Karu virhe spermapankissa: Skitsofreenikolla 36 la

spermanluov.oltava.terve

Karu virhe spermapankissa: Skitsofreenikolla 36 lasta

Sunnuntai 10.4.2016 klo 19.22

Spermanluovuttaja 9623 väitti olevansa terve neurotieteiden maisteri, joka tavoittelee tohtorintutkintoa. Todellisuudessa hän on rikoksia tehnyt skitsofreenikko.

Angie Collinsin poika on yksi ainakin 36:sta skitsofreenikon lapsesta. Kuvituskuva.
Angie Collinsin poika on yksi ainakin 36:sta skitsofreenikon lapsesta. Kuvituskuva. (MOST PHOTOS)

Siemenneste voi säilyä käyttökelpoisena jopa 20 vuotta.
Siemenneste voi säilyä käyttökelpoisena jopa 20 vuotta. (MOST PHOTOS)
Kanadalainen Angie Collins halusi lapsen. Kumppaninsa kanssa hän ei voinut lasta saada, joten nainen ryhtyi etsimään sopivaa luovuttajaa pohjoisamerikkalaisesta Xytex-spermapankista, jossa oli tuhansia spermanluovuttajia. Sitten löytyi lahjoittaja 9623.

- Kuvauksensa perusteella hän vaikutti täydelliseltä, kuin miespuoliselta versiolta rakkaasta kumppanistani, Collins muistelee vuotta 2006.

9623 kertoi olevansa neurotieteiden maisteri, joka tavoittelee tohtorintutkintoa ja on palkittu rumpali. Älykkyysosamäärä on huima 160, samaa luokkaa kuin Stephen Hawkingilla. 9623 väitti olevansa täysin terve, mitä nyt isän puolella pientä värisokeutta, ja taustaltaan nuhteeton. Collins uskoi, miksei olisi uskonut. Xytex oli maineeltaan luotettava yritys. Luovuttajilta vaaditaan hiv- ja hepatiittitestit, fyysinen ja henkinen kunto kartoitetaan, ja suvun sairaushistoriasta on oltava kirjallinen todistus.

Kuvaus kuulosti niin hienolta, että 26 perhettä hankki 9623:n spermaa. Sen avulla maailmaan syntyi 36 lasta, 17 tyttöä ja 19 poikaa. Ja heitä saattaa olla enemmänkin.

Keinohedelmöitys onnistui, ja Collins kumppaneineen sai pienen poikavauvan. Elämä sujui mukavasti, kunnes tuli kesäkuu 2014 ja Collins avasi tietokoneen. Facebookissa odotti viesti, jonka lukeminen sai Collinsin pois tolaltaan.

- Sydämeni pysähtyi, tuntui vatsaani olisi pudonnut raskas lyijypallo.

Viestinlähettäjä kertoi luovuttajasta 9623, joka oli jotain ihan muuta, mitä hän oli väittänyt olevansa, mitä Xytex väitti hänen olevan.

"Unelmasta painajaista"

Yhteyttä ottanut nainen kertoi georgialaisen luovuttajan olevan skitsofreenikko. Skitsofrenia on sairaus, joka voi periytyä, ja tutkimusten mukaan skitsofreenikon lapsella on 10 prosentin todennäköisyys sairastua skitsofreniaan.

Collins meni tiedosta pois tolaltaan.

- Tuntui kuin unelmasta olisi tullut painajaista.

Collins alkoi etsiä lisää tietoa tästä georgialaismiehestä. Miehen kansallisuus ei ollut hänelle yllätys. Kanadassa spermanluovuttajille ei makseta, mutta ulkomaalaisen maksetun sperman tuonti on lain mukaan sallittua. Näin suurin osa spermapankkien spermasta on muualta kuin Kanadasta peräisin.

Kaikki muu tieto oli yllättävää, suorastaan järkyttävää.

Luovuttaja ei ollut vain skitsofreenikko, hänellä on diagnosoitu myös narsistinen persoonallisuushäiriö ja kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hänet on tuomittu varkaudesta, ja taustalla on myös tuomioita rattijuopumuksista ja häiriökäyttäytymistä. Tohtoriopintojen sijaan miehellä on kandidaatin tutkinto pääaineenaan tietojenkäsittelytiede. Mies itse on kertonut kuulevansa ääniä, jotka yleensä ovat "ilkeitä". Myös hänen isäpuolensa vakuutti tiedot mielen sairauksista paikkaansa pitäviksi.

Collins tunsi olonsa petetyksi. Hänen aloitti taistelun ja haastoi Xytexin oikeuteen. Mutta kanne hylättiin, sillä Georgiassa ei ole sellaista lakia, jota luovuttaja olisi rikkonut.

Collins ei ole antanut periksi. Hän aikoo tässä kuussa tehdä uuden ilmoituksen Xytexistä ja tällä kertaa Torontossa. On mahdollista, että kanteesta tulee joukkokanne, johon liittyy muitakin kanadalaisia. Collins lakimiehineen aikoo syyttää Xytexiä petoksesta ja tuottamuksellisesta harhaanjohtamisesta.

Xytex kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Yhtiön verkkosivuilla huhtikuussa julkaistussa kirjeessä johtaja Kevin O'Brien ilmoitti, että Xytex luottaa luovuttajien sanaan kerätessään heidän sairaus- ja taustatietojaan. Xytex on aina kertonut avoimesti ettei se voi olla varma tietojen paikkansapitävyydestä, O'Brien kirjoitti.

Entäpä Collinsin poika? Hän on täysin terve, ainakin toistaiseksi.

-Kerroin hänelle, että luovuttajalla on hieman ongelmia aivoissaan. Poikani kysyi, onko hän itse kunnossa. Sanoin, että olet, sinä olet ok. Poikani vastasi "ok".

Lähteet: The Star, Xytex.

MARI PUDAS
[email protected]
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mieles

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. 173
        5109
      2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        126
        4613
      3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        30
        2946
      4. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        30
        1947
      5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        23
        1794
      6. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        16
        1737
      7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        22
        1720
      8. Hermo mennyt sotealueeseen?

        Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
        70 plus
        108
        1716
      9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

        Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
        Ikävä
        30
        1623
      10. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        18
        1561
      Aihe