Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Baan Khaolak Beach Resort

Matkakissa

Hei,

Ensi talvena ko hotelliin. Onko jollakulla kokemuksia tuosta? Joissain kuvissa näkyy aurinkopetejä rannanpuolella. Onko kuvat vanhoja, vai onko niitä tosiaan siellä? Entäpä huoneet, löytyykö hometta? Kaikki tieto matkakuumeielle tervetullutta hotellista ja alueesta.

20

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rantakasi

      On kokemuksia.
      On ne siellä palmujen katveessa 1-rivi vaan. Mistäpä ihmeessä pystyisin homeesta vastaamaan ? Ei ainakaan meidän kämpässä homeelta haiskahtanut, mistäpä koko alueen homekantaa tietäisin? Onpa ihan älyttömäksi tämä homekammo näköjään mennyt? Jos tommoisia nyt pelkää, niin kotona kannattaa varmuuden vuoksi pysyä kotona. Varmaan Vietnamista ja Thaimaasta hometta löytyy riitävästi.
      Asiaan: Aika mones kerta on, kun ko. hotelliin taas ensi kaudella mennään vaimon kanssa. En pruukkaa hotellia kenellekkään erityisesti suositella tietystä syystä. Riittikö info?
      Vastaan mielelläni lisää, jos osaan.

    • Matkakissa

      Mistäpä tietäisit minun hommekammoni, vai onko sitä? Ehkä kannattaisi pysyä kotona poistumatta, jos näin ärsyttää muiden kysymykset!
      Kiitos kysymykseenkin vastaamisesta.

      • rantakasi

        Anteeksi vaan Matkakissa, ei ollut tarkoitus ärsyttää, loukata eikä olla näsäviisas. Totta kai tropiikissa varmasti hometta löytyy, voisi sanoa paikasta, kuin paikasta. Kun monsuunikaudella sademäärät ovat valtavat ja ilman kosteus on mikä on, niin kaitpa se homeelle on otollisin kasvupohja? Itse en osaa hometta pelätä, enkä siihen huomiota todella kiinnittänytkään.
        Hotellista:
        -Aamiainen ei mielestäni kummoinen ollut. Aika lailla hedelmäpuolella oli valinta, varsinkin loppuaikoina.
        -Hiekalla olevat laverit näköjään varailtiin aikaisin aamulla, mutta kyllä yleensä paikkoja löytyi. Hotellissa oli pääosin sakemanneja ja ruottalaisia, meitä suomalaisia puolenkymmentä. Henkilökunta oli mukavaa.
        -Olemme majailleet sekä hotellin, etta bungalowien puolella. Osat bubgaloweista ovat 2-asuntoisia ja osalla kuisteissa ei ole väliseinää. Joten naapuriin tulee pakosta tutustuttua.
        -Huoneissa on tarpeellinen varustus, jopa sateenvarjotkin. Talon puolesta neskaffeet. Viime reissulla valitettavasti geggoja ei kämpässä näkynyt, mutta eivät hyttysetkään kylläkään kiusanneet.
        -Ranta hotellin kohdalla on erinomaisen hyvä ja rannalta voi katsella ilmaiseksi myös Hot.Lagunan "turistisumppua". Altaalla oli aina väljää.
        -Hotellilla on hierontapiste ja lähistöllä rannoilla niitä myös piisaa.
        Allasbaari/ ravintola on auki muistaakseni klo. 11 eteenpäin iltamyöhäiseen. Eipä kyllä ruokailtu kertaakaan allasravintolassa, joten ruoan tasosta en osaa mitään sanoa.
        Jottapa tämmöistä nyt mieleen Baan Khaolak Beach Resort'ista tuli...


    • Tropiikissa on taatusti hometta, kun on kuumaa ja kosteaa. Se sitten erijuttu, näkyykö se paljalla silmällä, tai miten elimistö siihen reakoi. Toiset ovat herkempiä kuin toiset. *Väärä* ilmastointikin huoneessa saattaa lisätä oireita. Siksi homekeskusteluun on mahdoton antaa yksiselitteistä vastausta. Koska homeiden kasvuun vaikuttaa eniten kosteus ja lämpö, sekin vaihtelee erikausina.

      Aika usein ollaan ennen matkaa huolissaan, niistä aurinkotuoleista khao lakissa. Ne ovat hotellien pihalla, aivan rannantuntumassa. Vain hiekkaosa rannasta on tuoliton. Ne muutamat tuolit (white sands beachiä lukuunottamatta jossa niitä on paljon *ainakin ollut*) ovat laittomasti hiekalla, koska rannat on suojelualuetta. Minusta khao lakin parhaita puolia on juuri rantojen rauhallisuus. Ei tarvitse väistellä vesijettejä, riippuliitäjiä, veneitä, tuoleja, tms. Aika monta vuotta palstaa seuranneena, en muista ainuttakaan, joka matkan jälkeen olisi kaivannut tuoleja hiekalle. Toki aina saattaa joku piittaamaton turisti, raahata hotellienkin pihalta tuolin hiekalle. Minusta he ovat valinneet kohteensa väärin.

      Aika monet matkustavat baan khao lak resorttiin uudestaan, joten eiköhän se ole varsin hyvä hotelli. Itse ainakin olen kuullut siitä positiivista palautetta pääsääntöisesti. Onhan siitä muutama ketjukin olemassa.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13432651/baan-khao-lak

    • Matkakissa

      Kiitos molemmille vastauksista! Tiesin, että ranta on suojelualuetta ja siksi ihmettelinkin, että tuoleja on. Mutta rauhaa siis on, tästäkin huolimatta. Matka varattu :)

    • rantakasi

      Hyvän valinnan teitte, toivottavasti altaalla tapaillaan? Aika epätodennäköistä kuitenkin?
      No, nytpä pitää paljastaa; kaitpa seuraavaavalla reissulla viimeisen kerran Khao Lakissa käymme, ainakaan jatkosuunitelmaa ei enää sinne päin enää ole? Ennen tsunamia käytiin ekakerran. Tsunami sitten iski bungalowimme päreiksi, kuten havaitsimme kuvista jälkeenpäini Kyseessä ei ollut kylläkään tämä hotelli. Baan Khaolak Beach Resort on ollut mielestäni todella paras ihan kaikista AM:n Khao Lakin hotelleista sijaintinsa nähden. Monet, monet kerran on auringonlaskua rannalta tai kuistilta tullut katsottua. Tsunamin jälkiä ei enää näy? Näkyy kuitenkin, jos katsoa osaa. Kuitenkin se, että siitä säilyimme, säilyy muistoissamme iäti....

      Jos Matkakissat ovat retkeilyhenkisiä, niin jonakin päivänä kannattaisi ottaa pirssi ja mennä Pakarangin niemelle ihan Tsunami Sheltterin (tornin) tykö ja patikoida sieltä rantaa pitkin pikkuhiljaa BKL:lle, näin itsekin joskus aikoinaan teimme. Siellä Pakarangilla suomalaisia menehtyi ja Niinistö pelastui.... Patikointi vie aikaa siinä 3-4h? Eikun mukavaa lomaa BKL:ssa!

      • Matkakissa

        Kiitos Rantakasi hyvästä vinkistä!
        Tuota aamupalaa on jonkin verran moitittu. Oliko se teille riittävä? Yleensä reissatessa missä vaan, on aamupalalla ollut mielestäni valtava valikoima. Meille siis aivan liikaakin.
        Hotelli ilmeisesti aika rauhallinen? Ja altaallekin mahtui?
        Siis olitteko tsunamin aikaan siellä...?


    • rantakasi

      Hei!
      Tsunamivuonna oltiin, ei Tsunamin aikaan, onneksi ennen sitä. Oltiin ennen Tsunamia Bay Frontissa bungalowissa.
      Kyllä sillä BKL:n aamiaisella pärjää. Mää olen vissiin senverran kronkeli, ettei ne paistetut munavariaatiot ja kaikki tarjoilla olevat kanariisisopat, yms tahdo oikein aina innostaa. Meidän huushollin toinen osapuoli kyllä aamiaista kiittelee. Minusta kuitenkin valikoima ei kummoinen ole, ihan tyydyttävä kuitenkin ja sillä pärjää.
      Muuten, jos Pakarangin patikoinnille meinaatte mennä, kannattaa katsoa laskuveden aika. Pari ylimenoa on ja korkean veden aikaan saattaa joutua kyllälti kahlaamaan... Hotelli on BKL yleensä olut erittäin rauhallinen. Sattuipa männäkäynnillä niin, että monena päivänä isot ajat melkein kahdestaan altaan alueella oltiin. Sakemannit jostakin syystä ovat innostuneet varaamaan laverit rannan tuntumasta heti aikaisin aamulla, mutta sinnekin yleensä näkyi mahtuvan.
      Tämä BKL on kyllä mielestäni sijainniltaan erinomainen, Hieno ranta ja hintaansa nähden hyvät puitteet, keskusta ja kaikki lähellä.
      Mukavaa reissun odotusta!

    • Matkakissa

      Kiitos sinulle! Reissun odotus on hyvä osa itse reissua :)

    • rantakasi

      Jotkut ajat sitten varailtiin lentävästä koneesta istumapaikat: Varauloskäynnin vierestä menen tullen. Kokemus on opettanut, että riittävää jalkatilaa ei kannata vieroksua. Se lisämaksu mielestäni kannattaa maksaa mennentullen, jos vaan on maedollista ja varaamatonta tilaa löytyy.

    • lahtojoulukuussa

      Huomenna lähtenee kauden eka lento. Onko tietoa, miten turistikauden avajaiset KL:ssä ovat meinannet tällä kaudella kylällä järjestää? Milloin, vai ovatko ollenkaan?

    • 402

      Baan Khao Lak Beach Resort'iin ja Lagunaan menijät!
      Varautukaa siihen, että ranta ei ole läheskään tämmöinen, kuin tässä videossa hehkutetaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=pYx4gU0rWfQ
      No, mitä nyt sitten? Huomaatte, kun paikan päälle tulette, hiekat on joku vissiin varastanut? Hiekat hupeni 2-viikon aikana ihan silminkattoen. Pojat lapioivat rinnettä, että ylös pääsi..
      Mukavasti muuten BKL:ssä parit viikot meni. Terkut jääneille ja keskustelun aloittaneelle!
      402 (R8)

    • m.y.m

      Itsekin nähnyt karuja kuvia fb:ssä khao lakin rannalta viimepäivinä. Jopa karumpia kuin koskaan aijemmin.

      On selvää että vesi syö hienoa hiekkaa rannalta koko ajan. Aina ennen sesonkia rannalla jyllää isojakin kaivinkoneita, laittamassa rantoja kuntoon. Tarvittaessa tekevät myös sesongin aikana.

      Huippusesonki on alkamassa, eiköhän ne rannat pian ole taas entistä ehompina.

      Ihan mutu tuntumalla luulen hotellien maksavan sen lystin koska, suojeleehan se sitten hotellin aluettakin.

      Moni varmasti nähnyt hiekkasäkkejä rannan ja hotellialueen rajalla.

    • 402jaeteepäin

      Onkohan tosiaan meriveden korkeus jäätiköiden sulamisesta johtuen sen verran noussut, että uhkaa hiekat viedä myös BKL:n rannalta?
      Katselin kuvia vuodelta 2004 samoilta paikoilta, onpas eroa!!
      Mitäs m.y.m tuumaa?

      • Luulen että syksyn tulvilla on suurempi merkitys. Joka päivähän laineet, nousu- ja laskuvesi pyörittävät hiekkaa. Koska mereen on tietenkin alamäki, hiekka valuu hiljalleen mertakohti.

        Syksyllä tulvi jonkin verran myös khao lakissa. esim bang niang tiellä oli vettä. Pääsivät oikein uutisiin. Luulen sen enemmän vaikuttaneen, poikkeukselliseen hiekan valumiseen.

        Luulisi rantojen jo laitetun kuntoon, ainakin hotellien kohdalta. Rantojen kohentaminen on vähintäänkin vuosittaista joka tapauksessa.


    • Lähtöuhkaavastilähenee

      Löytyisikö mistä linkistä tuoreita kuvia BKL:n rannalta? Mikä on nyt tilanne? Vieläkö rannalta hiekkaa löytyy?

      • Googlaa nang thong beach khao lak
        kuva haku
        valitse työkalut.
        Valitse: aika
        valitse viim. viikko.


    • Sama402

      Jokohan aloittaja on kerennyt käydä Baan Khaolak Beach Resortissa tällä kaydella?
      Me käyneet odotamme mielenkiinnolla reissu-uutisia!

    • Matkakissa

      Vielä on reissu edessäpäin. Palaan varmasti kertomaan kokemuksista. Jos niistä joku joskus saisi apua :)

    • Matkakissa

      Omia kokemuksia Baan KL:sta juuri kotiutunueena. Kahden viikonreissu aikuisten kesken. Hotellialue siisti, samoin huoneet. Alue vehreä ja rauhallinen, lyhyt kävelymatka pääkadulle. Henkilökunta erittäin ystävällistä ja hyväntuulisia olivat, en kokenut liikaa pokkurointia. Aamupala hyvä minun mieleen, en edes maistanut kaikkea. Allasalue ja ranta hyvät. Aurinko petejä sai ainakin tähän aikaan hyvin, eikä niitä liiemmin varailtu. Ranta loivasti syvenevä, hyvä pohjainen ja rauhallinen. Ainoa miinus hotelliin liittyen oli hitaus, lähinnä allasbaarissa/ravintolassa.
      Khao Lakista yleisesti tykättiin. Hyviä ravintoloita Mojo, Qcucumber, Bella Italia. Pohjoismainen ravintola, joku skandinavian restaurant, hiukan hinnakas, muuten ok. Pääkadun varrella ja markkinoilla sisaret kojusta myivät tosi hyvää kanakebabia. Markkinoilta tietenkin hyvin vartaita jne. Markkinoille helppo hurautaa lava-autolla. Kaikin puolin helppo paikka viettää lomaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe