Lennolta jääminen "humalatilan" takia.

FO744

Tässä toimintaohjeet mikäli Finnair tai jokin muu lentoyhtiö ei päästä sinua lennollesi "humalan" takia.

Paljon matkustavana olen usein törmännyt tilanteeseen, jossa matkustajalta on evätty pääsy koneeseen kuntonsa vuoksi. Joskus siihen on ollut aihetta mutta valitettavan usein tilanne on ollut asiakkaan kannalta suorastaan oikeusmurha johtuen yksinkertaisesti porttivirkailijan huonosta päivästä/luonteesta/ammattitaidottomuudesta.

Mikäli sinulle käy näin ja olet asiasta eri mieltä:

1. Älä jää riitelemään portille virkailijoiden tai vartijoiden kanssa.

2. Mene mahdollisimman nopeasti lentokentän poliisiasemalle joka sijaitsee terminaalin vieressä.

3. Pyydä puhallustesti sekä huumetesti. Pyydä tulokset kirjallisena.

Mikäli tulokset ovat kannaltasi edulliset, ts. koet että sinua on kohdeltu epäreilusti, niin:

A. Ota yhteyttä lentoyhtiöön ja sieltä suoraan virkailijan esimieheen. Nauhoita keskustelut.

B. Ota yhteyttä kuluttajaasiamieheen.

C. Ota yhteyttä lakimieheen.

D. Ota yhteyttä lehdistöön.

27

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poliisiapaikalle

      Joensuun lentokentällä missä se on se poliisiasema? Kajaanissakaan e muista missä rakennuksessa se siinä kentällä on.

      • jepujee111

        No tässä ilmeisesti oli kyse kentästä josta on enemmän kuin 2 lentoa viikossa eli helsinki-vantaasta.


    • ÄläPuhuPotaskaa

      Höpön höpö. Onneksi nykyisin kännisiä ei oteta kyytiin.

    • kahreksankaks

      Ylibookkaustilanteissa näitä "humalaisia" jätetään ulos, vaikka kaikki näkee että se on vain tekosyy.

      • fghfgh

        Varsinkin jos tarvitsee saada gatevirkailijan tai miehistön tuttu/sukulainen standby-lipulla kyytiin.


    • ongelmakannattaahoitaa

      Aloittajalla tarkkaa tietoa humalassa toikkaroinnista ja lennolta jäämisestä.

    • famerom

      Sinuna minä ottaisin yhteyttä mielenterveyshoitajaan.
      Tuliko liian pitkä sana? Elikkä ota yhteys mielenterveyshoitajaasi mahdollisimman pikaisesti.Olen huolissani sinusta Eino!

    • paskasakkia

      Känniset suomalaiset aiheuttavat paljon ongelmia ympäri maailman. Mikä siinä en että ei voi edes lentokentällä olla selvinpäin?

      • Porttikieltoa

        Eikä siihen vaikuta välttämättä absoluuttinen promillemäärä (yo. testaus), jotkin vaan muuttuvat esityshalusiksi ja idiooteiksi jo pienessä maistissa.
        Käytöshän sen ratkaisee päästetäänkö koneeseen, siihen ei ole promillerajaa..., viimeistään koneen kapteenin sana on laki eikä siihen kitinät auta.


    • 1955

      Miten teille osuu kaikki känniset matkustajat .Itellä takana noin170 lentoa ,eri lentoyhtiöiltä ,eri luokissa. Yhden ainoan kerran lentoemo joutui lopettamaan tarjoilun

      • taasnäin

        Taas kitinää lentoemoilta että pitäisi saada lisää työvoimaa kun on niin raskasta että ai ai ja firma vaan pihistelee. Täydellinen lentohan olisi varmasti se missä olisi se 12 matkustajaa ja 12 miehistöä. Jää aikaa kahvinkeitolta ja foliolaatikoiden jakelulta juoruilla takakeittiössä ja velttoilla.


    • minnemenossa

      Jos lentää paljon juoppojen reittejä kuten Thaimaa, niin niillähän näitä ongelmatapauksia: sosiaalitoimiston asiakkaita (Pattaya), örisijöitä, paskat housussa kulkijoita ja ryynit rinnuksilla -tyyppejä näkee.
      Sen sijaan esim. Japaniin ei Tallinnanlaivojen tyyppinen paskasakki löydä ollenkaan.
      Kohteella on väliä.

      • richmotherfucker

        No sinähän et lennä kuin baarista ulos ja youtubesta kuvittelet lentomatkoja. Ymärrän kyllä kun muistelet äitisi ja isäsäsi lentämistä juoppoputkaan ja miten sinut otettiin huostaan ja pääsit elämäsi ensimmäiselle lentomatkalla sijaiskotiin


      • tupee11
        richmotherfucker kirjoitti:

        No sinähän et lennä kuin baarista ulos ja youtubesta kuvittelet lentomatkoja. Ymärrän kyllä kun muistelet äitisi ja isäsäsi lentämistä juoppoputkaan ja miten sinut otettiin huostaan ja pääsit elämäsi ensimmäiselle lentomatkalla sijaiskotiin

        Etpä itsekään ole saanut kelarahoista kasaan kun päiväristeilyn Tallinnaan jossa heräsit paskat housussa vessan lattialla.


    • humalaisetpoiskoneista

      Miksi pitää juoda alkoholia ennen lentoa, eteenkään niin että sen huomaa ulkopuolinen. Kannattaa hakea syyllistä peilistä.

    • harmistunutjasäälittää

      Olimme kolmisen vuotta sitten menossa Helsingistä Rodokselle ja jäi niin mieleeni, kun olimme portilla odottelemassa koneen lähtöä ja seurasimme vanhempaa mieshenkilöä (murteesta päätellen jostain savo- karjala linjalta) hän oli ottanut hieman rohkaisua oli hyvin puhelias ja hieman äänekäskin. Hän oli ilmeisesti seurueen mukana missä oli useampi henkilö mukana. Hän ei horjunut ei käyttäytynyt akressiivisesti tai uhmakkaasti oli ns. harmiton veikko. En tiedä mitä tapahtui kävikö joku lennolle odottavista mainitseen portin henkilökunnalle vai kiinittikö kovaääninen puhe heidän huomion. No jonotettuamme portin avautumista tätä ko. henkilöä ei otettukaan lennolle ja lento hieman myöhästyi henkilökunnan poistaessa poistetun henkilön laukkua koneesta. Tästä tuli vaan mieleeni että portin henkilökunta on kyllä paljon vartioita, miten he menettelee tällaisissa tilanteissa onko heillä huono päivä tms jne.
      Kyllä täytyy sanoa että säälitti tuo sinänsä kiltti maalaispappa joka oli ottanut hieman rohkaisua ehkä lentopelkoonsa, ja ehkä odottanut matkaa jopa vuosia laittaen pienestä eläkkeestä rahat matkaansa. Onko henkilökunnalla tarkkoja ohjeita ja säädöksiä tällaisten tilanteiden varalle vai voiko joku yksittäinen henkilökuntaan kuuluva tehdä päätöksiä mututuntumalta ja täysin mielivaltaisesti.

      • Uutsi

        Ihan hyvä. Tulkoot junalla Savoon takaisin.

        Voi alkaa reihumaan koneessa tai tulee joku viinakramppi.


    • Vesiselvänälennolle

      Humalaiset lennolla on todella rasittavia ja häiritseviä. Meillä oli suomalaisia asentajia matkalla Floridaan työkeikalle tammikuun 10 päivä ja yli puolet 11 tunnin lennosta kuunneltiin kovaäänistä ja häiritsevää humalaisten uhoa omista taidoista ja tekemisistä. Penkkiä revittiin kun piti lähteä viiniä hakemaan lisää ja henkilökuntaa haukuttiin kun juomista rajoitettiin.
      Lentokone on pieni tila jossa on paljon ihmisiä ja se että joku toisista piittaamatta öykkäröi aiheuttaa harmia monelle kanssamatkustajalle.
      Kaikki pisteet henkilöstölle joka rajoittaa alkoholin tarjontaa lennolla. Osa porukasta kun ei tiedä rajojaan tai ei piittaa niistä eikä toisista matkaajista.

    • liinamaa

      Juopot pitäisi laittaa puristimeen

    • Horjahtelevat

      Toisenlaisiakin kokemuksia. Olimme vuosituhannen alussa Israelissa sotahistoriallisella matkalla. Joukossamme oli eläkkeellä oleva historianopettaja, joka nautiskeli koko lähtöpäivän. Lentoasemalla hän olisi jäänyt ulos ellen olisi auttanut häntä eteenpäin. Kuten tunnettua Tel Avissa ovat erittäin tarkat turvatoimet. Seurueen muut jäsenet arvelivat että minullekin aiheutuisi hankaluuksia auttamani henkilön vuoksi. Siellähän kysellään asiat jokaiselta yksitellen. Ei aiheutunut hankaluksia. Kerroin turvahenkilölle tilanteen ja hän esitti kysymykset laukun pakkaamisesta sun muista tekijöistä, jotka tulkkasin matkustavaiselle. Pääsimme muiden hämmästykseksi nopeasti läpi tarkastuksesta.

      Olin pari päivää sitten hakemassa Kanarialta palaavaa pariskuntaa Kajaanin kentältä. Mies oli siinä kunnossa etä oli vähällä toistaa "Pasi Nurmisen ilmaveivin". Ei ollut kuulema mitään vaikeuksia päästä koneeseen. Joten tasan eivät käy onnen lahjat.

    • Ilmailuotm

      Alkoholitarjoilu lennoilla tulisi lopettaa kokonaan. Ensinnäkin lennoilla alkoholi kuivattaa kehoa tavallista enemmän (terveysaspekti), vähentää matkustajien kykyä toimia hätätilanteissa (turvallisuusaspekti), minkä lisäksi se voi johtaa sopimattomaan käytökseen ja väkivaltaan (viihtyisyysaspekti).

      Vaihtoehtoisesti elinikäinen ilmailukielto tällaisille matkustajille.

    • Aspektihoiälyäläjätä

      Eikä selvinpäinkään olevia tule päästää koneeseen ennenkuin he ovat asianmukaisesti suorittaneet lentomatkailijan turvallisuus- ja hygieniapassin (byrokratia-aspekti).

      Jos lennon arvioitu kesto on yli kaksi tuntia, pitää jokaisen koneeseen nousevan henkilön juoda valantehneen juomanlaskijan valvonnassa vähintään yksi litra vettä lähtöportin välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa virallisessa tankkauspisteessä (nesteytysaspekti).

      Ylläolevan vuodatuksen tekijän kaltaisia nipottajia ei tule koskaan päästää mihinkään ilma-alukseen (paskanjauhamisaspekti).

      • Aspektinamuuthuomioon

        Surullista, että elämäsi pyörii noin vahvasti alkoholin ympärillä. Otan osaa.


    • Matkapassi

      Koneet ovat yleensä täysiä. Ei kukaan halua istua humalaisen vieressä. Matkustuskunnon arviointi on palvelua sekin.

    • Hölökynkölkyn

      Eihän enää koneissa känniin pääsekään, kentällä tietysti kyllä. Tulin eilen Kuubasta KLM:llä. 9½ tunnin lento. Tarjosivat hintaan kuuluvana ruoan kanssa yhden pienen pullon punkkua ja kahvin kanssa konjakin.

      • Kettutar

        Tuo on juuri sopiva määrä sivistysneeltä yhtiöltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      599
      16475
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      52
      14808
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      381
      9301
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5389
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4572
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      171
      3109
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1875
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1359
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      94
      1282
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1237
    Aihe