään kuuluu samaan lahkoon, ja tekee remonttisuunnitelman hinta-arvioineen, senkin lystin maksaa tietenkin omistajat..
        Tämä tutkimus/ remontti suunnitelma luultavasti sama, muunneltu copy-paste tekele asuntoyhtiöstä toiseen, laajaan pelottelevaan sävyyn rakennettu.

        Pohjois-Pohjanmaalla on asutusalueita joissa runsaasti 20-40 vuotiasta matalaperusteista rivitalokantaa ja tätä toimintaa kuulemani mukaan tavattu laajasti ainakin Oulun alueella. Osa remonteista toki ihan oikeasti tarpeellisia ja syystäkin tehty, ehkä..
        Tiedän tapauksen rivitalo-asunnosta mikä on sitä viimeisempää "valesokkeli" tyyliin rakennettua ns. puolivalesokkelia missä alaohjauspuu jää maanpinnan yläpuolelle, mutta on kuitenkin jätetty lattiavalupinnan alapuolelle. Maaperän osalta hiekkakangasta, mikä imee vettä varsin hyvin, eikä lätäköidy kovassakaan sateessa, tästä syystä
        hämmästelin tutkimuksen tuloksia, kun kukaan ei ollut haistanut/oireillut mitenkään ja päätin skannata paperiset tutkimus tulokset ja remonttisuunnitelman ja lähettää puolueettomalle asiantuntijalle.
        Asiantuntijan arvio oli karu ja yksiselitteinen, mittaukset epäpätevästi suoritettu, tekstissä/tuloksissa ristiriitaisuuksia ja vahva epäily, että isännöitsijä yrittää teetättää perusteettoman suuren ja kalliin remontin hepposin perustein.
        Tutkivalle journalismille olisi töitä...

        Lisätään vielä, että missään printatussa dokumentissa ei ole mainintaa, että kyseessä "ennalta ehkäisevä remontti", tästä oli mainittu ohimennen suullisesti yhtiökokouksessa tai tiedotustilanteessa ja tutkimuksista/suunnitelmista saa kuvan, että talo on tyyliin umpihomeessa, mikä ei pidä paikkansa. Jos nyt yleensä on edes oikean talon materiaalinäytteistä ollut kyse. Mikrobit on löydetty laboratoriotutkimuksilla mistä vain osassa rajat ylittäviä arvoja(luonnollisia mikrobeja, mitä luonnostaankin elää kaikilla pinnoilla)... Rakenteet itsessään oli kuivia, mikä tekee ns. homehtumisen mahdottomaksi.

        Jos joku osakas hoksaa remontin jälkeen, että remonttihan tehtiin turhaan ja menetin elämän aikaiset säästöt, voi isännöitsijä vedota ennaltaehkäsevään remonttiin... että semmosta..

        Koomiseksi tilanteen tekee lisäksi se, että pihapiirissä saattaa olla identtisiä, samaan aikaan tehtyjä taloja, missä toimii kuitenkin eri isännöitsijä joka ei yritä huijata asukkaita eli, asiakkaitaan ja osekkeet näin ollen näissä taloissa pitäneet täyden arvon... toisin kuin mikrobi "maineen" saaneet sisaruskämpät...

        Voisitko ylipäätään puhua muiden osakkaiden kanssa. Miksi ette mene yhtiökokoukseen vastustamaan remontteja. Ei niitä sitten tehdä jos enemmistö vastustaa. Jos yrittävät tehdä, menettelevät laittomasti.

        Periaatteessa tuohan on hyvä juttu kun halutaan pitää talo kunnossa. Ei kuitenkaan pitäisi tehdä tarpeettomia remontteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko ylipäätään puhua muiden osakkaiden kanssa. Miksi ette mene yhtiökokoukseen vastustamaan remontteja. Ei niitä sitten tehdä jos enemmistö vastustaa. Jos yrittävät tehdä, menettelevät laittomasti.

        Periaatteessa tuohan on hyvä juttu kun halutaan pitää talo kunnossa. Ei kuitenkaan pitäisi tehdä tarpeettomia remontteja.

        Tottakai on hyvä, että pidetään talo kunnossa. Vaikka aurinkopaneelit katolle, tai ikkunaremontti, mutta jos kyse on tarpeettomasta remontista niin ei.. Tämä remontti on vain sen tyylinen, että hinta vastaa 80% asunnon arvosta mikä valuu kankkulan kaivoon> isännöitsijälle uskonveljineen. Homevauriota ei ole, eikä ole syntymässäkään, ainakaan seuraavaan kolmeenkymmeneen vuoteen, kun sukupolvet on vaihtunut ja puskutraktori laittaa taloa muutenkin jo matalaksi.

        Eli toistan, remontin hinta-arvio oli ollut em. tapauksessa hinta/palkka ja asunnoon arvoon nähden luokkaa, että sama kuin aloittaisi asuntolainan maksun uudestaan..

        Kuten mainitsin, voihan sen remontin jättää tekemättä,.mutta asunnon arvo on mennyt, niin kauaksi aikaa kun tiedoissa on maininta mikrobeista..
        Muutama aktiivi ei auta, kun kyseessä taloyhtiö, moni väsyy, ahdistuu ja masentuu tilanteeseen, että ei edes jaksa välittää ja mieluummin myy osakkeensa tai alistuu kohtaloon.

        Juttelin erään vanhan liiton, jo eläkkeellä olevan kuntotarkastajan kanssa. Piti tilannetta täysin absurdina ja pitkän sepostuksen jälkeen ehdotti vielä remonttisuunniteman.

        Jos jotain ahdistaa että siellä seinän välissä on luonnollisia mikrobeja, (huom höyrynsulun takana) ja sieltä jotenkin kummasti kulkeutuisi ihmisen keuhkoon tiivistäkää lattialistat silikonilla:) Hinta olisi 0.2€/m2, vertaa ehdotettuun remonttiin 900€/m2..

        Lisätään vielä, uskomaton yksityiskohta remonttisuunnitelmasta. Taloissa on saunat ulkoseiniä vasten, mitkä siis suunnitelman mukaan oli tarkoituskokonaisuudessaan kengittää.
        Oli maininta, saunojen kohtia ei tarvitse korjata.. miksi? Onko paneeliseinä kalliimpi purkaa ja rakentaa uusiksi, ei jää petokselle tarpeeksi katetta.. en muuta syytä keksi.. kaikki muut "korjattavat" seinät kyprokkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai on hyvä, että pidetään talo kunnossa. Vaikka aurinkopaneelit katolle, tai ikkunaremontti, mutta jos kyse on tarpeettomasta remontista niin ei.. Tämä remontti on vain sen tyylinen, että hinta vastaa 80% asunnon arvosta mikä valuu kankkulan kaivoon> isännöitsijälle uskonveljineen. Homevauriota ei ole, eikä ole syntymässäkään, ainakaan seuraavaan kolmeenkymmeneen vuoteen, kun sukupolvet on vaihtunut ja puskutraktori laittaa taloa muutenkin jo matalaksi.

        Eli toistan, remontin hinta-arvio oli ollut em. tapauksessa hinta/palkka ja asunnoon arvoon nähden luokkaa, että sama kuin aloittaisi asuntolainan maksun uudestaan..

        Kuten mainitsin, voihan sen remontin jättää tekemättä,.mutta asunnon arvo on mennyt, niin kauaksi aikaa kun tiedoissa on maininta mikrobeista..
        Muutama aktiivi ei auta, kun kyseessä taloyhtiö, moni väsyy, ahdistuu ja masentuu tilanteeseen, että ei edes jaksa välittää ja mieluummin myy osakkeensa tai alistuu kohtaloon.

        Juttelin erään vanhan liiton, jo eläkkeellä olevan kuntotarkastajan kanssa. Piti tilannetta täysin absurdina ja pitkän sepostuksen jälkeen ehdotti vielä remonttisuunniteman.

        Jos jotain ahdistaa että siellä seinän välissä on luonnollisia mikrobeja, (huom höyrynsulun takana) ja sieltä jotenkin kummasti kulkeutuisi ihmisen keuhkoon tiivistäkää lattialistat silikonilla:) Hinta olisi 0.2€/m2, vertaa ehdotettuun remonttiin 900€/m2..

        Lisätään vielä, uskomaton yksityiskohta remonttisuunnitelmasta. Taloissa on saunat ulkoseiniä vasten, mitkä siis suunnitelman mukaan oli tarkoituskokonaisuudessaan kengittää.
        Oli maininta, saunojen kohtia ei tarvitse korjata.. miksi? Onko paneeliseinä kalliimpi purkaa ja rakentaa uusiksi, ei jää petokselle tarpeeksi katetta.. en muuta syytä keksi.. kaikki muut "korjattavat" seinät kyprokkia.

        Sinun pitää saada muut osakkaat taaksesi, jos aiot oikeusteitse asiaa ajaa. Ei sinulla osakkaana ole mitään oikeutta esim. korvauksiin taloyhtiön vastuulle kuuluvista rakenteista. Tulee vaan kalliiksi sinulle.

        Ainoa keino on saada muut osakkaat sinne yhtiökokoukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun pitää saada muut osakkaat taaksesi, jos aiot oikeusteitse asiaa ajaa. Ei sinulla osakkaana ole mitään oikeutta esim. korvauksiin taloyhtiön vastuulle kuuluvista rakenteista. Tulee vaan kalliiksi sinulle.

        Ainoa keino on saada muut osakkaat sinne yhtiökokoukseen.

        Näimpä, osakkaiden pitäisi itse aktivoitua. Ainut jos isännöitsijä joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen ja koko himmeliltä tippuu pohja, ja JOS tarpeetonta remonttia ei ole ehditty tekemään, selviää asianomaiset säikähdyksellä.

        Halpa nollakorkoinen aika, taisi saada monella moraalittomalla euron kuvat kiilumaan silmissä..


    • Anonyymi

      Moni maallikko istuu pöydän ääressä kokuksessa, kun nuija kopahtaa ja miljoonavelat yhtiöllä, remonteista jotka rakennuttaa merkonomi. Pöydässä istuu hallitus, joka ei edes tiedä, mikä on rakennuskustannusindeksi tai kinteistöjohtamisen sykli. Jätetään rakennuttajakonsultti kilpailuttamatta ja valitaan konsultti tai projektinjohtaja, joka ei ole edes suunnittelija, vaan tekninen isännöitsijä eli isännöitsijän tuttu. Tätä kikkaa lakimiehet käyttävät paljon, kokouksissa istuu heidän ryyppykavereitaan, muka avustajina, he avustavat tilaajan tilien putsaamisessa ja tekevät tikusta asiaa. Aivan kuten konsultti, joka kilpailuttaa itsestäänselvät perustehtävät ja hupsista, lisätyöt maksavatkin kolminkertaisesti kustannusarvion, jota maallikkohallitus ei edes osaa pyytää keneltäkään, koska sen olisi osannut tehdä vain suunnittelija, jota siis ei osallistettu hankkeeseen. Tästä syystä ilman lupaa tehtävät remontit ovat kalliimpiakuin luvan kanssa tehtävät perusteellist remontit, jälkimmäisissä on edes kokeneita työnjohtajia ja pääsuunnittelija.

      • Anonyymi

        Lakimiesten ryyppykaverit kokouksissa - no ei teilläkään hyvin mene


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakimiesten ryyppykaverit kokouksissa - no ei teilläkään hyvin mene

        Jos lompakkos on kunnossa, lähe tarjoamaan niille.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe