Smile laserleikkaus kokemuksia

7891

Haluaisin kuulla muiden smile laserleikkauksessa käyneiden ihmisten kokemuksia! Miltä tuntui seuraavat päivät, kauanko meni kun silmät parantui kunnolla, vai menikö leikkauksessa jokin pieleen?

Itse kävin 15.4. smile leikkauksessa. Kuivuutta on vähän, mutta sitä oli jo ennestäänkin. Ei ole mitenkään kovin häiritsevästi. Tippoja käytän ahkerasti ja vielä on tietty lääketippakuuri menossa. Toisella silmällä näen suurinpiirtein samanlailla kuin piilareilla. Eli ei ole mikään ihan terävin näkö. Piilarit eivät sopineet mulle. Toinen silmä on sumeampi ja näen välillä melkein kuin kahtena. Onkohan tämä normaalia, muilla ollut tällaista? Lääkäri ei ainakaan mitään sanonut että olisi ongelmia ollut. Ja koska vielä on mennyt niin vähän aikaa leikkauksesta niin odottelen vielä. Smilehän parantuu hieman hitaammin kuin esim femtolasik. Tuntuu vaan vähän inhalta kun toinen silmä on noin paljon huonompi.

43

5386

  Vastaukset

  • Eikö kukaan? :o
   Se mainittakoon vielä että hämäränäkö ei ole huonontunut eikä kirkkaus häiritse tai koske silmiä. Ei edes heti leikkauksen jälkeen. Mutta esim katuvalot ja autojen valot ovat sellaisia levähtäneitä valosuttuja.

  • En ole käynyt, koska melko paljon miinuksia laseissa (-9), ja piilareissa, mutta harkinnassa on ollu jo pitkään. Paljonko sinulla oli ennen leikkausta miinuksia laseissa?

   Haittaako tuo autojen, ja katuvalojen "suttuisuus" autolla ajoa ?

   • Mulla oli päälle -2. En ole vielä ajanut ihan pimeällä joten en tiedä haittaisiko valojen suttuisuus silloin, mutta päivällä ei ainakaan niin kovasti häiritse. Tietty jonkin verran, mutta pystyn kuitenkin ajamaan.
    Sanottiin että noin 1-2 viikon ajan näön tarkkuus vaihtelee.


  • Multa leikattiin eilen vasemmasta silmästä -2.25 pois SMILE-tekniikalla. Nyt vuorokausin operaation jälkeen näkö on jo todella hyvä. Pieni hassu tunne on vielä räpsyttäessä, mutta saattaa johtua vaan rähmästä mitä on vähän ripsissä ja silmäkulmassa (en ole uskaltanut suuremmin kosketella silmää pyyhkiäkseni).

   Pienellä kävelylenkillä huomasin kuinka silmän "autofocus" toimii vähän viiveellä, kaiketi ohimenevä tila. Eli jos ensin katson jotain lähelle ja sitten siirrän katseen kauemmassa, silmä tarkentuu pienellä viiveellä.

   • Minulla oli tuo tarkennus ongelma ennen kuin leikattiin, mutta sen jälkeen ei ole ollut. Leikkauksesta on nyt 8 päivää ja tilanne on edelleen melkeinpä sama kuin tämän ketjun aloittaessani.
    Toinen silmä on ihan ok, mutta ei siinä vielä ainakaan mikään "haukan katse" ole. Toinen silmä edelleen samea. Kuin katsoisi veden alla tai jonkin muovikelmun läpi. Muuten ei ole kipua tai mitään. Välillä pientä roskan tunnetta. Yritän edelleen muistaa laittaa tippoja ainakin noin tunnin välein.


  • Muistaakseni omissa papereissani luki että näön tarkentuminen voi kestää viikkoja/kuukausiakin, joten kannattaa antaa rauhassa toipua. Toki jos hirveästi mietityttää, niin voihan sitä aina soitella ja kysellä lisätietoja/ohjeita. Itse kävin Medilaserilla ja mukaan annettiin lappu jossa oli silmälääkärin puhelinnumero mihin saa tarvittaessa soitella jos jokin askarruttaa. Tsemppiä toipumiseen! :D

   • Kuinkas sulla näkö nyt tähän mennessä? Mulla on vieläkin toi toinen silmä huonompi. :/


  • Minusta on ruvennut tuntumaan että tuon toisen silmän huonous johtuu siitä että siinä on hajataittoa! Voikohan vielä tasaantua ajan kanssa vai joudunko uusintaleikkaukseen? Tarkastus vasta muutaman viikon päästä.

   • Mulla on ihan ok nyt. Välillä lukiessa tietokoneen näytöltä jotain, saattaa tuntua että jonkin vähän häiritsee näkökentässä, mutta tätä ei tapahdu joka päivä. Kontrollitarkastus piti olla tällä viikolla, mutta siirtyikin ensiviikkoon. Siellä sitten näkee lopullisen tuloksen, vaikka kovin kirkkaasti ja selkeästi muuten näenkin. Kävit varmaan jo omassa kontrollissa, miten meni?


  • Kävin omassa kontrollissa ja tuossa toisessa silmässä tosiaan on hajataittoa, mikä pitää korjata. Itse luulin että pitäisi odottaa useita kuukausia ennen kuin voi tehdä uusintaleikkauksen, mutta saisinkin ajan jo kesä/heinäkuulle. Itse ajattelin että haluaisin odottaa jos silmä vaikka ottaakin enemmän aikaa parantuakseen, mutta sanoivat ettei se siitä kovin enää parane. Joten kai se on uskottava lääkäriä? Smileähän ei voi tehdä enää uudestaan, joten harmittaa.

   • Moro. Itse kävin eilen smilessä eirassa. Eka vuorokausi oli täyttä helv..tiä.!! Ilm heti kun puudutus silmistä hävisi, alkoi silmien valuminen, kirvelyä (kuin saippuaa olisi silmissä), roskan tunnetta.😣. Silmien kiinnipitäminen auttoi vähän, mutta siitä huolimatta "saippuafiilis" aina välillä (vaik silmät kiinni). Eipä siitä nukkumisesta mitään tullut ja kun silmiä rupes väsyttämään, niin em oireet vaan lisäänty .....😣😵 Pitää vaan toivoa että antibiootti ja silmätipat lopullisesti nujertaa ed mainitut oireet ja elämä jatkuisi.... turha vielä sanoa että kannattiko, varmaan selviää lähipäivinä ja viikkoina.... mutta toivottavasti ja uskon siihen että asiat selvinnee parhaalla mahd tavalla.


  • Kirjoitanpa tähän suhteellisen tuoreita kokemuksia SMILE-leikkauksesta Medilaserilla. Sanon tähän nyt heti alkuun, että en ole erityisen tyytyväinen lopputulokseen muutaman päivän jälkeen. Melkein kiroan omaa tyhmyyttäni, kun menin leikkaukseen, josta tuli vain ongelmia. En ole vielä puhunut lääkärin kanssa, mutta tekisi mieli lähteä hakemaan uusia silmälaseja, jotta saisin näköni takaisin... uudet silmälasit eivät kyllä olleet suunnitelmissa (kalliin) leikkauksen jälkeen.

   Tuossa on kommenttia, että puudutusaineen loppumisen jälkeen on ongelmia; laser (smile)-leikkauksessa puhutaan traumasta silmille. Ensimmäisenä päivänä leikkauksen jälkeen silmäni vuotivat vettä ja helvetti aukesi hetkeksi puudutusaineen loppumisen jälkeen. Särky loppui kuitenkin kipulääkkeellä (burana 800) ja lasilla väkeviä.

   Itse leikkauksesta on ihan turha puhua, pelkkä paha hammaskipu hakkaa tämän 100-0 tai jos erehdyt antamaan oikeuden porata hammasta ilman puudutusta. Itse Smile-leikkaus ei tunnu puudutusaineen myötä miltään ja leikkaus menee todella nopeasti ohi.

   Minulla oli erittäin tarkka näkö silmälaseilla - puhutaan -4.5 / -3.5 likinäöstä - näin suhteellisen helposti 1 cm korkuista tekstiä 3 metristä silmälaseilla.. 2-3 päivää SMILE-leikkauksen jälkeen näkö oli hiukan sumuinen ja eikä tuommoista 1 cm tekstiä näe 3 metristä useamman päivänkään jälkeen. Televisiota (55") pystyn kyllä helposti katsomaan 3 metristä.

   Ongelma SMILEn ja muiden silmäleikkausten kanssa on, että leikkaus tehdään sen perusteella mitä sanot kirjaimista, kun optikko ja lekuri tarkistavat näköä. "Onko tämä parempi vai huonompi?" ja pahimmillaan olet epävarma etkä pysty sanomaan täysin 100% varmasti kumpi valinta on oikein. Näitä arvoja syötetään sitten koneeseen (Laser) ja jos mittaustulokset eivät ole täysin oikein... no seuraukset voi arvata.

   Minulla on tunne, että leikkaus meni vähän vihkoon, koska ennen leikkausta lekuri totesi, että 2 eri optikkoa oli mittaillut eri tavalla... ja niillä arvoilla mitä hän esitti minulle ennen leikkausta en nähnyt kunnolla alinta riviä (kaikkein pienimpiä kirjaimia).

   Tajusin vasta leikkauksen jälkeen, että minullahan oli silmälasit mukana, josta olisi saanut täydelliset arvot leikkaukseen (paljonko on likinäköä) ja MediLaserin lääkäri ei edes katsonut niitä :(

   Ongelma tässä on, että minulla on nyt todennäköisesti "normaali" näkö. Ongelma vain on, että olen tottunut huomattavasti tarkempaan näköön ja kaipaan sitä. Leikkaussopimuksessa sanotaan, että leikkaus on "onnistunut", jos näkö on -+0.75 sisällä. Tämä on ainakin itselle täysin älyvapaa määritelmä, puhutaan siitä, että tarvitsee yhä laseja, jos haluaa nähdä tarkasti (lähelle ja kauas).

   En lähtisi suosittelemaan leikkausta kenellekään, jos laseista ei ole oikeasti haittaa tai on oikeasti reilusti miinusta tai plussaa (5 huonommalla puolella kummassakin silmässä). Laser-leikkauksissa pahimmillaan maksat siitä, että näkösi pilataan.

   • Anteeks vaan mut oot ihan pelle jos kuvittelet näön tasaantuvan kahdessa päivässä. Toki voi olla näin, mutta steroiditipat jotka annetaan leikkauksen jälkeen turvottavat sarveiskalvon pintaa eikä näe niin hyvin.


   • Toivossa on hyvä elää, että on turhaa hötkyilyä. En vaan uskalla edes lähteä ajamaan autolla, kun en näe kunnolla. Ei ole mitään asiaa liikenteeseen. Silmissä on selvästi reilusti miinusta. On tässä viikko kulunut leikkauksesta.


  • Silmien silpomisleikkaukset ovat tosi syvältä. Huonoin itseni tekemä päätös ikinä.

  • Mjooo.. minäkin näin leikkauksen jälkeen kahtena, mutta kävin puolen vuoden jälkeen korjausleikkauksessa ja nyt näköni on HD-laatua.. YES

  • Kokemuksia Smile-leikkauksesta kaipaisin minäkin, mieluusti suht tuoreita. Kävin Medilaserilla esitutkimuksessa ja suosittelivat minulle Smilea femton sijaan.

   • Ennen joulu kävin SMILE:ssä aika spontaanilla päätöksellä. Toivoin smileä femto läppä/kuivasilmäisyysongelmien pelossa. Leikkaus itessään meni tosi rennosti ja nopeasti, liukuhihnameiningillä, vaikutti hyvin arkiselta toimenpiteeltä ja koko reissu kotiovelta takaisin kesti aika tarkalleen 2h. Toipumisen hitaus sitten yllätti täysin. Sanottiin kyllä että on yksilöllistä ja ilmeisesti meikäläisen kohdalla polku on sitten ollut sieltä kivisemmästä päästä. Leikkauspäivänä ei nähnyt mitään, ihan kuin olisi kahden kontaktimuovikalvon läpi maailmaa katsellut. 2.-4 päivä oli myös näkö huono. Radíota kuunnellessa meni kun ei nähnyt katsoa telkkaria/lukea. Tarkennus oli tosi hidas ja kontrastiherkkyys oli surkea, mustaa tekstiä ei erottanut harmaalta pohjalta. Sitten alkoi pikkuhiljaa paranemaan. Ekat 2 vko jonka käytin antibiottikortisonitippaa oli näkö enimmäkseen tosi sumea eli ilmeiseti kuivatti silmiä nuo tipat. Helpotti kyllä kun ne sai lopettaa. Tämänkin jälkein sumeutta ollut etenkin aamuisin. Kosteustippoja meni eka kuukausi 5x suositeltu määrä ja ne auttoi kyllä aina hetkellisesti. Aamusta vetisemmät tipat (Artelac) 10 min välein ja loppupäivän sitten geelimäisiä oftagel tippoja. Autolla ajaminen etenkin piemeällä oli haastavaa koska valoarkuutta oli ja autojen valot ja liikennevalot olivat (ja ovat edelleen) korostuneita sekä päivällä että pimeällä. Tämäkin kuitenkin helpottanut. Eka jälkitarkastus 2vko sitten ja todettiin että ulkoisesti kaikki ok ja aamusumunkin läpi näkö hyvä kuin hävittäjälentäjällä. Nyt 6vko leikkauksen jälkeen tilanne on tämä: näkö on todella tarkka eli korjaus itsessään onnistunut ilmeisen hyvin. Silmät kuitenkin kuivuvat öisin joten näkö on aamusta sumea vaihtelevasti joskus pitkälle iltapäiväänkin, Tähän vakuttanee talven kuiva huoneilma ja etenkin kovemmilla pakkasilla eron huomaa selvästi. Kosteustippoja laitan edelleen n. 5x päivässä. Ilmeisesti myös smileen kuuluu silmien kuivumista jopa 2-4kk ja kohtahan se kevätkin sieltä jo tulee eli toivoa asian helpottumisesta on. Jos tämän olisin tiennyt olisin mennyt leikkaukseen esim. syksyllä enkä todellakaan juuri ennen pakkasaikaa. Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen päätökseen leikkauttaa silmät ja uskon että ongelmat ajan kanssa katoaa. Lasittomuus itsessään on kyllä juuri niin hienoa kuin toivoinkin. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että toipumisaika VOI oikeasti olla PITKÄ. Ekat 2 viikkoa olisin ollut työkyvytön, onneksi olin lomalla. Ja jos työ edellyttäisi autolla ajoa (etenkin pimeään aikaan) olisin varmaa työkyvytön vieläkin. Lääkärit mainostaa vaan, että USEIMMITEN parin päivän saikku riittää. Toivottavasti tästä on leikkausta harkitseville jotain apua.


   • Halusin vielä lisätä, että näille nettipalstoille kommentoimaan eksyy varmaan pääasiassa ne tapaukset, joilla hommat eivät ole menneet ihan putkeen kuten valtaosalla menee. En ollut itse juurikaan lukenut netistä kokemuksia ennen leikkauspäätöstä ja hyvä niin, olisi saattanut jäädä menemättä. Näitä on tehty suomessakin jo kymmeniätuhansia ja tarinoita huonoista kokemuksista mukaanlukien omani (joka ei siis ole edes kamalimmasta päästä) löytyy joitain kymmeniä. Lähtökohtaisesti luottaisin kyllä lääkäreihin, mutta riskit on hyvä tiedostaa.


   • rillitön247 kirjoitti:

    Halusin vielä lisätä, että näille nettipalstoille kommentoimaan eksyy varmaan pääasiassa ne tapaukset, joilla hommat eivät ole menneet ihan putkeen kuten valtaosalla menee. En ollut itse juurikaan lukenut netistä kokemuksia ennen leikkauspäätöstä ja hyvä niin, olisi saattanut jäädä menemättä. Näitä on tehty suomessakin jo kymmeniätuhansia ja tarinoita huonoista kokemuksista mukaanlukien omani (joka ei siis ole edes kamalimmasta päästä) löytyy joitain kymmeniä. Lähtökohtaisesti luottaisin kyllä lääkäreihin, mutta riskit on hyvä tiedostaa.

    Paljonko sinulla oli miinusta tai plussaa silmissä,,,?? Leikkauksen onnistuminen riippuu kait paljolti siitä, kuinka paljon silmää joudutaan laseroimaan. ?


  • Minä olin 2kk sairauslomalla femtolasikin takia... Toipuminen on aina silmäkohtaista.

  • Kävin 6 viikkoa sitten Smilessä. Hyvin samankaltainen alkutaival ja toipuminen kuin muillakin.

   Leikkaus ei tuntunut missään ja lääkityksen ansiosta se meni oikein rennosti. Ei kannata pelätä ihan todella! Leikkuun jälkeen alkoi hetken päästä kova kirvely, tuntui kuin hiekkaa ja saippuaa silmissä. Lievää valonarkuutta myös. Se meni ohi pidemmillä päiväunilla. Illalla näkikin jo suht hyvin.

   Toinen silmä näki välittömästi todella tarkasti, ei ollut minkäänlaista kipua eikä juurikaan muitakaan tuntemuksia. Toinen silmä näki paljon huonommin ja oli kipeä. Viikkojen aikana kipu kuitenkin laantui. Näöntarkkuus on kuukauden sisällä vaihdellut mutta pikkuhiljaa alkaa vakiintua. Toisella silmällä näen tällä hetkellä hieman paremmin kuin toisella, se jolla näin aluksi todella hyvin onkin nyt vähän huonompi. Silmien yhteisnäkö on kuitenkin erittäin hyvä ja terävä, taittovirhettä ei ole jäänyt. Ainut ongelma on vain silmien vaikea kuivuminen, joka hieman haittaa näkemistä. Myös jälkitarkastuksessa huomattiin että kyynelneste on poikkeuksellisen ohutta ja kupruilevaa. Tosin minulla oli jo ennestäänkin hyvin kuivat silmät. Siispä aika näyttää milloin tipoista pääsee eroon, melko pieni haitta kuivuus kuitenkin on!

   • Tuosta silmien kuivumisesta leikkauksen jälkeen: tuntuuko se samalta kuin silmien kuivuminen piilolinssien kanssa?

    En ole uskaltanut mennä leikkaukseen, kun silmäni kuivuvat piilolinssejä pitäessä nyt selvästi, enkä kuvaisi kuivumista pieneksi haitaksi. Pikemminkin silmien kuivuus tuntuu piilolinssejä pitäessä koko ajan ja tunne on niin ikävä, että se laskee mielialaa samalla tavalla kuin jatkuva pieni särky tms.

    Siksi kiinnostaakin, onko tuo taittovirheleikkauksen jälkeinen silmien kuivuminen jotenkin miellyttävämmän tuntuista? Ihmiset tietysti kokevat samat fyysiset tuntemukset eri tavoin, mutta noin periaatteessa.


  • Eine aina nappiin mene edes Suomessa. Onnistumisprosentti on varmasti korkea, mutta kun tyhjä arpa osuu kohdalle seuraukset ovat ikäviä. Suomestakin löytyy ihminen, joka käynyt silmälaseroinnissa ja kulkee nykyään opaskoiran kanssa. Näkökyky saattaa olla "hyvä" seuraavana päivänä, mutta kyllä se paraneminen kestää useita kuukausia tai vuoden.

   • höpö höpö, yhtään tapausta ei löydy viimesen 20 vuoden aikan missä olisi sokeutunut laserleikkauksen takia näkö.


   • sairastapelotellaihmisiä kirjoitti:

    höpö höpö, yhtään tapausta ei löydy viimesen 20 vuoden aikan missä olisi sokeutunut laserleikkauksen takia näkö.

    No ei varmaan sokeunut, mutta jos näkökyky on leikkauksen jäljeltä vain muutaman prosentin niin eipä tuollainen silmä kaukana sokeudesta ole. Maailmaltakin löytyy niin paljon tuhottuja silmiä. Silkkaa rahastusta koko touhu. Leikkauksella terveestä silmästä tulee sairas.


  • mää kävin reilu vuos sitten smilessä. pakko todeta että täysin oireeton operaatio ainut pienen pieni kutina oli kun lentikkeliä irroitettiin silmästä ...muttei kuitenkaan epämukavaa...ja operaation jälkeen ei minkäänlaista punoitusta tai roskan tunnetta eikä kipuakaan yhtään..mutta mutta ....palautuminen on erityisen pitkä ainakin itselläni,,,,arpisamentumaa oli vajaan vuoden ...ja vieläkään ei näkö ole täysin balanssissa. toiseen jätettiin vanhuus ikää varten -1. toinen operoitiin nollaan...mutta en usko kyllä että ihan nollaan meni koska vahvemmalla silmälläkään en kyllä niin hyvin näe kun rillien kanssa..alkulukemat mulla oli päälle -3 molemmissa. mutta mutta jospa tää tästä vielä terävöityisi...paikoin on vielä aika sumeaa välillä ja ei tahdo telkkarin tekstejä nähä..

  • Kävin Smile leikkauksessa viime talvena (Medilaser). Silmien lähtötilanne oli -6 luokkaa. Leikkaus meni hyvin, reilun vuorenkauden oli todella pahaa valonarkuutta, mutta sitten näkikin jo aika hyvin. Parin kolmen päivän päästä kävin jo töissä ja ajoin autoa. Kuivumista (ei mitenkään kovin epämiellyttävää) kesti pari kuukautta, luulen että ilman pakkasia olisi vähentynyt nopeammin. Kuukausikontrollissa toinen silmä nollassa ja toinen -0,25. Pimeällä näen haloja valojen ympärillä. Lääkärin mukaan se vähenisi pikkuhiljaa, mutta saa nähdä. Tosi tyytyväinen olen ollut, kohdallani ainakin onnistui hyvin.

   • 6kk tarkastus tehty, toinen nollassa toinen -0,5:Eira ja Koskela. kuivumista ja tippoja ekan kuukauden, ei arkuutta sen jälkeen eikä mitään muutakaan.


  • Alla on listaa riskeistä. Pahimassa tapauksessa useampi näistä toteutuu. Laserleikkaukset eivät ole niin turvallisia mitä niistä annetaan ymmärtää!

   -sokeutumisenkin vaara on, mutta tosin epätodennäköinen (johtuu silmän paineistuksesta, jossa silmän verenkierto lakkaa, silmä voi mennä kuolioon)
   -onnistumista mitataan vain näkökyvyllä taululle
   -läppä 9mm (hermot kasvavat n.1mm/kk, jos ikinä palautuvat normaaliksi enään)
   -pitkä toipuminen
   -tiedosta, että leikkausfirmojen mainokset muutaman päivän sairausloman tarpeesta saattavat osoittautua täydeksi pupuksi
   -mitä suurempi lähtötaittovirhe, uusinan tarve lisääntyy
   -näkö heittelee useita kuukausia -> laseja ei voida määrittää
   -simän tarkennus ongelmat (joutuu räpäyttelemään tarkentuakseen)
   -lopputulosta ei kukaan voi ennustaa
   -kun ongelmia toipumisessa ilmenee, ihminen jää huolineen yksin
   -optikko ei saa määrätä leikatuille silmille laseja
   - pysyvästi kuivat ja epämiellyttävän tuntuiset silmät, roskantunne
   - pysyvät valonvääristymät (halo, starburst, glare, näitä ei voi laseilla korjata)
   - näköä ei saa hyväksi edes laseilla (korkeamman asteen taittovirheet)
   - epäsäännöllinen hajataitto tai hajataiton lisääntyminen
   - kaksois, haamu, varjokuvat (mustaa tekstiä valkoisella taustalla, television teksitys)
   - huono kontrastinäkö / huono näkö hämärässä tai valoa vasten
   - yli- tai alikorjaus (erään yrityksen takuu on +-0,75D. Esim on täysin eri jääkö jäännöstaittovirheeksi -0,75 vai +0,75
   - leikkaus väärillä vahvuuksilla (jätetään käyttämättä akkomodaatio lamauttavat tipat ”sykloplegia” )
   - uusintaleikkaus (smile leikkausta ei voida enään korjata smilellä, vaan pitää tehdä läppä -> LASIK, silmän rakenne heikkenee uusintaleikkausen seurauksena
   - taittoisuuden regressio
   - entistä pahempi riippuvaisuus laseista / ei voi käyttää piilolinssejä
   - lähinäön huononeminen / hankaluudet lähinäössä
   - päänsärky (migreenin paheneminen, pahimmassa tapauksessa laukaiseen kroonisen päänsäryn
   - silmäkipu, pahoinvointi, huimaus, punaiset silmät, turvonnut silmä, kolmoishermokipu
   - karsastuksen paheneminen (tiesitkö, että piilokarsastus voi pahentua ilmikarastukseksi)
   - lasiaisen samentumat
   - lasiaisen irtauma (verkkokalvon repeytyminen)
   - pysyvä valonarkuus (Saat alennusta aurinkolaseista, kuuluu osana bisnekseen)
   - huono tottuminen monovisioniin
   - jälkikaihi
   - yliherkkyys silmätipoille (loppuelämän riesana silmätipat ja nekin muuten maksavat n. 7-15e pullo)
   - sarveiskalvon oheneminen ( tervettä sarveiskalvoa hiotaan pois, hermot katkeaa)
   - sarveiskalvon pullistuma (keratoconus, vaatii erikoispiilolinssit)
   - verkkokalvon vaurioituminen
   - läppäongelmat
   - epiteelin kasvu
   - tulehdukset
   - masennus, ahdistus, unettomuus

  • Itsellä leikattu noin vuosi sitten. Monovision leikattu, miinusta 5-6 ja hajataitot. Nyt vuosi kulunut leikkauksesta ja tulos on, että miinusta on paremmassakin silmässä vajaa 1 ja lukusilmässä noin 2. Alunperinkään en nähnyt kunnolla, vaikka leikkaustulos numeroina oli suht tyydyttävä. Mielestäni ei ollut. Nämä nykyiset arvot sain toiselta lääkäriltä, jolla kävin nyt syksyllä ja joka ei leikkaa itse. Tähän voi lisätä hämäränäön ongelmat, ilmeisen piilokarsastuksen , silmät väsyy, mustuaiset eri paria, halo-ilmiöt. Minulla on nyt lukulasit, piilolinssit, kaukolasit autolla ajaessa ja edelleen saan virallisesti ajaa vaikka autoa ilman laseja vaikka en todellakaan koe voivani lähteä auton rattiin. En tiedä lähdenkö takuuleikkaukseen ( saisin sen näiden liiallisten miinusten takia varmana melko varmasti). Pelottaa jos noi valoilmiöt. En ikipäivänä leikkauttaisi silmiä jos nyt saisin valita. Jos olisin ottanut selvää, niinä nykyään hajataittopiilareitakin olisi saatavilla, samoin kakstehopiilareita. Suurimmalla osalla leikkaus silti onnistuu ja jokainen varmaan kuvittelee siihen joukkoon kuuluvansa. Niin minunkin leikkaus onnistui teknisesti, ei virallisesti mitään komplikaatioita, helppo toimenpide sinänsä, Kannattaa kuitenkin muistaa että aina näin ei olem että näkö pysyisi tai olisi alunperinkään priima. Ja ihan omaa tuttavapiiriä katsomalla huomaa, että ne jotka ovat 10-20 vuotta sitten leikkauttaneet silmänsä, moni joutuu käyttämään nykyään mietoja kaukolaseja lukulasien lisäksi. Monovisioon leikatut ovat sitten oma lukunsa, siinähän näkö alunperinkin on sellainen välimallin näkö ja jos parempaan silmään jaa hajataittoa tai miinusta vähänkin ( saati enemmän), niin tulos ei ole hyvä.. Minulle kävi näin

   • Itsellä myös reilu vuosi. Valo-ongelmat eivät ole poistuneet, eli ovat pysyviä haittoja. Jos saisin nyt valita en olisi leikkiin ryhtynyt. Leikkaavat kirurgit vähättelet seuraamuksia eivätkä kerro totuutta, vain raha merkkaa heille. Terveen silmän leikkaaminen on turhaa.


  • Mulla kohta 2 v operaatiosta (smile) toinen silmä ajettiin nollaan ja toiseen jätettiin ikänäkö lisä...vaan ei tuo täysin nappiin mennyt.hämärässä ei näe oikein ollenkaan ja muutenkin suht heikosti...ja tippoja pitää käyttää aika paljon.alkuun lääkäri puhui että kuuluu kuvioon (hento turpeus) vaan ei kyllä ole parantunut niistä ajoista ollenkaan...eli varoituksen sanaa

  • samoin kohta 2v smilestä. just rajoilla oli sarvarien paksuus mutta päätin leikkauttaa. toinen meni tavoitteesta paremmaksi toinen vielä vähemmän vaille. ei kuivasilmäsyyttä ennen eikä jälkeen, muuta kuin tippoja pari viikkoa,valohaloja noin pari viikkoa, ei hämäränäköön vaikutusta, Luojan kiitos että valitsin Eiran ja Harrin.

  • Hei, haluan kertoa oman kokemukseni:

   kävin leikkauksessa 1.5v sitten ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Muistaakseni kävin juuri Smile-leikkauksessa (TMP Silmäasemalla) ja se oli silloin (toukokuu 2018) kallein vaihtoehto (tämä jäi mieleeni). Muistaakseni "kausialennuksen" kanssa hintaa tuli noin 3000-3500 kahdelle silmälle yhteensä kaikkinensa.

   Olen ollut siis supertyytyväinen, leikkauspäivä itsessään jänskätti mutta sekin meni O.K. ja oli kivuton. Leikkauksen jälkeen olin pimeässä huoneessa tunnin pari ja lähdin kotiin. En olisi halunnut pariin päivään istua tietokoneella, koska jotenkin sitä hiukan jännitti onko silmät kunnossa, mutta muuten parantuminen oli hämmästyttävän nopeaa. En ole kärsinut pimeänäköongelmista tai muistakaan ongelmista mitkä liitetään leikkaukseen. Mielestäni palautteita näistä leikkauksista on liian vähän netissä.

  • Kävin laserleikkauksessa v. 2014, Silmäsairaala, Makkaratalo, Helsinki.. (-4 ja -6).Ilmaisessa alkututkimuksessa luvattiin etten enää koskaan tarvitse kaukolaseja. 2017 näköni oli -1 kummassakin silmässä, nykyään pidän laseja taas. Maksoin ylimääräiset 600€ Silmäsairaalalle siitä että totesivat että leikkaus on onnistunut eikä näön huononeminen johtunut epäonnistuneesta leikkauksesta. Syytä näön huononemiselle en saanut vaikka kysyin useaan otteeseen.Yhteensä lasku oli 3000€ kahden vuoden silmälasittomuudesta. Harkitsin oikeusjutun nostamista, erittäin vaivalloista. HUSin silmälääkäri sanoi että 50% laserleikkauksista ei takaa silmälasittomuutta vaikka näin luvataan.
   Jokainen voi itse päättää täyttääkö Silmäsairaalan toiminta huijauksen tunnusmerkit, minusta täyttää. Ei tosin ollenkaan yllättävää nykyaikana.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    En voi puhua kuin omasta kokemuksestani. TÄYTTÄ HUIJAUSTA. NÄKÖKYNI TÄYSIN PILALLA. TERVEISIÄ VAAN PETRI OKSMANILLE.
    AJOKORTTI LÄHTI JA SIIHEN MALLIIN. ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET PILATKO SILMIÄNNE.


  • Kiitti vaan http://silmaleikkaus.com .. Kävin lukemassa positiivisia kokemuksia, ja sitten leikkauksessa. Ainakin vielä harmittaa, kun tartten vieläkin rillit.

  • Smile/Eira Koskela..meni paremmin kuin odotin..ei sitten yhtään mitään ongelmia.päästiin "lähes" mihin yritettiin.ei uusintaleikkaustarvetta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   56
   1258
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   1253