Olen uskomattoman surullinen!!

Ikuisestifani

Prince oli minulle kaikkein merkittävin populaarimusiikin taiteilija. Hänen säveltämänsä biisit "Little Red Corvette", "Kiss", "Nothing Compares 2 U", "When Doves Cry", "Purple Rain", "Cream" ja "I Wanna Be Your Lover" eivät voi ikinä menettää lumovoimaansa.

Prince hallitsi musiikin tekemisen kolmella tasolla: 1.) sävellys, sovitus ja sanoitus, 2.) laulu ja kaikkien instrumenttien soitto ja 3.) äänitys, tuottaminen, miksaus ja masterointi. Juuri tämän vuoksi hän kykeni tekemään jopa koko tuotannon alusta saakka itse. En tiedä ketään vastaavaa, joka olisi upeasti vielä miksannutkin itse soittamansa ja säveltämänsä luomukset.

Muistakaamme mitä Eric Clapton sanoi, kun häneltä kysyttiin, "miltä tuntuu olla maailman paras kitaristi?". Clapton vastasi: "En minä tiedä, kysykää Princeltä."

RIP The Artist Always Known As Prince

8

1322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olikoparas

      Joko Jimi Hendrix oli kuollut silloin? Vaikeapa niitä on paremmuusjärjestykseen laittaa.

    • Princeolinero

      Jimi Hendrix oli suurenmoinen kitaristi, ehkä paras kaikista, mutta hänen lauluntekijä- ja laulajakykynsä eivät yllä läheskään Princen tasolle. Henk.koht mielipide. Joka tapauksessa Princellehän Hendrix oli suuri innoitus.

      • erilaisia

        Jimillä oli musiikki pääosassa ja tuskinpa yhtä taitavaa kitaristia löytyy, Princellä taas laulu. En ole koskaan falsetista tykännyt, mutta Princellä se ei edes kuulosta niin falsetilta, Jimi taas ei yrittänytkään loistaa laulullaan, mutta matala ääni sopi kappaleisiin. Jimistä ei tiedä mihin suuntaan olisi tyyli muuttunut, en edes muista yhtään kappaletta nimeltä, vaikka ihailen soittotaitoaan.

        Princellä suuri osa kappaleista hyvin samanlaisia, mutta parhaat erottuu. Toisessa päässä MJ oli ylivertainen ääneltään, mutta ei tainnut pahemmin soittaa, vaikka ainakin jotain osasi. Kappaleet huippuluokkaa ja kaikki erottuu toisistaan. Princen musiikissa varmasti hienouksia mistä en ymmärrä mitään, tuskin erotan kaikkia soittimiakaan.


    • kunnonmiesmaalta

      Kyllä tuo Prince oli vähintään outo esiintyjä. Kumma kiekuja ja ihmeellisesti sätkivä otus. Pitää Princen diggaajan olla kyllä vähän samanlainen hiippari jos tykkää.

    • jännäjuttu

      Löysin 2 Princen albumia 2009 vuodelta mitä en ollut koskaan kuunnellut. Ihan hyviä nuokin vaikka ovat kai siltä ajalta kun tuotti "tusinatavaraa". Hyvää taustamusiikkia mihin ei tarvitse keskittyä eikä häiritse, mutta jos kuuntelee kunnolla niin monipuolista. Nykyään ei taida uskaltaa ladata oikein mitään ainakaan torrenteilla, joku Princen parhaat voisi olla hyvä, kai niitäkin on.

    • Ermou

      Joku kirjoitti: "Princellä paljon samalaista musiikkia, mutta parhaat erottuu".

      Tähän on helppo yhtyä, ainakin jälkimmäisen osalta. Tuskin on kirjoitettukaan yhden miehen toimesta yhtä samanaikaisesti erilaisia ja laadultaan timanttisia biisejä kuin "Little Red Corvette", "Nothing Compares 2 U" ja "Kiss". Tai toisaalta "Diamonds and Pearls", Let's Go Crazy" ja "Thieves in the Temple".

      Prince osasi kyllä kaikki hommat soittamisesta ja laajasta lauluosaamisesta timanttiseen lauluntehtailuun. Ärsyttävän lahjakas. Tosin kaikki albumit eivät ole tasaisia napakymppejä: parhain kokonaisuus lienee Purple Rain, jonka jälkeen Parade ja Sign of the Times tulevat heti seuraavina.

      Princeä ihmetteleville ja vierastaville ihmisille annan vinkin: Lukekaa, mitä Paul McCartney, Eric Clapton, Rolling Stonesit, Alica Keys, Larry Graham ja Stevie Wonder puhuvat Princestä. Lukekaa näiden huippumuusikoiden kommentit. Ei kai kaikki he voi olla väärässä, jotain perää heidän sanoissaan on oltava.

      Itsekin koin ensiksi hankaluuksia mm. massiivisen tuotannon, erikoisen laulutavan, vaikeasti lähestyttävän artisti-imagon ja yleisen feminiinisen miehisyyden, joka Princeen liittyy, vuoksi. Mutta kun Princen musiikin laatuun pääsee kiinni, ei voi kuin ihailla, miten monilahjakas säveltäjä hän oli. Vastuussa - kuten sanottu - monesta klassikosta.

      • sepäsiinä

        Sehän tehtaili niitä huonompia albumeja päästäkseen irti sopimuksesta levy-yhtiön kanssa. Ei kuraa nekään ja hyviä kappaleita joukossa.


    • Rodosco

      Princen "Little Red Corvette" on popin nerokkain yksittäinen sävellys. Yksinkertainen ja täydellinen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe