Määrä-aikainen vuokrasopimus

kotirauhaa

Muuttuuko se toistaiseksi voimassa olevaksi kun umpeutuu,eikä sitä tarvi uusia?Onko pakko suostua näyttämään asuntoa kun se tulee myyntiin kiinteistövälitykselle?Ärsyttää pelkkä ajatuskin että joku tulee kuikkiin kaappeihin...se on kuitenkin minun koti niin kauan kun täällä asun ja vuokran maksan!Eikös?

8

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonskuna

      Kyllä kaappeihin saa halutessaan ostaja ehdokaskin katsoa. Ei muutu toistaiseksi olevaksi ellei vuokrasopimuksessa ole siitä mainintaa. Vaikka kuinka on sinun hallinassa koti kyllä sitä näyttää pitää antaa tarvitaessa.

    • Jonskuna

      dddddddpppppppppippppiippppppoppppopooipioipiiiiiippppppppppppåp

    • kotirauhaa

      Tutkin vuokrasopimuksen,siinä on maininta että muuttuu toistaiseksi voimassa olvaksi määräaikaisuuden jälkeeen!Mutta ärsyttää pelkkä ajatuskin että joku tulee kuikkimaan kaappeihini!Missä on yksityisyyden suoja?

      • JääVartioimaan

        Laita kaappisi lukkoon jos siellä on henkilökohtaisia tavaroita. Keittiönkaapit saa katsoa läpi, mutta ei esim. omia tuomiasi kaappeja ja komeroita tai laatikoita. Ja mikäs estää olemasta paikalla näytön aikana, se ei todellakaan ole kiellettyä kunhan ei häiriköi näyttöä.


    • BauHerr

      22 §

      Vuokranantajan oikeus päästä asuinhuoneistoon

      Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten vuokralaisen on viivytyksettä sopivana aikana päästettävä vuokranantaja huoneistoon.

      Jos huoneisto on tarkoitus myydä tai se on uudelleen vuokrattavissa, vuokranantajalla on oikeus näyttää huoneistoa vuokranantajalle ja vuokralaiselle sopivana aikana.

    • lkvlkvlkvlkvlkv

      Ei muutu määräaikainen toistaiseksi voimassaolevaksi. Väärin laadittu välittäjältä ja aivan yleistä. Määräajan jälkeen päättyy mutta voi sopia jatkosta sitten erikseen.
      Yksityisyys on että et näytä kuin keittiönkaapit. Kerrot muiden mitat ja sanot olevan privaattikamaa. Ole itse paikalla myös. Voit olla varma silloin. kerro välittäjälle etukäteen mitä ovia ei avata ja pyydä perustelu jos ei hyväksy!

      • PerusjuttujaNääOn

        Määräaikainen on määräaikainen. Jos sopimuksessa on erikseen mainittu, että se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana määräajan jälkeen, niin sillon tietysti jatkuu. Mikäli tuota ei ole mainittu, se päättyy siihen päivään kuin sopimuksessa lukee ja muuttopäivä on seuraava arkipäivä. Muuttopäivänä pitää puolet huoneistosta olla seuraavan asukkaan käytettävissä puoleen päivään mennessä.


      • erkinnimi
        PerusjuttujaNääOn kirjoitti:

        Määräaikainen on määräaikainen. Jos sopimuksessa on erikseen mainittu, että se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana määräajan jälkeen, niin sillon tietysti jatkuu. Mikäli tuota ei ole mainittu, se päättyy siihen päivään kuin sopimuksessa lukee ja muuttopäivä on seuraava arkipäivä. Muuttopäivänä pitää puolet huoneistosta olla seuraavan asukkaan käytettävissä puoleen päivään mennessä.

        Ei vaan puolet asunosta pitää olla vuokraisännän (=asuntoon muuttavan) käytössä muuttopäivänä. Ajatushan on se että uusi voi muuttaa sisään samaan aikaan kun vanha muuttaa ulos.

        Oikeudessa on todettu että vuokrasopimus ei voi olla samaan aikaan voimassa määräaikaa ja toistaiseksi, eli määräaikainen ei voi jatkua toistaiseksi voimassa olevana. Tätä on kierretty määrittelemällä ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe