Ajokiellosta kysymys

mievaan30

Olen saanut 4 rikesakkoa pienistä ylinopeuksista 2 vuoden sisällä, eli kaiketi rapsahtaa kuukauden ajokielto. Koska minulla ei ole kokemusta ajokiellosta, kuuluu kysymykseni, että kuinka nopeasti ajokielto tulee voimaan? Kaksi viimeistä sakkoa tulevat varmaan lähipäivinä, kun ajoin ystävän autolla ja sakot tulivat ensin hänelle mutta lähetin pari viikkoa sitten tunnustuksen ajaneeni autolla. Onko mahdollista, että ajokielto tulee voimaan heti eli vaikkapa jo tällä viikolla, vai esim parin viikon tai kuukauden kuluttua tms...?

6

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • betafolio

      Kyllä, siitä seuraa ajokielto, todennäköisesti tasan yksi kuukausi, mikä on minimi. Kertomasi perusteella ajo-kieltoon määräämisen perusteet täyttyvät juuri ja juuri, jolloin yleensä käytetään minimiajokiellon pituutta.

      Aikaa voi mennä vain vähän, tai sitten kuukausikaupalla ennen kuin poliisista ollaan yhteydessä. Suosittelen olemaan yhteydessä poliisiin ja sopikaa ajokiellon alkamisen ajankohdasta. Jos teet aloitteen itse, saat paremmat mahdollisuudet vaikuttaa ajankohtaan.

      • qwqwq

        Tuota, tuota. Vähän sinne päin. Ajokiellon ajankohdasta sopiminen ei enää onnistu. Eduskunta on lisännyt pykälään v. 2015 momentin, että ajokielto on pantava täytäntöön heti, kun siitä on tehty päätös.


      • aikamies_1961

        Aivan oikein aloittajalle, että ajokieltoa rapsahtaa. Toisaalta minimipituuden pitäisi ehdottomasti olla huomattavasti nykyistä pidempi. Asteikko voisi alkaa esimerkiksi 3:sta kuukaudesta.


      • aikamies_1961 kirjoitti:

        Aivan oikein aloittajalle, että ajokieltoa rapsahtaa. Toisaalta minimipituuden pitäisi ehdottomasti olla huomattavasti nykyistä pidempi. Asteikko voisi alkaa esimerkiksi 3:sta kuukaudesta.

        Kannattaisin sitä että pienissä ylityksissä rangaistuksena olisi ajon keskeyttäminen tunniksi (kortin kuormittamisen sakon sijaan)

        Esim 5-15km/h ylitys toisi tuon keskeytsrangaistuksen, isommissa rikkeissä lisäksi sakkoa

        Esim. itselläni loppuisi työajossa ja työmatkoilla KAIKKI ylimääräinen kiire, ja aina navi mukana varmuuden vuoksi.

        Edellisviikonloppuna lähdin kuorma-autolla hesasta turkuun 50 min myöhässä, vedin rajoitinta vasten... Jos riskinä olisi ollut tuo ajon keskeytys, niin vakkari olisi säädetty 82km/h


      • 15-10

        Meinaat siis, että poliisipartio jäisi aina tunniksi vartioimaan ylinopeutta ajaneen auton vierelle, ettei auton kuljettaja lähtisi ajamaan ?
        Kun ylinopeuksista jää vuosittain kiinni n. 200.000 kuljettajaa, niin suurin osa Suomen työttömistä voitaisiin silloin palkata poliiseiksi autoja vahtimaan.


      • fysk
        aikamies_1961 kirjoitti:

        Aivan oikein aloittajalle, että ajokieltoa rapsahtaa. Toisaalta minimipituuden pitäisi ehdottomasti olla huomattavasti nykyistä pidempi. Asteikko voisi alkaa esimerkiksi 3:sta kuukaudesta.

        Aivan naurettavaa, että pienistä ylinopeuksista rankaistaan ajokiellolla. Puhun nyt siis aloittajan mainitsemista rikesakoista, jolloin nopeuden ylitys on ollut 8-20km/h, neljästi kahden vuoden aikana.

        Se on ihan bullshittiä, että pieni ylinopeus vaarantaisi liikennettä. Todelliset kuolonturmat aiheutuvat rattijuopumuksista, kun koko keskushermosto on täysin alkoholin vaikutuksen alainen, nukahdetaan rattiin tai ajetaan holtitonta ylinopeutta, 100-150km/h yli rajoitusten. Silloin tapahtuu pahoja asioita.

        Toisaalta taas alinopeuskaan ei anna turvaa liikenteelle, jos liikennesilmä on aivan sumussa. Pitää pystyä lukemaan tilanteita eteen, taakse ja sivuille ja huomioimaan riskitekijät (esim. lapset).

        Kokenut kuljettaja pystyy seuraamaan liikennettä eteen ja taaksepäin, sekä sivuille reaaliajassa ja lukemaan samaan aikaan liikennemerkit, liikenneopastimet (eli liikennevalot) ja näkemään riskitekijät suojateiden lähellä, kävelykaduilla ja niin edespäin. Tällaiselle kuljettajalle pieni ylinopeus liikenteen koko tilanne huomioiden ei ole mitenkään vaarallista. Allekirjoitan omani. Suojatien eteen pysähdyn aina, jos siihen on pienintäkään syytä. Ihan kohteliaisuudesta annan jalankulkijoille tietä vaikka pysähtymällä kaksi kaistaisella tiellä vasemmalle kaistalle, kun jalankulkija on tulossa oikealta. Suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon kohdalla on AINA pysähdyttävä. Te ette edes tiedä minkälaisia tilanteita siellä syntyy; auto on kääntymässä oikealle, mutta päättääkin antaa tietä jalankulkijalle jolloin umpiluupää ajaa hidastavan ajoneuvon ohi vasemmalta luullen tämän vain hidastavan kääntymisen vuoksi. Opetelkaa se vtun liikennesilmä umpiluupäät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe