Opiskelu ruotsissa

Pallo96

Kellään kokemuksia? Oliko hankaluuksia kielen ja sopeutumisen kanssa, miten ootte viihtyneet ja mitä opiskelette? Millaisella kielitaidolla lähditte matkaan?

Ja onko kukaan hakenut opiskelemaan SLU:hun? Itse hain sinne husdjur agronom -ohjelmaan ja biologi och miljövetenskap -ohjelmaan. Tai joku joka opiskelee tai on opiskellut siellä? Itseäni jännittää ihan hirveesti, enkä ole varma muuttaakko ruotsiin vai tyytyä helsingin yliopistoon... nyt kokemuksia kehiin!

4

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iitukkah

      Mua kanssa kiinnostaa Ruotsissa opiskelu! Seuraan mielenkiinnolla josko joku eksyisi tänne kertomaan kokemuksiaan.

      Tuntuu että mielenkiintoisia opinto-ohjelmia löytyy Ruotsin yliopistoista vaikka kuinka, ja hakeminen on suomalaisella yo-todistuksella todella helppoa. Mutta asuminen ja asunnon löytäminen mietityttää. Tuntuu että kaikki tyssää siihen, kun kohtuuhintaisia asuntoja ei vain ole (ainakaan suurimmissa kaupungeissa, entä kannattaako jonnekin perämetsään edes lähteä...).

      Onko mitään toivoa löytää kohtuuhintaista opiskelijasolua, jonka pystyisi jotenkuten opintotuella kustantamaan? Ilman isoa opintolainaa siis? Silmäilin jo vähän opiskelija-asuntoja välittäviä sivustoja, niistä en saanut paljon muuta irti kuin että "jonotusaika voi kestää vuosia", "kaikille ei löydy asuntoja" jne. Alkaa epäilyttää jo heti kättelyssä koko ajatuksen mielekkyys.

    • Pallo96

      Itse olen ainakin nyt asuntomarkkinoita seuraillessa huomannut, että todella paljon vuokrataan yksityisellä puolells yksittäisiä huoneita ja ihan kokonaisia pieniä asuntoja isosta omakotitalosta. Näitä löytyy hyvinkin läheltä esim. Uppsalan keskustaa ja ihan kohtuu hintaan.

      Olen myös ymmärtänyt, että opinto- ja asumistukea saa suomesta ulkomailla opiskellessa yhteensä n. 150€/kk enemmän kuin suomessa opiskellessa. Sekin helpottaa vähäsen :)

    • uumajasta

      Ihan pelkän opintorahan ja asumislisän varaan ei pitäisi opiskelua Ruotsissa suunnitella. Tulee liian tiukkaa, opintorahaahan ollaan leikkaamassa. Lainaa tarvitaan tai hyvää tukea vanhemmilta. Itsellä oli avokätiset vanhemmat.

      Kielen oppii, mutta alussa on rankkaa, jos ruotsin osaaminen perustuu pelkkään koulussa opittuun. Toki Ruotsissa osataan englantia, mutta ruotsalaiset puhuvat ruotsia ja opetus on ruotsiksi. Muutenkin viihtyvyyden kannalta hyvä ruotsin osaaminen on välttämätön.

      Ulkomaille ei kannata lähteä, jos voi opiskella Suomessa.

      • Pallo96

        Itse olen lukenut keskipitkän ruotsin ja kirjoittanut siitä E:n. Asun suomenrjotsalaisella alueella ja työskentelen ruotsinkielisellä työnantajalla. Puhun ja kuulen ruotsia päivittäin, ymmärrys on hyvä, mutta puhe- ja kirjoitustaito toki vajavainen. Itseäni mietityttää paljon, että pärjäänkö opiskelussa. Arkielämän ruotsi sujuu varmasti, mutta yliopistossa opiskelu on toki ihan eri asia.

        Juuri uo mietityttää, että pitäisikö vaan jäädä suomeen. Ruotsissa olisi toki paljon laadukkaampi yliopisto ja enemmän tarjontaa kursseissa. Helsingin maatalouspuolesta olen kuullut vähän huonoa.... Helsingistä en pidä myöskään kaupunkina yhtään, uppsalassa taas en ole koskaan käynyt, mutta helsinkiä pienempänä paikkana se houkuttaisi maalaistyttöä.

        Miten te valitsisitte? Yksin ei tosiaan tarvitse ruotsinmaalle lähteä, vaan avokki on tulossa mukaan mikäli päädyn siihen vaihtoehtoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe