Kauppis eikä juuri ollenkaan työkokemusta

Apuva22

Kuinka pahassa liemessä on jos ei ole kauppikseen päästyään juuri ollenkaan työkokemusta? Haen tänä vuonna uudelleen (tällä kertaa lappeenrantaan) ja minulla on varsinaista työkokemusta vain muutama kuukausi välivuoden ajoiltani. Laskeskelin että syksyyn mennessä minulla olisi kokemusta 2-3kk kauppassa työskentelystä, 4kk kiireapulaisena (samassa kaupassa) ja 4-5kk tarjoilijana. Työstäni paljon on keikkatyötä. Onko minun järkevää hakea vielä kauppikseen vai kerätä työkokemusta, että saisin joskus tulevaisuudessa kesätöitä oman alan hommista?

14

1712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enihantajunnu

      ööööm mitä kokemus jota nyt voit hankkia auttaa sua myöhemmin saamaan oman alan töitä? kouluun vaan

    • jaanosiis

      no ei siinä ole missään liemessä jos ei kouluun päästyään ole kunnon työkokemusta, ongelmia voi tulla siinä vaiheessa kun on valmistumassa ja silloin ei ole mitään. siitä vaan hakemaan ja sisälle, onhan sinulla aika paljon jo kokemusta (vaikka ei alalta) niin luulisi että nuo yhdistettynä hyvään opintomenestykseen niin oman alankin juttuja alkaisi löytyä.

      • Apuva22

        Huh, hyvä ettei tullut mitään ilkeitä kommetteja :) suunnitelmissa on kyllä löytää opiskelun ohelle jokin työpaikka, ettei cv näyttäisi niin tyhjältä. Minulla on myös toinen huolenaihe. Silloin kun päätin lähteä opiskelemaan Lappeenrantaan niin valintaani painotti lähinnä yliopistosta kuulemani positiivinen palaute. Nyt olen kuitenkin alkanut miettimään, että oliko valinta sittenkään niin hyvä. Olen lukenut useammasta paikasta, että lappeenrannasta on vaikea löytää kesätöitä, varsinkin oman alan. Monet kauppiksen opiskelijat ovat siellä pk-seudulta, ja useimmat kuulemma palaavat sinne kesätöihin. Itse tulen todella pieneltä paikkakunnalta, josta ei löydä mitään kesätyöpaikkoja kauppislaiselle. Lähin suurempi kaupunki olisi Tampere joka on vähän päälle tunnin ajomatkan päässä. Miten tilanteessani voisi löytää kesätöitä omalta alalta? Laitanko esim. hakemuksiin jonkun helsingissä asuvan tutun osoitteen ja kerron viettäväni kesän hänen luonaan? Vai koittaa vaihtaa yliopistoa?


    • Rehellinen_autokauppias

      Voisin tiivistää tilanteesi kahteen sanaan: SOOT KUSES!

      • tosiaanki

        Paras kommentti!


    • Edellinennimimerkki

      Rehellistä autokauppiasta ei olekaan :) :). Joten sillä nimimerkillä kirjoittavaa ei kyllä kande uskoo

    • mie99isse

      Älä tee ongelmia sinne missä ei nitä ole. Haet kesätyötä sieltä mistä niitä saa ja muutat kesäksi johonkin kimpakämppään työskentelypaikkakunnalle. Niin muutkin tekee.

    • mie99isse

      Niin ja hakemukseen laitat sen osoitteen missä asut hakuhetkellä, ei niitä kiinnosta onko sinulla asumus hakuhetkellä työn lähellä vai ei. Se osoite on osa sinun tietojasi, niinkuin puhelinnumero ja syntymäaika-valehteletko nekin?Et.
      Äläkä liitä hakemukseen herutuskuvaa, ei mitään huulet töröllä kuvaa whatsoever, ne paperit lentää roskikseen naurun kera. On nähty.

      • Apuva222

        Joo-o tapoihini ei kyllä kuuluu yleisestikään ottaa herutuskuvia ja cv olisi ehkä viimeinen paikka mihin sellaisen pistäisin :D paniikki vain iski kun ei ole mitään erityistä tietoa miten tälläiset kesätyöjutut menevät kun ei ole kokemusta korkeakouluelämästä :D ja tuon osotteen vaihdon luin jostain artikkelista missä tyypit pistävät esim. Sukulaisen osoitteen hakemukseen niin pääsee paremmin haastatteluihin yms. Kun kaikki työnantajat eivät ota työnhakijat muuttoaikeita tosissaan :/ niin aattelin ettei hakemuksiani edes harkittaisi kun asun niin kaukana kaikesta


    • jtyykuthgjy

      En haluasi maalata piruja seinälle, enkä lannistaa tulevaa uutta merkonomia, mutta...mutta...Maassamme on tuhansia työttömiä merkonomeja, jotka voivat pyyhkiä kyseisen tutkinnon todistuksella, eli kauppiksen todistuksella pyllyä. Kaupan alalla on hirveä massa työttömyys. Todennäköisemmin valmistut suoraan työttömäksi. Jos yritetään ajatella positiivisesti, niin sinulla on sitten vasta valmistuneena paremmat mahdollisuudet saada töitä, kuin niillä jotka ovat olleet työttömänä pitkään. Työnantaja näkee hakemuksesta, että olet vasta valmistunut ja sinulla on siis tuoretta osaamista. Lisäksi sinulla on mahdollisuus luoda suhteita työnantajiin merkonomi koulutukseen kuuluvien työharjoittelujen aikana. Voit siis hyvinkin olla se onnekas, joka saa töitä. Myös jatko-opiskelu mahdollisuudet ovat kauppiksen jälkeen laajat.

      • xDDDDDDDDD

        :DDDDDDDDDDDD


      • Kylteri93

        Merkonomi xD


    • Efd-

      Ei kannata pelästyä mitä nettikirjoittelijat uhoavat ties mitä että koulu on turha jos sulla ei ole kokemusta tai et ole yli 180cm pitkä tai et käy salilla tai jos et pääse rahoitukseen tai jos et tee sitä ja tätä...

      ...Itselläni ei ollut minkäänlaista työkokemusta ennen kuin pääsin kouluun, mutta nyt oman alan töissä jo. Unohda nettikirjoittelijat ja tee omaa juttuasi, se kyllä riittää.

      • Apuva22

        Kuinka kauan sinulla kesti että pääsit kouluun, vai pääsitkö heti lukiosta/amitsusta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe