Sharm el Sheikh nyt ?

SharmElSheikhAgain

Olen miettinyt matkaa Sharm El Sheikin alueelle alkukesästä. Olen kerran aikaisemmin viereillut siellää noin 5 vuotta sitten. Tykästyin alueen mahdollisuuksiin snorklailla suoraan rannasta. Olen känyt useissa muissakin Egyptin kohteissa mutta eniten pidin juuri Sharm el Sheikistä.

Onko kellään tietoa mikä on tilanne sillä suunnalla, uskaltaako sinne matkustaa ?
Tarkoitukseni on vain ottaa huone viikoksi jostain hyvätasoisesta hienosta hotellista. Sijainnilla ei ole muuta merkitystä kuin että se sijaitsee rannalla josta on helppo mennä snorklailemaan.
Tarkoituksena ei ole liikkua kaupungilla tai edes poistua hotellista muuta kuin snorklaamaan.

Mitu olette mieltä, uskaltaako matkaan lähteä ? Hotellit on Sharmissa tällä hetkellä todella edullisia. Suurin riski todennäköisesti olisi lentomatkat ? Ja sekin mahdollisuus että lennoilla olisi jotain erikoista on todella vähäinen.

13

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jupu38
      • SharmElSheikhAgain

        Tarkoitus olisikin pysyä poissa kaupungilta ja käydä sukeltamassa ja snorklailemassa. Muu aika tiiviisti hienossa hotellissa. Enpä usko että niissä palveluntaso voi laskea koska brandi kärsisi. Ainakin tripadvisorin palautteita lukiessa en huomaa että hotellien palvelusta olisi valitettu.
        Vaikka maailman ja egyptin tilanne olisi sama kuin se oli noin 5 vuotta sitten, en missään tapauksessa haluaisi liikuskella kaupungilla juurikin noiden paikallisten myyjien ja tuputuksen takia. Ainoa syy miksi haluan Shamiin on se punainen meri ja pinnan alla oleva maailma. Olen matkustellut paljon eripuolilla aasia, karibiaa ja jenkkejä havajia myöden, mutta mistään en ole löytänyt yhtä hienoja mahdollisuuksia sukellukseen ja snorklaukseen. Punainenmeri on kuin hieno akvaario jonne voi sukeltaa ja jokapuolella kuhisee paljon monimuotoista kaunista elämää.


    • jupu38

      Ymmärrän kyllä että Punainen meri houkuttaa,itsekin olen snorklaillut vaikka missä ja kärkipäässä Punainen meri on. On muuten niitä harvoja paikkoja missä olisi parempi viettää koko loma pinnan alla,juurikin niiden todella rasittavien paikallisten takia!
      Jos tosiaan meinaat vain hotellilla ja vedessä oleskella niin palveluiden vähäisyys ei sitten niin hirveästi haittaa...
      Mutta itse en pari sataa säästäisi jos joutuu koko loman miettimään iskeekö joku hullu hotelliin tai selviääkö hengissä lentokentälle ja sieltä vielä kotiinkin! Mutta ehkä parissa päivässä perillä rentoutuu ja asiaan tottuu,vaikeahan se täältä on miettiä asiaa kun ei tiedä mikä ilmapiiri perillä oikeasti on...
      Toinen kehuttu snorklauskohde on Eilat mutta taitaa olla vähän samat ongelmat sielläkin!!

    • SharmElSheikhAgain

      Eilattia olen kuullut ennenkin kehuttavan, omakohtaista kokemusta ei ole. Kuitenkin, kuten jo totesitkin, siellä on sama ongelma. Olet oikeassa että loma voi hyvinkin mennä pilalle jos kokoajan saa olla pieni pelko takapuolessa mahdollisen terroristi-iskun takia. Toinen asia mikä hiukan pelottaa on se että joutuu kaapatuksi. Tuskin mahdoton skenario sekään. En yleensäkään tykkää esiintyä ihmisjoukoille, enkä ainakaan telkkarissa veitsi kurkulla. Ehkä parempi unohtaa matka sharmiin ja suunnata jonnekin muualle. Euroopassa ei taida pahemmin hyviä sukellus ja snorklailukohteita olla, varsinkaan sellaisia missä on paljon elävää korallia. Minnekään kauas ei viikon lomalla taas viitsi lähteä. Todennäköisesti siis räpylät jää kaappiin ja suunta on sitten jokin mukava kaupunki tai rantalomakohde.

      • tambieda

        Ei Eilatissa ole mitään terroriongelmaa. Rättipäät pidetään pois siitä paikasta. Olen kuullut että paikka olisi kallis.


      • benson

        Melkein viikottainhan tulee Israelista myös huonoja uutisia erilaisten iskujen suhteen...on siellä halvempaa kuin Suomessa kuitenkin.


    • TuomoNieminen1965

      Tsekkaa El Gouna, erittäin turvallinen paikka! Tulossa juuri sieltä ja voin suositella lämpimästi! Esim. Hotelli Club Paradisio, suoraan meren rannalla ja pääset siitä suoraan snorklaamaan tai sukeltamaan. Itse olin 10 päivää, josta viisi pelkästään pinnan alla sukeltamassa.

    • SharmElSheikhAgain

      Muutamat tuttuni ovat käyneet El Gounassa ja heidän mielestään snorklailumahdollisuudet rannasta eivät vetäneet vertoja Sharmin omiiin. Totuuttahan ei tietenkään voi tietää ellei itse mene vertaamaan. Täytyy hieman tutustustua paikkaan. Kiitos vinkinstä.

    • Matkallamaailmalla

      Sharm el Sheikissä on mahtavat snorklaus mahdollisuudet Hotelli El Fanaran rannalla. Tai olikohan se El Fanar bech. Suosittelen!

    • Olen miettinyt samaa..uskaltaako sinne mennä ja kuinka pääsee? Onhan siellä koko ajan turisteja muistakin maista...eivät näy pelkäävän

    • EiHelekuta

      En ole kuullut paikasta mitään muuta myönteistä kuin snorkausmahdollisuudet.
      Se on tosin mahdollista muuallakin.

      Ei vanha ihminen sukella eikä snorklaa. Nuoret nauravat kippurassa koko paikalle ja menevät muualle.

    • 4848

      Hei, Minä käyn joka vuosi useita kertoja Sharmissa. Minulla on siellä oma asunto. Teiden varsilla on poliseja nykyisin enemmän, mutta se on vain hyvä. Mielestäni se on itsestä kiinni, jos ei kykene kohtaamaan toisessa kulttuurissa asuvia ja heidän tapojaan. Mitään ei tarvitse ostaa, jos ei halua. Muutama ystävällinen sana paikallisten kanssa, jotka ovat hankkimassa leipärahaa onko se joltain pois. Heille kaupankäynti on jonkinlaista teatteria. Minä liikun lähes päivittäin Naama Beissä ja vanhassa kaupungissa, eri rannoilla. Nautin siitä, että vastaan ei tule päihtyneitä Suomalaisia tekemässä typeriä ehdotuksiaan. Aurinko paistaa joka päivä ihmiset ovat iloisia puhuvat toisilleen ja eläminen on halpaa. Aivan eri meininki kun täällä Suomessa.
      En ymmärrä, että jättäisit tuon ihanan snorklauksen väliin. Joka paikassa on omat vaaransa ja nautintonsa. Todellakin saat nyt edullisesti hyvätasoisen hotellipaketin. /Toivotan sinulle hyvää matkaa. Minä lähden marraskuun alussa ja olen kolme kuukautta.

    • Pun.merellepäästävä

      Kerettiin käydä viisi kertaa koko perheellä Egyptissä juurikin snorklailemassa ennenkuin matkailu sinne tyssäsi (Dahab meistä paras). Kolme vuotta sitten vuodenvaihteessa oltiin ensimmäisen kerran Eilatissa kahdestaan (ollaan 50 ), kaksi vuotta sitten sinnekään ei päässyt (lentokenttä oli suljettu jonkin aikaa), viime vuodenvaihteessa oltiin taas ja matka on nytkin varattuna parin kuukauden päähän. Hintataso suht Suomea, mutta meri on upea ja muutama kilometri korallirantaa. Talvikautena kaikilla rannoilla ei ole palveluja. Eilat on turvallinen ja siellä on hyvä hygieniataso. Viime kerralla teimme Jerusalemin reissun Kuolleella merellä pysähtyen. Harmittava juttu on, että Jordanian Petraan päivän reissu maksaisi n. 300,-/nuppi visa- ja rajamaksuineen, hinta nousi juuri pari vuotta sitten. Eilat on kaikenkaikikaan monipuolinen kohde, hyvät ulkoilumahdollisudet, myös ostoskeskuksia, jos shoppailu kiinnostaa. Hyviä ravintoloita myös runsaasti. Ja tyrkyttävät kauppiaat puuttuvat aivan kokonaan. Aurinkomatkathan kai ainoina Suomesta tekee Eilatiin pakettimatkoja. Tui.de -sivuilta huomasin, että Keski-Euroopasta tehdään täyttä häkää matkoja eri puolille Egyptiäkin, Suomessa ulkoministeirö ei suosittele ollenkaan Egyptiin matkustamista ja matkatoimistomme noudattavat totta kai heidän suosituksiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe