Paljon olette lukeneet pääsykokeesen?

Lappeeenrantaaaaaaan

Paljonko tunteja on väellä tähän mennässä.Itellä on toinen kierros kirjojen lukemisessa menossa.

45

2109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turkuuuuu

      Kaikki kirjat 4-5x läpi. Tunteja takana n 300

    • abiabiabi16

      Eka kierros loppumassa, ehkä kolmasosa vika kirjasta jäljellä.

    • kauppikseeen2016kö

      aika tarkalleen 150 h lukemista takana, kaikki kirjat oon lukenut kerran muistiinpanoja tehden ja melkein toiseen kertaan yliviivaten (osa vähän kesken vielä). en jaksaisi enää vääntää samoja juttuja

      • KylteriOtaniemen

        Joo siis jos Aalton mielii nii vähintään se 800 tuntia pitää jaksaa lukea. Tällä hetkellä jos alla on vasta tuo em. 150h nii heitä pyyhe kehään ja hae uusiks ens vuonna. Ei noilla lukemisilla pääse edes Haaga-Heliaan


      • sarr-

        Haaga-Heliaan pääsee todistetusti myös lukemalla 0 tuntia. Siis sinne kaupan alalle. (n=1)


      • kauppikseeen2016kö

        mullahan on siis 35 lähtöpistettä et eiköhän ne vähän helpota xd enkä edes hae aaltoon


    • Kauppikseeeeen

      Noin tunti
      Eilen alotin

    • Nuori-Pigou

      Tuntikirjanpidon mukaan 280h. 300h oli vähimmäistavoite, joka tulee täyteen helposti. Kohta pitää ruveta vain kertailemaan omia muistiinpanoja ja summiksen matskuja. Pitää alkaa vähän himmailemaan, ettei mene ylisuorittamisen puolelle koetilanteessa... Istumalihaksia tää kyllä vaatii.

      • HerraAulis

        Vaati ennemmin päätä kuin niitä lihaksia. Quality over quantity.


      • Nuori-Pigou

        Totta tuokin. Tunteja saa uppoamaan niin paljon kuin niitä haluaa upottaa. :)


    • sdfdvvcx

      3 kertaa kirjat läpi, maaliskuussa aloitettu. Lukutunteja luultavasti 250 takana. Harkkakokeista tullut 33p. Vielä pitäisi jaksaa kuukausi, vähän puuroa välillä lukeminen, mutta sillon aina teen tehtäviä, kirjotan asioita paperille tai katson luentoja. Nopeasti aika menee!

      • Dhutjjgg

        Mulla muuten samat kuviot, paitsi matikan laskuja en ole vielä aloittanut. Ja ensimmäistä kertaa siis olen hakemassa. Saapa nähdä miten tässä käy...


    • hiljamariitia

      Sehän riippuu minne hakee. Esim lääkikseen jotkut valmistautuu kaksi kolme vuotta.

      • Tilastotiedemo

        Ja silti sinne on helpompi päästä. Miksi jengi pitää lääkistä aina vaikeimpana ? Esim turun yliopistossa (2014) tilastojen valossa turun kauppakorkeaan (200/2200) on vaikeampi päästä kuin lääkikseen (150/1000) ja koehan on kaikille sama joten eikös se kokeisiin osallistuneiden määrä ole aika suuressa roolissa sen "pääsemisen" kannalta.


      • Xkxkxxkxk

        Veikkaan, että harva lähtee lääkikseen "kokeilemaan onneaan". Pääsykokeissa vaaditaan enemmän eikä siellä pärjåä maalaisjärjellä. Iso osa hakijoista ei hae tosissaan. Lääkikseen luulisi taas hakevan.


    • Pettynytkauppakasssa

      Aloitin lukemaan viime vuoden kirjoilla jo heinäkuussa, kun selvisi että jäin helsingistä 0,25p. Tällä hetkellä mittärissä noin 1700 tuntia ja pahalta näyttää... Jos 2k ei mene rikki niin pahoin pelkään, että jään kaupan kassalle loppuelämäkseni

    • OulunAbi

      Eka kirja hankittu!
      Kuukausi aikaa... No panic!

    • laiskimusss

      Noin 80 tuntia takana. Saan 42 lähtöpistettä, joten uskon että 250 tuntia (=tavoite) riittää sisäänpääsyyn aaltoon

    • laatumäärää

      Ei se määrä vaan se laatu. Luen niin paljon, että ymmärrän mitä olen lukenut ja sisäistänyt asian. Harjoituspääsykokeita tehdessäni (etenkin laskiksen kohdalla) olen huomannut, että vaikka kirjasta muistaisi lauseita ulkoa, niin asioiden oikeasti ymmärtäminen ja tiedon soveltaminen on se juttu millä pärjää.

      • Grtjhfg

        Kuinka moni on tehnyt harjoituskokeita tms. ja miten on mennyt?


    • Apina787

      Hei, kun laskette lukutunteja, niin lasketteko tauot mukaan?

      • ikkremimin

        Tietenkään taukoja ei lasketa, eivät ne ole tehokasta työaikaa. Itse aina mittaan kännykän sekuntikellon kanssa ja keskeytän sen aina kun menen vessaan, syön tai muuta. Jotkut eivät ihan niin tarkkoja ole mutta ei taukojen mukaan laskemisessa kyllä mitään järkeä ole.


      • hohhoijjajajjaj
        ikkremimin kirjoitti:

        Tietenkään taukoja ei lasketa, eivät ne ole tehokasta työaikaa. Itse aina mittaan kännykän sekuntikellon kanssa ja keskeytän sen aina kun menen vessaan, syön tai muuta. Jotkut eivät ihan niin tarkkoja ole mutta ei taukojen mukaan laskemisessa kyllä mitään järkeä ole.

        Ja mitä järkeä on edes ottaa aikaa siitä paljon luet?


      • ikkremimin

        Ei siinä sinällään järkeä olekaan, ei vaikuta pääsykokeessa menestymiseen ottaako aikaa vai ei. Itse tykkään kuitenkin suunnitella lukemisiani ja ajanotolla pääsee vähän kärryille onko suunnitelmissa pysytty. Valmennuskurssit lisäksi antavat arvioitaan siitä, millä lukemisen määrällä opiskelupaikan voi saada, joten on niitäkin mukava vertailla omaan lukumäärään.


    • vain30h

      olen lukenut n. 30h. eli ihan minimaalisen vähän verrattuna muihin. nyt vasta on aikaa keskittyä 100% ja loppuajan aionkin "painaa täysillä". Sama määrä oli viime vuonna, eikä montaa pistettä puuttunut

    • paskahaisee

      Noilla tuntimäärillä ei tee mitään. Siel kokeessa ei oo kysymystä "Montako tuntia luit? A 200h B 300h C 400h D 400h" Kun osaat kaiken nii hyvä tulee, menee siihen sitten 700h tai 100h työaikaa. Miksi valmennuskurssit painottaa näitä tuntimääriä johtuu siitä et on tarkotus herätellä ja antaa perspektiivii siitä, kuinka paljon joudut uhraamaan aikaasi/tekemään duunia. Se on yleistys ja korreloi toki jonkin verran tulosten kanssa, mut ei kerro läheskään kaikkea.

      mut kyttäilkää vaan sitä kellon viisaria, parempi muille..

      • panostaja560

        Juurihan itse perustelit miksi niitä tunteja kytätään... Itselle toimivat ainakin motivaattorina sekä mittarina edistymisestä välikokeiden tapaan. Kyllä sitä 560h jälkeen huomaa, että kirjat osaa jo etu- ja takaperin.


    • Kuumotus

      Onko porukalla muuten arvauksia, että mitä tämän vuoden kansiksen kirjasta tullaan kysymään? Itse oletan, että kokeessa on 3 - 4 "soveltavaa" laskutehtävää, joista 1 liittyy suhteelliseen etuun ja toinen tehtävä, jossa selvitetään pelimatriisista Nash-tasapaino tai vastaavaa. 3 - 4 soveltavan tehtävän lisäksi kokeessa on varmaan 1 teoriakysymys jokaisesta kirjan kappaleesta. Teoriakysymyksiä voisi olla esimerkiksi mikrotaloustieteen eri osa-alueisiin liittyen ja pari kysymystä liittyen makrotaloustieteeseen, esimerkiksi talouskasvuteorioihin tai suhdannevaihteluteorioihin liittyen.

    • WasaAbi16

      Kohta jo 100 tuntia luettuna!

      • Villegallee

        Mitkä fiilikset tässä vaiheessa? Kuinka pitkiä päiviä olette jaksaneet lukea? Huhtikuussa aloitin ja kuuden tunnin päiviä oon lukenut. Mielestäni osaan kirjat kohtalaisesti, mutta ei mitenkään erityisen varma olo. Nyt pitäisi jaksaa vielä loppurutistus.


    • enjaksaisopetellaniit

      Kuinka paljon ootte opetellut joman case-tapauksia ja laskiksen Amer sportsin tietoja ulkoo?

      • ettästuotasnäin

        Caseja ei ole kysytty viime vuosina, en suosittelisi niihin uhraamaan paljon aikaa. Amer sportsin esimerkit toimivat kirjaimellisesti esimerkkeinä lukemisen ohella eikä niitä pidä ulkoa osata, eihän siinä olis mitään järkeä... :D
        Suosittelen tsekkaamaan viime vuoden kokeita, jos tän verran on hukassa tiedon kanssa ihan kaikella ystävällisyydellä :)


      • LOLOLOLOLOL

        Humanisti.


      • Kxoxodid

        On kysytty case-tapauksista kysymyksiä, kannattaa lukea.


      • asdee3

        Case-tapauksista ei ole kysytty kysymyksiä, näkee kun kattoo noita vanhempia kokeita. Kannattaa lukea sillein suurinpiirtein, mutta ei päntätä ulkoa


      • Xkcixxiix

        Esim. Viime vuonna tehtävä 5 koskien osuuskuntia. Muistaakseni osuuskunnista kertova juttu oli case tai vastaava. Valmennuskurssit kysyvöt myös noista caseista, mutta ei esim. Amer sportsista.


      • asdww22

        Se tehtävä ei liittynyt mitenkään mihinkään caseen. Hyvin oot selvästi lukenu kirjaa :D noi asiathan käydään läpi 3. kappaleen reunaehtoihin liittyvässä kappaleessa jossa puhutaan pellervo-seurasta ja Suomen osuustoiminnallisuudesta.

        Kirjassa on kaksi case-tapausta joissa puhutaan osuustoiminnallisesta toiminnasta (PKO ja OP), mutta molemmissa vähän niinkun "haastatellaan" henkilöitä, ja casejen tekstit on henkilökohtaisia mielipiteitä ja ympäripyöreetä asiaa. Milteimpä kaikkien casejen tarkoitus on vaan auttaa sisäistämään kirjan teoriat kertomalla tosielämän tilanteista. Käytäppä nyt vähän järkeä, tuskin niistä tulee kysymyksiä ja jos tulee niin ei mitään erittäin vaikeata voi kysyä :D


      • Kxoxokx

        Joka tapauksessa valmennuskurssit on kysyneet kaikista caseistä joten en kyllä jättäisi lukematta. On muun muassa kysytti missä maissa marimekko toimii tai mitä mieltä joku on. Koskaan ei voi tietää mitä kysytään. Tosin aika vähän sisältöä noissa on.


      • amersportsjamarimekko
        Kxoxokx kirjoitti:

        Joka tapauksessa valmennuskurssit on kysyneet kaikista caseistä joten en kyllä jättäisi lukematta. On muun muassa kysytti missä maissa marimekko toimii tai mitä mieltä joku on. Koskaan ei voi tietää mitä kysytään. Tosin aika vähän sisältöä noissa on.

        Oi voi, kuules lukiolainen. Kyllä voidaan tietää, että mitä siellä kysytään. Marimekosta tai yksittäisestä yrityksestä ei tule yhden ainoaa kysymystä, eikä tule casestakaan. Valmennuskurssit tekevät caseista kysymyksiä, koska eivät uskalla ottaa niskoilleen sitä, että "jos sieltä nyt sitten vaikka sittenkin tulisi jokin kysymys." Mutta ei tule. Ihan niin kuin buranassa lukee sivuvaikutuksena ties mitä, esim. päänsärky. Omilla aivoilla ajatteleminen on sallittua. Tuolla meiningillä et pitkälle pötki pääsykokeessa.

        PS. Mikä oli Amer Sportsin liikevaihto vuonna 2014?


      • Lxpoxpcpx

        Luulet tietäväsi paremmin kuin valmennuskurssien pitäjät? Kyllähän sitä sanottiin matikastakin joskus, että kannattaa laskea, teoria on turhaa ja matikasta suurinosa oli teoriaa, joka oli toisaalta helppoa, mutta niille vaikeeta, jotka oli sivuuttaneet sen kokonaan.

        Mitä teen amer sportin liikevaihdolla? En meinannut sitä opetella.

        Ps. Viime vuonna pisteen päähän aallosta. Sen verran kyllä vitutti, että tän vuoden lukeminen ei ole ollut niin tehokasta. Saa nähdä olenko sisällä. Ja aion lukea caset, ettei jää niistä kiinni.


      • Amersports
        amersportsjamarimekko kirjoitti:

        Oi voi, kuules lukiolainen. Kyllä voidaan tietää, että mitä siellä kysytään. Marimekosta tai yksittäisestä yrityksestä ei tule yhden ainoaa kysymystä, eikä tule casestakaan. Valmennuskurssit tekevät caseista kysymyksiä, koska eivät uskalla ottaa niskoilleen sitä, että "jos sieltä nyt sitten vaikka sittenkin tulisi jokin kysymys." Mutta ei tule. Ihan niin kuin buranassa lukee sivuvaikutuksena ties mitä, esim. päänsärky. Omilla aivoilla ajatteleminen on sallittua. Tuolla meiningillä et pitkälle pötki pääsykokeessa.

        PS. Mikä oli Amer Sportsin liikevaihto vuonna 2014?

        2 228.7 meur


      • amersportsjamarimekko
        Lxpoxpcpx kirjoitti:

        Luulet tietäväsi paremmin kuin valmennuskurssien pitäjät? Kyllähän sitä sanottiin matikastakin joskus, että kannattaa laskea, teoria on turhaa ja matikasta suurinosa oli teoriaa, joka oli toisaalta helppoa, mutta niille vaikeeta, jotka oli sivuuttaneet sen kokonaan.

        Mitä teen amer sportin liikevaihdolla? En meinannut sitä opetella.

        Ps. Viime vuonna pisteen päähän aallosta. Sen verran kyllä vitutti, että tän vuoden lukeminen ei ole ollut niin tehokasta. Saa nähdä olenko sisällä. Ja aion lukea caset, ettei jää niistä kiinni.

        Jep. Luulen tietäväni. Katsotaanpas sitten kumpi olikaan oikeassa.

        T. 0 case-kysymystä.


      • Ifixoxiox

        Mieluummin varman päälle, jos se ei paljon vie lisäaikaa. En ota riskiä.


      • VedollaKauppikseen
        Xkcixxiix kirjoitti:

        Esim. Viime vuonna tehtävä 5 koskien osuuskuntia. Muistaakseni osuuskunnista kertova juttu oli case tai vastaava. Valmennuskurssit kysyvöt myös noista caseista, mutta ei esim. Amer sportsista.

        Ei tarvitse lukea caseja tietääkseen vastauksen tehtävään 5. Kirjassa sivu 56 "Omistajajäsenten hyödyt jakaantuvat sen mukaan , kuinka paljon kukin käyttää osuuskunnan palveluja" eli kohta 3. ei pidä paikkaansa.

        Itse löin vappuna kännivedon, että pääsen Aaltoon lukemaan kauppatieteitä pääsykokeiden kautta, tilasin krapulassa kirjat ja nyt about kuukauden illat lukenut. Eniten huolettaa juuri JoMan kysymykset. Kirja on melkosta teoreetikkojen ja filosofien etäistä muminaa puhunnasta että oksat pois.

        Esin sivu 217 "...Imago rakentuu ensisijaisesti toiminnan kautta ja toissijaisesti markkinointiviestinnän kautta"
        Sivulla 226 ja 227 joku Sasu Tuominen kuitenkin toteaa että Imago rakentuu ensisijaisesti viestinnän kautta, myös sivun 227 taulukossa näin.

        Semmosta diibadaabaa koko opus, että oksat pois.


    • Amersports

      Casethan yhdessä muodostavat reilut 50 sivua, joten ei niistä hirveästi ylimääräistä luettavaa synny.

      Ei niitä sanasta sanaan kannata opetella, mutta ei niiden lukemisesta mitään haittaakaan ole jos niihin ei käytä tuntitolkulla aikaa. Kokeessahan voidaan _periaatteessa_ kysyä mitä tahansa kirjan esipuheen ja loppusanojen väliltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe