Vanhusten kotihoito Kainuussa

surullista

Millaisia kokemuksia teillä on. Totesin että nopeasti käydään ruoka lämmittämässä ja liikaa uskotaan vanhuksen sanaan kun väittää ja kuvittelee juovansa tarpeeksi. Suolentoiminta on vaikea seurata kun kotona asuu ja vanhus sanoo käyneensä tarpeillaan. Kuivia vanhuksia ja uloste pakkautuu. Kotihoito ei ole hyvä ratkaisu yksin asuvalle vanhukselle.

64

4836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MeriSuvi

      Tiesitkö, että varmaan on tehty suunnitelma ja kartoitus vanhuksen tarpeista ts mitä hoitajat käynneilään suorittavat vanhuksen kotona. Mistä itse tiedät mitä vanhus on syönyt/juonut? Eikö hänen itsemääräämisoikeuttaan hoitaja kunnioita luottamalla vanhuksen sanaan. Tosin hoitajan ammattitaitoon kuuluu tehdä samalla muita huomioita, jotka kenties kumoavat hänen luottamuksensa sanottuun.
      Sanoit, ettei kotihoito ole hyvä ratkaisu yksin asuvalle vanhukselle. Oletko kysynyt vanhuksen mielipidettä? Mikä olisi mielestäsi hyvä vaihtoehto (kaikille) yksin asuville vanhuksille? Toivoisin sinun pohtivan asiaa hieman laajemmin. Voisitko osaltasi huolehtia käynneilläsi vanhuksen hyvinvoinnista? Tarjoaisit juomisia, tekisit tai veisit valmistamaasi vanhuksen lempiruokaa, jota hän kaipaa ja ei ole aikoihin saanut....
      Tai veisit hänet ulos syömään. Kotiisi kenties.....
      Meiltä näyttää unohtuneen vastuu lähimmäisistä. Mielellään kyllä seurataan puutteita yhteiskunnan järjestämissä palveluissa. Hoitajat saavat syyteryöpyt niskaansa, joihin ne vähiten pitäisi kohdistua. Asiasta päättävät kun istuvat työpöytänsä ääressä kauaksi irtautuneena arjesta hekin.
      Omaisten ja läheisten kuuluu toki puuttua asioihin, mutta väärä kohde on vain valittaa erilaisille palstoille. Kohdista palaute sinne minne se kuuluu.

      • xanor

        "Tosin hoitajan ammattitaitoon kuuluu tehdä samalla muita huomioita, jotka kenties kumoavat hänen luottamuksensa sanottuun."

        Voidaan vain kysyä, kuinka tämä ammattitaito mahdollisesti on hankittu?


    • Kotihoidokki

      Ei ole ihmisen hyvä olla yksin kotonaan. Onko se elämää että ruoka tulee ja vaipat vaihtuu, läkkeet hootuu. Mutta kun muutoin kukaan ei käy ja ei ole minne mennä. Eikö kukaan pysty järjestämään mitään päivätoimintaa johon voisi säännöllisesti arkisin mennä.

    • näinontäällä

      Vanhukset heitteillejätettynä yksin kotiinsa, kun taas matut voivat paksusti!

      • Anonyymi

        Olet kyllä osittain oikeassa. Ei ehkä ihan kaikki maahanmuuttajat kovin paksusti voi, mutta ne "haittamaahanmuuttajat" kyllä kuuleman mukaan. Ei se oikein ole, että suomalaiset vanhukset ovat eäimiäkin huonommassa asemassa. On hyviäkin hoitopaikkoja osa, ei kaikki ole huonoja. Minä työssäkäyvänä veronmaksajana maksan mielelläni osani suomalaisten vanhusten hoidosta, he ovat sen ansainneet.


      • Anonyymi

        Voiskohan yhtä paksusti ne matut olis petissä????????


      • Anonyymi

        Voi, voi. On vanhuksia joilla olisi mahdollista liikkua hienoilla sukulaisten autoilla sekä voimia mutta EI NE JOKKU PRKL LÄHE. Kotona on kivaa puuhastella 24/7 muiden iloksi:(
        Sitten kun hoitaja tulee tai suku ollaan taas niin avuttomia ja voimattomia mukamas.


    • kohtavanhyystulee

      Tätähän tämä on. Kaikille meille tulevaisuutena, yksin kotona vanhoina ollaan neljänseinän sisällä, kotihoito käy pikapikaa. olet luuseri ja taakka, kun olet vanha!

    • pahoinvoiva

      Nämä asiathan eivät ole kotihoidon vika, vaan päättäjien. Jos paremmin hoivataan terro...ristoja..., kuin vanhuksia, niin minkäs teet.
      Tosiasia on, että tämän maan 'kunnia'-vanhukset makaa märissä vaipoissaan, yksin ja ilman virikkeitä. Ihan kuin unohdettaisi heidät, kun vanhuus tulee. Vähän niinkuin paljastui Romaniassa, että vammaiset ihmiset pidettiin karmeissa olosuhteissa.
      Piilossa kotona, yksin, tämä on vanhenemisen kohtalona kaikilla meillä!
      Omaisetkaan eivät kaikilla vanhuksilla välitä, sielläpä olet sinä äiti tai isä, mitäs tuosta kun et kykene enään mihinkään...

    • seurustelua

      Eikö täällä ole päivätoiminta,jota sote pyörittää. Sinne,kun ei oteta asiakkaita,kuin 2tai korkeintaan 5. MIKSI EI. Siinä olis yksityisellä nyt mahdollisuus perustaa oma päivätoiminta. Vielä,kun hinnat pitää kohdallaan,niin varma menestys.Yksinäisyys kun vaivaa tilastojen mukaan eniten vanhuksija

    • Sivustaseurannut

      On se kyllä ikävää ei lapset enää ollenkaan ota hoitoonsa vaikka ovat hyväkuntoisia eläkeläisiä vanhukset vain yhteiskunnan hoidettavaksi.

      • lähheinen

        Kyllä tarkat arviot tehdään ...ei sinne laitokseenkaan ole helppo päästä.Jonottamaan vaan jo terveenä ollessa. Kotihoito parhaansa tekee vanhuksille joista jo osa kuuluisi laitoshoitoon.
        Ei käy kateeksi hoitajia jotka kelloa vilkuilen paikasta toiseen rientää.


      • faktatonfaktoja

        Ei lapset, jotka ovat itsekin jo eläkeläisiä ja tehneet raskaan työrupeaman, jaksa. Siis hoitajastako sitten itse hoidettavaksi ? Jotain pitäisi jaksaa tehdä itsensäkin eteen, jotta selviäisi sitten omasta vanhuudestaan. Toisilla on monta lasta hoidosta vastaamassa, joillakin yhdelle jää kohtuuton taakka. Toisilla ei sitten ketään. Eri muotoisia hoitolaitoksia saatava lisää, jotta kaikki jaksaisivat ja selviytyisivät. Millainen äiti tai isä olit lapsillesi aikoinaan, vaikuttaa suhteeseen ja sitoutumiseen myös.


    • Kotoista

      Hoidon vanhuksille pitäisi olla sitä mitä me itse sitten vanhoina halutaan, kuka huolehtii meistä ja miten? Kotona on varmaankin monen mieluisin olopaikka ja omat läheiset tietysti siellä ?

    • saipperikaipperi

      Dementikot kikkivät yksin kämpässään hämmennyksen vallassa. Kun jalat pelittää, luullaan että kaikki hyvin, ei ole.
      Lähdetään ulos ja eksytään, hämmennys suuri, ei löydy koti, ei ketään, kunnes kärrätään teekoohon... Meleko pitkään dementikko pyörii kotona yksin...tulipalo kun hellan levyt päällä?

    • Mikrolax

      Näin on herrat päättäneet,että koti on paras paikka vanhuksille!
      Mutta asiahan ei ole niin! Monet haluaisivat asua hoitolaitoksessa,mutta enää ei ole muita kuin hirveän kallittaa yksityisiä hoitopaikkoja!
      Toppila ja Hoitokoti Kallio ovat Kajaanissa (ei yksityisiä).
      Niihin on jonot ja valintakriteerit ovat mitä ovat!

    • Turvaa

      Kansalaispalkkaa ja omaishoidontukea, niin voisi hoitaa kotona pienipalkkaiset lapset läheisensä. Siinä tulisi työtä ja toimeentuloakin, ei olisi vanhukset yksin kotona.

    • RÖskänä

      Aika kädettömiä työntekijöitä on kainuun kodinhoitajat!
      ruuat pitää olla valmiina ja yhtä sekä samaa syötetään viikon jos ei kukaan käy siivoamassa entistä annosta pois ja ruuat pitää olla valmiina kaikki heille ja mitään omaa järkeä ei käytetä ei lakasta edes lattiaa vaan sotketaan omilla kengillä miten halutaan!
      Tunnustaa siis siltä että mitä he sitten kotona tekevät tai yleensä osaavat jos eivät osaa vanhuksia auttaa sekä tehdä asioita edes yksinkertaisia oikein?
      Samoin sovituista aikatauluista ei pidetä mitään huolta eli milloin klo 07.00 jo mennään hoitamaan vanhusta tai sitten vasta klo 9.00 maissa ja sitten voidaan jo päiväkäynnille pölähtää ennen klo 11.00 ja seuraava käynti onkin vasta klo 16.00 maissa...Eli vähän voisi miettiä missä mennään ja missä ei mennä asioitten kanssa siis.!

      • tiedetään

        Olen samaa mieltä, kädettömiä nämä työntekijät ovat. Saahan sitä olla kaikenlaisia suunnitelmia, mutta toteutetaanko niitä? Ja aikataulut eivät pidä todellakaan paikkaansa, mennään milloin sattuu. Epäilen myös, että onko aina niin kiire kuin sanotaan. Helppo syyttää työnantajaa kiireestä. Eihän tätä voida yleistää, on hyviäkin, tunnollisia hoitajia.


      • haalleluujaaaaaaa

        Ja omaiset(yleensä aikuiset lapset )istuvat ringissä muorin tai papan ympärillä kun kotihoito tulee...tekemättä yhtään mitään siellä, vaikka voisivat siivota, katsastaa jääkaapin, lämmittää ja tarjota sitä ruokaa, huolehtia siitä äidistä/isästä!
        Ei perse nouse penkistä ylös, sitten vittuillaan ja komennellaan, mitä pitää tehdä ja on jäänyt tekemättä joko lappusiin kirjoitellen tai sanoen.
        Ei helevetti, kokeilkaapa tätä työtä tehdä, liian monta paikkaa, liian kiire, liian vähän meitä hoitajia, ja summasummarum: Vittumaiset räkyttäjäomaiset kun vaan ovat haitaksi työllemme, emme kaipaa teidän kommentteja siitä työstä, mitä itse ette tee!


      • Minäjavanhus

        Hei halleeluuja.......kirjoitit aivan totuutta, eihän räkyttäjät omaiset tee mitään vanhempiensa hyväksi edes lomalla käydessään. Perse penkillä istutaan ja vahataan kodinhoit
        Kuten myös palkattuja siivoojia, naristaan joka asioista.........voi hyrskylän mutkat. Ymmärrän teidän työtänne ja kuinka työ on raskasta ,kulkea vielä paikasta toiseen pitkien välimatkojen päähän.. Kun työt on aikataulutettu siinä ei jouda porisemaan jonninjoutavia,. Esim. Minä joka käyn vanhuksien luona siivoilemassa 2-3 paikkaa ,päivä. On haastavaa puljailla näiden välissä. Varmaankin vanhuksilla olisi hyvä mieli jos omaiset ehkies tekisivät jotakin heidän hyväkseen. vaikkapa siivota komerot,kaapit,......saunassa käyntiä...halon hakkuutta.....ym. Perinnön toivossako ne ovat vain uus, avuttamuuttako.....PISTÄÄ VIHAKSI......


      • Tervetuloatöihin

        Olisi ihan järkevää teidän haukkuvien koirien ymmärtää, että kaikkien luona ei voida olla klo 7 tai klo 11. Etukäteen kukaan ei voi tietää, mitä kierroksella sattuu ja tapahtuu. On sairauskohtauksia ym. Käynnin kestoa ei voi etukäteen ennakoida. Eipä ole hoitajilla, eikä esimiehilläkään sitä kristallipalloa työrepussa mukanaan. Asiakkaan vointi voi olla huono, jolloin käynnillä menee enemmän aikaa.
        Oispa myös omaisten hyvä ymmärtää, että hoitajan ei kuulu vieraiden kahvikupposia tiskata.Ja jos omainen on paikalla niin voi sitä hoitajalle pirauttaa ettei tarvi tulla käynnille. Se on turhauttavaa ajaa jopa kymmeniä kilometrejä hoidettavan luokse ja todeta, että täällä sitä omaisten kanssa kahvitellaan. Siinä voisi omainenkin ajatella maalaisjärjellä.
        Vielä sen mainitsen, että kotihoidon kuntouttavaa työtapaa pitäisi kunnioittaa. Asioita tehdään asiakkaan kanssa yhdessä, hänen voimavarojensa mukaisesti. Liian usein kuulee, että kun meidän mamma on veroja maksanut niin pitää passata kuin piispaa pappilassa. Siinä tehdään karhunpalvelus kaikille kun autetaan vanhus laitoskuntoon.


      • Anonyymi
        Minäjavanhus kirjoitti:

        Hei halleeluuja.......kirjoitit aivan totuutta, eihän räkyttäjät omaiset tee mitään vanhempiensa hyväksi edes lomalla käydessään. Perse penkillä istutaan ja vahataan kodinhoit
        Kuten myös palkattuja siivoojia, naristaan joka asioista.........voi hyrskylän mutkat. Ymmärrän teidän työtänne ja kuinka työ on raskasta ,kulkea vielä paikasta toiseen pitkien välimatkojen päähän.. Kun työt on aikataulutettu siinä ei jouda porisemaan jonninjoutavia,. Esim. Minä joka käyn vanhuksien luona siivoilemassa 2-3 paikkaa ,päivä. On haastavaa puljailla näiden välissä. Varmaankin vanhuksilla olisi hyvä mieli jos omaiset ehkies tekisivät jotakin heidän hyväkseen. vaikkapa siivota komerot,kaapit,......saunassa käyntiä...halon hakkuutta.....ym. Perinnön toivossako ne ovat vain uus, avuttamuuttako.....PISTÄÄ VIHAKSI......

        Joskus se teidänkin siivoaminen on ihan liian steriiliä... Vähempikin riittää. Hox! Myös omaiset siivoaa liikaa lomilla käydessään. Ruokia laitetaan koko viikko mutta se tärkein unohtuu... Laatuaika.Monikaan ei poistu vanhuksen kanssa ulkoileen tai vie maisemia uuden karheilla autoillaan katsoon.

        Liika puhtaus vähentää vastustuskykyä, ruuat loppupelissä menee biojätteeseen.


    • persjalkanen

      Liekkö ne kädettömät hoitajat valehoitajia. Onhan Maakunta Kuntayhtymän aikana paljastunut ainakin yksi valehoitaja.

      • kekkonen543

        Kandee kattoa julkiterhikistä onko rekisteröity hoitaja vai ei, pyöriihän siellä opiskelijoitakin jotka eivät vielä rekistereissä näy.
        Muutoinkin kiire ei ole mikään tekosyy ei omaisella eikä hoitajalla. Lisää tekijöitä remmiin niin riittää laadukasta hoitoa kaikille.


      • hoito

        Opiskelijat erikseen, eivät ne näy julkiterhikissä. Valehoitaja paljastui , kun oli monta vuotta vakituisena lähihoitajana työskennellyt.


    • työmyyrät

      Kyllä tänä päivänä kotihoidossa työntekijät tekevät työtään jaksamisen rajoilla. Maire ahopelto ja soten johtohenkilöt päiväksi ,kahdeksi työntekijän matkaan katsomaan miten työtä tehdään. Kyllä jos olisi miesvaltainen työyhteisö,eivät varmaan tekisi työtä tollasen kiireen ja paineen alla

    • suomi100veejavanhukset

      Ei se kyllä tuolla teekoossakaan ole vanhusta kunnioittavaa työskentelyä yhtään. Osa hoitajista ovat empaattisia ja työnsä tekevät lämmöllä vanhaa ja sairasta ihmistä kohtaan.
      Osa ei, ruoka tuodaan eteen ilmeettömin elkein, melkein nakataan se ruokatarjotin vanhukselle, ei hymyä, ei katsetta, ei mitään sanoja...olikohan tuo kokemani työntekijä hoitaja vai laetosapulainen? Hmmmm...jotain kunnioitusta vanhempaa väestöä kohtaan, toivoo omainen.
      Voihan se olla niinkin, että se työntekijä on kyrpiintynyt työhönsä totaalisesti, ja olisi itse jonkinlaisen hoidon tarpeessa...
      Hoitoalan ammattilaisia, jotka aidosti ja sydämmellä tekisivät vanhustenparissa töitä, niitä olisi tuollaisten 'hoitsujen' sijalle tulossa ja olisi ehkä syytä esmiesten seurata tilannetta.

      • Anonyymi

        Hyvä kun olet ottanut asian esille. Meinasin just kirjottaa että hoitaja voisi rupatella niitä näitä käydessään ja vastata edes kun häneltä kysytään. Voi olla vanhuksen ainut ihmiskontakti päivässä ja ei keskustele. Ja ystävällinen puhuttelutapa. Olethan sentään toisen kodissa työssä.


    • hesekiellie

      Nykypäivänä vanhukset ovat taakkana yhteiskunnalle, hoitajille, sekä omaisille. Omainen toivoo pikaista kuolemaa, ettei tarvitse huolehtia siitä mammasta/papasta, laitoksessa siedetään hiljaista vanhusta, mutta ei agressiivisesta, kepeät mullat vanhuksille, jotka taistelivat kurjuudessa tämän Suomi 100-veen olemassaolon!

    • Töttöröötö

      Surullista kuultavaa. Kun mammat ja papat toivovat kuolemaa myös itse kun tiedostavat ja tuntevat olevansa vain haittona.

    • Huolestunutvanhus

      Kyllä on ikävää ei omaiset enää ollenkaan ota vanhuksia hoitoonsa vaikka olisi mahdollisuus kaikki vaan yhteiskunnan hoitoon .Sitten vielä valitetaan hoidosta.Miten hyvä olisi vanhukselle saisi olla tutussa ympäristössä.Nuoret ovat kotona ja nauttivat työttömyys rahaa siihen ei sovi vanhukset ovat liikaa.

      • näinsitämeillä

        Mies sanoi olevansa kipeenä yhtenä aamuna ja sohvalta kaukosäätö kädessään huuteli, mitä töitä hän ei pysty tänään tekemään. Samana aamuna minulla alkoi juuri sopivasti loma........kyllä hän sen tiesi.

        Kuuntelin aikani sitä listaa niistä töistä, joita hän ei nyt tee ja sanoin: Mee kysymään kotipalvelusta töitä varmaan pääsisit sinne. Eräs ihminen oli aiemmin kertonut minulle, kun hänelle oli eka kerran tullut kotipalvelun työntekijä ja tämä oli ensi töikseen luetellut litanian niistä töistä, joita hän ei tee. Se alkoi: en keitä kahvia, en kanna halakoja, en tee lumitöitä, en käytä koiria lenkilää.................


    • Vastaantulijat

      Kotihoito pelaa mut vanhustenhoito ei. Tuolla niitä kylillä yksinään hortoilee, eikä kukaan kaipaa perään.

    • yöööhhhhhhhhh

      Alkaapa te omaisetkin välittämään siitä isukista ja äiteestä! Eihän sitä voi tehdä kun se on dementoitunut ja vanha! Muistakaapa, mitä hän on tehnyt teidän eteen...ette muista...
      Oma vanhuus kun koittaa, toivotte läheisten käyntejä, ymmärrystä ja kiitosta, ei tule sitä vanhuksille...hoitolaan ja unohduksiin ja tappelua omaisuudesta, vaikka vanhus vielä elää.....

      • Ehdotuseteenpäin

        Kyllä välitetään, mutta kun töitäkin on tehtävä, ei voi koko aikaa olla ja välittää heidän toimista. Illalla töiden jälkeen olisi enemmänkin aikaa mutta silloin heillä alkaa olla jo yöpuulle meno mielessä. Päivätoimintaa olisi järjestettävä arkipäivisin, joku kokoontumisvirkistymispaikka jossa voisivat ikäihmiset kokoontua viikolla. Koulukuljetusten välissä joutaisi taksimiehet hoitamaan nämäkin kuljetukset. Nuorisotilathan olisivat tällaiseen toimintaan aamupäivästä hyvät koska lapset ovat silloin koulusssa. Tulisi kunnan tiloille korkeampi käyttöaste ja monelle yksinäiselle hyvä mieli.


    • turvaranneke

      Taakkahan se on muori tai pappa siellä kotona monille. Vaivaa ja huolenpitoa ja seuraamista haisevan, alle pissivän ja kakkivan vanhuksen elo. Muistiakin riipoo vanhuksella.
      Ei tuota yhteiskunnalle muuta kuin huolta ja pikahoitoa, että ehkä yön yli jaksaa... moni omainen perinnöt mielessä toivoo armahdusta tuosta vanhuksesta, joka on aikanaan huolehtinut kaikesta.
      Ei ymmärretä, että jokainen meistä kokee tuon saman, kun ikää tulee ja sairaudet runtelee.

    • turvaranneke

      Taakkahan se on muori tai pappa siellä kotona monille. Vaivaa ja huolenpitoa ja seuraamista haisevan, alle pissivän ja kakkivan vanhuksen elo. Muistiakin riipoo vanhuksella.
      Ei tuota yhteiskunnalle muuta kuin huolta ja pikahoitoa, että ehkä yön yli jaksaa... moni omainen perinnöt mielessä toivoo armahdusta tuosta vanhuksesta, joka on aikanaan huolehtinut kaikesta.
      Ei ymmärretä, että jokainen meistä kokee tuon saman, kun ikää tulee ja sairaudet runtelee.

    • turvaranneke

      Taakkahan se on muori tai pappa siellä kotona monille. Vaivaa ja huolenpitoa ja seuraamista haisevan, alle pissivän ja kakkivan vanhuksen elo. Muistiakin riipoo vanhuksella.
      Ei tuota yhteiskunnalle muuta kuin huolta ja pikahoitoa, että ehkä yön yli jaksaa... moni omainen perinnöt mielessä toivoo armahdusta tuosta vanhuksesta, joka on aikanaan huolehtinut kaikesta.
      Ei ymmärretä, että jokainen meistä kokee tuon saman, kun ikää tulee ja sairaudet runtelee.

      • Ehdotuseteenpäin

        Ei toivo ei. Vaan pikaista muutosta muistisairaiden hoitoon, sairaus ei ole yksinomaan vanhustentauti. Muistisairauksia todetaan nykyään jo nelikymppisistä alkaen. Omaiset ovat kovilla, kotihoito ei ole yksinasuville muistisairaille oikea ratkaisu.


      • Ehdotuseteenpäin

        Toivon yksinasuvalle läheiselleni turvallista elinpiiriä jossa hänellä olisi ihminen tarvittaessa lähellä neuvomassa päivän aikana esiin tulevissa useissa pulmissa. Mieti miltä itsestäsi tuntuisi kun et tunnista nykyistä kotiasi kodiksesi , eikä sukulaisesi läheisesi näytä enää yhtään tutuilta. Miten turvaton tunne voikaan ihmisellä olla


      • Anonyymi
        Ehdotuseteenpäin kirjoitti:

        Ei toivo ei. Vaan pikaista muutosta muistisairaiden hoitoon, sairaus ei ole yksinomaan vanhustentauti. Muistisairauksia todetaan nykyään jo nelikymppisistä alkaen. Omaiset ovat kovilla, kotihoito ei ole yksinasuville muistisairaille oikea ratkaisu.

        Kivaa kun naapurin ilmoitusta kummasti käyttäytyvistä vanhuksista ei oteta vakavasti.
        Ilmoittava naapuri saa pahoja mulkaisuja ja hänet leimataan pahansuovaksi.


      • nyttyytyväinen

        Ehdotan jotta täällä morkkaajat ottavat muistisairaan kotiin vaikka viikoksi ,katsotaan kuinka käy. Kannattaa varautua väkivaltaisuuteen,ulos karkailuun,haukkumisiin,sulakkeiden poistamisiin,vaippojen vaihtoon,peseytymättömyyteen,levottomuuteen, tavaroiden penkomisiin,lääkkeistä kieltäytymisiin ,yö hiippailuun peläten millä kohta kolauttaa ym.
        Kauheaa omaisena kuulla ...laitokseen tuollainen kuuluu. Se on vaan hyväksyttävä laitos, ei tuossa kunnossa olevaa kotona voi pitää.


      • Tervejärkisallittu

        Laitokseen vaan!Tuommonen muistisairas on vaaraksi itselleen ja muille.


      • houhou

        Tervejärkisallittu. Ei ne ota laitokseen ihan pikkukummassa. Vaikka makaa kotona sängynpohjalla päivät vaipoissa ja ruokapalvelu käy. Niin vielä on kykynevä kotona asumaan. Jos on rahaa niin silloin voi ostaa itelleen hoitopaikan ja se on muutamia tonneja kuussa. Että silleen. Ala säästämään sukanvarteen jo nyt jos laitokseen haluat vanhana.


      • Anonyymi
        Tervejärkisallittu kirjoitti:

        Laitokseen vaan!Tuommonen muistisairas on vaaraksi itselleen ja muille.

        Näin just!Sekä ne vanhukset joilla lääkkeet aiheuttaa unettomuutta(ei pää pysy terveenä eikä vastustuskyky jos ei nuku).


      • Anonyymi
        nyttyytyväinen kirjoitti:

        Ehdotan jotta täällä morkkaajat ottavat muistisairaan kotiin vaikka viikoksi ,katsotaan kuinka käy. Kannattaa varautua väkivaltaisuuteen,ulos karkailuun,haukkumisiin,sulakkeiden poistamisiin,vaippojen vaihtoon,peseytymättömyyteen,levottomuuteen, tavaroiden penkomisiin,lääkkeistä kieltäytymisiin ,yö hiippailuun peläten millä kohta kolauttaa ym.
        Kauheaa omaisena kuulla ...laitokseen tuollainen kuuluu. Se on vaan hyväksyttävä laitos, ei tuossa kunnossa olevaa kotona voi pitää.

        Tuommosen väkivaltaisen vanhuksen tai muuten häiriköivän vanhuksen pitää hoitajan sanaa uskoa ja käydä hakeen laitokseen.


    • eimitäänvastuuta

      virkanaiset uppoavat järjestemässä byrokratian rattaisiin

    • huolestunko

      Kokonaisvastuuta ei ole kellään. Joka kerta eri hoitaja. Omaiset ei enää yksinkertaisesti jaksa. Lisää hoitopaikkoja ja hoitajille töitä. Valvonta kuntoon! Se on ainut oikea suuntaus

    • hoitajaitsekin

      Kotihoidossa tehdään vuorotyötä, joko 2- tai 3-vuorossa niin pakostakin eri hoitaja tulee käymään. Siinä olen saama mieltä ettei kellään ole kokonaisvastuuta. On hoitajia, jotka tekee työnsä kiitettävästi kiireestä huolimatta, ja sitten niitä joiden työnjälki on kuin juosten kustu.

      • Anonyymi

        Teillä pitäisi palkata matemaatikko laskemaan kuinka monta hoitajaa tarvitaan per hoitorinki että vältyttäisiin koko henkilökunnan kierrätykseltä per talous. Kyllä se onnistuisi jos vain halua on.


    • Anonyymi

      Ei ole muistisairaan vanhuksen helppo asua yksin kotona. Sitä kuolee yksinäisyyteen. Omat ajatukset seurana päivästä toiseen. Ei toimi vanhustenhoito suomessa. Ihmisiä nekin. Paras olisi heilläkin kun saisi olla perheen lähellä. Muissa maissa paremmin ajatellaan asia.

      • Anonyymi

        Varsinkin omanotitalossa on varmasti joku huone tyhjillään. Please! Hakekaa omiin koteihinne noita rivari ja kerrostalo vanhuksianne.


    • Anonyymi

      Kokeilkaapa ite linnottautuo kotiin viikkokausiksi jopa vuosiksi, että joku tuo vain ruuan ovelta ja huikkaa heit. Kyllä siinä järki on kovilla. Ei mee montakaan viikkoa kun muisti on kaput.

      • Anonyymi

        Rivi ja kerrostalojen muiden asukkaidenko on kärsittävä nykyään vanhusten muisti yms. sairauksien tai jopa alkoholismin aiheuttamasta jatkuvasta mölystä?
        Agressiivisia tahtovat myös olla. Ilkeitäkin.
        Kaikki vanhukset niille tarkoitettuun paikkaan asumaan. Omat rivarit ja talot. Onhan noita tyhjillään.


    • Anonyymi

      Huoinosti ovat hoitoasiat Kainuussa.

    • Anonyymi

      Miksi suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu ottaa vanhempia asumaan omaan kotiin. Kylmää. Monilla isot talot jossa mummu/ukki sopisivat asumaan vallan hyvin. Mutta ei omaan. Vanhukset asuu yksin, juuri silloin kun olisi avun tarvetta. Yksinäisyys tappaa,

      • Anonyymi

        Ei me haluta lasten nurkkiin, me halutaan olla omassa rauhassa mutta palvelut vois olla paremmat.


    • Anonyymi

      Kotipalvelun työntekijöillä on olematon tietous muistisairaan käyttäytymisestä. Onko koulutus ajantasalla vai mikä mättää

      • Anonyymi

        Pahalta tuntuu hygienian huono hoito. Nukkumaan mennään likaisena vailla alapesua tai hampaiden harjausta


    • Anonyymi

      Kukaan ei saa kokonaisvaltaista hoitoa eikä kellään näytä olevan vastuuta loppujen lopuksi. Vanhukset jäävät byrokratian jalkoihin.

    • Anonyymi

      Ihminen on vain pelinappula jota pompotellaan paikasta toiseen, hoitajat vaihtuu, kukaan ei ole perillä vanhuksen todellisesta terveydentilasta, vastuuta ei ole kellään. Ollaan omillaan.

    • Anonyymi

      no nythän meillä on 2500€ mies hoitamassa asioita ja hänen kamunsa 9000€/kk ,kyllä Kainuussa hyvinvointi jyllää,Lehmätkin hoidetaan paremmin kuin vanhukset

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe