Aihe

Kannattaako enää aloittaa lukemista jos Turkuun?

TurkuTaiAvoin

Halusin keskittyä YO-kirjoituksiin ja sen jälkeen pitää pienen breikin ennen kuin aloitan luku-urakan, mutta nyt mietin että kannattaako enää edes aloittaa tänä keväänä jos mielii Turkuun jonne yleensä vaaditaan aikas korkeat pojot?

Minulla on myös kirjoitusten jälkeen pieni ryyppyputki menossa jonka päättäminen tuntuu vaikealta. Olen jo pari viikkoa ajatellut, että "aloitan sit huomenna". Nyt minulle vielä poikkeuksellisesti tarjottiin kesätöiden aloittamista jo ensi viikolla.

Pähkäilen nyt 24/7 kahden vaihtoehdon välillä:

1. Yritän Turkuun vaikka aikaa on vähän ja lukukapasiteettini on tällä hetkellä huonohko YO-kirjoitusten jälkeen

2. Menen nyt jo töihin ja syksyllä avoimeen ja käytän säästyneet rahat myöhemmin opintoihin.

Se ei ole vaihtoehto, että sekä luen että menen töihin, ei myöskään se, että menen muualle kuin Turkuun vaikka pisterajat olisi muualla alhaisemmat.

Fiilikset näiden kahden vaihtoehdon välillä vaihtelevat päivittäin - välillä jopa päivän aikana - siksi tämä raastaa minua kun en saa tehtyä päätöstä. Minun pitää ilmoittaa työn alkamisajankohta viimeistään tämän viikon perjantaina, toisaalta minun pitäisi jo siinä vaiheessa olla jo täyttä häkää lukemassa.

Voi tätä valinnan vaikeuden aiheuttamaa tuskaa ...hmpf

2

142

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tällätavallaolehyvä

   Ensimmäisenä vuonna on vaikea päästä sisään juuri sen takia, koska yo-kirjoitukset ja "ei jaksa" painavat päälle. Jos ei oikeasti jaksa, niin fiksuin veto on silti mennä pääsykokeisiin. Lue sen verran kuin ehdit, panosta tietenkin kunnolla sillä ei ole mikään mahdottomuus päästä jopa ensimmäisellä haulla suoraan lukion jälkeen, ja mene testaamaan koetta. Jos et pääse, niin ensi vuonna pääsykokeeseen meneminen on jo helpompaa, koska sinulla on kokemusta siitä. Jos et pääse, hanki töitä ja aloita lukeminen jo tammikuussa.

  • Hunter_

   Ensiksi kysymykseen kuuluu, että oletko muistanut laittaa yhteishaku-lomakkeen. Jos et, niin ens vuonna.
   Jos muistit, niin sun motivaatio\elämätilanne huomioon ottaen itse aloittaisin työt ja alkaisin myös lukea "kokeilu mielessä" Tiedät varmaan jo itsellesi toimivat opiskelutekniikat niin niitä hyödyntämällä lue tehokkaasti lyhyessä ajassa kuin pidemmässä ajassa tehottomasti. Tärkein juttu on että sulla on halu\mielenkiinto lukea ja yrittää, jos ei ole sitäkään älä edes vaivaudu avaamaan kirjoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29537
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20807
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14057
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10847
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7984