Muistiongelma

muisti1866

Ajattelin tilata lisää muistia, mutta päädyin kuitenkin ostamaan kokonaan uudet muistit.

Muistikitti on Kingston HyperX 16GB DDR3 1866 MHz CL 10 240-Pin UDIMM Kit (2x8GB). Emolevy on ASUS M5A97 R2.0, jonka manuaalin mukaan muistit 1866 MHz asti asentuvat ilman muistiasetusten muuttamista. Mahdollisuus on kuitenkin vielä asentaa 2000 MHz ja 2133 MHz muistit muuttamalla muistiasetuksia.

Ihmettelen, miksi nämä uudet muistit käyvät 1600 MHz taajuudella setupin mukaan? Luulin, että setup on erehtynyt, mutta diagnostiikkaohjelma ilmoitti myös saman taajuuden. Ero on varsin marginaalinen, eikä sillä ole käytännön merkitystä, mutta asia kiinnostaa muuten vaan.

4 kommenttia

Vastaukset

 • Voi olla että 1600mhz on vakio asetus jolla ne sitten hyrräävät, mutta pystyyhän sitä taajuutta muuttamaan sieltä biossista. Ja jos tosiaan ostit 1866 MHz ramit ei pitäisi olla mitään ongelmia kunhan vain vaihdat sinne biossiin sen 1866 MHz.

  • Pitää kokeilla vapun jälkeen. Vappu voi tuottaa "asennusvirheitä". Kiitos vinkistä!

   HYVÄÄ VAPPUA!


 • Wintoosa kun tuhlaa muistia vaikka olisi kuinka paljon. Minulla 4x2Gb, voisi vaihtaa 4x4Gb, mutta kannattaako vanhaan koneeseen, sääli heitää vanhat muistit pois. DDR3 muisteja ei voisi hyödyntää edes seuraavassa koneessa jos siinä DDR4.

  Eikös SSD-levyäkin voisi käyttää muistina vanhojen lisänä? Muistelen lukeneeni vai oliko se vaan käynnistyksen nopeuttamiseen vaikka ei asentaisikaan wintoosaa siihen.

  • Normikäytössä kyllä 8GB riittää erittäin hyvin. Muistin tarve riippuu käyttötarpeesta. Normaalissa kotikäytössä, jossa selataan nettiä, pelataan ehkä joitakin pelejä ja käytetään jotakin softaa, 4GB riittää. Siinä se raja sitten meneekin. Eräs ihminen asensi 64-bittisen Win 7 Professionaalin kolmiytimiseen (nopeimpia AMD:n vanhoja kolmiytimisiä) AMD-lautaan ja muistia oli vain 2GB. Jo asennusvaiheessa Windows pyysi lisää muistia ja asennus oli hankalaa, mutta hän sai sen loppuun asti ja hommasi sitten toisen 2GB palikan ja 4GB:llä se sitten alkoi toimia hyvin.

   SSD ei voi korvata RAM-muistia. Sen verran suuri nopeusero nillä on. Toki kiinolevy swapatessaan toimii jatkomuistina, mutta hidasta on meno ja kone jumittaa riippumatta kiintolevyn laadusta.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.