Peruskoulun opettajat papattaa

kalevikakkala

Pitääkö paikkansa, että peruskoulun opettajat papattaa eli napisee kun oppilaat eivät viittaa tai tee läksyjä tai ehdi kouluun? Amk-opiskelussa on selkeä ero yläasteen opettajiin. Johtuuko siitä että oppivelvollisuus jolloin opettajat joutuvat vahtimaan ja paasaamaan? Opettajat ovat itsekin olleet ennen oppilaita ja varmaan samalla tavalla ajatelleet omista opettajistaan.

16

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palaillaan

      Mitä oikeastaan halusit sanoa kirjoituksellasi? Jospa muotoilisit tekstin uudelleen.

      • ÄläPalaile

        Olipas tyhmä kommentti. Taas se sama 24/7 koulun puolustaja...


    • Siismitätäh

      Joku amiskirjoitus? Ei tästä ota kukaan selvää...

      • ÄläSinäkään

        Hienosti päätelty, kun tekstissä mainitaan AMK


    • perapöllöne

      Muistan itsekin että yläasteella opettajat papatti jos tehtäviä unohdettiin tai tultiin myöhässä tai ei viitattu. En tiedä tarviiko sellaisesta niin papattaa onhan sitä tärkeämpääkin.

    • PuheliasTellu

      Jotakin aloittajalla epäilemättä oli tarkoitus sanoa. Mitä se oli, jäi aika lailla epäselväksi.

      Eräs ammattikorkeakoulussa opettava naapurin mies kertoi, että on välillä vaipumaisillaan epätoivoon, kun opiskelijoiden joukossa on muutamia, jotka ovat ilmiselvästi väärässä oppilaitoksessa oppimiskykynsä ja -halunsa suhteen. Heitä joutuu väkisinkin välillä päästämään armosta läpi kursseista, vaikka niin osaaminen kuin ymmärtäminenkin (edes sen yrittäminen) on alta kaiken arvostelun. Voi sentään!

    • amis_tulevaisuus

      Kysyt, huomauttavatko peruskoulun opettajat oppilasta tekemättömistä läksyistä?
      No, kyllä huomauttavat ja lähettävät tarvittaessa kotiinkin viestiä asiasta kun tämä huolimattomuus toistuu riittävän usein!
      Peruskoulussa opitaan elämän perusasioita, kuten sitä, että annetut tehtävät tehdään. Opettajan toimenkuvaan kuuluu läksyjen tarkistaminen!

      Ammattikoulu ei ole teinien päiväkoti, se on tarkoitettu nuorille jotka haluavat opiskella ja pärjätä työelämässä. Jos jotakuta pässinpäätä ei huvita lukea tai tehdä tehtäviä, opettajat sanovat suoraan, että ei täällä ole pakko olla, voit aivan vapaasti mennä muualle loisimaan. Kukaan ei passaa enää mitään eteen, on pakko itse tehdä hommat tai putoaa kelkasta.

    • PuhtaatParketit

      Olen yläkoulun ja lukion aineenopettaja. En paljon viitsi papattaa. Pistän kaikenlaisen huolimattomuuden, laiminlyönnit ja asennevammaisuuden näkymään suoraan kurssiarvosanassa. Vanhemmat sitten kyselevät, miksi todistuksessa on kuutonen, vaikka kokeesta tuli kasi. Silloin näytän kirjaamani merkinnät myöhästymisistä, laiminlyönneistä yms. Ne ovat kyllä olleet nähtävissä sähköisessä yhteydenpitojärjestelmässä jakson alusta asti.

      Kumma juttu, etteivät oppilas tai vanhemmat koskaan kysele, miten todistukseen on tullut kasi, vaikka koearvosana oli kuutonen. Tarvittaessa myös se olisi helposti perusteltavissa kurssin mittaan hankittujen merkintöjen avulla.

      • aineenope

        asenne ei saa vaikuttaa arviointiin!


      • OKL16
        aineenope kirjoitti:

        asenne ei saa vaikuttaa arviointiin!

        Itse asiassa arviointiin vaikuttaa koko opintojakson kaikki toiminta. Aktiivisuus, osoitukset asian tietämyksestä, se ettei häiritse opetusta ja tehtävien suorittaminen jne. Negatiivinen ja oppimistilannetta häiritsevä käytös vaikuttavat arviointiin. Arviointiin eivät saa vaikuttaa mielipideasiat tai -asenteet eli esimerkiksi poliittinen suuntaus.


      • hoi_laari_laa
        OKL16 kirjoitti:

        Itse asiassa arviointiin vaikuttaa koko opintojakson kaikki toiminta. Aktiivisuus, osoitukset asian tietämyksestä, se ettei häiritse opetusta ja tehtävien suorittaminen jne. Negatiivinen ja oppimistilannetta häiritsevä käytös vaikuttavat arviointiin. Arviointiin eivät saa vaikuttaa mielipideasiat tai -asenteet eli esimerkiksi poliittinen suuntaus.

        tosi tärkeä huomio tuo, että poliittinen suuntaus ei saa peruskoulussa vaikuttaa arviointiin. Juuri silloinhan se politiikka on aktiivisimmillaan.
        Itsekin muistan kuinka ala-asteella olin kunnallisvaaliehdokkaana. Siitähän meinasi tulla ongelma koulussa. Onneksi ihmisoikeustuomioistuin oikaisi tilanteen.


      • OKL16
        hoi_laari_laa kirjoitti:

        tosi tärkeä huomio tuo, että poliittinen suuntaus ei saa peruskoulussa vaikuttaa arviointiin. Juuri silloinhan se politiikka on aktiivisimmillaan.
        Itsekin muistan kuinka ala-asteella olin kunnallisvaaliehdokkaana. Siitähän meinasi tulla ongelma koulussa. Onneksi ihmisoikeustuomioistuin oikaisi tilanteen.

        Hyvä, että sinulla on sarkasmintaju kohdallaan. Se kuitenkin on tosiasia, että nuoret omaavat poliittisia mielipiteitä vai etkö ole huomannut? Peruskoulu kattaa luokat 1-9 ja yläasteella on kyllä todella aktiivistakin poliittista toimintaa alueellisessa puolueyhdistyksessä, vaikka suoraan ehdokkaina nuoret eivät lain mukaan saa olla vasta kun 18-vuotiaina.


    • marttiperäpää

      Tietysti jos palautettavia tehtäviä jättää tekemättä niin se näkyy arvosanassa. Mutta väärin on, että myöhästyminen näkyisi kurssin arvosanassa. Jokuhan voi olla lahjakas matikassa vaikka onkin aina matikan tunnilta myöhässä kun ne sattuvat aamuun.

      • LihavahkoOpettajatar

        "palautettavia tehtäviä jättää tekemättä "

        Ei tarvitse olla kyse mistään palautettavista tehtävistä, vaan päivittäisellä läksyistä huolehtimisella on iso merkitys.

        "voi olla lahjakas matikassa vaikka onkin aina matikan tunnilta myöhässä "

        Opetushallituksen ohjeiden mukaan huolellisuus vaikuttaa kurssiarvosanaan, samoin harrastuneisuus ja asenne. Lahjakkuudesta ei anneta pisteen pistettä, ainoastaan suorituksista. Mistäpä opettaja sen lahjakkuuden pystyisi arvioimaan, jos siitä ei ole mitään näyttöä? Huomatkaa, että arvostelussa todellakin on edellä mainittujen seikkojen lisäksi merkitystä myös koearvosanoilla!

        Itsekin olen joskus joutunut tämän kanssa vääntämään. Oppilaalla on alakoulussa ollut äidinkieli ja englanti ysin tienoilla, mutta yläkoulun ruotsista ansaitaan seiskaa tai kuutosta. Ei auta, vaikka olisi kuinka kielellisesti lahjakas, jos ei huolehdi läksyistä, seuraa tunneilla ja saa kokeista ja pikkutesteistä kunnollisia arvosanoja.


    • opsu

      Opetamme peruskoulun oppilaille myös lainkuuliaisuutta.

      Perusopetuslaki 5 § Oppilaan velvollisuudet

      Oppilaan tulee osallistua tässä laissa säädettyyn opetukseen johon hänet on otettu, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta.

      Oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti.

    • KeltainenKesämekko

      Olet siis nyt amiksen ekalla. Omasta peruskouluajastasi on kohta vuosi. Noinko nopeasti olet unohtanut, miten opet sinullekin alvariinsa papatti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      2011
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      418
      1561
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1303
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1106
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1052
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1015
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      989
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      930
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe