Holiday Clubin tuotot ajautuu veroparatiisiin

Sisäpiiriläinen

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214800-ennakkotieto-tanaan-julkistettavista-suomalaisista-veroparatiisiyhtioista


-------------------------------------------------------------------------------------

Tässä hiukan esimakua veroparatiiseissa olevasta suomalaisesta yhtiöstä ja niiden omistajista.

Olen kirjoittanut täällä jo neljä vuotta Katinkullan tapauksesta ja toivottavasti nyt tulee lisätietoja, että kenen hallussa ryöstetty omaisuutemme on?

Vuonna 1992 SKOP haki yhtiömme konkurssiin vastoin rahoitussopimuksiamme. Konkurssia valmisteltiin puolivuotta SKOP:n johtokunnassa, josta meillä on todisteena pankin johtokunnan pöytäkirjat. Yhtiömme tilintarkastaja KHT-Simpanen oli mukana konkurssisuunnittelussa seuraavasti.

Tilintarkastaja laati tilintarkastuskertomuksen syyskuussa 1991, jossa hän arvioi omaisuutemme olevan noin 600milj.mk:aa, joka riittää hyvin lainojen vakuudeksi, joita oli silloin noin 200milj.mk:aa. Kuva 1. KHT-Simpanen laati yhtiömme konkurssipesäluettelon vuotta myöhemmin ja pudotti omaisuutemme arvon 190milj.mk:aan.

Omaisuuden arvon lasku tehtiin tekaistuilla arvonalennuksilla, joille ei ollut mitään todellista perustetta. Tässä yksi esimerkki Kuva 2. KHT-Simpanen oli arvioinut yhden pienen osan omaisuudestamme 18.10.1992 olevan 31milj.mk:aa, mutta konkurssin jälkeen 25.11.1992 hän arvioi saman omaisuuden arvon vain 10milj.mk:n arvoiseksi, eli kuukaudessa pudotti ilman mitään todellista syytä 21milj.mk:aa eli 68%:a.

Konkurssi hetkellä lokakuussa 1992 omaisuutemme arvo oli 700milj.mk:aa, velat 265milj.mk:aa. Olimme onnistuneet rahoittamaan 465milj:n mk:n investoinnista tulorahoituksella sekä omalla pääomalla 200milj.mk:aa. Kuva 3, yhtiömme puhdas tulos oli rakentamisaikana jopa 12milj.mk:aa, eli kyse oli todella kannattavasta yrityksestä.

Omaisuutemme hävisi veroparatiiseihin.

SKOP osti järjestämässään panttihuutokaupassa koko 700milj.mk:n omaisuutemme 190milj.mk:lla omalle tytäryhtiölleen SKOP-Kiinteistö Oy:lle, josta se myytiin vuonna 1998 Jaakko Pöyryn yhtiölle alle 100milj.mk:lla., silloin omaisuutemme arvo oli kohonnut jo 800milj.mk:n rakennuskutannusten arvon nousun takia. Jaakko Pöyry perusti minun ideani ”Katinkulta konsepti” pohjalle Holiday Club Oy:n, jota alettiin hallinnoimaan veroparatiisista. Holiday Club:n rakennettiin ylös meiltä ryöstetyllä omaisuudella, eli Katinkullasta saadulla varallisuudella. Oikeusministeri Sauli Niinistö valmisteli lain , jolla Valtionvakuusrahaston valvonta siirrettiin Valtiovarainministeriölle. Sauli Niinistö siirtyi valtiovarainministeriksi ja hyväksyi ko. lain. Eli Katinkullan omaisuuden myynti hyväksyttiin Valtionvakuusrahastossa 1998 Sauli Niinistön ollessa valtiovarainministerinä.



Tässä taustatietoja omistajista, jotka ovat tehneet valtavaa tiliä omaisuudellamme veroparatiisien kautta. Lähde MTV-45 minuuttia.

"Viikkolomaosakeyhtiö Holiday Clubin suurimman omistajan yhteistyökumppani on operoinut Panaman veroparatiisin kautta. Asiasta kertoi illalla MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Kuusi suomalaista tunnettua liike-elämän toimijaa omistaa Holiday Clubia luxemburgilaisen yhtiön kautta. Ohjelmalle annetun tiedotteen mukaan he ovat Sampo-johtaja Kari Stadigh sekä Henrik, Carl-Gustav ja Georg Ehrnrooth. Lisäksi omistajina ovat Janne Larma ja Antti Mäkinen.

Luxemburgiin rekisteröidyn Mangaki SA:n omistusosuus lomaosakejätistä on yli 25 prosenttia.

Luxemburgia pidetään eurooppalaisena veroparatiisina, jossa sijoittajat voivat operoida julkisuudelta suojassa.

Mangakin perusti siellä vuonna 2007 suureen ruotsalaiseen SEB-pankkiin kuuluva LWM Holdings I Corp. Mangaki oli ensin vain "pöytälaatikossa", josta se pian siirtyi suomalaisten omistukseen. LWM:n edustajat hoitavat edelleen Mangakin hallintoa.

LWM Holdings I Corp puolestaan oli rekisteröity pari vuotta aikaisemmin varsin huonomaineiseen veroparatiisiin, Panamaan. Siellä perustamisessa avusti kaksi liukuhihnalta yrityksiä suoltavaa panamalaisyhtiötä.

"Ei tekemistä verotuksen kanssa"

Mangaki S.A:n johtaja Christophe Jasica kommentoi LWM:n järjestelyjä 45 minuuttia -ohjelmalle puhelimitse. Hän vakuutti, että firman perustaminen Panamaan ei liity verotukseen.

- Ei, sillä ei ole missään nimessä mitään tekemistä verotuksen kanssa. Tässä on kyse enemmänkin yleisestä käytännöstä.

Hänen mukaansa holding-yhtiön rekisteröiminen Panamaan oli vain tapa suojata asiakkaiden henkilöllisyyttä.

- Kaikki järjestelyt on tehty monella tapaa sen takia, että omat asiakkaamme voivat pysyä nimettöminä. Vuonna 2005 tämä järjestely oli hyvin tavanomainen.

Suomalaisomistajat vaitonaisia

Mangakin suomalaiset omistajat viestittävät asianajajansa välityksellä, että heillä itsellään ei ole ollut mitään tekemistä Panaman kanssa.

45 minuuttia pyysi omistajilta haastattelua. Ohjelma olisi halunnut kysyä muun muassa, millaisia hyötyjä suomalaiset sijoittajat saavat siitä, että he omistavat yhdessä suomalaista yhtiötä nimenomaan Luxemburgin kautta. Lisäksi heiltä pyydettiin kommenttia yhteistyökum

0

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Valkeakosken tappo

        "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
        Henkirikokset
        217
        35753
      2. Kuka oli tekijä?

        Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
        Valkeakoski
        274
        22731
      3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

        Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
        Maailman menoa
        444
        11374
      4. Onko tekijän nimi tiedossa?

        Joko tiedetään?
        Valkeakoski
        85
        9113
      5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

        Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
        Poliisi
        29
        6721
      6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

        Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
        Maailman menoa
        55
        5291
      7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

        Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
        Valkeakoski
        199
        4165
      8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

        Ihan supisuomalainen.
        Valkeakoski
        48
        2162
      9. Valkeakosken murhaaja

        Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
        Maailman menoa
        50
        2104
      10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

        https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
        Valkeakoski
        43
        1657
      Aihe